Eşim Çalışmamı ve İlerlememi istemiyor..

chicek

bebişim ve ben
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
300
1
96
- Yurtdışı
nerden başlasam bilmiyorum..aslında bizim hikayemiz karışık..uzatmadan anlatırsam konu hakkında genel bilgi sahibi olup yazarsınız diye baştan başlamak istiyorum..
eşimle biz dershaneye giderken tanıştık ikimizde öss ye hazırlanıyorduk..ikimizin başarı seviyesi hemen hemen aynıydı zaten sınavda da aynı puanı almışız..ama ona okuldan gelen puanı az geldiği için ben 4 yıllık o iki yıllık tutturdu..ben başka bi şehre o ise yurtdışına geldi okumak için..burda yollarımız ayrıldı sanmışken irtibatımız kesilmedi 4 yıl boyunca ara ara konuştuk ben önceleri sıcak bakmazken ne yaptı ne etti kendini beni kendine bağlamayı başardı ve ben son sınıftayken evlenmek istedi..onun okulu bitmemişti henüz..evleniriz sen burda y. lisans yaparsın ben de okulu bitirirm döneriz dedi.burda yaşamayı asla düşünmedim ve o şekilde kabul ettim..ama işlerin rengi öyle bir değişti ki buraya gelince..ben evlenir evlenmez hamile kaldım ve o her anlamda çok değişti..bana evlenmeden önce seni çalıştırmam demişti ama ben nasılsa ikna ederim diye düşündüm..böyle bi saçmalık yapmaz sandım..ve ben hamileliğim boyunca okulu bırak kursa dahi gidemedim..kendi de okulu unuttu hiç üstüne düşmüyo..harç parası yüksek ödeyemem diyo..bu şekilde onun okulu yarım kalmışken ben y. lisans yapayım diye diretemiyorum onu da geçtim kursa bile gidemedim zaten çocuk küçük ama hala çalışmam taraftarı değil..türkiyeye dönersek çalışamazsın diyo..ben böyle kalmak istemiyorum onca yıl emek verdim KPSS ye ALES e girmek istiyorum bişeyler yapmak istiyorum ama benim okuduğum okulu hiçe sayıyo baa okumamışım muamelesi yapıyo..kırk yıllık ev kadını gibi çeşitli yemekler yapmamı evden dışarı çıkmamamı istiyo..hatta bidaha çocuk yapıp burda çocuk parası var 3 yıl verilen onu da alırız diyo..çalışmak istersen annenin evinde çalışırsın diyo..çok katı bu konuda ama ben böyle evde oturamam bunalıma girdim zaten..ne yapıcam şaşırdım.kendisinin garanti bi işi de yok..geleceğimiz ne olacak diyorum..iyi kötü devam edecek diyo..bizim bi çocuğumuz var ben ona iyi bir gelecek sunmak istiyorum en önemlisi maddi sıkıntı çekmek istemiyorum.şimdi hep ondan para alıyorum çoğu istediğimi alamıyorum yeri geliyo çok sıkıntıya düşüyoruz ama inat hala yok diyo konusu bile geçemez çalışmanın:çok üzgünüm:
niye böyle yapıyo anlamıyorum..en son gidecem annemin evine orda geleceğimi planlayacam başka çare bırakmıyo banaklava:

onun için çok fedakarlık yapmışsın ülke değiştirmek ne demek neden çalışamazmışsın ki çalışınca noluyomuş niye izin vermiyo anlamadım

Evet problemleriniz hiç hoş değil..
Ama bakınca eşiniz çok değişmiş gibi gelmedi bana. Sonuçta bekarken zaten ileride sizi çalıştırmak istemediğini söylemiş. Baştan uyarmış ama siz dikkate almamışsınız,değiştirebileceğinizi düşünmüşsünüz.
Yüksek lisans ve kurs meselesi ise maddiyat ile alakalı maalesef. Para olmayınca çok zor çok..Bir de küçük çocuğunuz varmış,siz dışarı çıksanız bebeğiniz ne olacak?benneyaptımki

Offff ne diyim Rabbim yardımcın olsun....
Evlenmeden önce demiş çalıştırmam diye,biz kadınların en büyük hatası bence bu...
Sonra onu değiştiririm ikna ederim vs.zannediyoruz....

ben onları geçtim zaten vazgeçtim..burda yaşamak istemiyorum o da okula gitmiyo dönelim diyorum..türkiyede bi iş bulur çalışırım annem bakar çocuğuma zaten burda ne çalışmak ne yaşamak istiyorum

esın evlenmeden once demıs çalıstırmayacagını sımdı neden tepkı verıyorsunkı yapacak bısey yok bence:1no2:...evlılık bu fedakarlık ıstıyoo

ben onları geçtim zaten vazgeçtim..burda yaşamak istemiyorum o da okula gitmiyo dönelim diyorum..türkiyede bi iş bulur çalışırım annem bakar çocuğuma zaten burda ne çalışmak ne yaşamak istiyorum

Hımmm pardon ben yanlış anlamışım sıkıntınızı..:1no2:
Ben dönmek istediğinizi anlamamıştım.
Eşiniz neden dönmek istemiyor ki.
Malum Türkiye'yi kriz fena vurdu,herkes işsizlikten kırılıyor belki o yüzden çekiniyor olabilir.

canim esin seni aldatmamis miydi? ustelik de siddete bavurmuyor muydu? ben yanlis nick mi hatirliyorum. cocugun var diye birakamiyordun???

evet simdi senin eski mesajlarina baktim arkadasim esin seni bariz eziyor.dayak, aldatma her pislik var senin esinde. nedne katlaniyorsun, neden korkuyorsun bu kadar yanlis kalmaktan/ daha gencsin cizersin yolunu.

ustelik elinde diploman var. silkelen ve yolunu bul.

evet onlar da cabası..bir de bu yönü var..evlendikten sonra değişti derken kastetiklerim bunlardı..evlendikten önce verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı ve 180 derece döndü..evet evlilik fedakarlık ister ama bu fedakarlık değil bazı arkadaşlar yazmış evlenmeden önce söylemiş diye ama ben bi gelecek göremediğim için biraz da kendi yolumu çizmek istiyorum..sorun sadece çalışmama izin vermemsi değil ama mantığını çözmeye çalıştım sadece niye izin vermiyo..cevabını kendim bilsem de sanırım birilerinin söylemesi de gerekli..

canim cunku calisirsan elinde O'nu terkedebilme gucun olacak. su anki kadar caresiz olmayacaksin. o sebeple sende bu gucu gormek istemiyor. biliyor ki yaptiklari bini asti ve elinde imkan olsa birakacaksin. imkan vermiyor.

Bence resti cek, calismaya basla. KPSS icin de kendin calisabilirsin. illa dersaneye luzum yok. kitaplarini al, getirt. veya etrafinda vardir birilerinin mutlaka. basla. senin kararli oldugunu gorsun. daha da hircinlasacaktir.

Gecen bir arkadasi dedi ki esimin kadinlar evlenince patronlarina daha rahat rest cekiyorlar nasil olsa kocam var diye dedi.

Diyecektim dilimin ucuna geldi sustum esimi rezil etmeyeyim diye. Esime de guvenmem patronuma da guvenmem. esim bakacak diye patronuma da rest cekmem cunku belli oluyor, esler de degisip bir anda ortada birakiyorlar adami.

benim erkek arkadaşım çalışma diyo mesela nedeni de ihtiyacımız yok sizin ihtiyacınız da varmış keşke evlenir evlenmez çocuk olmasaymış seni tutanda bu galiba

Çok üzgünüm..:çok üzgünüm:
Kibele arkadaşın söylediklerine göre konuşmak gerekirse bu adam size resmen azap çektiriyor. Ben şimdi ne desem faydası yok.:sm_confused:
Aklı başında,eğitimli kadınsınız,neden bu evliliği sürdürme çabası içinde olduğunuzu en iyi kendiniz bilirsiniz.

evet zaten karalıyım mayısta ALES e 2010 da kpss ye girecem..abimin ataması oldu o bana yardımcı olacak anlatacak dersleri..ama bir türlü cesaret edip kurtulamıyorum bu girdaptan..farkındayım durumumum..çok yıprandım bu iki buçuk yılda ama çok zor geliyo yeni bi hayata başlamak neden bu kadar cesaretsizim bilmiyorum..bu aralar bana iyi davranıyo anladı beynimde bitirdiğimi sanırım..ama gelecek için yaptığı bişey yok..her yediği haltı affetsem ki bu çok zor unutamıyorum bir türlü gelecek kaygısı taşımıyo adam ne olacak sonumuz düşünmüyo çaba göstermiyo ben idealist biriydim asla eve kapanmayı düşünmemiştim..ama bu adam öyle çökertti ki beni yeni yeni çıkıyorum bunalımdan ve normal düşünmeye başlıyorum:çok üzgünüm:

canim bu dedigin sinavlar yurt disinda yapilmiyor yanlis bilmiyorsam. bu adam farkederse seni bu sinavlara da sokmaz. sinavlara calistirmaz da.TR ye gondermez, cocugunu vermez. planini iyi yap. ama beyninde kesin bitirmen lazim. gercekten canim ya herseyin var elinde. ne bekliyorsun bu adami? Bu adamdan sana koca olmaz.Sindirmeye calismis, basarmis.

inan esin tam bir h.yvan.. kusura bakma.

Benim de ex sozlum -hayatimin aski- seni calistirmam demisti ki benim okul hayatim cok basarili idi. ilk girisimde cok yuksek bir puanla iyi bir universite tutturdum. o ise 3. girisiydi. benden sonraki sene kiytirik bir yere gitti ama askin gozu kor iste.

calistirmam dedi. ben de o kafdar seviyorum ki tamam dedim. ama is hayatina atildim. basariliyim. yurt disina gitmem gerekiyor gondermiyor. baska illerde fuarlar oluyor gondermiyor. nasil rezil oluyordum, ne zor birsey. is basvurusu yapiyorsunuz millet yurt disina can atar ben gidemem diyorum ki daha sozluyuz. beni bu sekilde yedi bitirdi. sozu attim. dusun onsuz yapamam diye dusunen, ayrildigimizda krize giren nefesi kesilen ben, guc benim elime gecince gercekleri gordum.

Ohhhhhhhhhhhh beee diyorum, dunya varmis. Inan ayrildim ondan. O kadar hafifledim anlatamam. Allah im sana sukurler olsun diyorum. ya evlenseydim ki o yaz evlenecektik. dugunden bir kac ay once attim sozu.

ama sana zaten çalıştırmam demiş
bence baştan sen evet deyip şimdi böyle yapmıycaktın
baştan kabullenmesen o da böyle davranamazdı

evet çok haklısın..ben tatile gidiyorum deyip gelicem sonra da dönmiycem..ama bu seferde anladı sen dönmiyceksin diyo ve iyi davranmaya başladı..aynen dediğin gibi bu da nişanlanmadan başladı karışmaya keşke evlenmeseymişim..aynen dediğin gibi sindirmeyi başardı beni kendimi çok çaresiz hissediyorum dibe vurmuş gibiyim bu siteye gireli biraz daha iyiyim en azından yalnız olmadığımı biliyorum..bana yaptığı kötülükleri düşündükçe beynim almıyo niye bu kadar sınırı aşıyor neye güveniyor bi insan bi insana bu kadar eziyet eder mi üstelik sevdiğini söylediği insana bilmiyorum bu durumdan nasıl kurtulacam daha kötü olmaktan korkuyorum tekrar eski halime dönmek istiyorum kendime güvenimi bitirdi..senağlama

senin hayat arkadaşın kesinlikle çok bencil,kendi istediği doğrultuda insanları yönlendirmekten haz alan biri ki,baştan beride edindiği tutum buymuş...

hayat paylaştıkça güzeldir ama göründüğü üzere paylaşmak bi yana,yakında sana demir bir kafese gir denilmeye az kalmış gibi...

eş dedeğin destek olur köstek değil....sen tek başına ileriyi görüyorsan canım,arkana ve engellere aldırma yürü derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…