Eşim bipolar ama hasta oldugunu kabul etmiyor🥺

Evet çok zormuş gerçekten yaşamadan anlaşılmıyor.Kardeşi de bipolar ve eltim de çok sıkıntılar yaşadı neyseki şimdi kontrol altında eşimin kardeşi ama çok hassas en ufak duygusal degişiklikten etkilenebiliyor.Ben eşimde çıkacagını hiç düşünmemiştim daha doğrusu konduramadım sanırım.Üstelik bir abisi de yine bu hastalık yüzünden intihar ettiAllahım yardım eder de en azından tedaviyi kabul edip ilaçlarla kontrol altında olur umarım.Sonrası da zor ama manik dönem çok berbatmış yaşayarak görüyorum

Tedaviyi kabul etmesi için kime saygı duyuyorsa ailede onu konuşturursanız iyi olabilir. Bir büyük ya da saygı duyduğu birisi olabilir. Size sabırlar diliyorum. Tedaviyi kabul ederse düzelir herşey hiç endişelenmeyin

Bipolar böyle değil. Bipolar duygu bozukluğudur.
Eşinizde gerçeklik kavramı bozukluğu var. Sanrıları var. Daha başka ve ciddi. Psikiyatri doktoru için acil ikna etmeniz gerekiyor.

Canınız da tehlikeye girebilir. Çünkü sanrıları var.

Devlet hastanelerinde psikiyatri bölümüne götürebilirsiniz.

Ailede hangi vakalar var. Bipolar mı var onlarda

Evet bir vefat eden kardeşinde vardı.Yine bir abisinde de var o iyi şimdilik şükür.Ayrıca babasında vardı ve amcasında da var yani ailede okadar yaygınki.Zaten kayınvalidemle kayınpederim de akraba evliliği yaparak durumu daha da zorlaştırmış diye düşünüyorum.Sanırım manik atakta oldugu için psikozları var.Ah keşke bir ikna edebilsek doktora gitmeye.

Haklısınız öyle denemeyi düşünüyoruz dediginiz gibi sevdigi saydıgı insanları araya koyarak tedaviye ikna etmeye çalışacağız.Teşekkür ederim ilginiz için

Biz burdan bilemeyiz ki canım. Ama bipolar kadar masum durmuyor. Paranoid bozukluk var. Tedaviside antipsikotik ilaçlar. Psikoz önleyici. Bunlara yakın bi iş yapıyorum. Asla hasta olduklarının bilincinde değiller. Rızasıyla giden bir Allah kulunu görmedim.

Ben böyle vakalar gördüm. Sanrılar git gide şiddetleniyor önü alınmazsa. Özellikle dini çok oluyor. Göklerden haber bekleyenler kendilerini peygamber ilan edenler. Ya da herkes beni gözetliyor herkesin gözü üstümde herkes bana aşık diyenler oluyor. Eşim bni aldatıyor diye paranoya yapanlar. Herşey kendi kafasının içinde kendi dünyasında öyle sanıyor. Buna inanıyor. Düşünce bozukluğu yani. İntihara meyil olur. Bi hasta gördüm benden bir avuç kan istediler diyomuş. Gitmiş sokaktan kedi kesmiş. Karısına demişki kediyi bulamasaydım seni kesicektim. Kanı acil götürmem gerekiyor diyomuş. Hep sanrı bunlar tabi. Bu hasta çok ileri vakaydı yaşamsal tehditi vardı. Kapalı psikiyatri koğuşundaydı.

Bnm direkt bölümüm değil o yüzden tam bilemiyorum ama madem bu kadar kalıtsal olarak baskın bir hastalık. Çocuklarını da gözlemle. Genelde 30-35 yaştan sonra patlak veriyor. Ama belki ön belirtileri vardır. Baş üstü yakalanabilir. Çok sinsi. Kendi iç dünyasında olduğu için çok geç farkediliyor. İlerlemiş oluyor hastalık.

Bipolar çok daha başka.

Birşey daha ekliycem. Sanrılarıyla doğru orantılı olarak ikna edip götürebilirsiniz. Ona inanıyormuş gibi yapın. Sen gerçekten seçilmiş olabilirsin bunun bir testi varmış. Senin üstün ve seçilmiş olduğunu gösteriyormuş. Ya da normal insanmıymışsın ortaya çıkıyor. Gidip deneyelim mi. Belgemizi elimize alırız soranlara gösteririz flan.

O zaten buna gerçekten inanıyor. Böyle ikna edebilirsiniz. Girdikten sonrasını psikiyatri halleder.

Neyse ki çocuğumuz yok olsaydı çocuk da hastalık çıkacak mı diye düşünürken ben kafayı yerdim.sizin bahsettikleriniz daha çok şizofreniye benziyor.Bipolar bozukluk da zor çünkü mani döneminde gerçeklik algısını yitirebiliyorlar çünkü kayınbiraderimde de işitsel halüsinasyonlar oluyordu ara ara.İlaçların dozlarını degiştiriyorlar düzeliyor.okadar çok varki ailesinde bipolar başka bir ihtimal çok düşük.İnşallah yakın zaman da götürebilirsek doktora tanı koyulsa tedavisi başlasa

Şizofreni de çok farklı. Hepsi birbirinden zor. Allah yardımcın olsun cnm inşallah tedaviye başlayabilirsiniz.

zor bir hastalık özellikle erkekler gerçeklik duygusunu daha çabuk kaybedip sizin ona inanmamanıza daha çok sinir olurlar.ilaçları içirsen bırakmaya kalkarlar. büyük ihtimalle çocukta da çıkacağı için olmuyor.çocuğunuz

Her işte bir hayır varmış gerçekten çocuk olsa ben de kafayı yerdim.Evet ben ona inanmadıgımda saçmaladıgını söyledigimde bana sen Allaha inanmıyomusun diyor sinirleniyor aşırı saçma düşünceleri var malesef

Evet bu dediğiniz mantıklı gibi.dün kendi muayenehanesi olan bir psikiyatra gittim konuştum.Eşim hasta ama gelmiyor dedim.O da dediginiz gibi onunla zıtlaşmamı,ona inanmış gibi yapmamı söyledi.Yediklerine içtiklerine koyabilmem için bir ilaç yazdı.en azından biraz enerjisini alıp sakinleştirmesi için.İşin kötüsü ilacı eşimin kimlik nosuyla yazdı ve onun(eşimin)telefonuna bildirim gitmiş.Ben bu durumu bilmiyordum yani mesaj olayını.hastanın durumunu anlattım ve böyle nice vakalarla karşılan bir doktor nasıl böyle bir düşüncesizlik yapabiliyor anlamadım.Bu hasta çok tehlikeli ve saldırgan bir insan olsa ne olacaktı.Eşim şuan bana iyice sinirlenmiş durumda eve gelmiyor zaten.Yarın doktoru arayıp durumu anlatıp gerekirse tartışacağım ve beni ne denli zor bir duruma soktugunu söyleyeceğim.Yani bir çözümü olurdu mutlaka düşünebilirdi doktor olarak.ilacı benim adıma yazardı veya hiç yazmazdı bana bu mesaj olayını izah ederdi.Durumu iyice zora soktu sağolsun

Ayy çok kötü olmuş canım ya. Reçete iletimi yeni yeni hayatımıza girdi. Düşünememiştir. Aile hekimi bana yazdı senin telefonun kayıtlıymış flan deseydin keşke tüh. Bn psikiyatristin ilaç yazmasını da doğru bulmadım. Çok bağımlı var başkalarının adına ilaç yazdıran çok tedbirsiz ve vurdumduymaz geldi bana.

İlaç hakkında eşine ne dedin.

Evet cnm doktora çok sinirlendim hadi ben bilmiyorum böyle bir durumu bana söyleyebilirdi ya da başka bir yol düşünebilirdik.Eşim beni aradı mesajı görür görmez bir sürü kızdı bağırdı ben hasta degilim falan dedi beni dinlemedi bile.ben de sadece doktora danışmaya gittiğimi onun da ilaç önerdigini söyledim başka bişey yok zaten sana zorla vermeyecektim ilaç dedim ama adam çekmiş gitmiş zaten.Gene başladı türbe gezmeye kafayı yiycem

Eşiniz içsel farkındalık olayını deneyimlemeye çalışmış.
Bipolar değil, onun bulguları bambaşka, bahsettiğiniz bulgularla örtüşmüyor.
spiritüellerin ruh dediği, psikolojinin öz benlik dediği bilinçaltına girmeye çalışmış.
Ama bilinçaltımız ekran, medya ile maruz kaldığımız sembollerle o kadar dolu ki, kendi benliğini aramaya kalktığında bunlarla karşılaşıyorsun.
Ve ruh hastalığı diye tanımlanan hastalıkların çoğuna bu bilinçaltı kirliliği sebep.
Ve bu maruz kirlilik içerisindeki kodlar birbirleriyle ilintili, seni zaafiyetlerinden vuracak korkularını tetikleyecek ya da temelsiz bir özgüvenle kendini seçilmiş insan zannettirecek kadar kusursuz tasarlanmışlar.
Frankfurt okulu ve medya diye araştırma yaparsanız bu konuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz.
Aaron t. Beck bilişsel davranışçı terapi ekolünü kuran kişidir, anlatımı çok yalındır eski ekollerin aksine psikoloji ile ilgili bir eğitiminiz yoksa bile anlayabilirsiniz. Ekte fotoğrafını koyduğum kitabı okumanızı, başarabiliyorsanız eşinize de okutmanızı öneririm.
Asla ama asla inandıklarıyla ters düşmeyin, anlıyor gibi yapın, anca o şekilde size tekrar yaklaşacak ve etki alanınıza girecektir.
Etki alanınıza girdiğinde de bilgilenmiş ve bilginiz de onu tatmin edecek düzeyde olursa ve bunu da onunla restleşir gibi değil anlıyor gibi yaparsanız fikirlerinizi eker, düşüncelerini sorgulamasını ve normale dönmesini sağlayabilirsiniz.
Bu kadar detaylı bilgiye de şundan dolayı girdim, terapiyi şiddetle reddedecek bir vaka, anca inanacağı bir kişinin yardım edebileceği türde bir vaka. Vazgeçmek de bir seçenek ama anladığım kadarıyla siz onu kazanmak istiyorsunuz.

Bu da bahsettiğim Frankfurt okulu ve kitle iletişim araçları üzerine olan konunun güzel bir özeti ve derlemesini içeren bir makale.

Eklentiler

• 78D5E31C-6C88-450A-AC21-0322DC318B66.jpeg
    31,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Düzelmesi pek mümkün değil , bu hastalıkla ağır suçlar işleyenler var . Siz kocanizi elma calsimalarini bırakıp kendi canınızı kurtarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…