Kızlar merhaba,
Uzun zamandır bu siteyi ziyaretçi olarak takip ediyordum ve çok faydalanıyordum üye olmak bugün nasip oldu.
Eşimin aklında bir iş var online yöresel lezzetler satmak ile ilgili kendi websitesini hazırlamış marka tescilini yapmış vs arada bana anlatıyordu fakat artık ciddi bir şekilde başlamak istiyor.
Her yörenin doğal gıdalarını online olarak satma niyeti var ve gerçekten iş yapabileceğini söylüyor. Daha önce benzer bir işi yaptığı için tecrübesi tam olmasa da var.
Mevcut işini bırakıp buna yoğunlaşıp ilerletmek istiyor.Sizce ne kadar doğru bir karar ilerleme şansı var mı?
Evimiz kira değil çok şükür. Borcumuz yok diyebiliriz. 1 çocuğumuz var. Aslında evet bende eşime işini bırakmadan yapmasını söyledim zaten iş ilerlediği taktirde bırakıp iyice yoğunlaşır diye, fakat o da haklı olarak ürünlerin alınması kargolaması paketlenmesi vs gibi süreçlerin çalışarak olmayacağını söylüyor. Aklında çevresinden ortak bulup öyle bu işe girme fikri var işi bırakmamak için en azından ortağı ile iş bölümü yapıp riski yarıya indirip kendi işinden de olmaması için.Bu durumda maddi durumunuzu bilmemiz lazım, çok fazla borcunuz var mı çocuğunuz var mı eviniz kira mı net giderleriniz neler bunları göz önünde bulundurup karar vermelisiniz. Ticaret riskli ama isini doğru yapana risk minimum. Artısı da çok olur.Eğer durumunuzda varsa bence engel olmayın, emin olun ileride ben yapayım dedim sen izin vermedin der en azından denesin
Evet kendisi de aslında ürünün kaliteli olması ve reklamın olması sosyal medyayı etkili kullanma konusunu sürekli söylüyor. Aslında farkı şöyle bildiğimiz güvendiğimiz kişilerden kaliteli ürün biraz daha üst kalite ürün satmak istiyor.ilk etapta işi bırakmadan yavaş yavaş başlaması lazım.
öyle hemen satış yağmayacak ona
bu işin bir de reklam kısmı var. reklam olmadan e-ticaret olmaz. reklam bütçesi ayırması gerekiyor
bahsettiğiniz alanda çok fazla rakip marka var. sizinkinin farkı ne olacak?
Bir firmada ihracat departmanında çalışıyor.Bir de şu anki işi ne o da önemli,kasiyerlik ise bıraksın misal
İnternet üzerinden satış Ben de çok yaptım, eğer belirli bir kargo günü belirlerseniz toplu siparişleri o gün kargolarsınız. Hafta sonları da almanız gereken ürünleri alırsınız. En azından bir süre sizi idare edebilir. Tabii ki yorucu olacak ama geçici bir süre diye düşünün. Ortak fikrine maalesef sıcak bakmıyorum, birkaç tanıdığım akrabalarıyla iş yapmasına rağmen kötü sonuçlar oldu. Bir de sen ürün aldın bu sefer ben aldım sürekli sen kargoya gittin olayı olur gibi.Evimiz kira değil çok şükür. Borcumuz yok diyebiliriz. 1 çocuğumuz var. Aslında evet bende eşime işini bırakmadan yapmasını söyledim zaten iş ilerlediği taktirde bırakıp iyice yoğunlaşır diye, fakat o da haklı olarak ürünlerin alınması kargolaması paketlenmesi vs gibi süreçlerin çalışarak olmayacağını söylüyor. Aklında çevresinden ortak bulup öyle bu işe girme fikri var işi bırakmamak için en azından ortağı ile iş bölümü yapıp riski yarıya indirip kendi işinden de olmaması için.
Tabi dediğiniz gibi olabilir kargolama konusu fakat burada da rakiplerden geri kalma durumu oluyor maalesef şöyle ki, hepimiz birer tüketici olarak ürünün hızlıca gelmesini ister ki doğu illerine giden kargolar 3. gün vardığı için haftasonu veya herhangi bir gecikmede 1 hafta sürüyor direk.İnternet üzerinden satış Ben de çok yaptım, eğer belirli bir kargo günü belirlerseniz toplu siparişleri o gün kargolarsınız. Hafta sonları da almanız gereken ürünleri alırsınız. En azından bir süre sizi idare edebilir. Tabii ki yorucu olacak ama geçici bir süre diye düşünün. Ortak fikrine maalesef sıcak bakmıyorum, birkaç tanıdığım akrabalarıyla iş yapmasına rağmen kötü sonuçlar oldu. Bir de sen ürün aldın bu sefer ben aldım sürekli sen kargoya gittin olayı olur gibi.
Hem isim risk olmasin devam edeyim net gelir olsun, hem de geri kalmayayim olmuyor malesef yani iki seçenek var ikisinide yazdım eşinizle oturup riskleri göz önüne alıp ilerlemelisiniz, yolunuz açık olsunTabi dediğiniz gibi olabilir kargolama konusu fakat burada da rakiplerden geri kalma durumu oluyor maalesef şöyle ki, hepimiz birer tüketici olarak ürünün hızlıca gelmesini ister ki doğu illerine giden kargolar 3. gün vardığı için haftasonu veya herhangi bir gecikmede 1 hafta sürüyor direk.
Evet ortaklı işten korkum da bu yüzden maalsef.
Tabi haklısınız maalesef bir şekilde risk almak gerekiyor.Hem isim risk olmasin devam edeyim net gelir olsun, hem de geri kalmayayim olmuyor malesef yani iki seçenek var ikisinide yazdım eşinizle oturup riskleri göz önüne alıp ilerlemelisiniz, yolunuz açık olsun
Rica ederimTabi haklısınız maalesef bir şekilde risk almak gerekiyor.
Teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için.
tabi ki kargosu, paketlemesi yoğunluk yaratır fakat ilk etapta siparişlerin dağ gibi yığılacağını nereden biliyorEvimiz kira değil çok şükür. Borcumuz yok diyebiliriz. 1 çocuğumuz var. Aslında evet bende eşime işini bırakmadan yapmasını söyledim zaten iş ilerlediği taktirde bırakıp iyice yoğunlaşır diye, fakat o da haklı olarak ürünlerin alınması kargolaması paketlenmesi vs gibi süreçlerin çalışarak olmayacağını söylüyor. Aklında çevresinden ortak bulup öyle bu işe girme fikri var işi bırakmamak için en azından ortağı ile iş bölümü yapıp riski yarıya indirip kendi işinden de olmaması için.