Eşim çalışmak istemiyor

valla canım severek evlenmişsin öncelikle eşin eringeç biri galiba cünkü askerliği 30 yaşına kadar aof giderek atlatmış ben kesinlikle sevsende öncelikle askerliğini hallettirseydin çünkü artık askerliği yapmayana kolay kolay işde vermiyorlar .üstelik sen de çalışmış bu adamı iice alıştırmışsın zaten adam eringeç üstüne rahatça ne olsa evde geçiniyor ne uğraşıcak ki .
sakın bu durumda bebek yapayım deme cünkü bu adam askerliğe gidicek olsa uzun süre yapması gerekice 15 ay napıcaksın sen canım?
sevgi üzerine kurulan evliliklerde maddi sorunlar baş gösterince kaçınılmaz sonuç ayrılıga kadar gidiyor.allah yardımcı olsun .sende eşin işe girmeden sakın girme.
ona eğer kendisi çalışmayacaksa sende çalışmak istemediğini söyle.

off cnm çok zor işin Allah yardımcın olsun
peki siz evlenirkende çalışmıyormuydu eşin
bu arada vasıfsız diyorsun ee yurtdışında ne okudu?

calısmıyordu..yurt dısından yenı geldı evlendık..yurt dıısndakı okuldan atıldı..harc parasını yatırmmaıs..bır sorumsuzluk daha.

neyse geldı..ben kacar..

ee kolayını bulmuş ama hiç bir iş ona göre değil peki sordun mu hangi iş ona göreymiş nasıl bir iş istiyormuş?

1,5 sene bir erkek için çok uzun bir süre, işsiz kalması için..Onun her çalışmadığı gün, sizin kalkınmanız ve istikbaliniz açısından eksiye götürüyor..
Günümüzde kadınların çalışması kadınlara ekonomik özgürlük sunurken, bi taraftan da deyim yerindeyse yeni kocalara bir rehavet verdi..ben çalışmasam bile çorba bi şekilde kaynayacak diyerek ağırdan alıyorlar..tabi herkes için geçerli değil ama böyle konuları daha sık duyar olduk..
babalarımız gibi mesuliyet sahibi koca örnekleri sanırsam gerilerde kalıyor..

bence birazda sende kabahat var..hiç kusura bakma...

eşimle işsizlik konusunda başka sorunumuz yok diyorsun....karı kız yok içki yok dövmek sövmek yok diyosun....iyide bu şekilde kıstas yapıp hiç içini rahatlatma....o işe girene kadar konuşmasaydın,koysaydın ağırlığını,gerekirse yatağını ayırsaydın...ama adam zaten tembel üstüne birde sen çalışıp eve para getirmişsin adam rahatlığa iyice alışmış...

iyide böyle nereye kadar ! !

sadece canım cicimle evlilik sürer mi?

sadece sevmek yetermi ?

bu sevgide gün gelince bitecek...

işallah bir an önce iş bulurda huzurlu olursunuz....

büyük konusmak gibi olmasin ama arkadasim kusura bakma ama bi insan tembelse tembeldir degismez bi calisr bi calismmaz yakinimdan biliorumm 1 ay calisir 2 ay yer duzelecegin pek sanmiorum bu tip insanlarin sorumlulugu yok aile sorumlulugu ew sorumlulugu baskalarindan gecinmeyi severler hazir yemeyi severler genel olarak konusuorum lutfen yanlis anlama bebek icinde acele etme neyle bakacaksiniz cocuga once bi islerinizi yoluna koyun ondan snra dusunun bebegi ama esinin duzelecegini sanmiorum...

çalışan evli arkadaşlarınız varsa onlarla görüşün sürekli,belki onları görüp gaza gelir ne bileim....

çalışan evli arkadaşlarınız varsa onlarla görüşün sürekli,belki onları görüp gaza gelir ne bileim....

gazla falan olmuo bi kere o oyle alismis duzelecegini pek sanmam bir ise girse bi yerden bahane bulur hic biseyi begenmez emirlerden hoslanmazz kendisiinin patron olmasi lazim baskasinin emri altinda calismaz kendi isi olacak istedginde gidecek istemediginde oturacak ekmek elden su golden

Mesleği olmayan bi adamla evlenerek baştan hata yapmışsınız, aileniz nasıl izin verdi anlamıyorum. Büyük konuşmak gibi olmasın ama böyle asalak adamları hiç sevmem

İş yok diyo, sanki gelip iş onu bulcak. O çabalıycak ki işi olucak. Bi de küçük de değil 30 yaşında, evliliğinizi gözden geçir derim ben

Zor bir durum gerçekten tembel insan zordur malesef.. pek fazla düzelceğinide sanmıyorum ..yetenek ve zevklerine uygun bir iş bulmaya çalışın diyeceğim ama bu devirdede istediğin iş bulmak zor.
kesinlikle bir süre çocuk düşünmeyin ..,
işe girmeyin,
bir an önce askerliğini yaptırmaya bakın.belki biraz kendine gelir
Allah yardımcınız olsun

ewet belki asker duzeltebilir buyuk konusmak gibi olmasin ama tembel insan gercekten zor yakinimdan biliorumm tam bi asalaklik yani...genel olarak konusuorum yanlis anlasilmasin...hm bu devirde is bulmak zor bide keyfe gor is ararsa ooo zor bulur...

Canım eşin inşallah değişir diyeceğim ama 30 yaşından sonra çok zor
Benim bir arkadaşımın eşi de her işe bahane bula bula tam 20 sene geçti.
arkadaşım hala çalışıyor eşiyse bütün gün evde hiç çalışmadı.
Allah yardımcınız olsun.Belki birgün eşiniz sorumluluk almayı öğrenir.

Çalışmaması dışında bi sorunumuz yok diyorsun da eee bi erkeğin sorumluluk almaması yeterince büyük bir sorun değilmi:26:e bide başka şeyler mi olsun yani arkadaşım.eşin asalak böyle yetişmiş ne yapsan ne etsen zor yav adam çalışmıyor bari askerliği aradan çıkarsın.paşam ne zaman askere gitmeyi düşünüyor acaba

Akıl verecek birşey yok bir erkek evine bakmıyorsa evladınada bakmaz ne yani hep ömrü boyunca yatacak mı?Değişir mi diye bekleme değişmez benim kayınpederimde çalışmaz sevmez çalışmayı armut piş ağzıma düş senelerdir böyleymiş evlatlarınada faydası olmamış ne diyelim ki sana adamlar evde yatacak biz mi çalışacağız yeri geldi benim eşim şapka bile sattı ve bundan çokta gururluyum çalışmayan erkekle çok zor sende biliyorsun zaten bunu Allah yardımcın olsun :26:İşin çok zor

valla canım işin çok zor.sen bu şekilde devam edersen tak edene kadar yürür bu evlilik.ama gün gelir sende bırakırsan çalışma hayatını tümüyle işte ozamanda aç kalırsınız:SSSS ya gözü karartıp adam olmayı öğreticeksin yada bu şekilde devam ediiyorsa bırakın onu kendi başına yaşasın.erkek dediğin evini geçindirir varmı böyle bişey ya.esas kadınların çalışmasına gerek yoktur.kadınlar ek gelir olsun,sosyal bir ortam olsun... diye çalışmalı.evin geçimi için değil.kusura bakmayın ama sevgide karın doyurmuyor.evlenmek içinde aşık olmak yeterli değil.hiçbirimiz süper erkek aramıyoruz ama.erkek dediğininde düzgün bir işi olmalı yksa nasıl yürür bi evlilik.

ay benimde hiç katlanamayacağım bir konu.erkeğin bir sorumluluğu vardır aile içerisinde bayan çalışır yada çalışmaz bu bayanın tamamne kendi kararı olup ev geçindirmek için değilde yaşam kalitesini arttırmak olabilir.cevremde benimde var öyle çalışmayı sevmeyen tembel erkeklerden.bi kaşık suda boğasım geliyor....

bak canım, etrafımda bosanan tanıdıklarımın coğu eşlerinin tembelliklerine dayanamayıp bosandı.. ustelıkde cocuk olduktan sonra daha beter sorunları olustu.. tembellik aldatma olayından sonra en kötü şeydir.. içten içten bitirir. aşk kalmaz sevgi kalmaz.

Benim eşimde evliliğimizn ilk bir senesi çalışmak istemedi ama annesi tarafınfından şımartılmış çalışmaya hiç zorlanmamış sizin eşinizde böyle sanırım umarım düzelir çok zor.. Bu durumda bebeği biraz erteleyin derim

Ben anlamadım..
Nasıl geçiniyorsunuz siz?
Beslenme,ısınma gibi temel ihtiyaçlarınızı kim karşılıyor?

siz evlenmeden once bu tip calismama huylari var miydi?
evleneceginiz zamanlarda esiniz calisir durumda miydi?
yoksa bu calismak istememe huyu sonradan mi peydah oldu? gerci sonradan cikacagini sanmiyorum cunku 30 yasina merdiven dayamis ve calisan insan neden evlenince islerini boslasin, aksine daha fazla calisir di mi?

bana kalirsa bu calismama istegi zaten esinizde varmis, evlenmeden once nasil goremediniz bu huyunu bilemiyorum.
sorumsuzluk yapacaksa esiniz neden evlenmis o da ayrica tartisilacak bir konu...

bence oncelikle yapmaniz gereken sey; sakince, icten, sevgi gostererek esinize bu konuyu acmaniz...
tatli dilinizle konusarak esinizin calismama isteginin nedenini ogrenmeye calismaniz...
onun evin erkegi oldugunu ve calismasi gerektigini, ileride cocugunuz olunca da sizin isinizden ayrilip cocugunuza bakacagini ve yine esinizin calismasi gerekecegini guzelce anlatin.
hatta esinize ''sen bu evin reisisin, kocasin, bir evde erkek calismadan olmaz. hem cocugumuz olunca ne yapacagiz? evimizin reisi evde cocuk bakacak, annesi cocugunu evde birakip ise mi gidecek? olur mu boyle hic?'' diye gaz verin.

sorumsuz erkekle yasamak zor olsa gerek, Allah esinize calisma azmi versin insallah...

bir de sunu eklemek istiyorum ki, esiniz isteksiz isteksiz calistigi surece asla ama asla cocuk yapmayin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…