Şu zaman da maaşlı işini birakip e ticaret yönelmek çok riskli ki gıda sektörü üstelik marka tescili aldı ama güvenilir bir web sitesi oluşturmasi gerek, banka hesabı açacak,maliyeye kayıt olacak sosyal medya ve çeşitli mecralarda reklam verecek düzenli olarak ilk 6 ay zaten aman aman işler olmaz.Kızlar merhaba,
Uzun zamandır bu siteyi ziyaretçi olarak takip ediyordum ve çok faydalanıyordum üye olmak bugün nasip oldu.
Eşimin aklında bir iş var online yöresel lezzetler satmak ile ilgili kendi websitesini hazırlamış marka tescilini yapmış vs arada bana anlatıyordu fakat artık ciddi bir şekilde başlamak istiyor.
Her yörenin doğal gıdalarını online olarak satma niyeti var ve gerçekten iş yapabileceğini söylüyor. Daha önce benzer bir işi yaptığı için tecrübesi tam olmasa da var.
Mevcut işini bırakıp buna yoğunlaşıp ilerletmek istiyor.Sizce ne kadar doğru bir karar ilerleme şansı var mı?
Ben olsam tutundugum dalı sağlamlastirmadan mevcut işi bırakmazdim. Ekmek aslanın midesinde.Kızlar merhaba,
Uzun zamandır bu siteyi ziyaretçi olarak takip ediyordum ve çok faydalanıyordum üye olmak bugün nasip oldu.
Eşimin aklında bir iş var online yöresel lezzetler satmak ile ilgili kendi websitesini hazırlamış marka tescilini yapmış vs arada bana anlatıyordu fakat artık ciddi bir şekilde başlamak istiyor.
Her yörenin doğal gıdalarını online olarak satma niyeti var ve gerçekten iş yapabileceğini söylüyor. Daha önce benzer bir işi yaptığı için tecrübesi tam olmasa da var.
Mevcut işini bırakıp buna yoğunlaşıp ilerletmek istiyor.Sizce ne kadar doğru bir karar ilerleme şansı var mı?
İşini bırakmadan denesin. Bir yılı bulur en az kazanca geçmesi. Kazanca geçip de beş altı ay istikrarlı kazanç olursa ancak o zaman işi bıraksın. Hesap kitabı da çok detay ve iyi tutması lazım. Böyle hayallerle batan da çokKızlar merhaba,
İnternet üzerinden satış Ben de çok yaptım, eğer belirli bir kargo günü belirlerseniz toplu siparişleri o gün kargolarsınız. Hafta sonları da almanız gereken ürünleri alırsınız. En azından bir süre sizi idare edebilir. Tabii ki yorucu olacak ama geçici bir süre diye düşünün. Ortak fikrine maalesef sıcak bakmıyorum, birkaç tanıdığım akrabalarıyla iş yapmasına rağmen kötü sonuçlar oldu. Bir de sen ürün aldın bu sefer ben aldım sürekli sen kargoya gittin olayı olur gibi.
Ben misal veriyorum zaten haftada bir gün diye, ayrıca onu da oturup eşiyle kendisi konuşsun ben örneklendirme yapıyorum.haftada 1 gün kargo günü belirlemek çok yanlış
en geç 2 gün içinde mutlaka kargoya vermesi lazım. hız bu konuda çok önemli. 2 gün bile fazla aslında.
siz sipariş verdiğiniz ürün 1 haftada kargoya verilse bir daha oradan ürün alır mısınız? çoğu insan için bir daha satın almama sebebidir geç kargoya verme durumu.
konu sahibi aslında burada en önemli 2 kısım var, ürünleri kargoya teslim etme ve yeni ürün alma kısmı.
ürünleri kargoya verme konusunda sen destek olamaz mısın? paketleme falan onlar akşam eşin işten geldiğinde de hallolacak şeyler
ama kargo için birinin kargo şubesine teslim etmesi lazım, az siparişlerde kargo ayağına gelip almıyor.
sabah işe giderken kargoları şubeye verse diyeceğim ama o saatte şube açık olmayabilir
yani bu adam aynı anda işine gidecekse kargo konusunda birisi mutlaka yardımcı olmalı
ürünleri satın alma kısmını hafta sonları halledebilir. en kritik konunuz kargo.
Aslında dediğin gibi en sıkıntılı süreç kargoya verme çünkü ürünlerin alınıp depolanması, ambalajlanması,ödemeler,faturalar vs vs gibi şeyler bir şekilde hallediliyor.haftada 1 gün kargo günü belirlemek çok yanlış
en geç 2 gün içinde mutlaka kargoya vermesi lazım. hız bu konuda çok önemli. 2 gün bile fazla aslında.
siz sipariş verdiğiniz ürün 1 haftada kargoya verilse bir daha oradan ürün alır mısınız? çoğu insan için bir daha satın almama sebebidir geç kargoya verme durumu.
konu sahibi aslında burada en önemli 2 kısım var, ürünleri kargoya teslim etme ve yeni ürün alma kısmı.
ürünleri kargoya verme konusunda sen destek olamaz mısın? paketleme falan onlar akşam eşin işten geldiğinde de hallolacak şeyler
ama kargo için birinin kargo şubesine teslim etmesi lazım, az siparişlerde kargo ayağına gelip almıyor.
sabah işe giderken kargoları şubeye verse diyeceğim ama o saatte şube açık olmayabilir
yani bu adam aynı anda işine gidecekse kargo konusunda birisi mutlaka yardımcı olmalı
ürünleri satın alma kısmını hafta sonları halledebilir. en kritik konunuz kargo.
E-ticaret satışlarında dediğiniz gibi gerçekten batıp giden de çok yükselip ilerleyen de çok çalışma, azip, nasip, ekonomik durumlar vs bir çok sebepleri var. Satıcıdan veya internet üzerinden ürün alıp satmak ticaretin kurallarına aykırı doğal olarak.Şu zaman da maaşlı işini birakip e ticaret yönelmek çok riskli ki gıda sektörü üstelik marka tescili aldı ama güvenilir bir web sitesi oluşturmasi gerek, banka hesabı açacak,maliyeye kayıt olacak sosyal medya ve çeşitli mecralarda reklam verecek düzenli olarak ilk 6 ay zaten aman aman işler olmaz.
Üstelik yapmak istedigi iş yöresel ürünleri satmak yöresel ürün satanların bir çoğu zaten Instagram ve kendi web siteleri üzerinden satış yapıyor siz bu kişilerden ürün alıp satsaniz onlar ile aranızda fiyat farki olacak aynı ürünü karşı taraf 5 satarken siz 10 satacaksiniz ki müşteri için buda çok önemlidir.
Ayrıca sanırım sizde gidalari internet üzerinden alacaksınız size kargo ile gelecek siz de kargo yapacaksınız bozulma olursa ne olacak peynir,tereyağ vs gibi yiyecekler için soğuk hava deposu olması gerek öyle aldım hadi kargo yapıp yollayayim çok zor bir süreç.
Hevesinizi kırmak istemem ama pazarda bu işi yapan yüzlerce firma var. Özellikle arkasında güçlü adı sanı bilinen markaların olduğu firmalar dururken kim sizi ilk etapta nasıl tanıyacak, tercih edecek de evinizi geçindirecek kadar para kazanacak eşiniz?Kızlar merhaba,