• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, borçları ve ailesi

EXXWOMAN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
3.480
4.024
248
Kızlar merhaba, eşimle yeni evli sayılırız yaklaşık 8- 9 aylık evliyiz.İkimiz de çalışıoruz.Düğün borcumuz yok, çok açılmadık. Eşya borçlarımız var aylık 1000 lira ödüyoruz, ayrıca eşim evlenmeden önce bir ev almıştı onun ödemesi var o da 1000tl civarında. Bunlar bizim borçlarımız ve ödeyebiliyoruz. Eşya borcumuz da zaten az kaldı. Fakat şöyle bir durum var eşim evlenmeden önce bir arkadaşına borç vermiş ve borç verebilmek için kredi çekmiş. Bir de abisinin borçlarını üstlenmiş. Bu durumda eşimin maaşı normalde 3000 tl iken 700 tl alıyormuş ve ben bunu evlendikten sonra öğrendim. Birkaç ay sonra abisinin borcu bitti ama her ay 1000 tl kredi borcu ödüyor ve arkadaşının ne zaman ödeme yapacağı meçhul, gerçekten arkadaşına mı vermiş bundan da emin değilim ama telinde okuduğum mesajlar ve tel konuşmalarından gerçekten arkadaşına verdiğini gördüm tam emin olamasam da. Bu güne kadar bayağı sıkıntı çektik, balayına bile gidemedik bu yüzden. Evlenmeden önce birbirimize bu gibi konularda açık olacağız demiştik ve bana az bir miktar kredi kartı borcu dışında bir borcu olmadığını söylemişti. Çok tartıştık, bana arkadaşından parasını alıp en kısa zamanda kapatacağını söyledi. Kredi çektiği kurumda tüm eşya borçlarımızı kapatacak kadar birikmiş parası da var aslında ama onu da alabilmesi için krediyi kapatması gerek. Ama iş uzadıkça uzadı ve bu günlere geldi Gerçekten bu süreçte çok üzüldüm. Eşimin hiçbir kötü alışkanlığı yok, işten eve evden işe bir hayatı var arkadaşlarıyla takılmaz, evde iş bölümü yapıyoruz, benden hizmet beklemez, sakin yapılı biridir.Ama şu var, eşimle sanki 10 yıllık evliyiz, romantizm vs. yok yani mesela öyle sürprizler falan yapmaz çok nadiren hediye çiçek vs. alır öyle gezme tozmamız da yok, bir yere götürmez hep evdeyiz. Bu yüzden bu onudaki beklentilerimi söyleyince kızarak azarlayarak cevap veriyor ne var sanki turşumu mu kuracaksın, işte bu beklentilere girme ben böyleyim belki ilerde yaparım tarzında. Bir de evlendikten sonra ister istemez biraz ailesinden uzaklaştı zaten ayrı bir şehirdeyiz,bu yüzden ailesi alttan alta beni suçluyor, eşim de bu konuşmalar karşısında sessiz kalıyor ailesi resmen ben onu eziyormuşum gibi konuşuyor ve çok üzülüyorum hiçbir cevap vermiyorum o an ama eve gelince tartışıyoruz. ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURMMLAR KARŞISINDA AMA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. Bana borçları ile ilgili yalan söylemiş olmasını kaldıramıyorum. :((

bu kadar yeni bi evliliğin bu kadar monoton olması eşinin karakterinden olabilir ona bişey diyemem ama borç konuşunda kızmakta haklısın..
başta sana söylemesi gerekiyordu...
aileye gelinceeeeee erkeklerin hepsi böyle ne yazıkki...

bu kadar yeni bi evliliğin bu kadar monoton olması eşinin karakterinden olabilir ona bişey diyemem ama borç konuşunda kızmakta haklısın..
başta sana söylemesi gerekiyordu...
aileye gelinceeeeee erkeklerin hepsi böyle ne yazıkki...

Ailesine bir şey demiyor, ne var bunda ne kadar takıyorsun, rahatsız oluyorsan söyle diyor. ama ben bir cevap versem azot gibi kalırım ortada asla savunmaz beni

Kızlar merhaba, eşimle yeni evli sayılırız yaklaşık 8- 9 aylık evliyiz.İkimiz de çalışıoruz.Düğün borcumuz yok, çok açılmadık. Eşya borçlarımız var aylık 1000 lira ödüyoruz, ayrıca eşim evlenmeden önce bir ev almıştı onun ödemesi var o da 1000tl civarında. Bunlar bizim borçlarımız ve ödeyebiliyoruz. Eşya borcumuz da zaten az kaldı. Fakat şöyle bir durum var eşim evlenmeden önce bir arkadaşına borç vermiş ve borç verebilmek için kredi çekmiş. Bir de abisinin borçlarını üstlenmiş. Bu durumda eşimin maaşı normalde 3000 tl iken 700 tl alıyormuş ve ben bunu evlendikten sonra öğrendim. Birkaç ay sonra abisinin borcu bitti ama her ay 1000 tl kredi borcu ödüyor ve arkadaşının ne zaman ödeme yapacağı meçhul, gerçekten arkadaşına mı vermiş bundan da emin değilim ama telinde okuduğum mesajlar ve tel konuşmalarından gerçekten arkadaşına verdiğini gördüm tam emin olamasam da. Bu güne kadar bayağı sıkıntı çektik, balayına bile gidemedik bu yüzden. Evlenmeden önce birbirimize bu gibi konularda açık olacağız demiştik ve bana az bir miktar kredi kartı borcu dışında bir borcu olmadığını söylemişti. Çok tartıştık, bana arkadaşından parasını alıp en kısa zamanda kapatacağını söyledi. Kredi çektiği kurumda tüm eşya borçlarımızı kapatacak kadar birikmiş parası da var aslında ama onu da alabilmesi için krediyi kapatması gerek. Ama iş uzadıkça uzadı ve bu günlere geldi Gerçekten bu süreçte çok üzüldüm. Eşimin hiçbir kötü alışkanlığı yok, işten eve evden işe bir hayatı var arkadaşlarıyla takılmaz, evde iş bölümü yapıyoruz, benden hizmet beklemez, sakin yapılı biridir.Ama şu var, eşimle sanki 10 yıllık evliyiz, romantizm vs. yok yani mesela öyle sürprizler falan yapmaz çok nadiren hediye çiçek vs. alır öyle gezme tozmamız da yok, bir yere götürmez hep evdeyiz. Bu yüzden bu onudaki beklentilerimi söyleyince kızarak azarlayarak cevap veriyor ne var sanki turşumu mu kuracaksın, işte bu beklentilere girme ben böyleyim belki ilerde yaparım tarzında. Bir de evlendikten sonra ister istemez biraz ailesinden uzaklaştı zaten ayrı bir şehirdeyiz,bu yüzden ailesi alttan alta beni suçluyor, eşim de bu konuşmalar karşısında sessiz kalıyor ailesi resmen ben onu eziyormuşum gibi konuşuyor ve çok üzülüyorum hiçbir cevap vermiyorum o an ama eve gelince tartışıyoruz. ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURMMLAR KARŞISINDA AMA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. Bana borçları ile ilgili yalan söylemiş olmasını kaldıramıyorum. :KK43:(

niye çalışan biriyle evli olduğu anlaşılıyo...
parasını yemek için..
sen dışarda afedersin eşşek gibi çalış, o paranı nereye yedirdiğini sana söylemesin...
oh ne ala...çek restini çıkmasın tepene...

niye çalışan biriyle evli olduğu anlaşılıyo...
parasını yemek için..
sen dışarda afedersin eşşek gibi çalış, o paranı nereye yedirdiğini sana söylemesin...
oh ne ala...çek restini çıkmasın tepene...

Bazen aynen böyle düşünüyorum, keşke o yalan söylediğini öğrendiğim zaman ortalıı ayağa kaldırıp ailesini haberdar etseydim...üstelik uzun süre açıklama yapmadı bana ama ben ona güvendim ve bekledim. Sora çok büyük birkavga ettiğimizde arkadaşına verdiğini söyledi.
Nasıl bir rest çekebilirim?

Kimse kimseye benzemiyor ne yazik ki. İnsanların değişmesini beklemek yerine biz karsidaki için birşeyler yapmaliyiz. Sizinkine benzer bir ornek kendimi verirsem benim Esim inanılmaz romantik ve duygusaldir. Ama ben ona gore daha gercekciyim. Onun bana yaptiklarini ben yapamiyorum. Ama küçük küçük birşeyler yapmaya calisiyorum. O bana soyle yapan boyle yapsan demez. Siz de esinize söylemek yerine siz harekete geçin onun ve ikinizin hoslanacagi şeyler hazirlayin ve sabirla bekleyin. Para mevzusunda ise stres yapmakda haklisiniz. İnşallah biran önce borcunuzu öder rahatlarsiniz.

Bazen aynen böyle düşünüyorum, keşke o yalan söylediğini öğrendiğim zaman ortalıı ayağa kaldırıp ailesini haberdar etseydim...üstelik uzun süre açıklama yapmadı bana ama ben ona güvendim ve bekledim. Sora çok büyük birkavga ettiğimizde arkadaşına verdiğini söyledi.
Nasıl bir rest çekebilirim?

aynen öyle yapmalıydın canım...
ben mesela eşim bi b.kluk yaptığında hemen ailesinden birilerini dertleşme ayağına arayıp boşanma mesajı veriyorum...
tabi onlar da korkuyolar, bizim akılsızı başka kimse idare edemez diye, eşimi arayıp ayar çekiyolar..
eşim de fino gibi gelip, kendini affettirmek için kırk takla atıyo...
bunları son bi hafta içinde yaşadım..test edildi onaylandı..
başın sıkışınca hemen ailesinden birine şikayet ediyo gibi değil de içini döküyo gibi anlat...
Allah kolaylık versin..

Kimse kimseye benzemiyor ne yazik ki. İnsanların değişmesini beklemek yerine biz karsidaki için birşeyler yapmaliyiz. Sizinkine benzer bir ornek kendimi verirsem benim Esim inanılmaz romantik ve duygusaldir. Ama ben ona gore daha gercekciyim. Onun bana yaptiklarini ben yapamiyorum. Ama küçük küçük birşeyler yapmaya calisiyorum. O bana soyle yapan boyle yapsan demez. Siz de esinize söylemek yerine siz harekete geçin onun ve ikinizin hoslanacagi şeyler hazirlayin ve sabirla bekleyin. Para mevzusunda ise stres yapmakda haklisiniz. İnşallah biran önce borcunuzu öder rahatlarsiniz.

Ben çok romantik olsun da istemiyorumama biz yeni evliyiz hani braz farklı olması gerekmez mi bu zamanların...Ben onun için özel olarak giyinip süsleniyordum başta ama o umursamadı fazla. Pek hevesi yok gibi. Beni güzel bulmuyor diyeceğim ama ben boylu ince yapılı güzel bir kadınım. :( Çok zülüyorum ve ağırımıa gidiyor o yüzden bıraktım süs püs işlerini zaten seyrek ilişkiye giriyoruz.

Ben çok romantik olsun da istemiyorumama biz yeni evliyiz hani braz farklı olması gerekmez mi bu zamanların...Ben onun için özel olarak giyinip süsleniyordum başta ama o umursamadı fazla. Pek hevesi yok gibi. Beni güzel bulmuyor diyeceğim ama ben boylu ince yapılı güzel bir kadınım. :KK43: Çok zülüyorum ve ağırımıa gidiyor o yüzden bıraktım süs püs işlerini zaten seyrek ilişkiye giriyoruz.
Peki evlenmeden önce evlilikten beklentileriniz hakkında konuşmuş muydunuz. Bu konusmayi simdi de yapabilirsiniz. Benden beklentin nedir diye konuyu siz acin.

aynen öyle yapmalıydın canım...
ben mesela eşim bi b.kluk yaptığında hemen ailesinden birilerini dertleşme ayağına arayıp boşanma mesajı veriyorum...
tabi onlar da korkuyolar, bizim akılsızı başka kimse idare edemez diye, eşimi arayıp ayar çekiyolar..
eşim de fino gibi gelip, kendini affettirmek için kırk takla atıyo...
bunları son bi hafta içinde yaşadım..test edildi onaylandı..
başın sıkışınca hemen ailesinden birine şikayet ediyo gibi değil de içini döküyo gibi anlat...
Allah kolaylık versin..

Ben de bunu planlıyorum ablasına dertleşme ayağına söylemeyi, ya da annesine...geçenlerde annesi sordu siz bir yerlere gitsenize hiç gitmediniz izniniz yokmu dedi ben de çok borcumuz var ne yapalım gidemiyoruz dedim cevap veremedi kadın...daha konuşacaktım ama tuttum kendimi. karı koca arasında olan şeyler anlatılmaz hep öyle bilirim ama bazen anlatılması gerekiyor...

Ben de bunu planlıyorum ablasına dertleşme ayağına söylemeyi, ya da annesine...geçenlerde annesi sordu siz bir yerlere gitsenize hiç gitmediniz izniniz yokmu dedi ben de çok borcumuz var ne yapalım gidemiyoruz dedim cevap veremedi kadın...daha konuşacaktım ama tuttum kendimi. karı koca arasında olan şeyler anlatılmaz hep öyle bilirim ama bazen anlatılması gerekiyor...

sallaaa...
ben de öyle anlatılmaz diye tuttum başlarda kendimi, olan bana oldu...
hiiiç kasma canım, böyle şeyleri mutlaka anlat..
eşine bi ayar çeken lazım..
ben başım sıkıştığında hep kv ve görümceyi sokuyom devreye..
yoksa bazen ipin ucunu kaçırıyolar..
bi de bizden akıl almayı yediremiyolar..ozaman yedirdikleri kişilere başvurmak lazım..

Peki evlenmeden önce evlilikten beklentileriniz hakkında konuşmuş muydunuz. Bu konusmayi simdi de yapabilirsiniz. Benden beklentin nedir diye konuyu siz acin.

Konuşuyorum ama sonuçta kavga etmeye başlıyoruz, Senden bir şey beklemiyorum zten yapıyorsun beklentilerimi diyor. Ona göre her şey cinsellik değil diyor, sen o kıyafetleri giymesen de zaten güzelsin o kadar gerekli şeyler değilmiş onlar. sarılıp yatar öper falan ama peluş oyuncak gibi hissediyorum ya da küçük bir bebeği öper sever gibi seviyor... ben beklentilerimi söylüyorum, eşim de tartışıyoruz o yüzden benim de isteğim kaçıyor olmuyor diyor. zamanla olurmuş değişirmiş. borç meselesi onu dageriyormuş vs. vs. zaten benim de hevesim kaçtı iyice. hem bu borç meselesi hem de böyle bu konuda böyle sıkıntıda olmak ailesinden onu eziyormuşum gibi laflar duymak çok üzüyor beni...aslında ezdiğimi düşünmeleri de ailesi ile bekarkenki kadar sık görüşemiyor olması onun kabahatini de bana buluyorlar....

Eşiniz sizi seviyor. Ama herkes ayni şekilde sevgisini belli edemiyor iste bir de bu borç meselesini kafasina çok takiyorsa bu da davranislarina ve duygularına yansiyor olabilir. Mesela esimde borclari sikinti yaptiginda içine kapanir konuşmak istemez. Ben onu rahatlatmaya calisirim tek sikintimiz bu olsun oderiz kafani bunlara takma önemli olan bizim saglikli ve mutlu olmamiz derim. Sonra iyi ki varsin der ve rahatlar. Para mevzusunda siz de esinize moral vermeye calisin. Bos yere harciyorsa yine uyarinizi yaparsiniz ona gore siz onleminizi alirsiniz.

Güya yeni evliyiz ama sanki 10 yıllık evliler gibi romantizm anlayışı sadece sarılıp uyumak. Omzuna yatıp uyuyorum o kadar...Kaç gündür görüşmüyorduk bir kez bile öpmedi geldiğinde...soruyorum neden tartışıyoru bu borçlar beni de geriyor tartışınca da senden soğuyorum...ama ben aylarca bana ait olmayan ve sebebini bilmediğim borçların ödenmesine katkıda bulundum...ben de eşim kadar maaş alıyorum ama işte kendi eşya brçlarımızı bile ödeyemiyoruz şu halde...o başka borçlar yüzünden :(( normalde benim ondan soğumam gerekiyor...ama hem suçlu hem güçlü. En az 10 bin lira ödemişizdir o ne olduğu belirsiz borçlara hala da ödemeye devam ediyoruz....
evliyiz güya ama haftada bir kez giriyoruz ilişkiye o da zaten bazen olmuyor bazen oluyor...o kadar üzgünüm ki anlatmam kimse de yok ki etrafımda anlatayım çok bunaldım ya...ne yapacağımı bilmiyorum

Back