Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

Mavistez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
6.658
5.728
198
Herkese merhaba
Eşim bu zamana kadar maaşını hiç eksik söylemedi. Bu ay bana 3 bin eksik söylemiş. Maaşı geçen ay birden arttı zaten çok sevindik. Neyse bu akşam onun telefonunu sarja takacaktim internetten alışveriş yapmıştım onun maili gelmiş ona baktım sonra maaş bordrosu mailini gördüm. Baktığımda bana söylediğinden 3 bin fazla yatan gözüküyor. Şok oldum tabi. Uyuyordu kendisi. Sabah bunun nedenini soracağım. Açıkçası kavga edip tartışmak istemiyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Benim her istediğime taman der. Maddi anlamda pinti biri değil. Dışardan yeriz giyim kıyafet alırım bu gereksiz pahalı bilmem ne falan karışmaz lazımsa al der. Kızımın ve benim bı kaç ihtiyaclarim vardı falan aldım biraz pahalıya geldi ama sesini çıkarmadı. Öyle gizli saklı borç yapacaginida sanmıyorum ama bunun sebebini merak ediyorum. Asgarinin 3 katı maaş almaya başladı. Aralık'ta kesintiler falan 9 bin yatiyordu bordroda görüyordum. Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum. Ben böyle yapıyorum diye genelde ayda iki üç gün mesaiye kalıyor yani alkol parasini öyle çıkardığını söyleyip beni yatıştırmaya çalışıyor. Yinede üzüldüm yani benim için kabul edilir bişey değil. Ben biraz birikim yanlısı biriyim eşimde tam tersi harcama taraftarı. Hoş başkasına harcamıyor da yinede bana fuzuli geliyor davranışları. Varken yicen kafasında. Belkide biriktirelim diye üstüne gidecegimden böyle yaptı. Kötü düşünüp kendimi kurup sabaha patlamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim kimseye kötü dertler vermesin ama yalanda iyi bişey değil...

**Geçmişinde alkol bağımlısıydi alkole karisamamin sebebi var yoksa ayda iki kez içen adam için böyle kısıtlamak saçma.

Son düzenleme:
Adam çalışıp kazanmış kendine harcar ne var bunda abartmayın bence. Yalan söylemiş de değil size söyleme gereği duymadı belki de. Sizin için kabul edilebilir olmayabilir ama sizin aldığınıza yediginize hiçbir şeye karışmıyor adam sizde karışmayın bu ay çocuğunuz değil eşiniz o

Adam çalışıp kazanmış kendine harcar ne var bunda abartmayın bence. Yalan söylemiş de değil size söyleme gereği duymadı belki de. Sizin için kabul edilebilir olmayabilir ama sizin aldığınıza yediginize hiçbir şeye karışmıyor adam sizde karışmayın bu ay çocuğunuz değil eşiniz o
Evlilikte kendi kazandı harcar diye bişey olamaz bence. Benim fikrim. Kadın çalışmıyorsa bile herşey ortaktır. Haberi olması lazım..

Çocuğummu olması gerek karışmam için. Söyleme gereği duymamak başka bişey aldığından eksik söyleyip fazlasını almak yalana girer. Bende sonuçta eşek başı değilim bu evde. Beni kısıtlamiyor diye kendisinin her istediğini yapabileceği anlamı taşımaz.

Herkese merhaba
Eşim bu zamana kadar maaşını hiç eksik söylemedi. Bu ay bana 3 bin eksik söylemiş. Maaşı geçen ay birden arttı zaten çok sevindik. Neyse bu akşam onun telefonunu sarja takacaktim internetten alışveriş yapmıştım onun maili gelmiş ona baktım sonra maaş bordrosu mailini gördüm. Baktığımda bana söylediğinden 3 bin fazla yatan gözüküyor. Şok oldum tabi. Uyuyordu kendisi. Sabah bunun nedenini soracağım. Açıkçası kavga edip tartışmak istemiyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Benim her istediğime taman der. Maddi anlamda pinti biri değil. Dışardan yeriz giyim kıyafet alırım bu gereksiz pahalı bilmem ne falan karışmaz lazımsa al der. Kızımın ve benim bı kaç ihtiyaclarim vardı falan aldım biraz pahalıya geldi ama sesini çıkarmadı. Öyle gizli saklı borç yapacaginida sanmıyorum ama bunun sebebini merak ediyorum. Asgarinin 3 katı maaş almaya başladı. Aralık'ta kesintiler falan 9 bin yatiyordu bordroda görüyordum. Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum. Ben böyle yapıyorum diye genelde ayda iki üç gün mesaiye kalıyor yani alkol parasini öyle çıkardığını söyleyip beni yatıştırmaya çalışıyor. Yinede üzüldüm yani benim için kabul edilir bişey değil. Ben biraz birikim yanlısı biriyim eşimde tam tersi harcama taraftarı. Hoş başkasına harcamıyor da yinede bana fuzuli geliyor davranışları. Varken yicen kafasında. Belkide biriktirelim diye üstüne gidecegimden böyle yaptı. Kötü düşünüp kendimi kurup sabaha patlamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim kimseye kötü dertler vermesin ama yalanda iyi bişey değil...
Açıkça diyemiyordur karisamiyordur harcamalarınıza.

Eee siz çalışmıyormuşsunuz her istediğinizi yapıyormuş beyefendi siz ona 2 hafta 1 içtiği alkolü niye çok gördünüz acaba?
Mide rahatsızlığı var ciddi şekilde etkileniyor sonuçta çok görmek değil ama ağrı çektiği zaman keyifsizligi evde hepimize yansıyor yaramiyorsa icmemesi daha iyi degilmidir

Çocuğummu olması gerek karışmam için. Söyleme gereği duymamak başka bişey aldığından eksik söyleyip fazlasını almak yalana girer. Bende sonuçta eşek başı değilim bu evde. Beni kısıtlamiyor diye kendisinin her istediğini yapabileceği anlamı taşımaz.
Bence siz oturup niye bana söylemedi diye düşünün. Ben sadece yorum yapanım ve fikrimi söyledim. Tepkiniz fazla geldi çünkü

Herkese merhaba
Asgarinin üç katı maaş alan adamı iki haftada bir içtiği alkolün parası için darlamak ne demek ya. Siz ona maddi baskı kuruyorsunuz o da istediği harcamaları yapmak için saklıyor.

eşiniz bile olsa kendi kazandığı parayı kendisine harcamasına nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz aklım almıyor
bir kaç konuda daha bunu gördüm
eşiniz yine ek mesai yapıyorum alkol paramı çıkarıyorum filan demiş
ben çok başka şeyler söylerdim ne bileyim ya
bana tuhaf geliyor bu hal durum

Açıkça diyemiyordur karisamiyordur harcamalarınıza.
Maaşı eksik söylemesiyle ne ilgisi olabilir ki. Karışamıyor değil sonuçta ben alacağım şey 40 lira 400 lira 4bin de olsa kendisine söyler alıyorum napim derim taman der yada o ay karisilayamayacaksak bidahakiya aya al der bununla ilgisi oldugunu düşünmüyorum

Herkese merhaba
Siz istediğinizi alabiliyorsunuz adam çalışıp kazandigi parayla alkol alamıyor.adamin maaşı hakkında da bu kadar söz sahibi olamazsınız. Birikim tek maaşla olmaz ben de yeme taraftarıyım varsa yerim yoksa susarım. Birikim istiyorsanız elinizi taşın altına koyun. 3 bin fazla yatması ikramiye olabilir , fazla mesai olabilir ekstra bir ödeme olabilir her şey olabilir ya da zam almış olabilir.bana çok tuhaf geldi.

Mide rahatsızlığı var ciddi şekilde etkileniyor sonuçta çok görmek değil ama ağrı çektiği zaman keyifsizligi evde hepimize yansıyor yaramiyorsa icmemesi daha iyi degilmidir
Bu arada eşim iki haftada bir alkol icer. Bende istemediğim için boşa ona para harciyorsun diye sıkıştırdığım İcinmi böyle yaptı bilmiyorum.
Ama yukarıda alıntıladığım kısımdan mide rahatsızlığından değil de, siz içmediğiniz için boşa giden para olarak gördüğünüz sonucu çıkıyor. Yaklaşımınız çok kontrolcü geldi bana.

Onu düşünmek değil de sanki sizinki kontrolcülük önce bunu çözün

Asgarinin üç katı maaş alan adamı iki haftada bir içtiği alkolün parası için darlamak ne demek ya. Siz ona maddi baskı kuruyorsunuz o da istediği harcamaları yapmak için saklıyor.
Daha iki aydır alıyor. İçtiği alkolü yine kendi sağlığı için karisiyorum aynı parayı üstüne başına harcarsin kendine zarar diyorum mide rahatsızlığı var yaramiyorsa zorlamanın anlamı ne

Biriktirecegini hiç sanmıyorum 🤷🏻‍♀️ kendine sakladığı kesin de ben ona konuyu nasıl açsam
Bilmiyorum ama dediğiniz gibi sizin her dediğinize evet diyormuş. Annem ve babam 25 senelik evli ve çalışıyorlar. Babam anneme maaşının yarısını veriyor sanırım tam emin değilim. Gerisine annem karışmaz. Biriktiriyor babam ve kendi ihtiyaçlarını alıyor. Yani tam kuruşu kuruşuna bilmez çokta umrunda değil. Çünkü o parayı çalışıp kazanan babam. Adam sizi aç bırakmıyor esirgemiyor ki?

eşiniz bile olsa kendi kazandığı parayı kendisine harcamasına nasıl bu kadar karışabiliyorsunuz aklım almıyor
bir kaç konuda daha bunu gördüm
eşiniz yine ek mesai yapıyorum alkol paramı çıkarıyorum filan demiş
ben çok başka şeyler söylerdim ne bileyim ya
bana tuhaf geliyor bu hal durum
Nasil yani kendi kazaniyor diye kendine ait gizli bir ekonomik hayati mi olacak?

Daha iki aydır alıyor. İçtiği alkolü yine kendi sağlığı için karisiyorum aynı parayı üstüne başına harcarsin kendine zarar diyorum mide rahatsızlığı var yaramiyorsa zorlamanın anlamı ne
ya adamın herhalde beyni vardır diye düşünüyorum kendisi için neyin iyi olup olmadığına karar verebilir?
eşten çok annelik yapıyorsunuz resmen

Back
X