Eşim hayatimizi bitirmek uzere..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
419
Merhaba herkese,bu bir ic dokme konusudur.Cunku depresyona girdim birilerinden fikir almaliyim.
Doguda esimin memleketinde uzun yillar yasayip daha sonra esimin de rizasiyla batida buyukbirsehre (memleketim) tasindik.Dogudaki evimiz sattik geldik 250 bin tl ile ve Gelir gelmez aylik 2500 tl lik bir eve tasindik esimin buldugu ev.Basta karsi ciktim kira cok yuksek diye ama beni dinlemedi baska ev yok napiyim diye bi de tutturdu paramizin faiziyle oderiz kirayi diye.Bi turlu anlatamadim faizi kullanirsan para erir cok mantiksiz dedim ama nafile.Neyse dedim ev alana kadar otururuz.Sonra bi ev begendik ama teslimati 6 ay sonraydi.Tum paramizi yatirip ustune kredi cektik o arada kizim okula basladi onun okul parasi vs derken 6 ay idare ederiz dedik ah ah o 6 oldu 1 yil ev gec teslim edildi o surecte hem kira hem kredi vs derken altindan kalkamadik konut kredisi ilaveten 2 tuketici kredisi vardi.Okul kira vs derken eve tasinsakta gecinemeyecegiz sat evi dedim o zaman satsaydi daha da borca gomulmeyecektik yok satmadi inatla.Tasindik 2 ay gecmedi bataga suruklendik odeyemez duruma geldik.Bu arada ekonomi de iyice bozuldu primlerimiz kesildi market masrafimiz artti derken battik.Yeni bir kredi cekip yapilandiramadik cunku yuksekti faizler.Bu tutturdu satmamiz lazim hemen diye.Dedimki once arabayi sat bikac ay bir bakalim belki faizler duserse yapilandiririz tum.borclari.Yok illa evi saticak 1 ay yalvardim satma bak kiraya ciksak nerdeyse konut kredisi kadar odeyecez zaten bekle biraz yok dinlemedi.Gitti evi satti tam 160 bin tl zararina.Kahroldum hala da oluyorum.O evi satti 2 hafta sonra kredi faizleri dustu kafami duvarlara vurasim geldi bagirdim cagirdim ev gitti salakligin yuzunden diye.Sonra kiraya ciktik 2500 tl yine.Daha asagisina inmedi beyefendi babanemin evi var eski bir yapi oraya gecelim dedim biraz tadilat istiyordu yok kabul etmedi.Neyse kiraya gectik 1 ay olmadan tutturdu yeni araba alcakmis eskiyi satip.Gitti aldi kredi cekip.Aradan 5 ay gecti tekrar cikmaza girdik kredi kartlari 2 kredi kira vs derken elimizde kalan 180 bin tl den yemeye basladik.Sabah kartlarin 20 bin oldugunu ogrendim kalbim sıkısti.Herseyi kapatinca elimde 80 bin kalicak.Kahrolmus durumdayim ev alma hayali bile kuramiyorum artik hala da beni dinlemiyor bana soyleyin ne yapayim..Gecenlerde bi tartisma yasadik tek tek hatalarini soyledim hayatimizi mahvettigini elimdeki uc kurusa da ye rahatla ilerde kiralarda surunuruz dedim yok bi yere varamiyoruz.Cok moralim bozuk.Bu arada babanenin evine gecelim demeye basladi iyide rezil rusva etti beni aileme..biz battik geciyoruz mi diyecegim dusundukce sinirimden olecegim.

2500 e kira olur mu ya o parayla ev çok rahat alırdınız ya da ev alıp taksiti bile odenirdi nasıl bir ev bu bu kadar kirası var

Canım kendini bu kadar harap etme.Tamam eşin hata yapmış ama bunları yaparken de sizi düşünerek yapmış her ne kadar mantıksız işler yapsa da.Her şey yoluna girer.Tek sorun para olsun.Saglikli olduktan sonra her şey hallolur.Hayatinizin bitmekte olduğunu falan düşünmedim ben.
O da kendini boyle savunuyor kumar mi oynadim diyor arabaysa bizim arabamiz evse bizim icin diyor.Ama suan ki durum :KK43:

Hep karsi ciktim ama dinletemedim ki..Keske daha sert yapsaydim keske.
Kalan para kimin üzerinde
Onu kurtarın bari
Nerde yaşiyorsunuz bilmiyorum ama Durumunuz bukadar kötü iken 2500 lira kira çok fazla.
Babannenizin evine taşınma gibi bir hata yapmayın.
Nasılsa kira derdimiz yok diye daha farklı masraflar çıkarır. Daha uygun bir eve geçin mümkünse.
Yerinizde olsam arabayı satırıp kartları kapattır kalan parayıda diğerinin yanına eklerdim
Eşinizin finans kafası yok belliki ipleri elinize alın zamanı gelmiş geçmek üzere

Ev parasına ne oldu? Onunla kredilerin borçların kapanması gerekmiyor muydu? En büyük hatasınız bitmeyen bir evi beklemiş olmanız yine size evi teslim etmişler bir tanıdığımız inşaat şirketi battığı için ne evine girebiliyor ne de satabiliyorlar eşiniz akıllanmaz siz de izin vermemeliydiniz babannenin evine geçmeyin satsın arabasını kapatsın borçları

Ev parasına ne oldu? Onunla kredilerin borçların kapanması gerekmiyor muydu? En büyük hatasınız bitmeyen bir evi beklemiş olmanız yine size evi teslim etmişler bir tanıdığımız inşaat şirketi battığı için ne evine girebiliyor ne de satabiliyorlar eşiniz akıllanmaz siz de izin vermemeliydiniz babannenin evine geçmeyin satsın arabasını kapatsın borçları
Evi satinca konut kredisi ve 1 kredi kapandi sadece.

Cok mantiksiz hareket edilmiş..
Sonucuda kotü olmuş maaleeef.
Yani kredi ustüne kredi
Kredi ustüne kredi..
Banka bu parayi geri guzel sömürerek aliyor.
Sizin elde kalmis daha azi.
2.500 kirada az deģil ustelik.
Bir eve girildimi sıkışık olmayacaksiniz teslimati hemen deģilse muhakkak aksar.
Piyasanin dalgalanmasidan dolayi açıklar oluyor daire teslimleri yil olarak aksiyor..
Cok risk almissiniz esiniz maalesef paranizi yönetememiş hicbirine dur denilmesine raģmen durulmamiş.
Kendi planlarinizi iyice yapip sert bi tavirla soyleyin sizde surukleniyorsunuz cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X