Eşim evlendiğinde pişmanmış

Seninle evlenmezdim demiyor ki evlenmezdim sevgili kalırdık demiş.
Evlilik degil problem evliliği yük görmek evlendigin kişinin maddi manevi sorumluluğunu almak çok kolay birşey degil ev geçimi zaten ayrı bir dert.

Yani bu söylemden nasıl evlendiğinde pişman olduğunu çıkardınız anlamadım.
Adam haklı çok zengin bir erkek olsam bende evlenmezdim
Her doğru her yerde ve herkese söylenmez.bu arada çok zengin insanlar da şakır şakır evleniyor valla.ben olsam ben de evlenmem.

Direkt bana söyleseniz de bişey demem çünkü haklısınız acı ama gerçek ben her nankörlük gördüğümde o horul horul uyurken gizli gizli aglıcam galiba çünkü o kadar fedakâr oldum ki bi değerim kalmadı hak ettim bunu.

Haklısın valla ben bu okul bırakma, iş değiştirme durumlarının erkek versiyonunu ömrüm boyunca 1 kere bile duymadım.erkekler açısındam bunun düşünülmesi bile mümkü değil siz düşünün.bu gibi durumlarda 1 kere bile erkeğin eğiyim hayatının, ya da iş hayatının değişiminin konuşulduğuna bile şahit olmadım.aklına bile gelmiyor hem kadın tarafının hem erkek tarafının.hep erkeklere ataerkil diye şikayet ediyoruz ama biz kadınlar olarak daha fazla işlemiş kanımıza ataerkillik.farkına bile varmıyoruz üstelik. Ben hastane eczanesinde çalışıyorum.eczacı arkadaş kocasının işi için eczanesini kapatıp da gelmişti hastaneye.sırf adam eczanenin olduğu yerde görev yapmak istemiyor diye.ülkenin okumuş kesimi bile böyle maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitim hayatı aşkından ölsende bir erkek için bırakılmamalı. Zira bir adam seni gerçekten seviyorsa değer veriyorsa aksine okulunu bitirmen için destek olur, yarıda bırakmanı engellemez onca emeğine kıyamaz. Sevgi budur. Ben eğitimini yarıda bıraktırıp baskı ile evlenenlerin kesinlikle sevdiğini düşünmüyorum. Başından belliymiş aslında ama sizde bunu çok istiyor diye aşk sanmış olabilirsiniz. Olan olmuş tabi. Ama bunca yıl sonra böyle konuşması büyük nankörlük. Ona kalırsa hepimiz ana babadan zengin doğsak ya da rütbeli, yüksek mevkili işimiz olsa hayatımız bambaşka bir yolda ilerlerdi şuan ki durumda, yaşantıda olmazdık daha farklı bir çevrede hatta daha farklı ülkede bile olabilirdik. O konulara girerse ohoo hepimiz bambaşka hayatları yaşardık ama kader birbirinize nasip etmiş sizi bunun için ailenizin desteği için teşekkür edip şükredeceğine böyle konuşması cidden insanı eşinden soğutur.

Bu kadar kısa bi yorumla ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Gerçekten o kadar doğru ki. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Nedeni belli..
Adamın zaten hep aklindaymis bunlar.
Sorunca da söylemiş.
İsi gücü olmayan,başka bir kadınin kendisini beğenme ihtimali bulunmayan bir durumdaymis.
Sende sıcak bir ten vermek isteyince hayır dememiş,diyememis.Cunku senin dışında kabul edeni olmayacaginin kendisi de farkındaymis.
Bu adam parayı bulursa ilk etapta çokça kişiyle seni aldatır.
Sonrasında boşanır.
Ardından da adını bile hatırlamaz.

Sanki çok fazla abartmışssınız gibi geldi bana. Adam bir söylemiş siz bin yorum katmışsınız. Ama evlilik kolay bir şey değil ki çok ciddi bir sorumluluk. Şimdiki aklım olsa ben de evlenmek yerine sevgili olarak takılırdım. Kaldı ki ölüyordum evleneyim diye.

Kendi isteğinizle yaptığınız şeyleri ben onun için ne fedakarlıklar yaptım diye dile getirilmesini çok anlamsız buluyorum.
Yapmasaydınız.
Annenizi dinleyip okusaydınız.
O zaman sizde belki eşinizi istemeyecektiniz zamanla. Kendisi buna izin vermemiş ama çok lazım gibi 18 yaşında okumanıza engel olup evlenmiş sizinle.
Çok sevdiğinden mi yaptı sanıyorsunuz bunu?
Sevse ailenizi karşınıza almanıza gönlü razı olmazdı.

Şimdi öyle fedakarlık yaptım böyle fedakarlık yaptım demeyi bırakıp kendi hayatınız için birşeyler yapın.

İnanılmaz gaza getirdi bu yorum beni

Bende eşime sevgiliyken çok değer verdim. Sizin gibi hep vericiydim. Evlenmeden nisanliyken çok büyük sorunlar yaşadık ama hep alttan aldım affettim.
4 yıllık lisans kazanabildigim halde şehirden ayrılmamak için önlisans okudum. Onu bile hep bastırmaya çalıştı yıllarca kendisi lise mezunu olduğu için. Üstelik ben onu hiç bir zaman hor gormedim, kendimi asla yuceltmedim. Evlendigimiz ilk zamanlar da çok zor şeyler yaşadım hep sustum alttan aldım. O zaman DGS siz geçiş hakkım vardı kabul etmedi. Kendisi 2 yıllık okumak istedi onuda yapmadı. Öyle böyle derken yıllar geçti, 2 kızım var. Artık son 2 3 yıldır kendimi geri çektim, fedakarlık yapmiyorum artık. Seneye inşallah dgsye de gireceğim. Çünkü çocuklarım büyüdüğü zaman rastgele bir konfeksiyon da ya da satış elemanı olarak çalışmak istemiyorum. Babam beni 14 sene okuttu benim ona 1 sene bile faydam olamadı. Şu hayatta en büyük pismanligimdir. Mezun olduğum yıl evlendim...

Yani zengin bir kadin bulsa birakir bu seni onu demek istiyor. Sen oku hayatini ciz bu herife fazla guvenme.. ettigi laf laf degil kirici. Ama sakaysada her sakanin altinda bir gercek yatar

Erkekler neden böyle bilmiyorum benimki de liseyi dışarıdan bitirdi ben ona hep destek oldum şimdi açıktan okuduğum üniversiteye bile karışıyor. Sanırım bende sizin gibi zamanla kendimi geri çekicem fedakarlık hep bi taraftan olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…