esim beni aldatti, her türlü kandirdi ama yinede anlasmali bosanmak istemiyor

Senin eşin Türk Vatandaşı değil mi? Avukatın sana Almanya'da olsanız dahi Alman veya Türk kanunlarına göre boşanma seçeneğinin olduğunu , isterseniz Türk yasalarına göre boşanabileceğinizi ve evlilik tarihinizde bu yönetmeliğin(Rom III) yürülükte olduğunu, 1 yıl şartının bu sayede aranmadığını belirtmedi mi? Ayrıca, boşanma davası ayrı, tazminat davası ayrı olacak diye bir kaide yok, istenirse böyle yapılabilir ama yapılmak zorunda değil. Türkiye'de ise tazminat talebi boşanma davası ile birlikte açılmak durumunda.Aradaki fark bu...

Google bu konuda yeterince bilgi vermiyor, Hukuk kitaplarına bakmak elzemdir. Bir avukatın bunu nasıl es geçtiğini anlayamadım.

yarin (daha dogrusu bugün) avukatimla görüsecem, bakalim neler diyecek bana

adamda biraz inanç olsa zaten karısını aldatmaz, zina yapmaz.
bu adamın dini bir yükümlülük olan mehiri vereceğine HALA İNANIYOR MUSUNUZ?

malesef bu konuda yurtdisinda olmak dezavantaj.
kadin hakki kadin hakki diyorlar ama sanirim kanitlasan bile ugrasip durmalisin.
tekrar artistir tazminat hakkin varsa, tazminat davasi ac.

Canım Allah yar ve yardımcınız olsun tekrar yüzünüzü güldürsün

Siz sartlari agir bir cakismeli dava acarsaniz gkzu korkabilir. Ozaman da anlasmali da olsa bosanmaya razi olur gibi geliyor. Tabi alman hukukunu bilmiyorum. Sartlari agirlastirmak icin ne sunmalisiniz. Neler sizin lehinize olur bilmiyorum
slm kizlar, ben almanyada yasiyorum, o yüzden türkcem iyi olmayabilir ama size kendimi en iyi sekilde ifade etmeye calisacam, eger anlamadiginiz bisey olursa sormaya cekinmeyin lütfen :)

ben 2012nin nisan ayinda hayatimdaki en büyük hatami yaptim: evlendim. esimle severek evlendik, ilk basta hemen evlenmeyi düsünmüyorduk ama araya aileler girince hersey birden oldu.
evlenmeden önce esimle 10 ay nisanli kaldi. tanistiktan 1 sende sonra nisanlandik.
kavgalarimiz aslinda nisanlandiktan sonra baslamisti ama cok agir degildi, her cift nasil tartisirsa öyle tartisiyorduk. evlendikten sonra daha kötü oldu. balayinda bile cok kötü kavgalar oldu, biz balayina türkiyeye side'ye gitmistik, orda kavga edince elimde cantami ve pasaportumu aldi ve gitti.
evlendikten 2 ay sonra ben cok süphe icindeydim, zaten eve sürekli gec gelirdi vede surati asik olurdu, benimle asla oturup konusmazdi, bende bilgisayara casus programi yükledim ve 1 haftaligina annemlere ziyarete gittim. geldikten sonra ilk isim bilgisayara bakmakti. hemen hersey ortaya döküldü, beni taaa nisanliyken bile aldatmis; kizlarla bulusmus, canim cicim bitanem demeler falan. ben sinir kirzi gecirdim, onu eve cagirdim ve elime ne gecerse ona attim firlattim. annemleri aradim, geldiler beni alip götürdüler. esim köpek gibi pesimde kostu, agladi, zirladi, 2 hafta sonra beni bi daha yapmayacagina ikna ederek geri götürdü. annesigilin tepkisi su oldu "madem gitti, niye geri geldi", bu arada sunu demeden gecmeyeyim, annemler beni almadan önce onlari cagirip herseyi anlattim, oglunuz beni aldatti dedim (affedersiniz internette hayat kadinlarla yazismis, bulusmus). yani neler oldugunu biliyorlardi.
ben döndükten sonra durumlar 1 ay falan iyidi, sonra yine kötü oldu, yine gec gelmeye basladi. ben hatayi kendime aradim, cok ugrastim, cok sabrettim. cebinde otel faturalari buldum, telefonunda resimler yazismalar falan. telefon faturasi gelince geceleri degisik degisik numaralari aradigini gördüm, o numaralari aradigimda kadinlar cikti telefna, bitanesi bana herseyi anlatti: bulusmuslar, biseyler icmisler, esim onun kolunu oksamis, sonrada otel odasina cikmislar.....
ben yinede durdum, niye diye sormayin, kendim bilmiyorum bile. ta ki 3 ay öncesinde kadar.
günlerce eve gelmiyordu, aksamlari eve ugrayip, dus alip hazirlanip cikiyordu, yine günlerce gelmiyordu. bende artik salakmiyim dedim ne yemek yaptim nede camasirini yikadim. annesinin bundan haberi vardi, hatta herseyi anlatmistim, bana "tabi senden alamadigini disardan aliyor" dedi, sastim kaldim.
babaannesi bana "olsun bosver, disardakiler köpek, o onlara gider ama yinede eve gelince senin yatagina girer" dedi. ben anladimki bunlar asla ve asla insan degilmis, kendi kizlari olsa böyle yapmazlardi.
disardan bakinca güya cok gururlular, cok saygililar ama insan degiller.

esim evlendikten sonra ailesinin taktigi bilezikleri aldi elimden. evlenince mehir icin anlasmistik ama onuda ödeyemem diyor.
yani su an elimde hic birsey yok. annemlerdeyim.
esime anlasmali bosanalim diyorum, onuda istemiyor.

almanyada yasadigim icin burda kanunlar baska, aldatinca delileri mahkemeye sunup bosanilmiyor maalesef. 1 sene beklemek gerekiyor bosanmak icin.

kizlar napabilirim hakkimi almak icin? allah korkulari olsa zaten öderlerdi mehiri ama yok demekki, vede anlasmasli bosanmaya nasil ikna edebilirim.

Siz sartlari agir bir cakismeli dava acarsaniz gkzu korkabilir. Ozaman da anlasmali da olsa bosanmaya razi olur gibi geliyor. Tabi alman hukukunu bilmiyorum. Sartlari agirlastirmak icin ne sunmalisiniz. Neler sizin lehinize olur bilmiyorum

cok kötü hastalandim, almanyada firtina kopuyor, avukata gidemedim, randevumu haftaya aldim

bazilari herhalde konuyu bastan okumuyor, burasi almanya, burdaki sartlar maalesef türkiyedeki gibi degil.
keske olsaydi ama degil, ben zaten alman kanunlarina göre evlendim, türk konsolosda evlenmedim.

Merhabalar kizlar, aradan biraz zaman gecti ve ben avukatimla görüstüm. En son durum su: mehir icin tazminat davasi acilacak. Imam'in yazdigi kagiti avukatima gösterdim, dava acmak icin yeterli dedi. Eski esime haber coktan gitti, hatta cevap vermek icin bi süre verildi. gecende onu aradim geri kalan 2-3 esyami almak istedigimi söyledim oda bana hepsini cöpe attigini söyledi. Nasil bir insan bu? Ben yanlislikla bende kalan mektuplarini ona yolladim ve o esyalarimi cöpe atmis.

Nasil bir insan yaaa ben bununla nasil evli kalmisim, nasil bir evde yasamisim....onun karisi oldugum icin utaniyorum, onun soyadini tasimak midemi bulandiriyor, artik ondan ve ailesinden kurtulmak istiyorum heleki bu davranisindan sonra....her ne olursa olsun esyalari cöpe atmak ne demek ya?
Aileside pek umursamiyor, yoksa onlardan rica ederdim ama yok...annesi beni hem faceden sildi hemde whatsappten engelledi....cok rahatsiz ediyordum ya hanimefendiyi :KK70: ay ne komik insanlara ben tahammül etmisim

Icimde artik bir nefrer olmaya basliyor onlara karsi, onlari bütün almanyaya rezil etmek istiyorum...soranlara zaten söylüyorum olanlari, herkes sasirip kaliyor nasil insanlarmis diye

Demekki adamin mantigi ne senle ne de sensiz. Yapcagimi yapayim sen yine elimin altinda ol.

yalnız bu herifin sıkıntısı geçmişinden geliyo.. yani yetiştirilme dönemi sıkıntılı bence..
konu sahibesinin kayınvalidesinin ve "eşinin babanesinin" söyledikleri zaten herşeyi açıklıyo..
erkekmiş yaparmış dışardakiler köpekmiş gezer gezer senin koynuna gelir'miş ve daha niceleri..

bu herifi yetiştiren kadınlar bu lafları konuşuyosa o herifin de böyle cins bişey olması gayet normal..
en başta ailenin kadınlarında iş yok.. rezil bi zihniyete sahipler.. ailecek ruhları hasta..

Allah tez zamanda kurtarsın bacım seni bunlardan...

bana kalsa bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar ne halleri varsa görsünler derdim ama sen mehirini almak istemekte de haklısın tabi ki...

Sagol yorumun icin, bende öyle düsünüyorum. Yaptiklari ve söyeledikleri gercekten normal degil ama bunu onlara söylesen asla kabul etmezler, üste cikmaya calisirlar

Zaten anneside kendiside ahimi aldilar, cekecekleri col var

kayınvalidenler haklı.
madem gittin niye geri döndün?
ya gideceksin arkadaşım ve boşanacaksın yada görmezden gelip katlanacaksın.
yani hem olay yaratıp hemde affedersen zincirin halkaları gibi bir sürü hatayla karşılaşırsın.

neyin anlaşmalı boşanmayı bekliyorsunuz canım bu adam resmen seni kullanmış birde anlaşmalı boşanalım diyorsun yapma gözünü seveyim bir kez bile değil çok defa aldatmış burnunu sürttür hakkını ara mehirini iste vermesin iste affedersin o. para varda sana mı yok yani delililerini topla mahkemeye ver tazminat iste çok sinirlendim aşağılık adam.

X