• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim evi terk etti

Çocuklara ben de üzüldüm aksi mümkün mü?

Lakin benim üslubum böyle, ah canııım içerikli konuşmalar yapamıyorum, kimseye karşı yapamıyorum duygusal değilim ne yapayım yani

Ben irdelemeyeyim madem siz irdeleyin, eşinin yaptığı pislik neymiş, aldatma mı başka birşey mi, çünkü aldatma ise muhtemelen adam gene orda burda

Meraba 6 yıllık evliyim bir kac gündür eşimle saçma sapan sebepler yüzünden tartisiyoduk ve ben hamileliginde etkisiyle aglama krizlerine giriyodm tartışmalar esnasında aslında böyle değildim gayet sakin ve mantıklı davranabiliyordm kavga etsekte ama eşimin birkaç hatasını gordukten sonra ona karşı tahammulsuzlestm üstüne de hamilelik her dediği yaptığı batmaya başladı pazartesi akşamı yine tartıştık bu defa o da altta kalmadı ben bir dediysem o on dedi en son yatak odasına geçip hickirarak ağladım bir yarım saat sonra gelip kollarımı sarsarak yeter artık bitti deyip gitti iki gündür telini kapatmış amcasina hakkını helal et ben şehir dışına çıkıyorum çocuklar sana emanet diye mesaj atmış ben biraz telaslandm hatta polise haber verdim esim kayıp intihar edebilir diye gidip isyerine falan bakmışlar neyse sonra ulaşıldı ama benim telefonlarıma cevap vermiyor ve bu adam bunu alışkanlık haline getirmiş artık neredeyse her tartismamizda evi terk edip günlerce gelmiyor bu beşinci oldu üstelik 2 yasindaki bir kizim var ve altı aylik hamileym bizi bu halde beş kurussuz bırakıp gitti kizim mama kullanıyor süte alerjisi olduğu için onu ac bırakmayı bile göze alıyor bizi bu halde bırakıp günlerce koybolacak kadar büyük bişey geçmedi ki aramızda ben onun afedersiniz pisliklerini yakaladığında bile evimizi terk etmedim sırf çocuklarıma kiyamadigim için daha önce kizim daha çok küçükken baba evine küsüp gitmiştim orda babamın ilk dediği kelime senin çocuğuna bakmam kızını vereceksin dedi sırf o yüzden geri döndüm ve babam güle gitmeyi bir daha aklımdan bile geçirmedim şimdi misafirliğe gittiğimizde bile bize ters davranıyor o yüzden aileme değil gitmek kavga ettiğimizi bile diyemiyorum neyse eşimin böyle yapmasi çok agrima gidiyor biran önce bende evden çıkıp gitmek istiyorum ama çocuklarıma kızamıyorum herşey onlar için kadın sığınmaya gitmeyi düşünüyorum bir kerede gittim kizim orda mikrop kaptı çok kötü bir ortam tuvaletin banyonun bile kapısı yoktu pislik yuvasiydi resmen o yüzden ne yapsam bilmiyorum evden kalmakta bana çok ağır geliyor ama en azından kizim temiz bir ortamda istediğim gibi ilgilenebiliyor um ne yapcam gerçekten bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Telefon etme. Mesaj at para gondersin. Para gelmezse evde satabilecegin birseyler varsa onları sat canım. Şimdilik böyle idare et. Kocan evi terk ediyorsa sen niye sığınma evine gidiyorsun. Ev senin elektrik kira vs odesin. Sana para bıraksın sonra da kalksın gitsin nerde kalıyorsaniz kalsin

Bence kusura bakmayın eşinize suç atmak istemişsiniz de baştan sadece ben çatıyordum hamilelik psikolojisiyle bağırıp çağırıyordum bu sefer o da altta kalmadı diyorsunuz sonra yok işte daha önce de evden gitti hep terkediyora çevirmişsiniz. Anlayamadım ben yani hem kadın sığınma evine gidecek kadar ne oldu ki bu kadar ilk başlangıçta ufak tartışmalardan başka bir şey yokken ortada yani yazıya başladığınız ile bitirdiğiniz aynı şeyler değil. Ayrıca madem zamanında kadın sığınma evine gidecek kadar çaresiz kaldınız neden tekrar bu adamdan hamile kaldınız eksik yerler var gibi.

konu sahibi durumun gerçekten zor.benim sorunsuz bir evliliğim olduğu halde çok şükür,17 yıldır afedersin eşşek gibi çalışıyorum çocuğum kreş köşelerinde büyüdü 1 yaşından beri,neden mi ?senin gibi evim kira ve eşim maaşşıyla evi geçindiriyor, ben çocuğumun masraflarını karşılıyorum, hala da geriye birikim yapıyorumki 2 .bebeğim olursa sıkıntı yaşamayım diye ,hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz şuan eşimin başına bir iş gelse Allah korusun gül gibi kendime de bakarım çocuğumada ,şimdi siz konu açıyorsunuz napıcam diye ailenizden darbe almışsınız oraya gidemiyorsunuz eş zaten sizi terk edip gidiyor,burada daha önce konu açıp gebe kalmadan önce napıcam diye yazsaydınız size çok farklı mesajlar gelirdi,çünkü sorunlar hamileliğinizden önce varmış zaten siz bile bile lades demişsiniz şimdi bu yorumlar kimsenin zoruna gitmesin siz de dahil,cahilmisiniz,körmü ?, bu durumunuzla nasıl bir iyi yorum bekliyorsunuz bilmiyorum.burda yaşça küçük yeni evli vs kim varsa her zaman söylüyorum ve de söyliycem eşimin durumu iyi deyip sakın çalışmamazlık yapmayın kesinlikle kadının ekonomik özgürlüğü olacakkkkkk.bi arkadaş da at gözlüğüyle bakmayın demiş ya ,biz değil bence o at gözlüğüyle konuya siz bakıyorsunuz,

Çok üzüldüm durumunuza allah yardımcınız olsun....
Şİmdi yargılamak gibi olmasın haddimede düşmez zaten de 2.ci çocuk bu adama fazla gelmez mi ?
Bak kızınızı iyi şartlarda büyüteyim diye kendinizi hırpalıyorken karnınızdakinin rabbim yardımcısı olsun.

Sorununuz neydi nasıl bir tartışmaki sizi bu hale getirdi ?
Madem önceden kadın sığınmaya gitttiniz aranızda öncesinde yaşanan kriz boyutları yüksek buda artık en ufak olayınızda tahammülsüzlük yaratıyor.

Bu adamın ailesi nerde belliki işin içinden çıkamıcak durumdasınız
Onlarla bir konuşsanız bekar adam gibi evi terk edip gidemez
Ona birinin evde sorumlulukları olduğunu arkada çocukları ve eşinin olduğunu belirtmesi gerekir !!!

Eğer böyle bir eşe ve babaya rağmen babam sen gel çocuğunu almam diyorsa ben o babanın evine misafir olarak gitmem keserim tüm alakamı. Anne baba dediğinin anlamı ne. Benin bildiğim ölene dek evladını koruyup kollayan dır. Bunu yapmayanin kapısını açmam bidaha.

Esin daha onceleri nasıl çıkıp geldi eve öyle kendiliğinden mi çıkıp geliyor. Yoksa bir çaba mı gerekiyor.

Hangi kadın sığınma evine gittiniz ben mor çatı iyi diye duydum hep

E evlatkokusucennetkokusu

Haklısın galiba zaten onların peşine dusersem hem onlardan hem duzenimden cocuklarimin buyuyecegi huzurlu ortamdan olcam galiba tek çıkar yol evlatlarımı düşünmek onlara sarılmak çünkü bosansamda
konu sahibi durumun gerçekten zor.benim sorunsuz bir evliliğim olduğu halde çok şükür,17 yıldır afedersin eşşek gibi çalışıyorum çocuğum kreş köşelerinde büyüdü 1 yaşından beri,neden mi senin gibi evim kira ve eşim maaşşıyla evi geçindiriyor, ben çocuğumun masraflarını karşılıyorum, hala da geriye birikim yapıyorumki 2 .bebeğim olursa sıkıntı yaşamayım diye ,hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz şuan eşimin başına bir iş gelse Allah korusun gül gibi kendime de bakarım çocuğumada ,şimdi siz konu açıyorsunuz napıcam diye ailenizden darbe almışsınız oraya gidemiyorsunuz eş zaten sizi terk edip gidiyor,burada daha önce konu açıp gebe kalmadan önce napıcam diye yazsaydınız size çok farklı mesajlar gelirdi,çünkü sorunlar hamileliğinizden önce varmış zaten siz bile bile lades demişsiniz şimdi bu yorumlar kimsenin zoruna gitmesin siz de dahil,cahilmisiniz,körmü ?, bu durumunuzla nasıl bir iyi yorum bekliyorsunuz bilmiyorum.burda yaşça küçük yeni evli vs kim varsa her zaman söylüyorum ve de söyliycem eşimin durumu iyi deyip sakın çalışmamazlık yapmayın kesinlikle kadının ekonomik özgürlüğü olacakkkkkk.bi arkadaş da at gözlüğüyle bakmayın demiş ya ,biz değil bence o at gözlüğüyle konuya siz bakıyorsunuz,
iyi yorum falan beklediğim yok evet belki ikinci cocuk suan eşime güvenip çalışmıyor olmamam bir hata olabilir siz veya çoğu arkadaş öyle diye herkes öyle olamayabilir ordan ben böyleyim ben söyleyim sen değilsin deyip tu kaka sana demek kolay bütün kadinlar sizin gibi de bir ben mi degilim ayrıca çalışacak gücüm de var çok şükür o kadar mahkum degilim kocama sadece ikincisi bir hata da olsa sonuç itibariyle suanda hamileyim ve sorunuma fikir istiyorum sadece

Haklısın galiba zaten onların peşine dusersem hem onlardan hem duzenimden cocuklarimin buyuyecegi huzurlu ortamdan olcam galiba tek çıkar yol evlatlarımı düşünmek onlara sarılmak çünkü bosansamda

iyi yorum falan beklediğim yok evet belki ikinci cocuk suan eşime güvenip çalışmıyor olmamam bir hata olabilir siz veya çoğu arkadaş öyle diye herkes öyle olamayabilir ordan ben böyleyim ben söyleyim sen değilsin deyip tu kaka sana demek kolay bütün kadinlar sizin gibi de bir ben mi degilim ayrıca çalışacak gücüm de var çok şükür o kadar mahkum degilim kocama sadece ikincisi bir hata da olsa sonuç itibariyle suanda hamileyim ve sorunuma fikir istiyorum sadece

işte bizde aynı şeyi söylüyoruz tu kaka falan dediğimiz yok sadece cahilce davranışların sonucunu yaşıyorsun maalesef ,nasıl bir fikir istiyorsun ailen kabul etmiyor,sığınma evine bile gitmişsin,hamilesin,çalışmıyorsun ,eşin ailesiyle görüşmüyor,kocanın nerde olduğu belli değil ,ozaman rolleri değişelim ben bu konuyu açmış olayım sizde bana yorum yapın ne yazardınız?????ha iyi yorum yapanlarında yazdığı allah yardımcın olsun ,dua etse bende yazayım kabul et ,bunu herkes diliyor bende, yoksa ben niye dakikalarca msj yazayım banane der geçerdim değilmi?

Meraba 6 yıllık evliyim bir kac gündür eşimle saçma sapan sebepler yüzünden tartisiyoduk ve ben hamileliginde etkisiyle aglama krizlerine giriyodm tartışmalar esnasında aslında böyle değildim gayet sakin ve mantıklı davranabiliyordm kavga etsekte ama eşimin birkaç hatasını gordukten sonra ona karşı tahammulsuzlestm üstüne de hamilelik her dediği yaptığı batmaya başladı pazartesi akşamı yine tartıştık bu defa o da altta kalmadı ben bir dediysem o on dedi en son yatak odasına geçip hickirarak ağladım bir yarım saat sonra gelip kollarımı sarsarak yeter artık bitti deyip gitti iki gündür telini kapatmış amcasina hakkını helal et ben şehir dışına çıkıyorum çocuklar sana emanet diye mesaj atmış ben biraz telaslandm hatta polise haber verdim esim kayıp intihar edebilir diye gidip isyerine falan bakmışlar neyse sonra ulaşıldı ama benim telefonlarıma cevap vermiyor ve bu adam bunu alışkanlık haline getirmiş artık neredeyse her tartismamizda evi terk edip günlerce gelmiyor bu beşinci oldu üstelik 2 yasindaki bir kizim var ve altı aylik hamileym bizi bu halde beş kurussuz bırakıp gitti kizim mama kullanıyor süte alerjisi olduğu için onu ac bırakmayı bile göze alıyor bizi bu halde bırakıp günlerce koybolacak kadar büyük bişey geçmedi ki aramızda ben onun afedersiniz pisliklerini yakaladığında bile evimizi terk etmedim sırf çocuklarıma kiyamadigim için daha önce kizim daha çok küçükken baba evine küsüp gitmiştim orda babamın ilk dediği kelime senin çocuğuna bakmam kızını vereceksin dedi sırf o yüzden geri döndüm ve babam güle gitmeyi bir daha aklımdan bile geçirmedim şimdi misafirliğe gittiğimizde bile bize ters davranıyor o yüzden aileme değil gitmek kavga ettiğimizi bile diyemiyorum neyse eşimin böyle yapmasi çok agrima gidiyor biran önce bende evden çıkıp gitmek istiyorum ama çocuklarıma kızamıyorum herşey onlar için kadın sığınmaya gitmeyi düşünüyorum bir kerede gittim kizim orda mikrop kaptı çok kötü bir ortam tuvaletin banyonun bile kapısı yoktu pislik yuvasiydi resmen o yüzden ne yapsam bilmiyorum evden kalmakta bana çok ağır geliyor ama en azından kizim temiz bir ortamda istediğim gibi ilgilenebiliyor um ne yapcam gerçekten bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Hadi ilk çekip gidişinde bir daha yapmaz diyerek affettiniz 2. 3.de nasıl affettiniz??
Siz ne kadar affederseniz onlar o kadar arsızlaşır!!

Konu sahibi arkadasim ikinci cocuk hataydi deyip durman beni rahatsiz etti istenmeyen bi bebek haline gelip onu sevgi ve sefkatle ona sarilamayacaginizdan korkmaya basladim acisini ondan cikarmayin size hayirli dogumlar dilerim cok strese girip bebegi uzmeyin esinizlede konusup aranizi duzeltmeye calisin

Çalışmayan bayanlara öyle kızıyorum ki..
Çocuğu bahane edip çalışmıyorlar ondan sonra eşim beni dövdü, aldatıldım ama gidecek yerim yok diye üzülüyorlar..
Çalışıp aldatılan veya şiddete maruz kalan yok mu??
Tabii ki var ama bir kadının kendine güvenmesi lazım.
Eşin ne kadar iyi ne kadar düzgün olursa olsun bir hata yapabilir ama bu durumda en azından ona muhtaç olmadığınızı, sizi üzecek bir şey yapınca çekip gidebileceğinizi bilmeli. Şu an bir çocuğum yok..
Ama biz istemez miyiz çocuğumuz olsun, işe gitmeyelim, bütün günümüzü onunla geçirelim..
Allah izin verir de bir gün çocuğum olursa, doğum iznim bittiği gün tekrar işe başlayacağım gerek annem gerek kv bakacak bakabildiği kadar. Olmadı bakıcı ayarlayacağız ya da kreşe vereceğiz. Benim de içim parçalanmayacak mı oraya bırakırken??
Ama başka çarem yok. Ben eşime muhtaç olarak yaşamayı kendime yakıştıramam.
Bebeğe mama alması için yalvarmaktansa, çalışıp çocuğumun ihtiyaçlarını hesap vermeden almak isterim (gücümün yettiği kadar) Şu an çalışıyorum aynı zamanda hem açıktan 2. üniversite okuyorum hem Kpss'ye hazırlanıyorum. Ne için??
ileride çocuklarım olursa onlara daha iyi bir gelecek sunmak için. İş, okul, yemek, temizlik hepsi bana bakıyor..
Sonra evde oturmak çok mu kolay diyorsunuz.. Evet ev hanımlığı gerçekten zor bunu kabul ediyorum. Ama çalıştığınız zaman her şeyden önce kendinize inanıyorsunuz. Kimse için olmasa kendiniz için çalışmalısınız!!
Baktınız eşinle devam edemiyorsunuz, çocuğun masraflarını karşılayacak şekilde ayrılırsınız, alırsınız çocuklarınızı da bir ev tutarsınız çocuğunuzla mutlu mesut yaşarsınız. Öbür türlü ayrılsam babama gidemem (ki ben de kimseye yük olmam öyle bir durumda), sığınma evi şöyle kötü böyle kötü.. Hayat kolay değil ama bazıları daha da zorlaştırıyor hayatını.
"Gidecek yerim yok", "çocuk/lar etkilenmesin" diye diye zorla devam ettirilen evlilikler veriyor çocuklara en büyük zararı.
Çocuk her gün aldatılan, şiddet uygulanan ve bunları yutan bir anne görmektense, kendi ayakları üstünde durabilen güçlü bir anne ister.

Allahım kocanın aklını başına getirsinde yuvanıza sahip çıksın Allah yar ve yardımcınız olsun canım amin

Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin demişler. Kocanın affedilir bir tarafı yok ama anlattığın duruma göre evi terketme yada boşanma ihtimalin de yok. En azından çocuğunu doğurup okulunu bitirene kadar adamı idare et. Durduk yere ağlama krizlerine girmekten vazgeç (bu senin ya çok güçsüz yada huysuz olduğunu gösteriyor karşındaki adama). Duygusal boşluktasın ve ilgi sevgi bekliyorsun ama karşındaki adamın karakteri bu yönde değil belki seni sevmiyor bile. Hatta bu hallerini bahane ederek evden uzaklaşıyor. Bu şekilde davranarak sorunlarınızı çözemediğiniz aşikar ve üstüne daha da perişan oluyorsun ve çocuklarını da perişan ediyorsun. Bu adamın ilgisi sevgisi değil evlatlarına yapacağı babalık olsun önceliğin. Duygusal davranmayı bırak stratejik davran.
Belki başka biri var adamın hayatında ama senin şuanki durumunda önemli olan olayları deşelemek değil kendi ayaklarının üzerinde durabilecek seviyeye gelene kadar bi şekilde bu adamı idare edeceksin. Gerekirse hissiz davranacaksın görmezden geleceksin. İşini gücünü oturtup çocukların ele avuca gelince de ne yapmak istersen onu yaparsın. İster boşanırsın istersen bu şekilde 3 maymunu oynayıp hayatına devam edersin.
Bir tane evladın var 2.sine hamilesin ve gidecek bir yerin yok. Bu durumda ilk önceliğin duyguların değil evlatların olmalı. Biraz soğukkanlı ol.

Şu saatten sonra kendi menfaatini düşüneceksin. Gelmiyorsa gelmesin. Ondan para iste. "Ben ev geçindiriyorum, gelmiyorsan da para gönder" de. Boşanıyorsa da bırak boşansın bu kez de nafaka vs istersin. Sen çocuklarının boğazını düşün gerisini salla.

Defolsun gitsin. Niye merak ediyorsun böyle bi adamı.

Çocuklarım ne yer ne içer diye düşünmeyen adama adam demem. Genelde bayanlar çekip gider anasına. Onun derdi neymiş. Hem suçlu hem güçlü. Pisliklerini bile yakaladım dediğine göre.

Yav bizde senelerdir bosuna hastanelere gidiyormusuz halbuki bebek yapmak bu kadar basitmiş kkdan öğrenmiş oldum
Ben bu ay korunucam üstünede yerli yersiz didişirim adamla sonrada gelsin bebiş;-)
Beni takip edin canlar bakalım yüzyılın taktiği işe yarayacak mı
Magdur kadın konusunu acacak mıyım..

Konu sahibine dua ettim Allah yardımcınız olsun selamete cıkarsın
saçma sapan yorum yapma sen de...

Bırak sende adamı madem boşanamıyorsun o zaman içinde bulunduğun duruma alışmaya çalışmaktan başka şansın yok en azından şimdilik çocukların büyüyesiye kadar. Kolay mı hayır değil ama annesin sen ve maalesef o adama o eve mecbursun. Çocuğun onu özlüyorsa düşkün demek ki şuanda onların mutluluğunu sağlıkla büyümesini dilemekten başka şansın yok. Hayat herkesi başka yerlere sürükler senin sınavında kocanla bırak ne hali varsa görsün gelsin gitsin otursun kalksın karışma ilgilenme kavga etme ki duymak istemediğin şeyleri duymak acı çekmek zorunda kalma üzgünüm ama sensin de geç. en azından çocuklar biraz büyüyesiye kadar zaman geçiyor geçer inan, yeterki o zamanı boş geçirme at köşeye bişeyler yarınını düşün sonra dimdik basarsın ayaklarının üzerine ama şimdi değil o gün bugün değil... Günü kurtar sadece.... Bu arada Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kendini de enerjinide vaktinide sadece onlara ver.

Back