Eşim çok geçimsiz

Böyle bir insanla evli kalırsanız asıl aileniz ileride çok daha fazla üzülür. Lütfen 1 sene olmadan boşanma falan diye düşünmeyin ve hırbodan hayatınızı geri alın böyle böyle psikolojiniz kalmaz en

Çok yanlış düşünüyorsunuz.
Onlar sizin aileniz, saçınızı topladığınız için bile dayak yediğiniz eşten ayrılmanız onları üzmez.
Niye böyle oldu deseler de geçer gider tüm bunlar.
Ailenizi boşanmamak için bahane ediyorsunuz kendinize aslında.
Yoksa insan bu eziyete katlanır mi?
Ailenizle konusun ve boşanın.
Ben de çok bunu istiyorum umarım bu gücü kendimde bulurum az kaldı kafama koydum her şeyi ya boşanmak yada gerçekten ölüm başka bir seçenek kalmadı cesaretim gücüm hangisine yeterse o olacak

Cesaret toplamaya çalışıyorum aileme söylemek için aslında o kadar kararlıyım ki dediğiniz gibi çözülmeyecek bir durum Cd ortada ve beklemek sadece zarar getiyor bu tıpkı bir kayayı itmeye benziyor
Çekinme,git ailenle paylaş sıkıntını.Kararlı olduğunu ve üzüntünü dile getir.Kimse evladı eziyet çeksin istemez.Gereğini yapma konusunda kararlı duruş sergilersen,herşey senin için daha güzel olacaktır.

aileniz de kabul edermiş işte, daha ne? çektiğiniz çileden daha mı buyuk olacak uzuntuleri? uc gune alışırlar. sizin duaya değil cesarete ihtiyacınız var. çıkış kapısını da aklınız/mantıgınız görüyordur zaten. çocugunuz da yok galiba? yapmadıysanız tebrik ediyorum.
Yok en başından beri sorunlu Bi evlilik olduğu için çocuğu asla istemedim böyle bir evliliğe masum bir bebek getirmek sşsğının da aşağısı bir karar olur zaten bana bunları yaşatan o çocuğa neldf yapmaz

Ben de çok bunu istiyorum umarım bu gücü kendimde bulurum az kaldı kafama koydum her şeyi ya boşanmak yada gerçekten ölüm başka bir seçenek kalmadı cesaretim gücüm hangisine yeterse o olacak
Aileniz hangisinde çok daha fazla üzülür acaba?
Hani ailenizi düşünüp duruyormuşsunuz ya?
Yapmayın Allah aşkına hayattaki seçeceğin iki şey birbirine yakın olur ki insan durur düşünür hangisini seçsem diye.
Sizin seçenekleriniz yakın olmanın yanında bile değil. Hatta biri sunduğunuz argümanlara göre seçenek bile değil.
Seçenek olmanın dışında.
Siz kolayı en kolayı seçin ailenizin yanına gidin. Böyle birisi için başka seçenek yok.

Haklısınız belki de bütün bunları kaldıracak gücüm olmadığı için Boşanma ve sonrası durumlar için içine giremeyecek kadar yorgun olduğum için aileyi öne sürüyorum doğru
Boşanma sonrası ne yaşayabilirsiniz en fazla?
Sürekli diken üstünde, psikojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktan daha kötü mü olacak boşanınca?
Cevabıni ben vereyim hayır.
Ailem üzülür, boşanma sonrası şöyle olur, bunların arkasına sığınmayın.
Bu adamdan hamile kalsanız ne olacak bu süreçte?
O zaman herşey daha kötü olacak.
Bağlayıcı hiçbir şeyiniz yokken, gidin ailenizin yanına.

Ölmeyi bayılmak mi sanıyorsunuz cidden? Ağzınıza alıp durmayın.
Boşanmayı bu kadar kötü görmekten vazgecmeniz lazım.
Şiddet görüyorsunuz, nasıl bir güç gerekiyor bilmiyorum.

Çekinme,git ailenle paylaş sıkıntını.Kararlı olduğunu ve üzüntünü dile getir.Kimse evladı eziyet çeksin istemez.Gereğini yapma konusunda kararlı duruş sergilersen,herşey senin için daha güzel olacaktır.
Teşekkür ederim umarım öyle olur
Aileniz hangisinde çok daha fazla üzülür acaba?
Hani ailenizi düşünüp duruyormuşsunuz ya?
Yapmayın Allah aşkına hayattaki seçeceğin iki şey birbirine yakın olur ki insan durur düşünür hangisini seçsem diye.
Sizin seçenekleriniz yakın olmanın yanında bile değil. Hatta biri sunduğunuz argümanlara göre seçenek bile değil.
Seçenek olmanın dışında.
Siz kolayı en kolayı seçin ailenizin yanına gidin. Böyle birisi için başka seçenek yok.
Evet çok haklısınız keşke insan kendini seçebilsd ve zaten dediğiniz gibi olacak benden beklenen de bu her zaman Hüsrana uğratmak hiçbir şeyi becerememek

Konuşmak isstiyorum bunca zamandır kimseyle paylaşamadım eşim çok geçimsiz çok değişik Bi insan her şeye ama her şeye ve heran kızma potansiyeli var inan burnumdan geldi hayat ortada hiçbir şey yokken bile sorun çıkarıyor ne konuşacağım nasıl davranacağımı şaşırdım inanın bezdim olmuyor hiçbir şekilde yani anlatsam sayısız olay var en basitinden evleneli daha 1 yıl olacak ama herhangi Bi konuda karşıt dkir söylesem yahut mimik oynatsam bir dünya laf aklına hayaline gelmeyecek hakaretler ithamlar ve bu ilk kez bveya bu konuda olmuyor inanın bak her şeyi denedim sustum kabahat konuşsam ayrı Bi sorun yani cansız Bi nesne olmam lazım onla anlsşabilmem için defalarca ya defalarca hem psikolojik hem fiziksel şiddet inna söylerken ben utanıyorum ama artık tahammülüm kalmadı biliyorum boşansam herkese herşeye sıkıntı ama ben çözüm bulamıyorum inan kafayı yeme noktasına kadar geldim tahammülüm hiçbir şeyim kalmadı yok tükendim artık biliyorum şuan bunu yapacak gücüm yok ama bu şekilde de devam edemiyorum yok artık Bi gün gerçekten ciddi Bi şey olacak benim artık tahammülüm sıfırlandı hiçbir şey gözümde yok inanın ki bak hayattan ne keyif alabiliyorum be bişey o kadar aşağılayıcı şeyler söylüyor ki artık nefret ettirdi gerçekten nefret ediyorum ve ucunda ne olursa olsun ben bu insanla hayat sğrdğremem inaınn bak görseniz duysanız belki anlarsın ama çok değişik tarif bile edemiyorum öyle Bi şey yaşatıyor ki sanki zorla evlendi ben sana yemin ediyorum ki bu nişanlılık döneminde ben bu yüzünü görmeye başladım ve ondan ayrılmak istedim zaten ama olmadı her şeyi kendim ettim başıma ben dert ettim bunu biliyorum kimseyi üzmeye de hakkım yok ama senden başka kimseyle paylaşamam ve artık o kadar doldum ki nefes alamıyorum o kadar çaresizim ki ben nspacağım bilmiyorum inan ki çözümsüzüm yani bu insan düşün ki makyajına kıyafetime laf ediyor diye en paspal halimle dışarı çıkıyorum ve yine takacak Bi şey buluyor daha geçenlerde yürüyüşe çıkacağız eşofman giydim saçımı bağladım ve başladı sen diye saçını tepeden bağladın aç şunu dedi bak yemin ediyorum dedim ki ne var bunda sıcak bağladım dedim ve yine vurdu ve bunun sayısız örneği var Allah aşkına bana de ki sen hatalısın yemin ederim bilmiyorum nasıl davranacağımı şaşırdım insanlıktan çıktım artık inan ki ama sus sus inan ben patladım o kadar çok biriktirdim ki artık gram yer yok artık en ufak şeyleri yaparken bile o kadar isteksizim ki her işim aksıyor o kadar yavaşladım ki çok tuhaf gelecek biliyorum belki ama inanın zamsn kavramımı herhangi Bi şeye olan inancımı yitirdim biliyorum boğan diyeceksiniz mantıklı her insanın diyeceği şey bu ama sorun şu ki daha önce de ailemi başka konulardan dolayı üzdüm beklentilerini ksdşılsyamsdım ve hayatt şimdi de beni bunla sınıyor inanın artık yenilmiş olmak ailemi üzmek istemiyorum bilseler daha çok üzülürken ayrılmamı isterler tabi ama ben diyorum bunbenşm hatam bedelini neden onlar ödeyecek etraf akrabalar o kadar lafçı ki zaten fırsat kolluyolar Bi şey olsa da laf etsek diye ve ben çokkkkkkkkkkk yorgunum kimseye yazamıyorum buraya yazıyorum çünkü çığlık atmak istiyorum bu gece o kadar ağladım ki hala ağlıyorum Bi de şu var boşandım ailemin yanına geldim sonrası için de isteğim yok yani ben bu hayatı nasıl idame ettireceğim hbir hevesim beklentim kalmadı yok sıfır intihar günah biliyorum aileyi üzmek değil kshretmek olur ama bazen o kadar dua ediyorum ki ölmek için kendim de yapamıyorum o kadar da korkağım ki bilmiyorum inanın kafam bedenime ağır geliyor her yeni gelen gün eziyet akşam olsa da uyusam diye saatleri sayıyorum böyle kepaze hayatı gerçekten sürüklemekten yoruldum herkes boşsn diyecek biliyorum ama yazma amacım ben çok doldum o kadar doldum ki nefesim tıkanıyor artık en azından burdan ysxöiıp biraz rahatlamsk istedim biliyorum güçsüzüm biliyorum yanloştayım ama eğer buraya kadar okuduydsnız tanımassnız da bana dua eder misiniz Allah bir çıkış kapısı göstersin bana
Keşke bir nokta, virgül, cümlenin başı sonu gibi şeyler kullansaydınız. Gözlerim kanadı.

Ölmeyi bayılmak mi sanıyorsunuz cidden? Ağzınıza alıp durmayın.
Boşanmayı bu kadar kötü görmekten vazgecmeniz lazım.
Şiddet görüyorsunuz, nasıl bir güç gerekiyor bilmiyorum.
Aslında öyle korkuyorum ki bu sadece istek yoksa asla bunu yapabilecek biri değilim farkındayım öyle korkuyorum ki intiharı sorunlardan kaçma yöntemi olarak hayatımın belirli sahalarında düşünürüm denediğim de olmuştur ama icraat yok çünkü intihar değil sorunlardan kaçmak istiyorum ama kendimi bu kadar iyi tanırken değiştirememek güçsüz zayıf biri gibi bu hakaretleri yaşadığım insanla evli kalmak o kadar utanç verici ki Allah kimseyi böyle Bi kafaya sokmasın

Boşanma sonrası ne yaşayabilirsiniz en fazla?
Sürekli diken üstünde, psikojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktan daha kötü mü olacak boşanınca?
Cevabıni ben vereyim hayır.
Ailem üzülür, boşanma sonrası şöyle olur, bunların arkasına sığınmayın.
Bu adamdan hamile kalsanız ne olacak bu süreçte?
O zaman herşey daha kötü olacak.
Bağlayıcı hiçbir şeyiniz yokken, gidin ailenizin yanına.
O kadar haklısınız ki bunu yapmayı çok istiyorum ve şuan aileme heran söylemek için kafamda toparlıyorum her şeyi daha fazla uzatmayacağım asla

Yazınızdan bile anlaşılıyor ne kadar boğulduğunuz. Bir ömür geçecekmi böyle düşünüp karar verin. Daha bugün 70 yaşındaki annemle konuştuk. Keşke boşansa idim zamanında dedi. 45 sene önceki babam ne ise şimdide aynı. Evdeki tüm bireyleri ruh hastası etti. Psikolojisi bozuk herkesin. Kendinize yazık etmeyin. Mevlananın dediği gibi, hayatım alt üst olur diye korkma ne biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını

Yazınızdan bile anlaşılıyor ne kadar boğulduğunuz. Bir ömür geçecekmi böyle düşünüp karar verin. Daha bugün 70 yaşındaki annemle konuştuk. Keşke boşansa idim zamanında dedi. 45 sene önceki babam ne ise şimdide aynı. Evdeki tüm bireyleri ruh hastası etti. Psikolojisi bozuk herkesin. Kendinize yazık etmeyin. Mevlananın dediği gibi, hayatım alt üst olur diye korkma ne biliyorsun altının üstünden iyi olmadığını
Çok teşekkür ederim yapmam gereken belli evet zaten kafamda bitti tekrar başlaması imkansız bu süreci umarım kolay atlatırım

Adam saçını tepeden bağladın diye sana vurmuş sen gelip biliyorum boşan diyeceksiniz ama napıyım diyorsun. neyse içini dökmüşsün en azından ne diyim

Konuşmak isstiyorum bunca zamandır kimseyle paylaşamadım eşim çok geçimsiz çok değişik Bi insan her şeye ama her şeye ve heran kızma potansiyeli var inan burnumdan geldi hayat ortada hiçbir şey yokken bile sorun çıkarıyor ne konuşacağım nasıl davranacağımı şaşırdım inanın bezdim olmuyor hiçbir şekilde yani anlatsam sayısız olay var en basitinden evleneli daha 1 yıl olacak ama herhangi Bi konuda karşıt dkir söylesem yahut mimik oynatsam bir dünya laf aklına hayaline gelmeyecek hakaretler ithamlar ve bu ilk kez bveya bu konuda olmuyor inanın bak her şeyi denedim sustum kabahat konuşsam ayrı Bi sorun yani cansız Bi nesne olmam lazım onla anlsşabilmem için defalarca ya defalarca hem psikolojik hem fiziksel şiddet inna söylerken ben utanıyorum ama artık tahammülüm kalmadı biliyorum boşansam herkese herşeye sıkıntı ama ben çözüm bulamıyorum inan kafayı yeme noktasına kadar geldim tahammülüm hiçbir şeyim kalmadı yok tükendim artık biliyorum şuan bunu yapacak gücüm yok ama bu şekilde de devam edemiyorum yok artık Bi gün gerçekten ciddi Bi şey olacak benim artık tahammülüm sıfırlandı hiçbir şey gözümde yok inanın ki bak hayattan ne keyif alabiliyorum be bişey o kadar aşağılayıcı şeyler söylüyor ki artık nefret ettirdi gerçekten nefret ediyorum ve ucunda ne olursa olsun ben bu insanla hayat sğrdğremem inaınn bak görseniz duysanız belki anlarsın ama çok değişik tarif bile edemiyorum öyle Bi şey yaşatıyor ki sanki zorla evlendi ben sana yemin ediyorum ki bu nişanlılık döneminde ben bu yüzünü görmeye başladım ve ondan ayrılmak istedim zaten ama olmadı her şeyi kendim ettim başıma ben dert ettim bunu biliyorum kimseyi üzmeye de hakkım yok ama senden başka kimseyle paylaşamam ve artık o kadar doldum ki nefes alamıyorum o kadar çaresizim ki ben nspacağım bilmiyorum inan ki çözümsüzüm yani bu insan düşün ki makyajına kıyafetime laf ediyor diye en paspal halimle dışarı çıkıyorum ve yine takacak Bi şey buluyor daha geçenlerde yürüyüşe çıkacağız eşofman giydim saçımı bağladım ve başladı sen diye saçını tepeden bağladın aç şunu dedi bak yemin ediyorum dedim ki ne var bunda sıcak bağladım dedim ve yine vurdu ve bunun sayısız örneği var Allah aşkına bana de ki sen hatalısın yemin ederim bilmiyorum nasıl davranacağımı şaşırdım insanlıktan çıktım artık inan ki ama sus sus inan ben patladım o kadar çok biriktirdim ki artık gram yer yok artık en ufak şeyleri yaparken bile o kadar isteksizim ki her işim aksıyor o kadar yavaşladım ki çok tuhaf gelecek biliyorum belki ama inanın zamsn kavramımı herhangi Bi şeye olan inancımı yitirdim biliyorum boğan diyeceksiniz mantıklı her insanın diyeceği şey bu ama sorun şu ki daha önce de ailemi başka konulardan dolayı üzdüm beklentilerini ksdşılsyamsdım ve hayatt şimdi de beni bunla sınıyor inanın artık yenilmiş olmak ailemi üzmek istemiyorum bilseler daha çok üzülürken ayrılmamı isterler tabi ama ben diyorum bunbenşm hatam bedelini neden onlar ödeyecek etraf akrabalar o kadar lafçı ki zaten fırsat kolluyolar Bi şey olsa da laf etsek diye ve ben çokkkkkkkkkkk yorgunum kimseye yazamıyorum buraya yazıyorum çünkü çığlık atmak istiyorum bu gece o kadar ağladım ki hala ağlıyorum Bi de şu var boşandım ailemin yanına geldim sonrası için de isteğim yok yani ben bu hayatı nasıl idame ettireceğim hbir hevesim beklentim kalmadı yok sıfır intihar günah biliyorum aileyi üzmek değil kshretmek olur ama bazen o kadar dua ediyorum ki ölmek için kendim de yapamıyorum o kadar da korkağım ki bilmiyorum inanın kafam bedenime ağır geliyor her yeni gelen gün eziyet akşam olsa da uyusam diye saatleri sayıyorum böyle kepaze hayatı gerçekten sürüklemekten yoruldum herkes boşsn diyecek biliyorum ama yazma amacım ben çok doldum o kadar doldum ki nefesim tıkanıyor artık en azından burdan ysxöiıp biraz rahatlamsk istedim biliyorum güçsüzüm biliyorum yanloştayım ama eğer buraya kadar okuduydsnız tanımassnız da bana dua eder misiniz Allah bir çıkış kapısı göstersin bana

Evet yani ailem tabi kabul eder ama üzüldükleri için yoksa kim daha 1 yıl olmamışken kızı boşanskn ister ve annem krpnik hasta yani bunları da düşünüyorum yoksa zaten bir dk durmam ama ayrılmak da bencillik gibi geliyor bilmiyorum

Hayatta her sey biz insanlar için. Anneniz siz üzüldünüz diye üzülür , kimse ayrılmak niyetiyle bir yola çıkmaz. Sizin evinizde her gün üzüldüğünüzü bilse de üzülür anneniz.

Gerçskten 33 yaşında mısınız ? Hayatta herşeyi birebir tecrübe etmeseniz de ; çevrenizde gözlemleme imkanınız olmuştur.

Boşanmak ayıp değil ,günah değil. Gider annenize uygun bir dille kararınızı anlatırsınız. Sonra da yeniden hayatınıza odaklanırsınız.

Önce elalemin şerefsizi yüzünden kendi güzel canınıza kıymaya değer mi bunu bir düşünün lütfen. Siz öleceksiniz nolacak onun yanına kar kalacak bunlar sonra başka birini daha bulacak. Lütfen lütfen böyle bir kımıl zararlısı için kendinize zarar vermeyin asıl o zaman aileniz kahrolur.

Okursam yetmiş yıllık omrumden geriye ne kalır ?
Okumuycim çok uzun

Bence eşinizin aklî melekeleri gerçekten yerinde değil. Sizin hayatınız, elalemin lafı emin olun aikeniz içinde o hasta herifin egosundan değersiz değildir. Evlatlarının ölümü dileyecek hale geldiğini bilseler kahrolurlar asıl. Böyle o adamla kalarak hiç iyi etmiyorsunuz. Gelecekteki evlatlarınızında hayatını mahveder bu. Yazık günah. Kendinize gerekçe aramayın, ailenizi bahane etmeyin. Ben yargılayıcı yorumlardan, hemen boşan et diyenlerden hiç hoşlanmam ama gerçekten sizin durumunuz baika türlüsünü götürmez. Kişilik, özsaygı, hayat enerjisi hbir şey kalmayacak ki neredeyse bitmiş zaten. Derhal doğru kararı verip arkanıza bakmadan gitmeniz sonrada kapınızda dahi sürünse (ki yapar narsist bu başka kurban bulana kadar sizE muhtaç) dönmemeniz tamamen iletişimi kesmeniz lazım. Ailenizi bahane etmeyin onlara haksızlık ediyorsunuz farkında olmasanızda ..

Boyle beklemeye devam ederek hata yapiyosun ailem uzulmesin
Bir bahane hamile kalirsan ozaman hic ayrilamayacaksin yada ayrilsan bile bu adamla hep bir bagin olacak ve hayata tutunman cok daha zorlasicak. Bosuna vakit kaybediyosun ailen bir iki uzulur unutur bunu cekmeye degme

Canım benim konunu okurken ağladım okadar içini doğal bir şekilde dökmüşsünki sıkıntını benliğimde hissettim seninde yazdığın gibi şuanda boşanmak istemiyorsun dua istiyorsun Rabbim sıkıntılarını gidersin,güzel rabbim sana çıkış kapıları göstersin,Rabbim düzelme şansı varsa eşine hidayet versin eğer düzelme şansı yoksan Rabbim seni bu adamdan kurtarsın herşey gönlünce olsun inşallah Rabbim seni selam ismiyle selamete çıkarsın canım namaz kıl dua et Rabbime sığın Ayetel kürsi,felak,nas,elham,ihlas,elemneşrahleke surelerini hergün 7 defa oku inşallah sıkıntıların biter kuzum

X