Eşim beni bazen yok sayıyor ve karakterim huyum onunicin önemli değil değişmem lazım mis

Farkında ama diyo beni sen sinirlendiriuosun bazen kiziuo ya neden kizdigini bile anlamiyo ya bu iş bu kadar tepki neden evde konusmuu ben de dışarda konusuyom dışarda mecbur oturup dinliyo yatak ayırma çok sorun biz de çok laf dedim ayırma dedim herzamn sinirden ayirmiyo bazen film izlemek için ayrı takılmak istiyo ama şimdi bitmişti ayrı yatma yine başladı
" ya bu iş bu kadar tepki neden evde konusmuu ben de dışarda konusuyom dışarda mecbur oturup dinliyo" şu kısmı anlayamadım.

Bencde öyle düşünuuom ama kus kalmak da zor aynı evde
Kalacaksınız gerekirse. Eşimin de öyle huyu vardı. Küser konuşmazdı. Yaptığım yemeği bile yemezdi. Hatalıysam bile özür dilemez bir süre beklerdim. Birkaç gün sonra konuşurdum o da konuşma kıvamına gelmişse ne düşünüyorsak söyler konuyu kapatirdik. Tabii biz hiç birbirimizi kıracak, incitecek sözler kullanmadık. Sesimiz bile hiç yükselmemistir. Şimdi öyle uzun tavırlar küslükler kalmadı öyle öyle törpüledik. Tavirlanmaya dalga geçiyorum artık. Yine ne derdin var de hele diye gülüyorum anlıyor öyle. Her küslükte peşinden koşup gönlünü yapmak sadece davranışını pekiştirir.

Üzerinize yürümesi, ailemden özür dileyeceksin diye bastırması kabul edilemez.

Siz de geçinilmesi kolay biri değilsiniz.

Sizin de herkesin içinde ben bir daha gitmem tavrınız yanlış. Evinize geldiğinizde "hayatım çok daraldım, bir daha böyle durumlarda bana sormadan söz verme olur mu?" demek çok mu zor? Beklediği tavır bu.

İkiniz de bir garipsiniz özetle.

" ya bu iş bu kadar tepki neden evde konusmuu ben de dışarda konusuyom dışarda mecbur oturup dinliyo" şu kısmı anlayamadım.
Diyor ki rahat misiniz dedi, degilim dedim, bu tepkiye ne gerek var? Benimle evde konuşmuyor dışarıda mecbur oturup dinliyor diyor.

Ailesini eşiniz olmadan adayın ortamı yumuşatın. Ama eşinizle konuyu konuşmayın bir süre böyle takılın. Bence çift terapisi gibi bir şey hem sizin hem eşiniz için iyi olabilir. Burada yorumlara verdiğiniz cevaplardan bunu anladım. Eskiden ailelerde sözü dinlenen olgun yapıcı insanlar yol gösterirlermiş. Gerçekten hayatta ya aileden bu yardımı alıp insan ilişkilerini, yol usül öğrenmek ya da yakın çevreden birisinden bu konuda destek almak önemli.
Kesinlikle çok güzel yorumlar yazılmış.

Belki iki araba gitmeyi maliyetli buldular, alt tarafı bir gezmeye gitmişsiniz. Biz bayram için o dediğiniz şekilde 12 saat yolculuk yaptık aile fertleri ile. Evet perişan olduk, çok yorulduk ama çok da eğlendik.
Keşke siz o küçük cocik ile evde kalsaydınız.
Biraz da agresyon var sanki, rumuzunuzdan yola çıkarak diyorum acaba bir laz kızı damarı mı diye:)
Çok abartılı tepkiler bunlar ve karşılıklı alttan almazsanız da uzar gider. Önemli olan haklı olmak değil, mutlu olmaktır. Özür de dileyin, özür de bekleyin.
Adam üzerime yürüdü diyor.kadın küfür de etse adama da saldırsa üzerine yürüyemez.2008 konusu gibi mesajlar yazılmış, suyuna git, alttan al falan diye.iyi misiniz siz kızlar.şiddete teşebbüs var burada.siz böyle değildiniz.kimse de şimayetçi değil.kadın da memnun.vay be.ne diyeyim bir dahaki üzerinize yürümeyi zevkle bekleyin bari.kadın dayak yiyecekmiş, sen diyorsun ki laz kızı damarı.

Eşim normal değil özellikle sinirliyken normal de çok iyi yardımsever biri çok zit şeyler yapiyo iste
Benim öyle deme sebebim de iki de bir bana sen sus diyip duruyor ama ailesi de araba da ve herke konusuyo ben niye susayım sadece
Nasıl derdimi anlattım ona emin olamadım yoksa ailesiyle iyiyim zaten eşim abartiyo
Tamam da herkesin yanında da erkeğe sus denmez. Bunaldiysaniz da az sabredin yani yol elbet bitecek. Her gün olan şey değil.

İyi de üstünüze yuruyen adam varken konuşup ne yapacaksiniz, bugun ustune yuruyen yarin el kaldrir döver tabi yapmadiysa.
Eşinin ustune yuruyen adam varken ben bir tavsiye bulamiyorum acikcasi. Ya çook dikkat ederek sakin sakin huyuna giderek konusmaya calisacaksiniz ya susacaksiniz.

Boşanin demiyorum cocuk olmasa bir dk durmam diyeceksiniz.
Haklısın valla.yorumlara ağzım açık kaldı.2008 konusu sandım.millet suyuna git, özürd dile, alttan al, ortamı yumuşatmaya çalış, sen de fazla tepki vermişsin falan filan yazmış.dedim ne oldu bu konuda size 😄

Tamam da herkesin yanında da erkeğe sus denmez. Bunaldiysaniz da az sabredin yani yol elbet bitecek. Her gün olan şey değil.
Herkesin içinde adam sus denmez ama kadına sus denir ve üzerine yürünür öyle mi.sen şaka yapıyorsun galiba da neyse.

Umarım kızmazsınız ama ben sizi haksız gördüm. Herkesin içinde böyle konuşmak çok ayıp. Bir de anladığım kadarıyla söylenme huyunuz var. Annem de böyledir ve istemsizce bizde sinir harbi oluşturur bu tavrı. Öncelikle iletişim yönteminizi farklılaştırmalısınız. İsteklerinizi söylenerek değil de rica ederek ya da sessizleşerek yaptırın

Tutmayı öğreneceksin kardeşim yoksa evlilikler yürümüyor. Kim ne derse desin kadın yeri geldiginde susmadikca hep problem oluyor.
Belki böyle deyince kızıyorlar ama yaradılış farkı var gerçekten de erkekler sinirini tutamıyor ama bir kadın tutatabilşyor

Şunu dedim herkes rahat mi soruyo ben diyom ben dglmm keşke iki araba gitseydjk dedim bi daha böyle sıkışık gitmem dedim ya kucağımda çocuk niye benim çocuğum sıkışsin eziyet çeksin imkan varken zaten dönüş yolunda ağladı bı ton değer miydi onu aglatmaya
Kim vardı arabada böyle aracı dolduracak kadar?

Merhabalar geçen bır kaç aksam önce eşim ve ailesi ile misafirliğe gittik ve yolda ben biraz ama gerçekten biraz kalabalık gittiğimiz için sitem ettim geri dönüş yolunda da çocuk da oldugu için iyice bunaldım bı daha böyle gitmem dedjm biyere eşim de bana yine süs dedi bende ben susacaksam herkes sussun dedim bunu üzerine ortalık karıştı sen nasıl dersin herkes sussun onlar benim ailem sen kimsinler vb zor durdurdular eşim i üstüme yürüdü resmen neyse eve geldik tabi kussuz konuşmuyoz şimdi bana diyo ailemden özür dileyeceksin ki seni affedimm belki yine affetmem diyo sorum şu ben bunla nasıl basedecem bu adamla nasıl uyum sağlayacam
Ailelerin yanında sebebi ne olursa olsun tartışmaya girmeyin ev diye bir mekan var. Ayirca yeri gelir bir arabada kalabalık oturulur imkanlar dahilinde her gün olan bir şey değil sonuçta . İdareci olabilirsiniz biraz yoksa herkes içinde gururunuz kırılır

Hakliymissıniz ama evde deseydiniz. Ya da bastan brllodir hic gitmeseydiniz
Ben küçük cocik var diye ayrı gidelim istedim dönüşte uyuyacak cunki biliyorum önde iki kişi otridular o kadar kalabalık yani ne gerek vardı iki araba gitsek benim rahatsız olduğumu dedim halde illa sıkışmak zorunda miydik

Sen nerede ne zaman konusacagini öğrendiğinde olay çözülecek.
Rahatsızlığını eve geldiğinde dile getireceksin ki konuşup bir orta yol bulasiniz.
Yani tutumunuz bir kadından ziyade bir cocuk gibi.
Eve kadar sabredemediniz mi ?
Ailesi yanındayken arabanın icinde "ben bunaldım,bir daha böyle gitmem" demek onlara da saygısızlık bence.

Şimdi dedim ona tamm özür diliicem normale döneceksin ben affedersem donecem diyo o da belli dgl diyo ya ben bunlara gelemiylm iste çok uzatiyo sanki naptim ya iyice ezmeye caliyo gibi hissediyorum ve dedim senin icinozur dilicem bı sefere dileme sen hatani anlamadın diyo

En nefret ettiğim insan tipi eşiniz
Koca kadına ders verecek aklınca
Hiç ılımlı olmam bu konularda ezer geçerim
Adam üzerinize yürümüş, araya girilmese vuracak mıydı ? Evet
O halde hatanın büyüğü onda önce o anlayacak

Back
X