• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim herşeyde beni suçluyor.

Maddi sıkıntımız yok aslinda gayet iyi bir işi ve geliri var ama o kendi evinden çok annesine babasına karşı sorumluluk hissediyor. Neymiş bi ev bile alamamış . Yani evlenmeseydin o zaman ben zorla mi evlenelim dedim diyorum cevap yok. Yani tamam annesi babası büyüttü okuttu da napayım yani tapayim mi ben de ayni sekilde kendi çocuğuma yapıcam. öyle bir minnet ki ailesine karşı hamileyim rahatsizlandim diye annesi 1 tencere yemek göndermiş. hemen karşılığında dolapta benim yediğim hurmalari çerezleri falan koydu gönderdi.
annesi babasi kirada mi? malesef boyle erkekle cok zor. bebek de geliyor.. bosanmayacaksaniz ince ince isleyeceksiniz. biz artik bir aileyiz. once biz sonra onlar diye diye.. size bol bol alsa hurma cerez yollasin bir sey degil diyecegim de. size alirken kisiyor adam.. mecbur alinacak seylerde hic kotu hissetmeyin kendinizi. bebege alinacak seylerde vs bozulursa bozulsun..

Benim annem de gayri ihtiyari hep beni suçlar. Ama bunun sebebi zamanında çok ezilmiş olması..O kadar ezilmiş ki şimdi evde tabak kırılsa biri kızcak die korkuor herhalde bilinçaltında (ki 2 kişiyiz sadece) "sen şöyle dedin de ondan seni dinlerken düşürüverdim" der örneğin. Tabi benim bunu çözmem baya zaman aldı.Çözene kadar da her şey cidden benim yüzümden gibi geliyordu (hala ara ara gelir).

Eşinizin de bu tarz bi durum mu acaba dicem ama emin değilim.Daha ziyade aldığı sorumluluklar ağır gelmiş gibi.Sanki aile babası olmaya hazır değilmiş de bu yükün altında eziliyormuş ve öfkesini sizden çıkarıyormuş gibi.

Bu kadar sinmeyin,alttan almayın.Sakin bir anında karşınıza çekin ve burda yazdıklarınızı ona da anlatın.Bu şekilde devam edemem diyin.Beraber aile terapisi alın ya da o öfke terapisi alsın.Ama siz sindikçe sizi boks torbası olarak kullanmaya devam eder.Kendinizi ezdirmeyin.Siz onun eşisiniz,şamaroğlanı değil.

Ayrilinca zorlanmayacaksaniz ayrilmak mantikli sanki cocugu dogurmanizi bekliyor gibi.dogunca dahada degisip aldiginiz nefesinde hesabini sorar olur..Allah sabrinizi artirsin.dısariya eli acik size cimri.hic kafaya takmadan yiyin icin agriyorsa agriyor deyin sustukca sindirilip dahada eziyet gorursunuz.doktora siz gidin goturmuyorsa guclu oldugunuzu evde besleme olmadiginizi sizin bir es bir anne oldugunuzu gostermeniz lazim yoksa dahada dibe gidersiniz.
İnanin size cok uzuldum hamilrykrn caninin istediginizi bile söyleyememeniz icime oturdu resmen..

esiniz size ve kendie aldiklarini (kendide yiyor kullanyor sonucta) anne ve babasi icinde aliyormu almiyorsada onlarin yemedigini giymedigini size cok goruyor ailesinin maddi durumu nasil

Ben hiçbir erkeğin veya kadının altta yatan problemler yüzünden böyle şeyler yaptığına inanmıyorum. Bunlar tamamen karşıdaki kişiyi zerre kadar sevmemekten kaynaklı. Arada küçük bir sevgi kırıntısı bile olmadığı için her hareket batar. Böyle problemli dediğimiz insanlar bir aşık olsun, sevsin o zaman görün nasıl pamuk gibi oluyorlar. Maalesef çok üzülerek söylüyorum ki, düzelmez ve düzelmeyecek bir mucize olmadıkça. Elinizden geldiği kadar az muhatap olup bir süre gelecek planı yapın. Bol bol kitap okuyup dikkatinizi farklı şeylere yöneltin, İlerde boşanıp bebeğinizle mutlu bir hayata başlayın.

Konuşsun dursun. Canınızı sıkıp durmayın. Laf edeceğine, size daha iyi bakması gerektiğini, üzmemesini söyleyin. Çocuk için şunlar şunlar lazım, bana şu lazım gibi isteklerinizi dile getirin. Bazı erkekler böyle hem konuşur, hem yapar. Çeneleri durmaz.Alınıp,kendinizi üzdüğünüzde elinize bir şey geçmez. Arada sizde cırlayacaksınız. Böyle böyle düzelir umarım.
Benim kaç senelik eşim bile bazen, çok gereksiz bir şeye takıp konuşur. Hiç alınmadım. Gerektiğinde karşılığını çok güzel yapıştırırım. Baş edemeyeceğini anlayınca, aman seninle uğraşılmaz, bir söyle bin dinle der çıkar.

Merhaba kızlar.Konuya nasıl başlasam bilmiyorum ama eşim başına gelen her şeyde beni suçluyor. Sürekli stres halinde . Iş yerinde bi sorun yaşasa ben senin icin calisiyorum senin için katlanıyorum bunlara diyerek başima kakıyor. Herkesle dertlesir uzun uzun konusur ama benimle hiçbir şey paylaşmaz. Her şeyle kendi mücadele ediyormuş güya. Benim yaptıklarımı hiç görmüyor ben günümü gün ediyorum zannediyor. Simdi 8 aylık hamileyim yani başim agriyor demeye bile korkuyorum kendine dikkat etmiyosun diye kızıyor. Elimi yanlışlıkla yaksam burnumdan getiriyor . yani derdimi unutup onun kızmasiyla uğraşıyorum. Bugün bebegin biraz zayıf oldugunu öğrendik. Şimdi burnumdan getiriyor iyi bakamadın bakamıyosun diye. Gerçekten napacagimi şaşırdım. Bi yandan beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum bi yandan bana sürekli her şeyi idareli kullan diyor manavdan bisey istemeye korkuyorum. Maddi sikintimiz da yok. Kafayi yemek üzereyim. Yani millet hamileyken nazlanir şımarir ben sancilansam bile söylemeye korkuyorum. Bebeğe alışveriş yapmamız lazim onu bile sanki bem kendim için istiyormuşum gibi davranıyor. Nasil başa çıkayım bana bir akıl verin😏
Her zaman derim bir cinnet herşeyi çözer. Çok fazla alttan alıyorsunuz tepenize çıkıyorlar.

Korkmuyorum zaten ama sürekli diklenince de kavga çıkıyor. Dışarı karşı aşırı iyidir eli açıktır. Yeğenine bile kenfi çocuğu gibi alışveriş yapar . ailesine sürekli maddi yarfim yapar ama bana gelince sürekli bi basa kakma
Bes para etmez bir kocan var

Dinsizin hakkından imansız gelir, o seni suçlamadan sen onu suçla. Bebek zayıfsa düzgün beslenemiyorım ne biçim babasın sen eve alışveriş yap diye kavga çıkar. İşte bişi mi oldu neden basarısızsın bu kadar ev ile iş hayatını karıştırma diye kavga çıkar. Sürekli kavga çıkar ve suçla ki empati yapsın.

Allah yardımcınız olsun. Bebek kilo almıyor diye size kızacağına kendine baksın. Bebek belkide stresten kilo almıyor. Niye takıyorsunuz ki? Yiyin için keyfinize bakın. Sizinle evlendiyse size bakmaya da mecbur. Üstelik bebeğine daha çok mecbur bakamayacaktıysa ne senin nede bebenin günahına girmiycekti. Korkmayın korkarsanız tepenize çıkar. İnsanlıktan anlayan birine benzemiyor. Üstüne çıkmaya çalış.
Yazmadan edemeyeceğim gayet mantıklı şeyler yazıyorsun ama o profil resmini görünce tüm ciddiyet gidiyor😃

Ben hiçbir erkeğin veya kadının altta yatan problemler yüzünden böyle şeyler yaptığına inanmıyorum. Bunlar tamamen karşıdaki kişiyi zerre kadar sevmemekten kaynaklı. Arada küçük bir sevgi kırıntısı bile olmadığı için her hareket batar. Böyle problemli dediğimiz insanlar bir aşık olsun, sevsin o zaman görün nasıl pamuk gibi oluyorlar. Maalesef çok üzülerek söylüyorum ki, düzelmez ve düzelmeyecek bir mucize olmadıkça. Elinizden geldiği kadar az muhatap olup bir süre gelecek planı yapın. Bol bol kitap okuyup dikkatinizi farklı şeylere yöneltin, İlerde boşanıp bebeğinizle mutlu bir hayata başlayın.
Aynen kadınlar kötü davranış görünce hemen başlıyor psikoloji kitapları okumaya yok narsist mi yok küçükken travma mı yaşadı. Ben çok gördüm böyle erkek karısına 2 kuruşluk market alışverişi yapmayan ama başka kadına gelince önüne dünyaları seren.

Sİzi üzmeyi hiç istemiyorum ama iki ihtimal var.
Ya eşiniz size güçlü bir sevgiyle bağlı değil ya da siz fazla taviz vermişsiniz, beyfendi şımarmış ve 'el iyisi ev ağası' olmuş.
Buna bir an evvel sınır çizmezseniz bu çirkin davranışlarına arttırarak devam edeceğinden emin olabilirsiniz.
46 yaşındayım, hayatta öğrendiğim şeylerden biri de etrafımızdaki insanlar bize, bizim izin verdiğimiz şekilde davranıyorlar.

Eşimle 26 yıllık evliyiz,
genel olarak da mutlu ve iyi geçinen bir çiftiz.
Salgın başladığından bu yana daha fazla birlikteyiz evde, çok şükür atışıp tartışmadık.
Dün iftara tatlı sipariş edelim dedik.
İnternetten alışveriş/sipariş işlerini hep ben yaparım.
Nasıl olduysa tulumba tatlısını sade yerine daha önce hiç denemediğimiz karışık olandan işaretlemişim.
Baktım bıdırdıyor.
Tatlıcıyı aradım sipariş çıktı dedi
mübarekler jet hızıyla çalışıyorlar.
Eşim söylenmenin dozunu arttırdı.
-Ne var bu kadar konuşacak?
Altı üstü yarım kilo tatlı, beğenirsek yeriz değilse çöpe atarız, konuşmaya devam edersen tadına bile bakamazsın, gelir gelmez çöpe atarım o tatlıyı
dedim, sustu.
Bazen dişinizi göstermeniz gerekiyor.
İftardan sonra çayın yanına tatlı getirmiş, minnoş minnoş konuşuyor;
-tatlı güzelmiş sana da hazırlıyorum canım.
Afiyet olsun dedim uzatmadım daha fazla.
Ama yazdım bir kenara
burcum akrep ne de olsa,
acısını çıkarırım bir ara.

Merhaba kızlar.Konuya nasıl başlasam bilmiyorum ama eşim başına gelen her şeyde beni suçluyor. Sürekli stres halinde . Iş yerinde bi sorun yaşasa ben senin icin calisiyorum senin için katlanıyorum bunlara diyerek başima kakıyor. Herkesle dertlesir uzun uzun konusur ama benimle hiçbir şey paylaşmaz. Her şeyle kendi mücadele ediyormuş güya. Benim yaptıklarımı hiç görmüyor ben günümü gün ediyorum zannediyor. Simdi 8 aylık hamileyim yani başim agriyor demeye bile korkuyorum kendine dikkat etmiyosun diye kızıyor. Elimi yanlışlıkla yaksam burnumdan getiriyor . yani derdimi unutup onun kızmasiyla uğraşıyorum. Bugün bebegin biraz zayıf oldugunu öğrendik. Şimdi burnumdan getiriyor iyi bakamadın bakamıyosun diye. Gerçekten napacagimi şaşırdım. Bi yandan beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum bi yandan bana sürekli her şeyi idareli kullan diyor manavdan bisey istemeye korkuyorum. Maddi sikintimiz da yok. Kafayi yemek üzereyim. Yani millet hamileyken nazlanir şımarir ben sancilansam bile söylemeye korkuyorum. Bebeğe alışveriş yapmamız lazim onu bile sanki bem kendim için istiyormuşum gibi davranıyor. Nasil başa çıkayım bana bir akıl verin😏
Eşin evde bir insan yaşadığını onun duyguları beklentileri olduğunu en önemlisi hamile bir eşi olduğunu unutmuş gibi davranıyor. Dünya onun etrafında dönmüyor. Nasıl başa çıkayım diye yazmışsın. Konuşarak tatlım. Uslubunca fark ettirerek anlatsbilirsin. Anlar anlamaz onun sorunu. Sırf onu mutlu etmeye uzmemeye çalışma. Birak üzülsün ihtiyaçların olduğunda bunu istemelisin ki bu senin en doğal hakkin. Eve ne lazımsa liste yap eline ver. Bebeğinin gelişimi için de sağlıklı beslenmelisin takviye lazımsa bunu aldır.

Kocasis öküzüs sendromu bu nerede olsa tanırım.. tedavisi ise buna maruz kalan insanların yeterli dozlarda" en iyi savunma saldırıdir" ilacını kullanmaları dur..

Back