• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim benimle ilgilenmiyor,çok mu şey istiyorumki? :(

merhaba arkadaşım derdini okudum diğer arkadaşlar gibi çalışınca evliliğin kötüye gideceğini düşünmen bana da entersan geldi.bizde de tam tersne ben çokyoğun çalışıyorum eşim normal.nöbetli çalıştığım zaman ne zaman uyuduğum ne zaman uyandığım ne zaman tatilim olduğu belirsiz.ama bir kez de eşim demedi ki hadi kalk yemek yap diye...sağolsun yani.bence eşinizin yorgunluğunu anlamaya çalışın ben evde sabah 10 da yatıp akşam 17 de kalkıp ayak üstü bişeyler yiyip tekrar uyumaya yatıp sabah kalktığım günleri bilirim yorgunluk apayrı bişey yaşiamayan bilmez.ama uyanınca da o uyuyor olursa kahvaltımızı hazırlarım otururur vakit geçiririrz.bazen eşim der hadi çıkıp dolaşalım diye ben yorgunum derim istemem. ben 1-2 ay kadar işten ayrıldığım için çalışmamşltım evde kafayı yicektim evdeki rutinlerden..iş hayatı para değil bir meşguliyet.evet gerçekten çok yoruluyorum ama seviyorum çalışmayı bir işe yaradığığımı hissediyorum.ama eşim eve yorgun geldiğinde ben onun kadar anlayışlkı olamıyorum.bence çalışmalısınız.eşinizz sizi özlemeli,ne zman eve gelecek diye camda kapıda beklemeli...eşinizi hazıra alıştırmayın.bu sefer sizden ev işlerinde maximum performans bekleyecek."eee bütün gün evdesin yapmadın mı?" mantığı oluyor.ama çalıştığınız zaman yorgunum yapamadım gibi geri bildirimde bulunduğunuzda sorun olmuyor.ben işteyken bazen eşim evi süpürür bulaşılkarı makineye dizer,onu öyle görünce de mutlu olurum ben.maşallah.bizde de internet gibi bir sorun vardı ama sanırım zamnala onuda aşıyoruz.eşinizin yorgunluğunu anlamaya çalışın derim.ayrıca bir arkadaş yazmış ilgiç güzel geceliklerle yatın,o öpmese de siz öpüp yatın 1 akşam 2 akşam bişey olmaz sonra dayanamazlar bence,ve göğüs dekoltesi kesinlikle şart.eşinden cinsellik beklediğin içi,n değil kendini kadın gibi hissetmek iç,in yap bunları.eğer o iş olacak diye duş almak dert oluyorsaben seni banyoya sokarım de,ve ben bazen eşim duştaykken girip onu liflerim.bu benimde onunda çok hoşumuza gider.inşallah işleriniz yoluna girer,sevgiyle kalın...

Hemen bi is bul canim.. Bak o zaman nasil kiymetli olucaksin
sadece onun yorgunlugu degil,seninde yorgunlugun olacak..
Kim ne derse desin ne kadar severse sevsinler
cok ilgi gördüklerinde geri adim atiyorlar.. biraz ugrastiracaksin...:34:

hayır, çalışmayı sevmiyorum, istemiyorum dersin anlarım ama çalışmıyorum çünkü evliliğim kötü etkilenir durumu bana pek mantıklı gelmiyor:26:

sanırım yanlış anladın canım.. çalışmak istemiyorum kesinlikle değil. aksine bir süre çalışmıştım. ve kendimi gerçekten mutlu ve işe yarar hissetmiştim. beni endişelendiren evi, eşimi idare edemeyeceğimi düşünmem değil de daha çok eşimle daha da az görüşecek olmamız. çalıştığım zamanlar ben de çok yoruluyordum. hemen uyurdum zaten.

benim eşim de elektirik işnde çalışıyor.Çok yorgun geliyor eve.muhabbet bile edemiyoruz.Ama internette oyun oynayabiliyor.Ben sorun yapmıyorum artık.Hep evlilikler böyle herhalde.Allahtan kahve alışkanlığı yok.Ama yine de bir dediğimi iki etmez.Yani beni kırmaz.Çıkalım gezelim desem hayır demez.evliliğimizin ilk yıllarında ben de çalışıyordum.Ben o gelmeden tv karşısında uyur kalırdım.Görüşmediğimiz günler çok oldu öyle.

benim eşim de seninki gibi canım. yorgun olmadığı zaman bana çok iyi davranır. ilgilenir. ne desem elinden geldiğince yapmaya çalışır. ama yorgun olduğunda uykudan başka bir şey gözü görmez. konuşmak bile içinden gelmiyor. değil ki başka şeyler... konuşacak ne var ki diyor hemen. :19:

Hayır uzaklaştırmaz bence, aksine sizin kendinize ve eşinize dışardan bakma imkanınız olur. Yorucu işler seçmek zorunda değilsiniz , part time işleriniz olur yahut başka uğraşlarınız. İllaki gelir getirecek bir iş olması lazım değil. Mesela hangi şehirdesiniz bilmiyorum fakat belediyelerin meslek kazanma amaçlı kursları var. Ya da evde yapabilecek el uğraşları bulabilirsiniz.Bunlarıda tercih edebilirsiniz. Yeter ki evde kendinize kaldığınız zamanı azaltın elinizden geldiğince.

Bir yorumunuzda ''yorgunluuk için doktora mı gitmemiz gerekiyor'' gibi bir yorum yapmışsınız. Ben olsam eşimin bu durumunun üstüne gitmem heleki doktora gidelim diye tavsiyede bulunmam. Eğer hastalık boyutundaysa olabilir fakat işinden kaynaklanıyorsa gereksiz diye düşünüyorum. Bu durum onda olumsuz problemlere neden olabilir. Başka bir yönden düşünüyorsunuz sanır ve erkek psikoloji bu durumlarda fazla alıngan.

Yaptığınız yemeklerin ağır , yağlı olmamasına dikkat ediniz.. Meyve ve meyve suları içirebilirsiniz.

Bu konuda erkekler için en önemli '' E vitamini , B vitamini ve çinko içeren gıdalardır.. Bunlara dikkat ederek yemekten sonra bu vitaminleri içeren gıdalar yedirebilirsiniz.. Ve EN Önemlilerinden biri Ginseng 'tir. Güvendiğiniz bir aktardan '' sağlık bakanlığından onaylı '' bir tablet alabilirsiniz. Bu hem cinsel gücü artırıcıdır tıbben kanıtlanmış olarak hemde beden ve zihin yorgunluğuna çok iyi gelir, antioksidandır..

ÖNEMLİ NOT : Kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktora başvurmadan kullanmamalıdır. Çünkü biliyoruz ki sentetik ilaçlarla bitkisel ilaçlar etkileşim yapabiliyor.

Biraz belki dan..diye söledim kitabın ortasından tabiri caizse..
Yaşadım ve boşanmak üzereyim..
11 de evdengiden gece 1de eve gelen tatili fln olmayan ve kahve alışkanlığı olan bir kocayla cebelleştim 7 sene..
ve bunların hepsi bana göre hiçbişidi yanii topic sahibi arkadaşın yerinde ben olsam yani benim eşim öyle olsaydı öpüp yine başıma koycaktım..
hafta sonu hiç bişeyi yok
+ üstüne kaynana..
boşanma kararı aldım bu benim hayatım tabiki size asla bişe demiyorum yanlış anlamayın ama..
Bakın diyorum benim eşim sizin ki gibi olsa ohoo ben amannn derdimm.. benim yaşadıklarımın yanında benle ilgilenmemesi fasa fiso..
maddi sıkıntılar..
hakaretler
kaynana
ilgisizlikde cabası idi
ve 1 oğlum var..

KABUL EDİN HAYATINIZI BÖYLE VE OLDUĞU GİBİ GÖRÜN
NELER YAŞAYANLAR VAR KÖTÜSÜNÜ DÜŞÜNÜN..

yazdıklarını okuyunca içim acıdı canım yaa.:59: katlanılır şeyler değil.
Allahım yardımcın olsun. oğlun varmış bak. yavruna tutun. zamanla düzelir her şey.
çok şükür bizim büyük sorunlarımız yok. sadece bu ayrı kalmak birlikte zaman geçirememek beni çok yoruyor.
senin eşin evlendiğiniz günden beri mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu bilmiyorum ama benim eşim bu işe girdiğinden beri böyleyiz biz.
öncesinde maddi sıkıntıdan başka derdimiz yoktu. ki maddi sıkıntıda olmayan yoktur herhalde.

Hayır uzaklaştırmaz bence, aksine sizin kendinize ve eşinize dışardan bakma imkanınız olur. Yorucu işler seçmek zorunda değilsiniz , part time işleriniz olur yahut başka uğraşlarınız. İllaki gelir getirecek bir iş olması lazım değil. Mesela hangi şehirdesiniz bilmiyorum fakat belediyelerin meslek kazanma amaçlı kursları var. Ya da evde yapabilecek el uğraşları bulabilirsiniz.Bunlarıda tercih edebilirsiniz. Yeter ki evde kendinize kaldığınız zamanı azaltın elinizden geldiğince.

Bir yorumunuzda ''yorgunluuk için doktora mı gitmemiz gerekiyor'' gibi bir yorum yapmışsınız. Ben olsam eşimin bu durumunun üstüne gitmem heleki doktora gidelim diye tavsiyede bulunmam. Eğer hastalık boyutundaysa olabilir fakat işinden kaynaklanıyorsa gereksiz diye düşünüyorum. Bu durum onda olumsuz problemlere neden olabilir. Başka bir yönden düşünüyorsunuz sanır ve erkek psikoloji bu durumlarda fazla alıngan.

Yaptığınız yemeklerin ağır , yağlı olmamasına dikkat ediniz.. Meyve ve meyve suları içirebilirsiniz.

Bu konuda erkekler için en önemli '' E vitamini , B vitamini ve çinko içeren gıdalardır.. Bunlara dikkat ederek yemekten sonra bu vitaminleri içeren gıdalar yedirebilirsiniz.. Ve EN Önemlilerinden biri Ginseng 'tir. Güvendiğiniz bir aktardan '' sağlık bakanlığından onaylı '' bir tablet alabilirsiniz. Bu hem cinsel gücü artırıcıdır tıbben kanıtlanmış olarak hemde beden ve zihin yorgunluğuna çok iyi gelir, antioksidandır..

ÖNEMLİ NOT : Kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktora başvurmadan kullanmamalıdır. Çünkü biliyoruz ki sentetik ilaçlarla bitkisel ilaçlar etkileşim yapabiliyor.

bugün alışverişe çıktım. bi sürü meyve aldım. yedircem hepsini :1:
şu dediğin tabletin yan etkisi zararı falan yok dimi canım.. eşimin sürekli kullandığı bir ilaç yok.

:)

Kullandığı bir ilaç yahut kronikleşmiş bir hastalığı varsa doktora başvurmakta fayda var. Bunun dışında bilinen ve yaşanan bir yan etkisi yok, faydası çok ınsaallah. Yinede araştırarak kendi idrakınızla tercih yapmanız daha doğru tabiiki.

Son düzenleme:
onda çıksa çıksa kronik yorgunluk çıkar :9: sağol canım. araştıracağım bakalım.

sanırım yanlış anladın canım.. çalışmak istemiyorum kesinlikle değil. aksine bir süre çalışmıştım. ve kendimi gerçekten mutlu ve işe yarar hissetmiştim. beni endişelendiren evi, eşimi idare edemeyeceğimi düşünmem değil de daha çok eşimle daha da az görüşecek olmamız. çalıştığım zamanlar ben de çok yoruluyordum. hemen uyurdum zaten.

iyi işte, aynı zamanda uyursunuz böylece uyuma diye bi tartışma çıkmaz eşinle:13:

işte bu yüzden evde oturamam, çalışmalıyım diyorum :) bütün gün evde otur otur eşi bekle sonra eş işten yorgun argın gelsede sen işlgi göstermek yerine ilgi beklemeye başlıyorsun çünkü gün içersinde yalnızsındır ve haliyle akşamının daha hareketli geçmesini bekliyorsun ki bu çok normal. Ama eşinin açısından düşünürsen, sabah erken saatte kalkıp kar kış demeden işe gidiyor bin türlü adamla iş yapıyor yoruluyor hep koltuk üstünde oturarak akşamı ediyor. akşam geldiğinde uzanmak isteyecektir. sakinlik bir dinginlik bekleyecektir.

o kadar yorgunluğun yolun üstüne gelp hadi dışarı çıkalım eğlenelim demesini bekleyemeyiz. veya gece yarılarına kadar seninle oturup tv izlemesini muhabbetetmesini. çünkü senin erken kalkman gerekmiyor ama eşinin kalkması gerek ne kadar geç yatarsa ertesi gün o kdar uykusuz ve yorucu geçecektr. gerçekten zor b durum. ikinizinde beklentiler aslında gerçekten çok normal doğal. bir orta yol bulmanız gerek ama nasıl..

1 hafta eşine fırsat ver kavga tartışma çıkarma onun yanında olduğunu belli et hafta sonu dışarı çıkmıyorsa sende çıkmaevde yapacak bişeyler arayın. örneğin pazar günü öğlene kadar uyumasına izin ver sende geceliğini giy sabah ve o uyandığında onu bir süprizle karşıla :) hatta deki bugün evden hiç çıkmayalım . eminim eşinin hoşuna gidecektir bu. sonrasında güzel bir kahvaltı hazırlar yersiniz sonra biraz miskinlik yapr sonra uyursunbuz. tamamen bir uyuşukluk günü olsun yani ama geceliğin ve seksilik hep ön planda olsun :))

sadece senin değil eşinin hayatıda zorunlu bir monotonluğa girmiş durumda kavga gürültü çıkarmadan tatlı dille bazen cinsellikle sen hareket katmaya çalışmalısın. hergün eve geldiğinde aynı kadını görmesin. düğüne gider gibi giyin bazen ne bilim işte uygula buna benzer şeyler bakalım işe yarayacak mı

Aynı sorun bende de var tatlım...
Eşim sürekli herşey için yorgundur...
En son ne zaman beraber dışarı çıktığımızı hatırlamıyorum bile...
Bunun bir çözümü olduğunu da sanmıyorum ben...
Çok çabaladım ama artık ben de vazgeçtim...

çoğu evliliklerde bu durum var maalesef:6:
özelliklede eşin gibi çalışma saatleri çok yoğun olan erkeklerde haliyle yorgunluk ilgisizlik daha fazla oluyor
bence yapılabilecek en güzel şey pazar günlerini güzel değerlendirmek.öğleye kadar eşin uyusun dinlensin.günün geri kalanını da dışarda gezmede geçirebilirsiniz
bu kadarını da eşin yapmalı artık:23:yorgunum bütün pazar evde uyucam olmaz:20:
evlilikte 2 taraflı fedakarlık olmalı.sen hafta içi fazla üstüne gitme ama pazar gününü eşin de sana ayırsın
tatlı dille konuşarak eşine sıkıldığını beraber vakit geçirmek istediğini anlat.
umarım orta yolu bulursunuz:34:

yazdıklarını okuyunca içim acıdı canım yaa.:59: katlanılır şeyler değil.
Allahım yardımcın olsun. oğlun varmış bak. yavruna tutun. zamanla düzelir her şey.
çok şükür bizim büyük sorunlarımız yok. sadece bu ayrı kalmak birlikte zaman geçirememek beni çok yoruyor.
senin eşin evlendiğiniz günden beri mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu bilmiyorum ama benim eşim bu işe girdiğinden beri böyleyiz biz.
öncesinde maddi sıkıntıdan başka derdimiz yoktu. ki maddi sıkıntıda olmayan yoktur herhalde.

imzayı attığımdan beri böyle kuzum
koca 7 sene..
artık onun için değil 7 sene 7 saniye katlanmam sadece vicdanımı rahat ettirmek için ,, oğlum için.. çabalamam gerekiyodu olan 7 seneme oldu..
çabaladım yine düzelmedi bende canı cehenneme dedimm.
Hiç ardıma bakmıorum
üzülmee sen..

Erkekleri bu konuda anlamak çok zor biliyorum, çalışmadan önce bende böyle takıntı yapıyordum ama artık çalıştığım için bende aynı durumda oluyorum akşamları malesef, o yüzden anlıyorum kocamı da.. İnsanın taakati kalmıyor hiçbirşeye. Ancak çok güzel çok keyifli bir gün geçireceksin de o sana bir enerji verecek bi sebebin olacak...:53:

Ah canım zaten ilgi ve şefkat olsaydı bizler mutlu olurduk ben 10 yıldır toplasan 10 gün mutlu olmamışımdır ama hala neyı bekliyorum onuda bilmiyorum bugun yarın diye diye 10 yılıda doldurdum bir yontulmamış odunu ne kadar düzltebiliriz kı düzelmez odun herzaman odundur demi ben artık ne gülebiliyorum ne ağlayabiliyorum gerçekten bende ne olduğumu bılmıyorum ama sadece eşimin düzeleceğine inanmıyorum bunu gerçekten anladım.

erkekleri bu konuda anlamak çok zor biliyorum, çalışmadan önce bende böyle takıntı yapıyordum ama artık çalıştığım için bende aynı durumda oluyorum akşamları malesef, o yüzden anlıyorum kocamı da.. Insanın taakati kalmıyor hiçbirşeye. Ancak çok güzel çok keyifli bir gün geçireceksin de o sana bir enerji verecek bi sebebin olacak...:53:

canım ben 10 yıldır çalışıyom o hep yorgun ben ise demir çelıkten yapılmış gibi koşuşturmaca yemek temızlık pazar alışveriş çocuk onun dersleri hafta sonları kursu bunları yapan benım(ve 1lira bile eve bırakmayan bır adam) yorulan o stresi olan yıne o aileside onu haklı buluyor çünkü oğulları

sanki beni anlatmış konu sahibi arkadaş..
bilki yalnız değilsin..
bi dönem bende aynı senin gibiydim ve aynı senin gibi düşünüyordum..
bu konuda o kadar ortak yönümüz varki..
ama çok şükür şu dönem eskisi gibi değil eşim..
işten vaktinde geliyor ve ben eşimin sıcacık koynunda çok mutlu oluyorum..
ev izliyoruz geziyoruzz..
Allah senin bu konudaki durumunuda bi an önce yoluna soksun inşallah..üzülme lütfen..

valla eşim benimle ilgilenmeyince birkaç gün bende ilgilenmiyorum

bir bakıyorum yanımda bitiyor,sarılmalar,meyve hazırlamalar..

tabi senin eşinde etkili olur mu bilmem :67:

canım ben 10 yıldır çalışıyom o hep yorgun ben ise demir çelıkten yapılmış gibi koşuşturmaca yemek temızlık pazar alışveriş çocuk onun dersleri hafta sonları kursu bunları yapan benım(ve 1lira bile eve bırakmayan bır adam) yorulan o stresi olan yıne o aileside onu haklı buluyor çünkü oğulları

seninki de rahatlıktan yorgunmuşş baya:47:

Back