- 26 Haziran 2019
- 47
- 11
- 38
- 36
- Konu Sahibi Birhayvansever
-
Eğer çocuklarınız varsa onları da alın ailenizin yanına gidin ya da sığınma evine Allah korusun size bile zarar verebilir bunu bilemezsinizArkadaşlar eşimin bipolar oldugunu düşünüyorum zaten ailesinde hasta olan kişiler var.Bir anda aşırı dindar bir insan oldu çıktı buraya kadar sıkıntı yoktu ama şuanda bildiginiz uçmuş durumda.Seçilmiş kişi oldugunu falan düşünüyor.Gerçekdışı şeyler düşünüyor konuşuyor.Yaklaşık 20 gündür güneydoğuda türbe türbe geziyor arabada yatıyor uyuyor.Aşırı konuşuyor,aşırı para harcıyor,tanımadıgı insanlarla samimi oluyor.Her olayı kendine bağlıyor.Sürekli işaret takip ediyor.Sanırım halüsinasyon da görüyor.çünkü bana ayın parçalandıgını gördüğünü ,güneşin tersten dogdugunu gördügünü yakında kıyamet kopacagını vs söylüyor.İyi olmadıgını hasta oldugunu söyledigimde bana kızıyor ve asla kabul etmiyor.Şuan hala geziyor türbe türbe.20 gündür evden 1000 km ötede.Ve ona bu yolculuga çıkmamasını tedavi olmasını söyledim yoksa boşanacagımı söylemiştim(blöf olarak)bunu bile kaale almadı ve çıktı yola hala eve dönmedi.ne yapacagımı bilemiyorum artık.Ne ailesini dinliyor ne beni.Manik dönemde.İçimi dökmek istedim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanlar vardır mutlaka.
Düşündüm ama en son çare olarak diye düşündüm.çünkü onun için de travma olacak diye düşünüyorum.Bir de sonrasını düşünüyorum beni tekrar atak geçirdiginde düşman gibi görebilir.ama manik atak geçip de depresyona girer ozaman doktora götürürüm diye düşünüyordum.Çünkü bu hastalar manik dönemde kendilerini iyi hissettikleri için kesinlikle hasta olduklarını kabul etmiyorlar anca depresif dönemde ikna oluyorlar.malesef çok uzadı manik dönem.Bu gidişle yatırmaya mecbur kalacağız.Sonradan dindar olan insanlar genelde suyunu çıkarıyor. Temel bilgi / alt yapı olmadığı için radikalleşmeye müsaitler.. Üstüne bir de psikolojik sorun varsa hem kendi hem de etrafındaki insanlar için ciddi tehlike oluşturabilir. Allah korusun.. Zorunlu psikiyatri kliniğine yatırılabilir eşiniz. Bunu hiç düşünmediniz mi?
Allah korusun inşallah kontrol altına alırızŞizofrende olabilir Allah yardımcınız olsun
Psikiyatra gitmeyip teşhis konulmadığı için hastalığını bilmiyorsunuz aslında anladığım kadarıyla.. Hem eşinizi hem de kendinizi riske atmamalısınız diye düşünüyorum. İnşaAllah tez vakitte şifa bulur, ailecek huzura kavuşursunuz.Düşündüm ama en son çare olarak diye düşündüm.çünkü onun için de travma olacak diye düşünüyorum.Bir de sonrasını düşünüyorum beni tekrar atak geçirdiginde düşman gibi görebilir.ama manik atak geçip de depresyona girer ozaman doktora götürürüm diye düşünüyordum.Çünkü bu hastalar manik dönemde kendilerini iyi hissettikleri için kesinlikle hasta olduklarını kabul etmiyorlar anca depresif dönemde ikna oluyorlar.malesef çok uzadı manik dönem.Bu gidişle yatırmaya mecbur kalacağız.
İkna etmeye çalışın ailesinden yardım alın kendi halinde çok bırakmamaya çalışınArkadaşlar eşimin bipolar oldugunu düşünüyorum zaten ailesinde hasta olan kişiler var.Bir anda aşırı dindar bir insan oldu çıktı buraya kadar sıkıntı yoktu ama şuanda bildiginiz uçmuş durumda.Seçilmiş kişi oldugunu falan düşünüyor.Gerçekdışı şeyler düşünüyor konuşuyor.Yaklaşık 20 gündür güneydoğuda türbe türbe geziyor arabada yatıyor uyuyor.Aşırı konuşuyor,aşırı para harcıyor,tanımadıgı insanlarla samimi oluyor.Her olayı kendine bağlıyor.Sürekli işaret takip ediyor.Sanırım halüsinasyon da görüyor.çünkü bana ayın parçalandıgını gördüğünü ,güneşin tersten dogdugunu gördügünü yakında kıyamet kopacagını vs söylüyor.İyi olmadıgını hasta oldugunu söyledigimde bana kızıyor ve asla kabul etmiyor.Şuan hala geziyor türbe türbe.20 gündür evden 1000 km ötede.Ve ona bu yolculuga çıkmamasını tedavi olmasını söyledim yoksa boşanacagımı söylemiştim(blöf olarak)bunu bile kaale almadı ve çıktı yola hala eve dönmedi.ne yapacagımı bilemiyorum artık.Ne ailesini dinliyor ne beni.Manik dönemde.İçimi dökmek istedim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanlar vardır mutlaka.
Aldı başını gitti hala yok ortalardaİkna etmeye çalışın ailesinden yardım alın kendi halinde çok bırakmamaya çalışın
Evet malesef kendisini çok iyi hissetigini söylüyor hasta oldugunu asla kabul etmiyor.O yüzden de daha psikiyatriye götürüp de tanıyı dahi koyamadık.Ama malesef ailesinde de var ve belirtiler tipik manik atak belirtileri.amin inşallah teşekkür ederim güzel dileğiniz içinPsikiyatra gitmeyip teşhis konulmadığı için hastalığını bilmiyorsunuz aslında anladığım kadarıyla.. Hem eşinizi hem de kendinizi riske atmamalısınız diye düşünüyorum. İnşaAllah tez vakitte şifa bulur, ailecek huzura kavuşursunuz.
İnşallah bi çözüm bulabilirsinizAldı başını gitti hala yok ortalardabi gelse zaten ailesiyle harekete geçip birşeyler yapmaya çalışacagız inşallah.Kızsan kızılmıyor ikna edilmiyor zor malesef
Evet ilk başta kendim ikna edebilirim diye düşünmüştüm ama olacak gibi değil.şimdi bütün ailesi biliyor inşallah bi gelse geldiginde hep birlikte çözüm bulacağız bulmamız gerekiyorCanım tek başına birşey yapamazsın, anne babasından veya kardeşinden yardım istemelisin. Yanınıza gelmesini sağlayıp doktora götürmelisiniz. Kendini güvende hissederse doktoru kabul eder. İlaçlarını içmeden yola girmez bu konu, ilaç alması lazım. Alırsa hayatını normal devam ettirebilir. Bir de Allah korusun, şu an hayatı da tehlikede, kendini bilmeden dolaşıyor. Ailesine haber vermelisin. Kolaylıklar dilerim.
Amin çok teşekkür ederim inşallah biz de bir başlayabiliriz tedaviye.Çok zornbir durum Allah'ım yardimciniz olsun. Çok tedavi gören var bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?