Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

EŞİME BIR MEKTUP YAZDIM DUGUNDEN DÖNERKEN VERECEGIM BIR DAHA BENI ARAMAMASINI,
BEBEGIM ICIN ANNEMLE IRTIBATA GECMESINI ISTEDIM.ONUN ESKİ X OLMADIGINI VE YENI X
ILE TANISMAK KONUSMAK ISTEMEDIGIMI,YETERINCE HIRPALANDIGIMI VE ONU HER GÖRDUGUM
ZAMAN ÇOCUGUMA DAHA COK ÜZÜLDÜGÜMÜ,DAHA FAZLA CANIMI YAKMAMASI ICIN BENDEN
UZAK DURMASINI ISTEDIM.UMARIM BIR DAHA HIC KONUSMAK ZORUNDA KALMAM.MAHKEME
ZAMANI GÖRUSURUZ DEDIM .

Uyuyamadım bır turlu uyku tutmuyor onunla görusecek olmak bıle huzurumu kacırıyor.Artık
onu hıc sevmedıgıme ınanıyorum dönüşü yok yollarımı kapattım.Kızım için bile olsa dönüşüm
olmayacak.Biten bitti çünki.Yoluma bakıp rotamı belırleyecegım ve onu istemıyorum hayatımda.
Evet çok güzel bır hedıye bıraktı ama keske böyle bır ınsana cocuk dogurmasaymısım hıc
haketmıyor babalıgı google'dan aratıp öğrenmesı lazım ,cahil! Onunla çocugum için bile
görusmek ıstemıyorum.Canımı yakan sevgım veya ayrılıktan cok ,degısen bu hali ve
ayrılık sürecındekı o yenılmez yutulmaz lafları !Onunla konusacak tek bır seyım bıle kalmadı.
Artık ıkı yabancı olmak ve muhatap olmamam en güzeli.!Huzursuzluktan uyku tutmuyor

nasılsın biraz daha iyimisin. bu arada eşinin akşam seninle geleceğine emn misin?

Siyahbeyaz inan hep aklımdasın benim. Allah içine ferahlık versin, güç versin sana. Geçecek, geçecek…Her gecenin bir sabahı var. Sabret ve dua et.

Nafaka olayına gelince, 750 TL senin için çok az. Çünkü, bir kere sen bakıcı bulsan (annen hep bakar mı bilmem) İstanbul’da bakıcı fiyatları en az 750 – 800, en az! Ayrıca, bebekler sürekli büyüyor kıyafetler sürekli değişmek zorunda. Bezini, mamasını hiç saymıyorum bile. Onu doktora götürmek için bineceğin taksiden tut da alacağın oyuncaklara, kitaplara kadar her şey dünyanın parası. Sinemaya gitmek isteyecek, film almak isteyecek…Saysam iki sayfa yazarım. Senin kocan da akıllıymış yani. Bence en az 1250 TL versin. Sen yapma pazarlığı ailen yapsın, en çok ne kadar koparabiliyorlarsa koparsınlar. Önce bir avukata danış tabii. Onunla senin için nasıl avantajlı oluyorsa öyle hareket edersiniz.

Benim durumum farklı, ben 3000 TL maaş alıyorum ama 1250 TL kira veriyorum. Bakıcı parası da 900 TL. Aslında ondan aldığım para yine az ama kötünün iyisi. Bir de biz terapiste falan gitmiştik zamanında. O terapistler yüzünden oldu zaten böyle. Adama bireysel mutluluk aşıladılar resmen. Benim herkese tavsiyem öyle kafanıza göre terapiste gitmeyin ben o yanlışı yaptım. İnternetten bulup gittim onu da sürükledim. Çok yanlış, çok. O ayrı bir konu tabii.

Bir de bebek için 750 TL az demiş ya hangi dünyada yaşıyormuş. Hem çek git yeniden hayat kurma macerasına giriş hem de ahkâm kes. Allahım dişimi sıkıp duruyorum şu yazıyı yazarken.

Canım sen kira vermiyorsun sanırım. 1000 TL alsan kocandan da 1000 TL gelse geçinemez misin? Annene baktırsan, eline de şöyle 300 TL falan bir para sıkıştırsan…Ekonomik durumunu bilmediğim için kafadan yorumlar yapıyorum kusura bakma.

Ben senin yerinde olsam siyahbeyazcım (madem onu görmek bu kadar acıtıyor), düğüne de çağırmazdım. İşi çıktı falan derdim, sonra da çocuğu bahane edip erkenden çıkardım düğünden. Bizde ayıplar şunlar bunlar çok biliyorum ama sen takma bu süreçte artık bunları. Kim ne derse desin yahu! Çok çok da senin arkandan konuşurlar, konuşsunlar. Farklı bir dönem yaşıyorsun, bu bir travma ve bu süreçte önce kendini düşünmen lazım, bazen bebeğinden bile önce. Sen iyi olasın ki o da iyi olsun. Uçakta bile ilkyardım bilgisi verirlerken önce gaz maskesini kendine sonra çocuğuna takıyorsun.

Canım tekrar yazıyorum, düğüne çağırma kocanı bence. Artık kendini düşün siyahbeyaz, bırak akrabalar ne kaynatırsa kaynatsın. Bu yapılamayacak şey değil. Kendimden yine örnek veriyorum. Akrabaların telefonlarını açmıyorum. Birini açtım, beni bir süre kendi halime bırakın dedim. Hatta, bunu kocamın akrabalarına da söyledim. Yok bebeği merak ediyorlarmış, bir süre etmeyin işte kardeşim iyi değilim diyorum! Arkamdan laf ediyorlarmış. Umrumda değil! Misafirlerim bile sadece en iyi arkadaşlarım. Konuşmak, görüşmek istemediklerime müsait değilim diyorum. Hele ona bu ayrılık sürecinde kol kanat germiş ortak arkadaşlarımız var. Onları evime hayatta sokmam sinirimi bozuyorlar.

Senin durumun daha farklı biliyorum aileyle iç içesin. Annenlerden kaçamazsın ama en azından yakın akrabalardan kaçabilirsin. Hazır olduğunda da söylersin. Sebep sorarlarsa sormayın şu an konuşmak istemiyorum dersin. Ya bu o kadar zor değil. Artı, en anlayışsız cahil dediğin kadın iyi kötü anlaması lazım halinden. Herkes boşanmasa da herkesin yuvası var. Biliyorum yaşamadan tam anlamazlar ama yine de o kadar anlayışsız olmazlar gibi geliyor. Acıyanlar olabilir, oh be diyenler de olabilir. Boşver!!!! Biraz zaman geçsin alırsın herkesin gönlünü. Şimdi sadece kendini düşün derim.

Zaten kendım ıcın dugune cagırdım benım butun sulalem orda olacak bayramda herkesı ben
gecıstırmek zorunda kaldım ''o nerde''dıye sorulmasındansa yanımda konu mankenı olması
daha ıyı ben bogazım dugumlenerek devamlı ona daır uydurmalarla ugrasamam!
Sana kolay gelıyor cnm ama bana degıl işte ben teyzelerımle amcalarımla falan cok yakınım
herşeye karısan cok bılmıs tipler.Kimsenın sacma sapan ''cocuk ıcın bırlesın,bosanmayın''
sacmalarını cekmek ıstemıyorum.Aılemın yanına bıle gıtmıyorum ben bebegı yolluyorum
cok zaman.Neden mı?Babam her fırsatta benı suclayıcı seyler söyluyor hala.Kendı arkamda
durmadı hala da herkes benı hatalı buluyor.Kafayı yeme sebebım bu zaten.Adam oyun
oynadı konusanlar yemi yuttu,herşeyın lafını ben yıyorum.Hergun benzer muhabbetler
yok ben ''benım kocam gıtmez benı sever''dıyormusum da bırsey dedıkleırnde onu dıyor
annem.Off yanı devamlı yüzüme yüzüme laflar ,onun aılesı aynı sekılde hala arıyor !
Benim kiram 300,dogalgaz gecen kıs 350 gelıyordu yanı faturalarla 750-800 gıder.Bakıcı
tutmanın anlamı yok annem bakacak.Sen kendı hayatını cızdıgın ıcın sana laf edemıyorlar
onlara kalsa benım hemen eve tasınmam lazım.Hiç burda kalmamam lazım komsular ne der
miş!!! Sacma gerı kafalı dusuncelerı var ve hoslanmıyorum onlarla olmaktan da.Ben de o
gibi tek kalan işi olan olsaydım emın ol coktan dunyalar benım olurdu bıle.
Aman zaten dugun 7de,o 6bucukta gelecekmıs buyuk ıhtımal eve gırmeden de gıder
dönuste ,cok da anlamamıs olmayacak burdakı apartmandakıler anlayabılır yanı.Naparsa
yapsın.Ev alısverısımı tamamlamıs ,bebegımın kargosu da gelmıs mamaları falan da o yollar
bır daha görusmem ben asla.
Bgn gıremıycem kızlar yrn yazarım olanları hoscakalın teşekkurler
TERAPİST nasıl zararlı oldu anlamadım??Ben terapiste gıtmeyı cok ısterdım ya

canım ben açıldığı zamandan beri konunun gizli takipçisiyim hiç yorum bırakmadım çünkü hiç evlenmedim anne değilim bekara koca bosamaak kolay derler. oyle ahkam kesip canını sıkmak istemedim. artık bundan sonra Allah gönlüne göre bir yasam versin bebeğine uzun ömürler versin. iyi dileklerden baska birşey gelmiyor elimden...

eşin ayrılma taraftarı olabilir ama ayrıldığınızda çok pişman olacağına inanıyorum... çevremden gördüğüm ve burada da yazılan konulardan biliyorum.. eşiniz evliliği kaldıramayacak bir insan ise neden evlenmiş neden çocuk yapmış..madem ortada bir bebek var üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeli..evli değilim ama evlat sahibi olmak çok mesuliyet gerektirir..hem burda okuyoruz kaç kişi çocuk sahibi olamadığı için üzüntüsünü dile getiriyor...eşiniz çok pişman olur ama inşallah iş işten geçmemiş olur..kilolarınızdan kurtulup kendinize bakmanızı tavsiye ederim..eşinizle bir süre ayrı kalsanız belki sizin değerinizi fazlasıyla anlar..çocuğunuzun kokusunu özler geri döner diye düşünüyorumm

Ben terapiste gitme demiyorum ama giden insanların tavsiyesini al internetten araştırma bu çok önemli. Bazı psikologlar 4 sene okumuş kendini geliştirmemiş mezun olup büro açmış sonra da çok ciddi bir işe soyunmuşlar. Türkiye gerçeği maalesef. Bu konuda iyi insanlar çok fazla değil. Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsin benim gibi. Benim eşim terapi sonrası daha bencil birine dönüştü (mutsuzum dedi gitti sonra) gördüm ben bunu. Gerçi şu an eşinle gitme imkanın yok adam gönüllü değil.

Valla siyahbeyaz aileni tabii sen biliyorsun. Ama çok üzüldüm senin bu kadar üstüne gelmelerine. Ya sizin ailede aklı başında herkese lafını geçirecek seni seven biri yok mu onunla konuşsan. Aile desteği çok önemli ama anlamıyorlar değil mi...Aileni tanımadığım için çok da yorum yapamıyorum. Sadece klasik Türk ailesi gibi düşünüp tahminler yürütüyorum.

Bizler keşke bu konuda sana yardımcı olabilsek. Ben bir iş bulduğunda ve ekonomik bağımsızlığını kazandığında işlerin daha da yoluna gireceğine inanıyorum. Başvurulara devam ve biraz sabır...

Ayşegül çok üzüldüm senin durumuna.
Çokta güzelsin maşallah subhanallah
Allah ıslah etsin demekten başka çare yok malesef.
Bu dünyada kapanır öbür dnyada açılır bu defterler hiç merak etmeyin.
Allaha havale edin

Rabbim neylerse güzel eyler :26:

Boşanan ve ikinci evlliğni yapan erkeklerin mutlu olabilceğine ihtimal vermek istemiyorum :26:

Ayşegülcüm evladının rahatsızlığı ne özel olmazsa...

Kızlar bu arada şöyle bır haber duydum haberı olan var mı:BUNDAN SONRA BOSANMAYA GIDEN HER ÇİFTİ
HAKIM ONCE AILE TERAPISTINE YOLLAYACAKMIS?Cedısh sanırım bosanamayacaksın:)))

Her çifti mi yolluyor bilmiyorum ama kuzenimin devam eden davasında geçen ay hakim onları aile terapistine yolladı.

İyiyim kızlar dugun benım ıcın ızdıraptı,sonunda gitti.Giderken onunla bır daha görusmek ıstemedıgımı
yazdıgım son mektubumu verdım.Ev tutmus pislik( Birkaç eşyasını aldı gıttı.
Çevredekı herkes ''ne guzel baba ''dıye esımı ızlıyordu gıptayla..Bır bılseler ne
yaptıgını ..

Son düzenleme:
O da mektuba cevap olarak herkesın karısmasından bunaldıgını,herkesın bızı barıstırmaya calısması
yuzunden toparlanamadıgını ,benım haklı oldugumu,zaten evlıyken de herşeye mudahale ettıklerını,
bosansak da kurtulsak bunlardan seklınde bırsey yazmıs burayı Avrupa sandı galıba aılelerın karısması
onu cok sasırtmıs kı herkesı ceken de benım ona kım ne dıyorsa bunalan yıne o .Terk etmesı gereken
de bendım terk eden de sımdı bunalan da o.Ben hıcbırsey anlamıyorum!

canım konuya cok adapte degılım bayag uzamıs ne gelıstı bılmıyorum

ama ,esının bu cevabı onun bunaldıgını gosterıyor .

dedıgım gıbı ıcerıgı tam bılmıyorum sadece bu cevaba gore yorum yapacagım

esınızın aslında haklılık payı var .bazen bizim ınsanımız gercekten ılıskılerı

cok abartıyorlar.yuvayı kurtarmaya calısırken yapılan baskıyla ıyıce dagıtıyorlar .

boyle durumlarda taraflar aslında yalnız kalıp dusunmelı .yuvanın kurtarılması

gerektıgıne veya kurtarılmaması gerektıgıne kendılerı kendı hıssettıklerı

duygularıyla karar vermelerı gerekır .dışarıdan yapılın baskı kısılerı bunaltır

ve dusunmesıne ızın vermezler o bunalımla pes ederler işkence gıbi

gorurler ve bir'an once bıtmesını ısterler esınde suan boyle bı surecte gıbı

Son düzenleme:
Teşekkurler yorumun dogru ,çok içişlerimize karısıldı;ama bugune kadar her sordugumda
rahatsız degılım deyıp sonradan bunları söyluyor olması benı gerıyor

Ben herkesin karışması kısmına takıldım...Özellikle evliyken de herşeye müdahale demiş...Gerçekten öylemiydiler yani sürekli karışan eden...?
Bir de genel olarak sen de çevrenin düşüncelerini gereğinden fazla önemsiyorsun gibi..... Kızın biraz daha büyüdükçe bunu yaşayarak da anlayacaksın ama bu kadar takma çevren ne düşünür ne eder diye.....Sana engeller çıkarmaktan başka hiç bir işe yaramaz...

Teşekkurler yorumun dogru ,çok içişlerimize karısıldı;ama bugune kadar her sordugumda
rahatsız degılım deyıp sonradan bunları söyluyor olması benı gerıyor

Ben sorarken cevabını vermişsin :) Bence sizin başbaşa kalıp sakin bir konuşmaya ihtiyacınız var...Barışmak için demiyorum...Düzgün ayrılmak için bile olsa konuşmak lazım...

Ben sorarken cevabını vermişsin :) Bence sizin başbaşa kalıp sakin bir konuşmaya ihtiyacınız var...Barışmak için demiyorum...Düzgün ayrılmak için bile olsa konuşmak lazım...

cnm konustuk ya ıkımız basbasa 3-4 ay sonra bosanacagız vs dıye.Daha fazla konusmuyor
kacıyor hep.Ben de kovalar olmak ıstemıyorum o konumda olmamın anlamı yok .Hata yapıyor,
cok uzuluyorum,ama kararlı yapacak bırsey yok.Aılesıne bıle aılesıyle problemım yok onları
sevıyorum dıyen adam bugun de bunu sebep gösterdı.Sinirim bozuluyor.Onunla ırtıbatta olmak
canımı acıtıyor,toparlanmamı zorlastırıyor( Artık mesajlasmıycaz söyledım ona görusmeyecegım
de .

konunu takip ediyordum ama yorum yapmamıştım..
bence ayrıldıktan sonraki senin tavırların ,bir erkeği kaçıracak cinsten..hiçç kırılma yani..
adam terketmiş gitmiş..ne diye ararsın nediye mesaj atarsın..ne diye kaldırırsın poposunu..bırak ne hali varsa görsün..çocuğunuz varken kopması mümkünmü..
3 ay 5 ay 1 yıl yada iki yıl sonra kuyruğunu kıstırıp dönecek zaten..nereye kadar özgürlük peşinde koşacak..
ailecvek aynı apartmanda oturmanız o ne kadar dile getirmesede onu bunaltmıştır eminim..birde üzerine çocuk telaşı sorumluluğu ,senin agresif tavırların adamı uzaklaştırmaya yetmiş..her erkek böylemi yapar tabiyki yapmaz..kocanın tercihide bu yöndeymiş..

baban arıyor evine dön diyor..sen elalem duymasın diye düğüne derneğe onu yanında götürüyorsun..mesaj çekiyorsun arıyorsun..iş arkadaşlarına soruyorsun.adamın popo tavan yapmış artık ve kaybetme korkusunu yaşatmamışsın hiç..bırak arkadaşım bırak..tamam zordur yaşadıkların..kolay şeyler değil kucağında bebekle ortada bırakılmak..ama insanoğlunun başına herşey gelebilir..duygusal değil mantıklı davranmak ve güçlü olmak zorundayızki sonunda kazanan biz olalım ...

herkese eşinden ayrıldığını söyle..onu terkettiğini...mesajlaşlamalarını yakaladım.beni aldattı ve terkettim de..o ayıklasın pirincin taşını..o düşsün milletin gözünden..sen paçayı kurtarmaya bak..artık o adamı düşünme ve hiçbirşekilde de görüşme..telefonlarına bakma mesajlarına cevap verme..bırak yaaa adam biraz kaybetme korkusu yaşasın..izin ver buna..ve adamı rahat bırak..mektup filanda yazma..kafayımı dinlicek gezcekmi gebercekmi napacaksa yapsın..sen kendini düşün..bakımlı ol neşeli ol..tek ayrılan yuvası dağılan sen değilsin..

bu şekilde düşünüp güçlü olmaya çalış..eşinle karşılaştığınızda rahat ol ..o yokmuş gibi yada herhangi biriymiş gibi davran..çocuğunuz konusunda bile olsa asla sohbet etme..saçlarının rengini değiştir nebiliyim tarzını değiştir bambaşka biri ol..sıfırdan başla..ama sana en önemli tavsiyem mutlaka onunla karşılaştığınızda neşeli ve bakımlı olmayı ihmal etme..

bir an evvel iş bul..arkadaş çevresi edin kendine..o admla geçirdiğiniz günlerin özlemini yaşama artık..yada hayaller peşinde koşma..mantıklı ol ve oyunu kurallarına göre oyna..
dimdik dur ayakta..göreceksinki bugün senden gidenler yarın sana gelmek için can atacaklar..

ama yapışır kalırsan geçmişine , bu davranışlarınada yansır ..ve sonunda dibe vuran sen olursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…