• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Eşim çocuk istemiyor

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ela_mer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2025
7
0
1
35
Merhaba arkadaşlar , ben 36 yaşındayım eşim 35 . 6ay önce evlendik ama evlenmeden önce birlikte yaşıyorduk . Cinsel ilişkide hiç korunmadık eşim korunmak istemiyor sadace geri çekilme yöntemiyle dikkatlı olmaya çalışıyordu ve hiç hamile kalmadım Evlendikten sonra durumlar değişecek diye düşündüm ama maalesef aynı şekilde devam ediyor,

Son düzenleme:
Çocuk gezmeye engel evet amaaa sadece 0-3 ay döneminde bence. Biz de fıldır fıldır gezen bir çifttik balayında hamile kaldım 🥹 Suyumun geldiği gecenin gündüzünde bile gezmiştik🤣 3. Aya girmek üzereyiz kızımızla her yere gidiyoruz. İyi ki diyoruz 🥹🧿 Hayatımızda tek değişen şey bebek çantası ve bebek arabasıyla gezmek/ çok soğuksa kapalı yerleri tercih etmek (kalabalık olmayacak) Uzak mesafelerde de öncelikle onun konforunu sağlamak 🙏🏻 Şuan başbaşa dışarı çıkınca cüzdanla telefonu evde unutmuş gibiyiz 🤣 Bence insanın eksik ve eğlenceli yanını tamamlıyor bebiş 🌸

Merhaba arkadaşlar , ben 36 yaşındayım eşim 35 . 6ay önce evlendik ama evlenmeden önce birlikte 3.5 senedir yaşıyorduk . Cinsel ilişkide hiç korunmadık eşim korunmak istemiyor sadace geri çekilme yöntemiyle dikkatlı olmaya çalışıyordu ve hiç hamile kalmadım Evlendikten sonra durumlar değişecek diye düşündüm ama maalesef aynı şekilde devam ediyor, bende artık dayanamıyorum hem yarım kalmış gibi hissediyorum hem şuan çocuk istiyorum , çocuk konusu eşimle açtığımda bi evi büyütelim dedi (1+1 oturyoruz ) ve gezmek istiyorum dedi … onun keyfine çok düşkündür nasıl ikna edecem ?
Biz de 4 sene beraber yaşadık. Son 4 senedir de evliyiz. Hep geri çekilmeyle korunduk ve hiç hamile kalmadım:) yaşlarımızda yakın sayılır şöyle ki benim eşim de çocuk konusunda çok çekimserdi. Sonra kararlaştırdık ve 1.5 senedir korunmayı bırakmamıza rağmen gebe kalamadım. Süreç 1 seneyi geçince ikimizde kontrole gittik ve zaten istesek de o kadar kolay ulaşamayacağımızı öğrendik. Yaşınız 35 i geçmiş korkutmak istemem ama kadınlar için 35 ten sonra her geçen süre dezavantaj. O yüzden mutlaka yumurta rezervinize baktırın. Eşiniz sperm testini, gerekli kontrollerini yaptırsın. Her şey yolundaysa hazır olması için beklenebilir bence. ama muayne şart bizim yaşlarda.

Beraber de yaşamışsınız, hiç çocuk konusu açılmadı mı? Hep mi böyleydi, siz bile bile lades mi dediniz? Bazı insanlar çocuk sahibi olmak istemezler, istemek kadar doğal bir durum. İstemiyorsa, istemiyordur.

Biz de 4 sene beraber yaşadık. Son 4 senedir de evliyiz. Hep geri çekilmeyle korunduk ve hiç hamile kalmadım:) yaşlarımızda yakın sayılır şöyle ki benim eşim de çocuk konusunda çok çekimserdi. Sonra kararlaştırdık ve 1.5 senedir korunmayı bırakmamıza rağmen gebe kalamadım. Süreç 1 seneyi geçince ikimizde kontrole gittik ve zaten istesek de o kadar kolay ulaşamayacağımızı öğrendik. Yaşınız 35 i geçmiş korkutmak istemem ama kadınlar için 35 ten sonra her geçen süre dezavantaj. O yüzden mutlaka yumurta rezervinize baktırın. Eşiniz sperm testini, gerekli kontrollerini yaptırsın. Her şey yolundaysa hazır olması için beklenebilir bence. ama muayne şart bizim yaşlarda.
gittim doktora ,testler yaptım hormonlarım ve rezervim gayet normal dedi ama smear testinde cin 1 ve Cin 2 tespit edilmiş doktor bana dediki 5 sene sonra çocuk planlayacaksan ameliyat yapabılırsın ama eğer yakın senelerde çocuk planınız varsa ameliyat yapma kurcalamak gerek yok dedi , ama bu mesela gebe kalma engellemiyor

Beraber de yaşamışsınız, hiç çocuk konusu açılmadı mı? Hep mi böyleydi, siz bile bile lades mi dediniz? Bazı insanlar çocuk sahibi olmak istemezler, istemek kadar doğal bir durum. İstemiyorsa, istemiyordur.
Hiç açılmadı çocuk konusu , o hiç istemiyor değil , şimdilik gezeriz tozarız ev alırız gibiler …. Bunlar yapana kadar ömürümüz geçer ve çocuk yapmaya kalsak zor olur ilerleyen zamanda . Hemde cinsel ilişkide yarım kalıyorsun ….

Herkes çocuk istemek zorunda değil. Siz evlenirken eşinizin bu konudaki fikrini bilmiyor muydunuz?

Çocuk gezmeye engel evet amaaa sadece 0-3 ay döneminde bence. Biz de fıldır fıldır gezen bir çifttik balayında hamile kaldım 🥹 Suyumun geldiği gecenin gündüzünde bile gezmiştik🤣 3. Aya girmek üzereyiz kızımızla her yere gidiyoruz. İyi ki diyoruz 🥹🧿 Hayatımızda tek değişen şey bebek çantası ve bebek arabasıyla gezmek/ çok soğuksa kapalı yerleri tercih etmek (kalabalık olmayacak) Uzak mesafelerde de öncelikle onun konforunu sağlamak 🙏🏻 Şuan başbaşa dışarı çıkınca cüzdanla telefonu evde unutmuş gibiyiz 🤣 Bence insanın eksik ve eğlenceli yanını tamamlıyor bebiş 🌸
İkna edemiyorum

Hiç açılmadı çocuk konusu , o hiç istemiyor değil , şimdilik gezeriz tozarız ev alırız gibiler …. Bunlar yapana kadar ömürümüz geçer ve çocuk yapmaya kalsak zor olur ilerleyen zamanda . Hemde cinsel ilişkide yarım kalıyorsun ….
Anladığım kadarıyla tamamen istemiyor değil. O da kabul edilebilir bir gerekçe olabilirdi, lâkin kadın doğurganlığı konusunda yaş önemli bir faktör. Yaşınız 20 25 olsa, biraz daha zaman tanıyın, hayatınızı yaşayın derdim; senelerce gayet baş başa zaman geçirmişiniz, gezmişsiniz tozmuşunuz, yemiş içmişsiniz, gönlünüze göre yaşamışsınızdır; beraber yaşama lüksüne erişebilmek bu toplumda herkese nasip olan bir şey değil.

Çocuktan sonra hayatın yeni bir dönemi başlıyor, zor zamanları oluyor; ama yine de çekirdek aile gezilerinin, tatillerinin tadı da bir başka oluyor. Bu biraz da size bağlı, gezmek isterseniz gayet de çocukla da gezersiniz.

gittim doktora ,testler yaptım hormonlarım ve rezervim gayet normal dedi ama smear testinde cin 1 ve Cin 2 tespit edilmiş doktor bana dediki 5 sene sonra çocuk planlayacaksan ameliyat yapabılırsın ama eğer yakın senelerde çocuk planınız varsa ameliyat yapma kurcalamak gerek yok dedi , ama bu mesela gebe kalma engellemiyor
Ya işte o rezerv 35 ten sonra hızla azalıyor. Bence eşinle karşılıklı ciddi ciddi konuş zaten bizim yaşlarda hemen olmuyor sende o sürede kendini hazırlarsın iyice de :) 35 ten sonra 6 ay korunmasız ilişki sonrasında olmazsa doktor yolu görünüyor. Bence net net konuş.

Başka konularda konuştuğumuzda laf arasında diyordu “çocuklarımız olunca …..”
Benimki onu bile demiyordu düşün 😅 erkekler hemen pat diye olacağını falan sanıyor galiba ama seninki ılımlı gibi o süreçte olana kadar kendini iyice hazırlar zaten.

Hazır değilse o zaman niye bana bi zararı yoksa spiral taktır diyor , niye o korunmuyor , niye yarım kalıyorum ve o sevkten mahrum kalırım

ya kkyi gercekten anlayamiyorum. Bu konuyu bile konusmayan iki insan nasil evlilik karari aliyor?
siz "evlenince korunmayi birakir" diye ummuşsunuz. o da "36 yasinda, kac senedir birlikteyiz hic konusunu acmadi. demek ki o da benim gibi böyle mutlu. istese coktan evlenir coluk cocuga karisirdi" diye ummuştur.
uma uma evlilik mi olur?
esinizle yapacaginiz tek şey acikca konusmak. cocuk ha diyince olan bir sey degil. eger ille de beklemek isterse belki tup bebekle olabildigince embriyo dondurursunuz - ki geri dönüşü olabilsin geçen zamanin.
yoksa siz 2 seneye düşünür, 3 seneye düşünür derken yasiniz 40 olunca kendinizi oyalaniyor hissedip bosanma karari alabilirsiniz - o saatten sonra bosanma, iddet suresi, yeni birini bul, tani, güven, evlilik seramonisine gir... cocuk sahibi olma sansinizi kaybedebilirsiniz ama size "istemiyorum hazir degilim" diyen insan kirklarinda artik kendini hazir hissedip cocuk sahibi olabilir.

Back