Eşim çok çalışıyor.

gunder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
140
6
68
Tekirdağ
Merhabalar;
Ben aranıza yeni katıldım yaklaşık bir yıllık evliyim çok şükür eşimle bir sorunum yok deli gibi çalışmasını saymazsak
Eşimin kendi işi daha doğrusu abisiyle birlikte ortaklar ama sanki ortak değiller de iş sadece benim eşime aitmiş gibi bütün sorumluluk onun üstünde.
Sanki abisi onun yanında çalışan elemanmış gibi...
Bir yıldır bu konunun üzerinde defaatle durdum ama ne yaptıysam eşimi ikna edemedim.
Herşey ortada olmasına rağmen kayınpederimle kayınvalideme de açtım bu konuyu o da çözüm olmadı zaten kayınvalidem toz kondurmaz büyük oğluna.
Eşim geçen akşam saat üçte ancak bitirdi işini sabah aradı abisine durumu anlattı sen aç bugünlük dükkanı dedi peki o ne dedi tamam ama fazla geç kalma o da sabah 7:30'da kalktı gitti akşam 11'e geliyordu eve geldiğinde nasıl yorgun kıyamam.
Bugün erken gel biraz dinlenirsin dedim şimidi aradı bu akşam da o kapatacakmış dükkanı çıldırmak üzereyim.
Kaynım ne kadar pişkin bir insan ya 'kardeşim bugün eve erken git çok yoruluyorsun' der insan ama nerdeee onun derdi biran önce işten çıkmak.
Biz nişanlıyken -tabi ondan öncesi de böyledir- her gece eşim kapatıyordu dükkanı, biz evlendik evliliğimizin ilk zamanları da dahil bir gün bile 'kardeşim sen bugün erken git ben kapatırım dükkanı' demedi.
Belki sadece eşimin kendine ait olsa işi bu kadar kafaya takmıyacağım çok çalışmasını...
Anne babasına hayret ediyorum nasıl sessiz kalıyolar bu haksızlığa o da onların evladı değil mi?
Kırk yılın başında birgün eşime bugün erken gel bir yere gidelim ya da misafir gelecek geç kalma desem -mümkün olmadığını bile bile- ya onlara misafir gelmiştir ya da hasta olmuştur beyfendi
Biz biyere gidemeyiz bize kimse gelemez dahası benim eşim hasta bile olamaz.
Off çok sıkıldım bu durumdan isyan bayrağını çekicem birgün ama sabretmek istiyorum, düzelmesini umud ediyorum, eşimin ailesiyle kötü olmak istemiyorum ama lütfen söyleyin bana bu haksızlık değil mi?
'

afedersiniz ama abi, eşinizi iyi enayi yerine koyuyor, ama sizinkide durumdan pek şikayetçi değil gibi, baksana gece 3 lere kadar çalıştıgı gün yine 7.30 da iş başı yapmış hemen..bence o ğün öğlene kadar evinde olmalıydı

her ailede kayışı çeken biri olur. genelde büyük çocuklar olur ama sizde istisna küçüğü olmuş :) eşinizin de yeter dediği zaman gelir merak etmeyin. o zamana kadar da sabredin

ortada ne gibi haksızlık var size göre...abisi demek güveniyor ki kardeşine bırakmış işleri kazanılan para ortak değilmi sonuçta tam tersi durum oldugundada abisi cok calısıyor diyip üzülecekmiydiniz haline ..?

çok saçma madem abisiyle ortak birlikte açıp birlikte kapatsınlar niye biri erken biri geç çıkıyo ki alla alla....

burda tek suçlu kaynın veya eşinin ailesi değil ki. sonuçta eşin yapmasa yapmaz yani. zorla mı yaptırıyolar. gece 3 te yattım, sabah erken gelemem uyucam dese silah zoruyla mı getirecekler işe? senin bu konuyu eşinle çözmen lazım bence.

eşiniz durumundan şikayetçi değil galiba yoksa yorgun olduğunda istediği zaman gidebileceğini kendisi de bilir demek ki o da gitmek istiyor

ne iş yapıyor olmadı eleman alsınlar yanlarına.

Eleman var zaten her zaman böyle geç gelmiyor tabi bu aralar yoğun ama şikayet ettiğim bu durum herzaman var.
Bn de onu diyorum ne dediysem eşimi ikna edemedim eşimle halletmem gerektiğini biliyorum onun için açtım bu konuyu

Pardon ama dukkan diye bahsetmissiniz ya o nedenle soruyorum.

Ne is yapiyorlar? Sabah 3 e kadar suren ve sabahin kor karanliginda acilan bu isi merak ettim.

benimki de öyle yoğun çalışıyor üstelik kendi işi değil.

Allah iş rastlığı versin.

Kardeşler arasında dengeli bir iş bölümü olsa daha iyi olur.

aşırı yorgunluğun sonu acil servis yoğun bakım oluyor. (tecrübe konuşuyor, Allah bir daha yaşatmasın.)

ama akıllanan bir adam hala yok

selam kızlar valla benim eşimde çok çalışıyor polis bo gecedeydi şimdi uyuyor valla sıkılıyorum yaaa uf

mobilyacı olabilirler belki benim eşimde mob ilya dekarasyon ustasıdır.benim eşimde hergün 11 geliyor.sabah 8,30 akşam 7 sigortalı işinde 7 den 11 kadarda kendi atölyemizde çalışıyor.ama bizim şükür ortağımız yok.açarkende tek şartım buydu çünkü benim eşimde deli gibi çalışır bi başkası asla onun gibi gelipte çalışmaz.bende şikayet ediyorum bazen ama tek maaşla mümkün değil 2 çocukla ev kira.oda severek çalışıyo rahat edelim die.hayat şartları napalım çok şükür halimize.sizinde bu işe dur diecek kişi eşinizidr.oda istediği zaman gidip gelebilir işe.başka yol göremedim bu durumda herkes halinden memnun gibi

parasıbelkı ortak olabılır ama calısma zamanları ortak degıl napıcak bu durumda???

Bir süre nete giremedim onun için neden söylemiyim gıda işinde eşim
Zaten demiştim her zaman çalışma saatleri böyle değil tabi bu aralar ekstradan işleri çıktı onun için bu şekilde oldu ama bu dengesizlik hep var.

Cok zor haklisin. Ortakliklarda genelde bir kisi daha cok calisiyor. Kaba bir tabir bizim oradan ama ortak mala it bile donup bakmazmis derler.

Kendi isi olsa bu kadar gucune gitmez eminim. Ama abiside olunca cok haklisin esin daha cok calisiyor ama kazanilan para esit bolunuyordur sanirim. Ben olsam bende uzulurum. Dukkansa tabiki sabahtan geceye dek ordadir. Abisi neden idare etmior ki ara sira sizinde gezmeniz misafiriniz ozel gununuz olur tabi. Sanirim isine gelmiyor.

Bence bu konuyu kvalide ve kbabana acmana gerek yok. Toz kondurmayacaklari belli. Ben olsam tabi olasilik varsa isleri ayirmasini isterdim. Gerekirse elimi tasin altina sipokar. Esimin ortagi ben olurdum. Bereketimiz olurdu en azindan

Ben de öyle istiyorum ama onun için biraz daha sabretmem gerekecek.
Bir de eşim babasına direkt ayrılmak istediğini değil de farklı iş alanlarına girmek istediğini söylediğinde hemen o zaman abin ne yapacak diyor
Bir de bugün geldiler iyi insanlar allah razı olsun ama kayınvalidem daha önce de dediği gibi onlar kardeş birbirlerini taşıyacaklar tabi diyor
Tabi ki birbirlerini taşıyacaklar ama her zaman birinin diğerini taşıması olur mu, bir de onlar kardeş hadi ben taşımak zorunda mıyım
Bu haksızlığı hazmedemiyorum.

bu duruma ancak eşin dur diyebilir kimse onu zorlamıyor isterse bu kadar yükün altına girmeyebilir.bence sen eşinle iyilikle güzellikle konuş.çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu şartlarda çocuk babasını bile göremeyecek:26:bunları dile getir evine daha çok zaman ayırması gerektiğini söyle umarım seni anlar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…