Eşim çalışmak istemiyor

Siz kendinizle empati kurmuşsunuz, haklısınız da ama bir de benim tarafımdan bakmayı deneyin bence olaya. Siz kadinsiniz benim eşimse erkek. Toplumumuzda sizin durumunuzdaki aileler pek yadirganmazken bizim durumumuzdakiler maalesef kolaylikla yerin dibine sokulabiliyor. Ikincisi ben eşimle bu konuyu konuşmuşum, anlaşmışım ve sırf iş bulsun diye evimi barkimi düzenimi bozup taşınmışım ama o yeniden kpssye girmekten calismamaktan bahsediyor. O mesleği cok yapmak istemesi baska bişey, yapmak için yeteri kadar çaba göstermemesi başka bişey.. İnanın eşim 10 yıldır asla ve asla yeteri kadar, var gücüyle sınava hazırlanmadı. Gezdi, tozdu, arkadaslariyla takildi, maç izledi, bilgisayarla oynadi... Ama ders çalışmadı! Nasıl anlatacağımı bilemiyorum, belki de yerimde olmadan hissedilmiyordur ne kadar üzüldüğüm ama size şunu diyim, sabah çocuğumun " Anne, babam niye okula gitmiyor?" diye sorması bile yeterlidir benim için. Kpss olmuyorsa olmuyor, Allah çabalayan herkesin kısmetini başka biyerlerden de verir ama çaba yok çaba... Bu sene de kpssye çalışma işi bana masal geldiği için tüm bu üzüntüm. He dese kredi çekip dükkan açıcam ama onu da istemiyo beyefendi!! Çok uzatiyorum lafi sinirimden kusura bakmayın ama bence durumumun bu başlıkta halini yazan arkadaşlardan pek bir farkını göremedim..

7sinde neyse 70indede oyleymis bu erkekler gercektn tescillendi onaylandi cocuk oluncada calisir deme o bezden alma pahali ucuzunu al demeye baslar cocuk flnda yapma sirtina baglar calismaya gidersin

Esiniz verdigi sozden donmus ben orayi kacirmisim..durum daha acik simdi.cok haklisin..
Esiniz size guveniyor apacik.
Derdi ne peki?
Gelecegini hic dusunmuyor mu.
Bu durumda yapmaniz gereken kati olmaniz..gerekirse tartisin...allah kolaylik versin cidden zor bi durum

Merhaba sevgili kader dostum bende senin gibi 3 yillik evliyim esim ayni anlattigin esin gibi ben bu durumlarda sabirli olup evin reisi moduna giriyorum surekli soylenmesemde disari ciktigimda veya birsey almak istedigimde her zaman kavga cikicani bildigim halde ondan para istiyorum bana bakmasi gerektigini hatirlatiyorum bende inan senin gibi bir cocuk sahibi olmak istiyorum fakat bu durum buyuk bir engel benim kendime olan tavsiyem gibi sanada tavsiyem birazdaha sabir et olmuyorsada ne sen kendini yiprat nede ben kendimi yipratayim seviyorum diye herseye gogus germek zorunda deiliz inan cok seviyorum cok duzgun karakterde ve bir esin olabilmesi gerek butun ozellikler esimde var ama ne yazikki sevgi bunu asamiyor bakkala gittigimde adama sizi cok seviyorum diyip cikamiyorum gercekten cok zor bir durum sabir allah buyuktur ama bu asamada ne kendini yiprat nede karsindakini benim esimde calismiyor soylene soylene zor bela ise soktum ben isten ciktim hemde seve seve yaptigim bir isten sirf o bukadar rahat olamamasi icin simdi zor bela calisiyor ama bu benim zorumla olucak bir is deil yaaa o deisir isin ciddiyetinin farkina varir yada ben kendimi bozmadan ceker giderim

"benım buldugum işte bızı gecındırmezkı dıyor "e ozaman sen çalış ben yiyeyim mi diyor yani? Planı bu mu?

"Allaha sukur sıkıntım pek olmadı maddı konuda " deyip sonra da"1000 tl maas alıyordum..anca evı gecındırıyordu.borclarım hala var dugunden kalma." demişsiniz(burada tezatlık var)..Anladığım kadarıyla eşiniz böyle gelmiş böyle gider havalarında..Çocuk gibi evde oturup bilgisayar oynamak istiyor, erişkin biri gibi sorumluluk almak istemiyor? Hala bu insandan çocuk istiyor musunuz?

Kesinlikle katılıyorum. Dolapta yiyecek bişye kalmasın, faturalar ödenmesin? O zaman ne yapacak ? Bir bakın ve ona göre sağlam bi karar verin.

Konu 2011 yilindan kalma.Konu sahibinin esi emeklilikte yasa takilmis bile olabilir

Ayy adama sinir oldum ya eşiniz yoklukta iş beğenmiyor resmen.herkes harika iş koşulları maaşı ister ama birde gerçekler var.karısı çalışacak adam o kadar süre evde oturcak.hiç değilse gitsin asgari ücretli bir yere girsin bir yandanda hangi alanda çalışacaksa iş baksın.askere gitmemiş sanırım ona gitsin evde boş duracağına.çalışmak isteyen insana bu kadar süre evde durmak koyar bu adam internette sörf yapıp size çatıyor baya rahat.

Gerçekten okurken tüylerim diken diken oldu

Nerde çalışıyorsunuz da siz 1000 tl eşiniz 600 tl maaş alıyor coj dsuuk değil mi bu rakamlar.Ayrıca 4 ay regl olamamışsınız hamile olabilir mısınız?

Evi terk edin iş bulmadan da dönmeyin. Bulmazsa yatmaya devam ederse de bosanin

Tembel insanlardan hiç hoşlanmam ki bu erkekse dahada itici sen cocuk falan düşünme çocuk olsada bakmaz böylesi ben boşanırdım net

Yazi yazilali epey olmus aslinda ancak bu tarz durumlar gitgide yayginlasmaya basladi ve pek dillendirildigini dusunmuyorum. Butun yorumlari da okudum. Ornek olsun diye ben de acilayim dedim.
Derdimin bir kismini baska platformlarda da paylastim. Sen bununla neye dayanarak evlendin diyen oldu. Ama gercekten evlenmeden once calismayan biri degildi. Gunde 16 saat haftanin 7 gunu calisiyordu. Ama maas olarak asgari maasin yarisini veriyorlardi. Uzun sure calistigi bir yerde is kazasi gecirince isten cikardilar. Pek cok ise girip benzer calisma kosullarinda calisti ama hic maas vermeyen cok oldu. Stresli oluyordu. Ona dukkan acmaya karar verdim. Kendi isini yapiyordu mutluydu ama isi buyutmek icin yapmasi gereken hicbir seyi zorlamama ragmen yapmadigi gibi dukkani arkadaslariyla takilip eglendigi bir yer haline getirdi.
Bu arada esimin birden fazla universite diplomasi var. Atanamadi demek yanlis bence cunku kpssye girmedi bile. Bir diplomasina sinavdan sonra mulakat var torpilimiz yok ki dedi sinava girmedi otekine de atama yok zaten dedi girmedi. Ben memurdum. Bu arada kpss icin evde oturmak gerektigine asla inanmiyorum. Bana da ozelde calisirken maasimi vermediler. Ben kpssde Turkiyede derece yaptigimda biri full time biri part time iki is yerinde ayni anda calisiyor bir taraftan master yapiyordum.
Sonra zarar etmeye baslayinca dukkani kapatip esimin is bulabilecegi daha buyuk bir sehire tayin istedim. Is buldu. Yine cok uzun calisiyordu ama maasi asgari maasa yakindi. O ara cocugumuz oldu. Ayrica ilk defa mezun oldugu alanda is buldu. Ilk uc ay maasini vermediler ancak sonra asgari maasi tamamlamayi basardi. Ancak bir yil sonra isten cikardilar. Sonra da bir daha is aramadi.
Cocuk dogduktan sonra kadin calismaz kafasinda degildim. Hem calistim hem cocugu yetistirdim. Gerekirse cocuk evde ac bekledi. Ama cocuk dogunca bir sekilde buyuyor.
Memur maasi enflasyonla erimeye basladiginda tabii esim de istedigini alamayinca kiziyordu ekstra birkac ise daha girdim ama memuriyet harici islerde odeme epey sikinti oluyor. Alabildigim yerlerden de ancak alacagimin yarisini alabildim. Bu karmasanin icinde bir de kayinvalidem neden ev islerini yetistiremiyorsun neden zengin degilsiniz falan diye vizirdayinca esime is bulmaya karar verdim. Ek islerimi biraktim. Zaten evde surekli yatmasi batmaya baslamisti.
Vasifsiz ama o sirada yukselen bir is kolu buldum ve onu calismasi icin zorladim. Yine bir sure calisti ve tam asgari maasi aldi. Ancak enflasyondan dolayi sadece ise gelis gidis, maasinin yarisini yiyordu. Ayrica onu zorla vasifsiz iste calistirdigim icin bana cok kiziyordu. Halbuki kac defa vasizsiz cok daha dusuk ucretlere calismisti. Her sektorde oldugu gibi o sektor de Turkiyede hizlica coktu ve esim yine issiz kaldi.
Durumumuzun daha kotuye gidecegi belliydi. Yurtdisindan cok cazip teklifler aliyordum. Ben de memuriyetten istifa ettim ve yurtdisina tasindik. O surecte gidip gitmeyecegimiz belli degil kesin gidemeyiz diye bahaneler uydurup dil calismadi. Ben de yurtdisina gelince dilini gelistirmesi icin vasifsiz bir iste calismasini istedim ancak kesinlikle kabul etmedi. Benim maasim bu sefer rahat yetince tamam dedim o zaman ev islerini dogru duzgun yap ancak sonra evden calisiyorum diyip ev isleri senin isin demeye basladi. Ben hem calistigina hic denk gelmiyordum hem de hic para getirmiyordu. Cok kavga ettik. Es terapisi aldik. Terapist bana bosan dedi. Ben de oturdum dusundum. Acikcasi cocuk su an kucuk ve tek basima yapamayacagim. Sonrasinda da bosanirsam yurtdisinda oldugum icin avantaj olacak cunku isin soyle de bir boyutu var bosanirsam ailem tepeme coker. Esim ailemin yaninda melek kaliyor. Ailem bana cokerse elimde ne varsa alir. Cocuguma bir sey alamam ustume basima kiyafet alamam. Bunlari da hesap etmem gerekiyor. Sen kadinsin ne isin var diye hayatimda yapip yapabilecegim akliniza gelecek her seye karsi cikarlar. Belki yurtdisinda oldugumdan yanima gelmezler diye guveniyorum. Kisaca biraz daha disimi sikmaya karar verdim. Ailemi de acikcasi esim kadar kolay basimdan atamam.
Esim sonra ufak tefek paralar kazanmaya basladi. Biraz daha az eziyet etmeye basladi. Ancak su an kazandigi o ufak paralarin arkasi kesilecek gibi gorunuyor. Turkiyeye is yapiyor o yuzden cok ufak paralar. Hele kurla tamamen eriyor. Zaten para da her ay gelmiyor. En azindan biraz ev isine yardim etse sorun olmayacak ama acikcasi benim saglik durumumda bozulmalar basladi. Zaten calisiyorum diyip her seyden elini etegini cekmese sorun yapmam. Yetisebilmek icin calisma saatlerini kisalttim aslinda daha cok zarar ettik bu durumdan. Ben de yine belki bir yerinden kurtaririz diye ona is kurmaya karar verdim. Parlak bir fikir aslinda neredeyse tum yatirimi yaptim. Onune is planini da koydum. Is onun alani. Bu arada benim alanimla onun alani farkli. Ama bu sefer de bu kesin tutmaz diye yapmasi gereken hicbir seyi yapmiyor. Halbuki gereken ucretleri oderken oyle demiyordu. Hep bir bahanesi var. Ben de mecbur oturdum yine isin basina. Geldi bana cekil artik bilgisayar oynayacagim diyor.
Iste sonra bu yaziyi okuyup ben de icimi dokeyim dedim. Uzun oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…