Kızlar merhaba, eşimle yeni evli sayılırız yaklaşık 8- 9 aylık evliyiz.İkimiz de çalışıoruz.Düğün borcumuz yok, çok açılmadık. Eşya borçlarımız var aylık 1000 lira ödüyoruz, ayrıca eşim evlenmeden önce bir ev almıştı onun ödemesi var o da 1000tl civarında. Bunlar bizim borçlarımız ve ödeyebiliyoruz. Eşya borcumuz da zaten az kaldı. Fakat şöyle bir durum var eşim evlenmeden önce bir arkadaşına borç vermiş ve borç verebilmek için kredi çekmiş. Bir de abisinin borçlarını üstlenmiş. Bu durumda eşimin maaşı normalde 3000 tl iken 700 tl alıyormuş ve ben bunu evlendikten sonra öğrendim. Birkaç ay sonra abisinin borcu bitti ama her ay 1000 tl kredi borcu ödüyor ve arkadaşının ne zaman ödeme yapacağı meçhul, gerçekten arkadaşına mı vermiş bundan da emin değilim ama telinde okuduğum mesajlar ve tel konuşmalarından gerçekten arkadaşına verdiğini gördüm tam emin olamasam da. Bu güne kadar bayağı sıkıntı çektik, balayına bile gidemedik bu yüzden. Evlenmeden önce birbirimize bu gibi konularda açık olacağız demiştik ve bana az bir miktar kredi kartı borcu dışında bir borcu olmadığını söylemişti. Çok tartıştık, bana arkadaşından parasını alıp en kısa zamanda kapatacağını söyledi. Kredi çektiği kurumda tüm eşya borçlarımızı kapatacak kadar birikmiş parası da var aslında ama onu da alabilmesi için krediyi kapatması gerek. Ama iş uzadıkça uzadı ve bu günlere geldi Gerçekten bu süreçte çok üzüldüm. Eşimin hiçbir kötü alışkanlığı yok, işten eve evden işe bir hayatı var arkadaşlarıyla takılmaz, evde iş bölümü yapıyoruz, benden hizmet beklemez, sakin yapılı biridir.Ama şu var, eşimle sanki 10 yıllık evliyiz, romantizm vs. yok yani mesela öyle sürprizler falan yapmaz çok nadiren hediye çiçek vs. alır öyle gezme tozmamız da yok, bir yere götürmez hep evdeyiz. Bu yüzden bu onudaki beklentilerimi söyleyince kızarak azarlayarak cevap veriyor ne var sanki turşumu mu kuracaksın, işte bu beklentilere girme ben böyleyim belki ilerde yaparım tarzında. Bir de evlendikten sonra ister istemez biraz ailesinden uzaklaştı zaten ayrı bir şehirdeyiz,bu yüzden ailesi alttan alta beni suçluyor, eşim de bu konuşmalar karşısında sessiz kalıyor ailesi resmen ben onu eziyormuşum gibi konuşuyor ve çok üzülüyorum hiçbir cevap vermiyorum o an ama eve gelince tartışıyoruz. ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURMMLAR KARŞISINDA AMA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. Bana borçları ile ilgili yalan söylemiş olmasını kaldıramıyorum.
(