• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ev kredi ödüyor burnumuzdan getiriyor

erkekler bu konularda bencıl bıraz ne yazıkkı .

bızde ılerde ev almayı dusunuyoruz,bırıkmısımız yok, maaslar geldıgı gun borclara gıdıyor,kalanla da evın ıhtıyacları gıderılıyor ..

aılemın benı dusunerek ayırdıgı bır meblag var ev alırsam kullanırız dıye taa bekarken bıle bana ev alma hayallerı vardı ama ben hep erteledım.. eşime kalsa hemen o parayı alalım, kredı cekelım var olan borcu kapatıp kalanıyla evın borcunu odeyelım ama anlamadıgı borc varken kredı cekemeyız, ceksekte bır kısmı borcu kapatmaya gıdecek ve elımıze kalan meblag azalacak, ee ben aıleme bız ev alıyoz verın parayıda dıyemem, hatta oyle bır durumda lafını bıle acmam verırlerse kabulum yoksa ısteyemem karakterıme ters.

bende o nedenle hep dıyorumkı belımızı baglayanborclar bıtsın kendımızı sıfırlayalım, bırkaç sene sonra emeklı olacak ıkramıyeye, aılemın ayırdıgı parayıda eklerız gerekırse arabamı da satarım, kredı de ceker oderız ama su an kendımı daha da zora sokamam...

onlara gore hersey hemen oluyor, sonra zoru gorunce bıze yuklenıyorlar ne de olsa maaşımız var ama o maasında gıderı var ..... dusunmeden hareket edıyorlar ;(
ev alınca tek kredi olacak sandı eşim. ama elektrik su aboneliği, tapu masrafı evin eksikleri bir sürü ihtiyaç çıktı. hesap yaptık, eşimin krediye ödediği kadar da ben borç ödemişim.

sizin maasınız ne kadar
neye ne kadar ne verıyorsunuz kalan 700 tl tamamen harclıkmı olacak yanı suanda 1300 tl kalıyor bununla ne yapuıyorsunuz
maaş 1350 aylardır eşimin kredi kartı borcunu ödedim, evin aboneliklerini yaptırdım. tapu masrafını ödedim. yeni evliyiz kalan borçları da ben ödedim. şimdi feraha çıkıyorum. öyle kendime masraf yaptığım yok ne gezme ne kuaför ne alışveriş.. ben diyorum ki tatilimizi yapalım. maaşımdan kalan parayı biriktirelim her ay. biriken parayla da son 1 yıllığını kapatalım. kabul etmiyor. 700 tl nin içinde faturalar, mutfak masrafı, gezmek hepsi içinde nasıl geçinebilirim. çalışıyorum arada bir de kıyafet almam lazım. nasıl yetsin bu para bize. 27 ay sıkıntıya girerim.

maaş 1350 aylardır eşimin kredi kartı borcunu ödedim, evin aboneliklerini yaptırdım. tapu masrafını ödedim. yeni evliyiz kalan borçları da ben ödedim. şimdi feraha çıkıyorum. öyle kendime masraf yaptığım yok ne gezme ne kuaför ne alışveriş.. ben diyorum ki tatilimizi yapalım. maaşımdan kalan parayı biriktirelim her ay. biriken parayla da son 1 yıllığını kapatalım. kabul etmiyor. 700 tl nin içinde faturalar, mutfak masrafı, gezmek hepsi içinde nasıl geçinebilirim. çalışıyorum arada bir de kıyafet almam lazım. nasıl yetsin bu para bize. 27 ay sıkıntıya girerim.
1350 tl kalıyor ve oradan hıc para bırıkıyormu cunku b ır vaadde bulunmayın cunku anca ucu ucuna gıder
suan yenı evlısınız tamam evınızın suanda bı ıhtıyacı yoktur belkı sızınde oyle ama her yaz kıs oyle masraflar cıkıyorkı
ote yandan sız calısıyorsunuz ıse her gun her zaman aynı kıyafetle gıdemezsınız

1350 tl kalıyor ve oradan hıc para bırıkıyormu cunku b ır vaadde bulunmayın cunku anca ucu ucuna gıder
suan yenı evlısınız tamam evınızın suanda bı ıhtıyacı yoktur belkı sızınde oyle ama her yaz kıs oyle masraflar cıkıyorkı
ote yandan sız calısıyorsunuz ıse her gun her zaman aynı kıyafetle gıdemezsınız
şöyle söyliyim, geçen ay 700 tl arttı çekmedim kalsın dedim. eşimin kredi kartına borcu çıktı ödememiş faize girmiş. ama her ay 700 tl birikecek diye bir kural yok. yaza girdik, yazın birikir ama kışın doğalgaz faturası olacak. o zaman imkanı olmayacak. eşim anlık düşünüyor.
üzerime bir şey alsam boşa masraf yapıyorsun diyor. beni de bunalttı artık.

İyi de erken bitince ne olacakmış..

Zaten sıkıyormuşsunuz daha da sıkıntıya girseniz ne olacak...

Ya da ne bileyim her ay kenara atacak paranız olsa da onu da ver dese neyse ne de zaten 1300 Tl ile geçiniyorsanız daha 600 Tl nasıl vereceksiniz?

Yalnız eşinizin senin paran vs algısında sıkıntı var; onun maaşından bir kısmı ile fatura ödeyin sizin maaşınızdan da krediye koyun; para misli bir mal; aynısı ya da farklısı olmaz ama eşiniz henüz bunu anlayamamış evin geçinmesi için o para koysun; kredi için siz...Yoksa ev benim naralarına başalayacak potansiyel var gibi

kredinin yarısını siz, yarısını eşiniz ödesin. ev masarfları da ortak olsun. böylece ilerde bu ev benim ben ödedim naralarını duymamış olursunuz.

zira ben eşşekmiyim diyen adam ilerde bu ev benim de diyebilir.

Okumadan yazmıştım aynı şeyi yazmışım aklın yolu bir galiba..

O kredi ödüyoss sendeevi gecindiriyosun , deseydin ya bu ev nasil geciniyor diye .
Hicni düsünemiyor esin..

İyi de erken bitince ne olacakmış..

Zaten sıkıyormuşsunuz daha da sıkıntıya girseniz ne olacak...

Ya da ne bileyim her ay kenara atacak paranız olsa da onu da ver dese neyse ne de zaten 1300 Tl ile geçiniyorsanız daha 600 Tl nasıl vereceksiniz?

Yalnız eşinizin senin paran vs algısında sıkıntı var; onun maaşından bir kısmı ile fatura ödeyin sizin maaşınızdan da krediye koyun; para misli bir mal; aynısı ya da farklısı olmaz ama eşiniz henüz bunu anlayamamış evin geçinmesi için o para koysun; kredi için siz...Yoksa ev benim naralarına başalayacak potansiyel var gibi
onu da kabul etmiyor.
istediği masraf yapılmasın, 2 yıl içinde borç bitsin.

maaşlarınızı çekin eve getirin ikisini birleştirin ve her şeyi yarı yarıya bölün kalan parayı da yarı yarıya bölüp cebınıze koyun.

maasın hiç eline gecmemesi kötü bir psikoloji.

maaşlarınızı çekin eve getirin ikisini birleştirin ve her şeyi yarı yarıya bölün kalan parayı da yarı yarıya bölüp cebınıze koyun.

maasın hiç eline gecmemesi kötü bir psikoloji.
parası kalıyor cebine. ekstra ben veriyorum. kendine hiç bir harcama yapmıyor. hepsini ben karşılıyorum.

Kalan krediyi sizin maaşınızla ödeyin evi eşiniz geçindirsin bundan sonra, böylece kredi bitince benim evim diye sahiplenmesininde önüne geçersiniz, ev geçindirmeninde ne demek olduğunu görür.

En guzeli eve giren tüm parayi ortak bir havuzda toplayip harcamaları buradan beraber yapmak. O zaman ne senin paran benim param olur ne de evin kredisini yatiran evi sahiplenir. Ayrica parayi herkes birlikte harcayınca evi gecindirmenin zorluğunu anlar. Size ve tüm evleneceklere tavsiyem bu.:KK39:

Sizde eşek değilsiniz herhalde evin geçimini üstünüze aldığınıza göre. Hayat müşterek diye diye en sonunda erkekler kadına bakmaya değilde kadının kendilerine bakmasına normal gözüyle bakacaklar. Pes!

krediyi sen öde evi eşin geçindirsin diyecemde aç bırakır süründürür alimallah

Valla ben böyle adama derim ki evet eşşeksin evlenecek yaşa gelene kadar yatmasaydin birikim az çok yapsaydin , hiç 1şekilde hanım üstlenmek zorunda değil ev borcunu.haa oldu da karın sana destek o pabuç dili içine sokucan oturup şükür edicen hay Allahım yaa

eşin son derece haksız..tamam krediyi senin paranla öde oda evi geçindirsin..birazda sen evi öde...ya nekadar saçma bir düşünce...

Valla ben böyle adama derim ki evet eşşeksin evlenecek yaşa gelene kadar yatmasaydin birikim az çok yapsaydin , hiç 1şekilde hanım üstlenmek zorunda değil ev borcunu.haa oldu da karın sana destek o pabuç dili içine sokucan oturup şükür edicen hay Allahım yaa
senelerce çalışmış ailesine vermiş. düğün zamanı olunca ailesi oturdukları apartmandan bir daire gösterdiler sizin dediler burası. sonra anladımki kp kafasına göre planlar yapmış planları tutmamış ev elinden gitmiş eşimde babasına güvenmiş.
sonra başka bir ev buldu, evi beğendiyseniz yarısını ben vericem dedi. yarısını falan da vermedi.
zaten vermek zorunda değil ama yalan söylemenin gereği yok. eşimde ev elimizden gitmesin diye krediye girdi, ben kabul etmedim bütçemize uygun eve çıkalım dedim. ben halledicem sana güvenmiyorum taksitleri için dedi. üstünden biraz zaman geçti beni sık boğaz etmeye başladı. şimdi de durum bu şekilde.

Söylensin söylensin dursun arkadaşım. Hiç kısmayın yaşantınızdan. Baştan sana güvenmiyorum taksit için diye palavra atmaya benzemiyormuş deyin alsın ağzının payını.Tatile de çıkacaksın üstüne başına kıyafette alacaksın. Bu dünyaya bir daha gelmiyorsun.Yarına çıkacağının bile garantisi yokken 2 sene diş sıkacakmışsın :KK11::KK11:1350 tl bile büyük bir para değilken ondan bile kısmaya çalışmakta neyin nesi.Şu kadar alttan almayın şu insanları Allah aşkına:KK20:

Back
X