• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim evi terk etti

Bırak sende adamı madem boşanamıyorsun o zaman içinde bulunduğun duruma alışmaya çalışmaktan başka şansın yok en azından şimdilik çocukların büyüyesiye kadar. Kolay mı hayır değil ama annesin sen ve maalesef o adama o eve mecbursun. Çocuğun onu özlüyorsa düşkün demek ki şuanda onların mutluluğunu sağlıkla büyümesini dilemekten başka şansın yok. Hayat herkesi başka yerlere sürükler senin sınavında kocanla bırak ne hali varsa görsün gelsin gitsin otursun kalksın karışma ilgilenme kavga etme ki duymak istemediğin şeyleri duymak acı çekmek zorunda kalma üzgünüm ama sensin de geç. en azından çocuklar biraz büyüyesiye kadar zaman geçiyor geçer inan, yeterki o zamanı boş geçirme at köşeye bişeyler yarınını düşün sonra dimdik basarsın ayaklarının üzerine ama şimdi değil o gün bugün değil... Günü kurtar sadece.... Bu arada Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kendini de enerjinide vaktinide sadece onlara ver.
Allah razı olsn bu öğleden sonra amcasını da yanına alıp gelmiş hicbisey konuşmadı amcası konuştu sadece olabilir kavga etmişsiniz gitmiş sende uzatmayin barışın dedi benim hatrima bir daha yapmiycak ben kefilim falan ben istemiyorum defolsun gitsin dedim ben onu çağırmasını niye geldi neredeydiyse iki gündür oraya gitsin gelmesin bir daha dedim o da bir daha gidersem artık gelmem dedi bende şimdi git dedim aşağı indi amcası beni biraz sakinlestirdi daha sonra onu çağırdı gelsn otursun ama onu affetmiyorum dedim bu defalikta Boyle olsn bir dahakini kabul etmem dedim neyse amcasiyla birlikte gitiller az önce geldi şimdi içerde kızımla oynuyor ne o geliyor konuşmaya ne ben gidiyorum mutfakta oturmusum öyle

Allah razı olsn bu öğleden sonra amcasını da yanına alıp gelmiş hicbisey konuşmadı amcası konuştu sadece olabilir kavga etmişsiniz gitmiş sende uzatmayin barışın dedi benim hatrima bir daha yapmiycak ben kefilim falan ben istemiyorum defolsun gitsin dedim ben onu çağırmasını niye geldi neredeydiyse iki gündür oraya gitsin gelmesin bir daha dedim o da bir daha gidersem artık gelmem dedi bende şimdi git dedim aşağı indi amcası beni biraz sakinlestirdi daha sonra onu çağırdı gelsn otursun ama onu affetmiyorum dedim bu defalikta Boyle olsn bir dahakini kabul etmem dedim neyse amcasiyla birlikte gitiller az önce geldi şimdi içerde kızımla oynuyor ne o geliyor konuşmaya ne ben gidiyorum mutfakta oturmusum öyle

Hanimefendi, kocaniz basinizda yokken aclik cekiyorsaniz cocuklariniz ve siz, bos kahramanlik yapamazsiniz oyle. Sizin kocaniza "git bir daha gelme" diyebilmek icin, o adama muhtac bir haliniz olmamasi gerekir. Biz burada iyi gecinin diyoruz, siz daha dakikasinda didismeye basliyorsunuz. Sizinkine blof deniyor sadece. Adamin sizi ciddiye aldigini sanmiyorum. O bilmiyor mu giderse sizin haliniz harap. Kahramanliga soyunacak haliniz yok sizin, inanin ki yok yani. Bos lafla olmuyor cunku.

Hanimefendi, kocaniz basinizda yokken aclik cekiyorsaniz cocuklariniz ve siz, bos kahramanlik yapamazsiniz oyle. Sizin kocaniza "git bir daha gelme" diyebilmek icin, o adama muhtac bir haliniz olmamasi gerekir. Biz burada iyi gecinin diyoruz, siz daha dakikasinda didismeye basliyorsunuz. Sizinkine blof deniyor sadece. Adamin sizi ciddiye aldigini sanmiyorum. O bilmiyor mu giderse sizin haliniz harap. Kahramanliga soyunacak haliniz yok sizin, inanin ki yok yani. Bos lafla olmuyor cunku.
Tm suanlik maddi gücüm yok diye gidip ayaklarına mi sarilayim gururumu ayaklarına altına mi aliyim ben onun maasli işçisi değil esiyim her ev hanımı çalışmıyor para getirmiyor diye kocasına kopek mi olsn diyosunuz yani gerçekten artık sinir olmaya başladım baaaaak ben çalışıyorum param var sen çalışmıyorum ustunede cocuk yapmışsın oh olsn diyenlere sanki biri derdini yazsinda bide biz vuralım burdan niye bizi çalışıyoruz diye allah aşkına tek çalışmayan evli çocuklu kadın ben miyim yahu niye kendiniz gibi olmayanları bu kadar disliyorsunuz

Şimdi ne yapiyon gidip icimimi döneyim konuşayım mi yoksa böyle ben bir odada o bir odada mi kalalim

Siz bu adamla evli kalacaksın mecburen iki çocukla ne yapacaksınız
Ayrilsaniz iyisimi gelecek erkek milleti böyle
Bence git yanına biraz konuşalım mi de
Ve evi bir daha terketme mesini bu tarz hareketlerin evliliginize zarar verdiğini.
Problemleri evde konuşarak çözmeye çalışmanız gerektiğini söyle sonra da onu sevdiğini ama bu yaptığının ondan uzaklaşıyorum

Manisa sebep olduğunu söyle
Ve normal davran bu konuşmadan sonra
Mutluluklar

Hamileligin etkisiyle falan demissiniz ya. Yanlis anlamayin sirf meraktan soruyorum insanlar hamile kalinca ne oluyor mesela. Ben de hamileyim de bir degisiklik olmadi yani hala ayniyim. Acaba bende mi bi sorun var.
Benden çok yaşayacaksınız
Bende 3 defa hamilelik yaşadım ama hiçbir değişiklik olmadı insanlara karşı... Kilo aldım aş erdim bulantılar vs oldu elim ayağım şişti falan ama anlamıyorum ben mi idrak edemedim hamileliği gerçekten böyle hamilelik diye eşini vs bıktıran insanları anlamıyorum ya
Tüm hamilelere hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim amin

Tm suanlik maddi gücüm yok diye gidip ayaklarına mi sarilayim gururumu ayaklarına altına mi aliyim ben onun maasli işçisi değil esiyim her ev hanımı çalışmıyor para getirmiyor diye kocasına kopek mi olsn diyosunuz yani gerçekten artık sinir olmaya başladım baaaaak ben çalışıyorum param var sen çalışmıyorum ustunede cocuk yapmışsın oh olsn diyenlere sanki biri derdini yazsinda bide biz vuralım burdan niye bizi çalışıyoruz diye allah aşkına tek çalışmayan evli çocuklu kadın ben miyim yahu niye kendiniz gibi olmayanları bu kadar disliyorsunuz
Herkes kendi durumuna gore yorum aliyor acikcasi.
Boyle bir evlilik icin benim esas yorumum "birak gitsin, hic minnet etme. Yapamiyorsaniz bosanin, calisirsin, cocuklarina bakarsin" olur. Hangisini yapabiliyorsunuz? Daha kocaniz olmadan cocugunuzu besleyemiyorsunuz. Bir ise girip calismiyorsunuz. Bosanmiyorsunuz. O zaman ne diyelim? Sizin durumunuza "baska caren yoksa cekeceksin, bari sus da kavga cikmasin" denir. Yapabileceginiz seyler icin konusun veya yorum isteyin bence. Burada size herkes esas yapilmasi gerekeni yazsa altindan kalkamazsiniz.

Konu sahibi yürek yemiş resmen. Valla eşim şahane bi adamdır, meslegim var ailem her koşulda arkamdadir, çocuğum yok,yine de ufak bi tartismamiz olsa uzatmamaya çalışırım,her insanin bi sabri var sınamak istemem sabrini,insanlik hali o sinirle çek git derse gitmek zorunda kalırım gururumdan. İşin gücün yok,ailen arkanda değil,kocanin ne ayak olduğu belli değil, kadın sığınmaya kadar yaşayıp görmüşsün, çocuğun var yetmemis ,2. Ye hamilesin, dogru düzgün korunmak nedir haberin yok, üstüne bir de neyine güvenip ağlama krizlerine giriyorsunuz ki, o adamın yollarina gül dök, evde şen şakrak ol da bi yere gitmesin. İki de bir bebeğin bi günahı yok deyip durmaniz da saçma, bebegin suçu hepsi diyen yok sanırım. Kendini bu durumda mahkum edip 2 . Çocukla adama iyi kilit attim artık tüm nazimi çeker sandın heralde. Dönerse dediğimi yap bence.
kelimesi kelimesine katılıyorum

canım benim senin naz yapma gurur yapma lüksün yok göremiyor musun
bebeğine bez mama eve ekmek alamıyorsun yahu
daha trip atma peşindesin
karşıda ki adam iyiyse vicdanlı merhametli bir adamsa ev hanımı da olsan nazını çeker ( ki bu söylediğime çok inanmıyorum en iyi olan adam bile gün gelip çark edebilir)
ama adam görmüş kaç defa evden ayrılmaya kalkmışsın geri dönmüşsün işte
arkadaşlara neden kızıyorsun söyledikleri yalan mı

annen baban arkanda olsa derler ki çocuklarını al oraya git seni bir çocukla kabul etmeyen bir çocuklu ve hamile halinle kabul eder mi
işin olsa derler ki hepsine bas tekmeyi kendi evini kur çocuklarına kendin bak yok çalışamazsın hamilesin artı daha öğrencisin
yine tek çocukla olsan kreşle bir yandan öğrencilikle bir yandan çalışmayla götürürsün ama ikinci çocuk geliyor onu nereye bırakacaksın
ki adam ilk evlendiğinden beri sağlam papuç olmadığını göstermiş ikinciye hamile kalmak iyi cesaret
işte burada arkadaşların dediği çıkıyor

kısacası o senin değil sen onun nazını çekeceksin hadi çekmiyorsan evde dırdır etmeyeceksin istediği gibi bir kadın olacaksın ondan sonrası da sana kalmış çocuğunu doğurup dersini verdikten sonra ya iş bulmaya kendini vereceksin ya 3. çocuğu doğuracaksın

Oo hoooo..... bacım sen konunu kapattır gitsin... kilitlettir. Burada daha çok canın acir gebe halinle bence..Kimseden de yorum alma.Herkes o guzel fikirlerini kendine saklasin. Devam etsin millet superr yaşıyor süper evlilikleri var ya ..Tabi sana ahkâm kesecekler. Sen onların dediğini yap ama gittiği yoldan gitme tamam mi..Siz de vurun , düşmüş ya bi tekme el ense de siz atın.Ne kadar da destek oluyorsunuz.peh peh..

Simdilik okulu bitirmeye bakin. Bir yandan da kpssye calisin. Kopruyu gecene kadar olayi var ya onu uygulayin. Ondan sonrasina o zaman bakarsiniz. Devletin kadin siginma evinde tuvalet kapisi yok, cocuk mikrop kapiyorsa diyecek bir sey yok. Bu kadinlar ölsün o zaman. Devlet kendi vatandasini boyle sigindiriyor, boyle koruyorsa eloglu vicdansizlar napsin. Yazik bir de aile bakani öve öve bitiremiyordu kadin siginmalari. Kadinini boyle koruyan ulkeden ne olurki iste baskentin gobeginde bomba da patlar. Neyse. Konu sahibi Allah yardimciniz olsun gercekten cok zor durum.

Xesa arkadaşım sana katılıyorum
Yani çalışırsanız istediğinizi söyleyip istediğiniz gibi trip atıp eşinle tartışmaya girebilirsin (yorumlar bunu gösteriyor) kusura bakmayın ama bir kadın olarak eş ve anne olarak çalışmadan evde gayet sesim de çıkar zaman zaman tartışma da çıkar icabinda evin düzenini ben de yönetebilir ve çocukların eğitimini de ben ustlenebilirim.
Şimdiye kadar koca çalışıyo diye,konu sahibini yargilayamassininz.Ne var bunda adam çalışır kadın evine de bakar cocugudsda

Yine yazdığım okadar mesaj gitti ama kısa keseyim ,xesa arkadaş sana katılıyorum
Nekadar saçma yorumlar var,her nedense birisi bir yorum yapıyo ,sayfalarca millet aynı yorumu başka bir cümlelerle tekrarliyolar.Yani ne demek istiyorlar çalışırsanız evde sesin çıkabilir tartışmaya girebilir konuşabilirsiniz. Ha yoksa trip atamassin sesin çıkamaz hatta hatalarını bile görsen amenna deyip oturcaksin oturduğunu yerde.
Yok canım daha neler. Madem ben her halukarda eşime guvenemiceksem ,illa da çalışmam lazım diyeceksem ne diye evleniyorum?zaten tek çocuğum var ve tek maaşla yetinebiliyorlarsa bize ne demek düşer. Allah aşkına yaa.Simdiye kadar çalışmak durumu olmamış konu sahibi de bundan sonra çalışmak durumunda kalır bu kadar basit. Yok canım evde söz sahibi olmak isterseniz önce çalışmanız gerekiyor, yoksa otur oturduğun yerdeymiş

Yani calismayanlar evde köyünden başka bir şey değiller mi

Back