Eşim çalışmak istemiyor

valla canım içini karartmak istemem ama çok zor durumun bizim gelin adayının babası da aynı eşin gibi biri
kurulu işleri batırmış adam 50 yaşında ve hala çalışmıyor ve çalışmadığı gbi
sürrekli borç yapıp eve haciz getiriyor
gencecik kızları ve karısı da onun borçlarını ödüyor
böyle adamlar çalışmazzz
karısından çocuğundan harçlık alır hiçte gocunmaz

Çevremde sizin eşinize benzer iki tane vaka vardı.. Şuan ikiside iş sahibi.
Fakat hem aileler , hem eşi çok çok çekti.. Şuan iyi durumdalar maşaallah.

Sizin eşinizde inşaallah yol alır.

calismak istememesi malesef cok kötü
insallah düzelir yoksa bunun ayrilmaktan baska cagresi yok
nekadar iyi olursa olsun calismayan adamdan ne es ne baba olur
benim düsüncem bu ama tabi bunun öncesinde cözümler bulmaya calismak
en azzindan denedim cabaladim diyebilmek icin gerekli ..
ama ne olursa olsun esinizin is secmesinide iyi bulmuyorum ben
600tl calisilirmi ?daha iyisi varsa hayir ama yoksa mecburen calisilir...

Şu yorumun üstüne söylenecek çok fazla söz yok aslında.

Bu insan okulunu bitirememiş olabilir, iş başvurusu yapacakken "şu şu vasıflara haizim" diyecek durumda olmayabilir, bunların yanında evet düzgün bir iş bulmak gerçekten zor bu zamanda, ama oturup kadın parası yemek ve bundan gocunmamak nasıl bir şeydir yahu...

Sizin bu yaşadığınız sorun, dönemsel bir şey değil, öyle başıma geldi, yarın geçer diyemezsiniz, çünkü adam sorumsuz, ve hep öyle kalacak. 30 yaşına gelmiş, bir baltaya sap olamamış, yine o sorumsuzluğu yüzünden okulundan atılmış, yurt dışında okuyup dil öğrenmeyi bile becerememiş, daha askere bile gitmemiş. Neyine güvenip evlenmiş diye sorası geliyor insanın, ama belli ki "ben evde kıçımı büyüteyim, biri de çalışıp bana para getirsin" demek için evlenmiş. Kusura bakmayın ama bu yani.

Adam okulu bitirecek de, askere gidip gelecek de, kalıcı bir işe girecek de, hayatınız düzene girecek de, ölme eşeğim ölme.... Ama emin olun ki şartlar ne olursa olsun, evliliğin yükü hep sizin omuzlarınızda olacak, o her şeyden kaytarmanın bir yolunu bulacak, çünkü bazı insanlar böyle, ve bu gibi huylar değişmez. Askerde biraz anlar dünyanın kaç bucak olduğunu, bir nebze olgunlaşır elbet, ama "aile babası" sıfatını hak edebilmesi için dünyanın tersine dönmesi gerek herhalde..

Siz elbette eşinizi daha iyi tanırsınız, ama "canımın istediği gibi bir iş bulamıyorum yavvv, gerçi bulmak için önce kıçımı kaldırıp aramam lazım ama ne uğraşıcam şimdi, nasılsa karnım tok sırtım pek" diyip karısının eline bakan bir adamda karakter sorunu vardır.

Annemin eski bir komşusu vardı, onun eşi gibi eşiniz. Adam bütün gün evde oturup loto moto oynuyordu, Allahtan kadının elinin sanatı vardı, dikiş dikerek evini geçindirdi, çocuklarını okuttu. Kadının akrabaları falan adama zaman zaman iş buldular, ama adam hiçbirinde bir aydan fazla çalışmadı, ille "masa başı iş olsun" diye tutturdu, zannımca genel müdür olma fantezileri vardı, ama Allahtan kimse çıkıp da "sen kimsin ki be" demedi.

Kadın tipik "sinek kadar kocam olsun, başımda bulunsun" zihniyetine sahip kadınlardan biriydi, ama çok pişmanmış. Son birkaç yıldır şehir dışında üniversite okuyan kızlarının yanına taşınmış, yaşayıp gidiyorlarmış. Sorumsuz adamı besleyeceğim diye sabahlara kadar dikiş diktiği geceler, sinir krizleri, yediği dayaklar da yanına kâr kalmış. Evet, bir de üstüne dayak yemiş, çünkü evdeki ekonomik güç kadının elinde olunca, güç dengesini sağlamak için adam da fiziksel gücünü ortaya koymuş, kadına hükmedip yara alan erkeklik egolarını böyle beslemiş. Bildiğimiz kadarıyla ailesinin yanına geri dönmüş, 50 yaşından sonra baba parası yemeye geri dönmüş. Hazmedebiliyorsa, afiyet olsun, ne denir ki..

Peki kadın baştan niye gitmemiş? Bir sürü kadın ekonomik yetersizlik yüzünden koca şiddetine katlanmak zorundayken, bu kadın neden hem para kazanan, hem bunları yaşayan taraf olmayı başarabilmiş, nasıl tekmeyi basmamış ben anlamıyorum. Aptallık falan da demek istemiyorum, ama şurası kesin ki, hepimiz hayatta seçimler yaparız, ve bu seçimlerin iyi kötü getirileri olur, onları yaşarız, bazen de bedel öderiz. O kadın bile bile lades dedi, hayatı bunun ceremesini çekmekle geçti. Umarım çocukları biraz gün yüzü gösterirler. Ben de az çok tanıyorum, iyi niyetli, tatlı bir kadındı, belki onun o hâli çok içime oturduğu için sizin konunuzla bu kadar ilgilendim.

Verdiğim sadece bir örnek, belki o adam kocanıza benzemekten çok uzak bilmiyorum, ama sadece anlatmak istedim. "Siz hayat arkadaşısınız, her evlilikte böyle krizler olabilir, üstüne gitmeyin, eve maddi katkısı olmadığı için kötü hissettirmeyin, biraz mola versin, sonra zaten kendisi çabalamaya başlayacaktır, beraberce bunu atlatırsınız" falan filan gibi cesaret vermeyi isterdim, ama eşinizde o ışık yok. Siz ne düşünür, ne yaparsınız bilemem, ama ben böyle bir adamla evlenmiş olsaydım, ondaki bu zihniyetla tanıştıktan sonra evliliğimi cidden gözden geçirirdim.

Siz zaten gayretli bir kadınsınız, çalışıyorsunuz. Ama ben sizin yerinizde olsam evde mama bekleyen gamsız birini doyurmak için değil, önce kendim, sonra ailem için çalışırdım. Rahat ettirmeniz gereken birileri varsa onlar da anne-babanız. Kocanız da annesinin karnına geri dönsün. Sıcacık yer, bütün gün yan gelip yatsın. Yeme içme de bedava. Ağzını oynatmasına bile gerek yok yemek için, tembeller için yedi yıldızlı otel valla.

Burda ne dertler okuyoruz ve bırcoğuna '' düzelicek canım sabr et '' diyoruz
Ama ilk defa bunu dıyemediğim için üzüldüm ..
Malesef yalnış erkeğe çarpmışsınız .. Bu tür erkekler çalışmaz rengini belli eder , üstte arkadaş cok guzel anlatmış .. ayrıca Askere gitmeyen erkekten Adam olmaz .. askerlik erkekleri adam yapan bır olgudur..

Askerliği yok , mesleği yok , okumamış , kendini geliştirememiş .. hepsini geçtim ne kocalar tanıyorum
sokakta börek satıyor , mısır satıyor sabahtan akşama kadar donma pahasına .. İnsanın içinde olucak bu gerisi boş ..

sizin kocanız gb bır tanıdgımz var : adam çalışmaz etmez üstelik üni. mezunu askere gıtmemiş
oturdugu yerden para kazanma hayallerinde , evlerıne haciz geldi babası anası sattı bişeyler kredi çektiler borçlarını kapattılar . iki cocuguyla şimdi karısı çalısıyor ev geçindiyor ..

Seçenekler bunlar canım .. bir düşün böyle olmak ıstermısın ? kımse istemez elbette
eşin iyi bir insan olabilir , ama iyi bir koca değil ..

Gözden kaçırdım mı bilmiyorum ama iş görüşmesine gidecekti eşi , acaba ne cevap almış ?

canım benim yeri geldikçe hep bahsetttim benim eşim çook uzun süre işsiz kaldı 2 yıl kadar ve çok zordu seni çok iyi anlıyorum ,ev kiraysa birde çok daha zor.benimeşimde netten çok yere başvurdu ama hiçbir sonuç alamadı hep iyi iş denk gelsin diye bekledi buda beni çıldırtıyodu istiyordumki gitsin simit satsın, limon satsın ,hammallık yapsın 5 10 hiç farketmez eve para getirsin çaba göstersin ama söylemekle olmuyo malesef insanın içinden gelicek.evlendiğimizde güzel bir şirkette maaşlı sigortalı olarak çalışıyodu geçiniyorduk çocuğumuz oldu herşey güzeldi birgün müdürüyle anlaşamadığı için pat diye çıktı işten sonrası malum şimdi çalışıyo ama kendiişini yapmaya çalışıyo çok para kazanma derdinde ben hiç istemiyorum maaşlı sigortalı bir işte çalışsın istiyorum ama malesef. hakkımızda hayırlısı olsun ama lütfen yaşayıp görmüş biriolarak ,garantili bir iş bulmadan çocuk yapma çocuk olunca herşey daha zor ve o evde oturupta sen çalışma iyice rahata alışmasın inşallah bulur enkısa zamanda

ağzınıza sağlık harikasınız umarım arkadaş bu yazıyı okuyup vermesi gereken kararı verir

Emin olun bu adam 1 sene düzenli çalışsa

2.sene yine evde oturur yapısı bu karekteri bu.

Kadın parası yemek hoşuna gidiyor demekki

gamsız umursamaz...

Kusura bakma ama yerinde olsam bu adamdan ayrılırdım

madem kendin çalışan para kazanan eli ekmek tutan kadınsın

git baba evine orda çalış-çabala zoruna gitmez en azından.

şu yorumun üstüne başka ne denebilir ki...
söylenecek her şey söylenmiş tebrik ederim...

Erkegin calısmaması kabul edilebilir sey degil gercekten. İcinde yok adamın zora gelemiyor ben ki , bos oturmaktan hic hoslanmam ne bileyim anlayamıyorum bazen insanları. Esinizin bu saatten sonra degisecegini zannetmiyorum.

Nasıl bir rahatlık hiç utanıp sıkılmıyor mu evde boş boş oturmaktan. 30 yaşında evde oturup karısı para getirsin diye bekleyen adamdan pek hayır gelmez bence. Sakın bebek yapmayı falan düşünme, adam daha evin sorumluluğunu alamıyor nasıl baba olacak ki. Sende çıkmışsın işten kira, faturalar v.b nasıl karşılanıyor peki? Bir yerlerden gelir varda ona mı güveniyor?
Gerçekten zor işin Allah sabır versin, işsizlikten başka sorunumuz yok demişsin ama bence bu sorunların en büyüğü, çünkü eşin keyfi çalışmıyor, iş beğenmiyor, çalışmak istemiyor, böyle erkek olur mu yaa...Yerinde olsam askerliğini yapıp, doğru düzgün bir işe girene kadar bebek yapmayı aklıma bile getirmezdim. Hiç sormuyor musun peki bu nereye kadar gidecek böyle diye....

ayni seyleir yasiyorum esimden sogudum resmen srekli tartisma sirf is yüzünden bunalimdayim

Nebicim erkekmis o oylecalismak istemiyormus;evlenmeseydi ohalde, ben boylelerine erkek demem,hanimi calistirip kendileri yan gelip yatacaklar yok oyle sey..

Merhaba, eşinizin çalışmaması ile ilgili açtığınız konuyu okudum da, benimde aynı dert başımda kendimden çok şey buldum, üzüldüm..Umarım düzelmişsinizdir, merak ettim durumunuzu, eşiniz çalışııyor mu artık,biliyorsunuz bizim gibi sıkıntılar herkes de yok,bunun nasıl bir dert olduğunu yaşamayan bilemez, o yüzden merak da ettim bir yandan acaba düzelebiliyor mu diye, ben de bu tarz bir konnu açmıştım sonra çok eleştiriye maruz kaldım daha çok sinirim bozuldu..İnsanlar hep suçladılar, bugün bile kendi ablam,arkadaşım beni aptallıkla,böyle biriyle evlenmekle suçluyor ama ben katılmıyorum, insan akıllı da olsa bir defa olacağı varsa oluyor,şartlar,o zamanki koşullar insanın gözünü bağlıyor,anlamasına engel olabiliyor bunun aptallıkla ilgisi yok,kendini çok akıllı zanneden,iyi evlilik yapmış olanlarda anlamıyorlar ki kendi zekalarından,uaynıklıklarından değil, Allah'ın bir lütfundan dolayı düzgün evlilik yaşıyorlar,sizinle arkadaş olmak isterim,sevgiler.

Canım ben de buna benzer şeyler yaşadım,özelden de yazmak isterdim ama ben de yeni üyeyim..Ben şu anda kendimi kurtarmaya çalışıyorum ,yani iş açısından..Sınavlara giriyorum,ama bir erkeğe bunları anlatmaya çalışmak ,yani çalışman lazım filan demek bile bana çok gereksiz geliyor..Nasıl mantıksız düşünüyoruz evlenirken kendime de şaşırıyorum..Ayrıca yıllarca bekledim kendi işim olsun öyle evleneyim diye maalesef olmadı,sonunda pes ettim,evlendim..Kendi işin ekonomik özgürlüğün olmayınca olayların neresinden tutarsan elinde kalıyor..Yazacak çok şey var,bu işin çözümü çalışmaları yani yapacak birşey yok

Babanızın çalıştığı inşaat firmasında şoförlük yada getir götür gibi bir iş yapsın..
Babanız aracılığıyla giremez mi işe?

Zaten başları sıkıçınca; kader utansın ,batsın bu dünya vs vs gibi gariban edebiyatı yaparlar..
Batırma kardeşim dünyayı,utandırma kaderi' Kalk adam gibi çalış!
Siz işe girmeyin ve evde vakit geçirin..

Eski konuymuş,tarihe bakmamışım hiç

Ne oldu ne bitti acaba arkadaşın durumda :44:

gece gece yaşadığım şoku atlatmaya çalışmak için nette dolaşırken gördüm başlığı. Şuan göz yaşları içinde yorumları okuyor ve yorum yazıyorum. Benim hikayem de şu ki; eşimle üniversitede tanıştık. Her sey cok güzeldi, birbirimize bağlandık, evlilik sözleri verdik vs... Derken okul bitti ve 1 sene sonra ben atandim. Eşimin ise atamasi olmadi. 2. Yıl yine olmadi ve biz daha fazla beklemek istemedigimizden evlendik. 3. yıl, 4. yıl derken gecen yil eşim tam 10. kez kpssye girdi ve yine yeterli puan alamadi. Sonra tuttuk karar verdik ve il dışı tayin istedik, iş bulma şanslarının daha çok olduğu bir yere. Yazımız ev bulmayla eşya taşımakla vs geçti. Şimdi yerleştik, ben yeni okuluma başladım vs.. Az önce eşime dedim ki ne zaman başlıyosun iş aramaya? Bana ne dedi biliyor musunuz? "Bu sene de çalışmayıp kpss ye hazirlanmayi düşünüyorum!!!" Şu an eşim dediğim insandan, bu kişiyle evlenen kendimde, hayattan, herşeyden nefret ediyorum. İçerde uyuyan 5 yaşındaki çocuğum olmasa bu iş yarın sabah biterdi ama ah o yok mu, nasıl hayatından çıkarabilirim ki babasını? Kendimi salak yerine konmuş, kullanılmış, rencide edilmiş, rezil edilmiş hissediyorum ve şuanda o uyuyor bense kendi kendimi yiyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum

Oncelikle bu farkli bir konu.yeni bir baslik altinda konu acarsaniz daha cok yorum alirsiniz.
Esiniz kpss yi cok istiyr belliki...o ise cok emek harcamis olmamis emekleri ziyan olsun istemiyodur..once bu konuyu guzelce konusun.gercekten kpssyi kazanacagina inaniyorsa ona destek olun..
Bizde esimle cok zor evlendik esim memur ben ogretmen..evlendigimden bu yana kpss ye hazirlaniyorum atanamiyorum.bu yil yine atanamadim esimin destegiyle yine hazirlanacagim bu yil.ustelik borclarimiz var.zorlaniyor..cocugu bile erteledik.ama fedakarlik yapiyor.
Isin ozu esinize cok tolaeans gostermissiniz 10 kez girmis evet.yorulmussunuz belli.
Once bi anlayin esinizi.beliki baska islere yonelmek istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…