esim beni aldatti, her türlü kandirdi ama yinede anlasmali bosanmak istemiyor

Alm
slm kizlar, ben almanyada yasiyorum, o yüzden türkcem iyi olmayabilir ama size kendimi en iyi sekilde ifade etmeye calisacam, eger anlamadiginiz bisey olursa sormaya cekinmeyin lütfen :)

ben 2012nin nisan ayinda hayatimdaki en büyük hatami yaptim: evlendim. esimle severek evlendik, ilk basta hemen evlenmeyi düsünmüyorduk ama araya aileler girince hersey birden oldu.
evlenmeden önce esimle 10 ay nisanli kaldi. tanistiktan 1 sende sonra nisanlandik.
kavgalarimiz aslinda nisanlandiktan sonra baslamisti ama cok agir degildi, her cift nasil tartisirsa öyle tartisiyorduk. evlendikten sonra daha kötü oldu. balayinda bile cok kötü kavgalar oldu, biz balayina türkiyeye side'ye gitmistik, orda kavga edince elimde cantami ve pasaportumu aldi ve gitti.
evlendikten 2 ay sonra ben cok süphe icindeydim, zaten eve sürekli gec gelirdi vede surati asik olurdu, benimle asla oturup konusmazdi, bende bilgisayara casus programi yükledim ve 1 haftaligina annemlere ziyarete gittim. geldikten sonra ilk isim bilgisayara bakmakti. hemen hersey ortaya döküldü, beni taaa nisanliyken bile aldatmis; kizlarla bulusmus, canim cicim bitanem demeler falan. ben sinir kirzi gecirdim, onu eve cagirdim ve elime ne gecerse ona attim firlattim. annemleri aradim, geldiler beni alip götürdüler. esim köpek gibi pesimde kostu, agladi, zirladi, 2 hafta sonra beni bi daha yapmayacagina ikna ederek geri götürdü. annesigilin tepkisi su oldu "madem gitti, niye geri geldi", bu arada sunu demeden gecmeyeyim, annemler beni almadan önce onlari cagirip herseyi anlattim, oglunuz beni aldatti dedim (affedersiniz internette hayat kadinlarla yazismis, bulusmus). yani neler oldugunu biliyorlardi.
ben döndükten sonra durumlar 1 ay falan iyidi, sonra yine kötü oldu, yine gec gelmeye basladi. ben hatayi kendime aradim, cok ugrastim, cok sabrettim. cebinde otel faturalari buldum, telefonunda resimler yazismalar falan. telefon faturasi gelince geceleri degisik degisik numaralari aradigini gördüm, o numaralari aradigimda kadinlar cikti telefna, bitanesi bana herseyi anlatti: bulusmuslar, biseyler icmisler, esim onun kolunu oksamis, sonrada otel odasina cikmislar.....
ben yinede durdum, niye diye sormayin, kendim bilmiyorum bile. ta ki 3 ay öncesinde kadar.
günlerce eve gelmiyordu, aksamlari eve ugrayip, dus alip hazirlanip cikiyordu, yine günlerce gelmiyordu. bende artik salakmiyim dedim ne yemek yaptim nede camasirini yikadim. annesinin bundan haberi vardi, hatta herseyi anlatmistim, bana "tabi senden alamadigini disardan aliyor" dedi, sastim kaldim.
babaannesi bana "olsun bosver, disardakiler köpek, o onlara gider ama yinede eve gelince senin yatagina girer" dedi. ben anladimki bunlar asla ve asla insan degilmis, kendi kizlari olsa böyle yapmazlardi.
disardan bakinca güya cok gururlular, cok saygililar ama insan degiller.

esim evlendikten sonra ailesinin taktigi bilezikleri aldi elimden. evlenince mehir icin anlasmistik ama onuda ödeyemem diyor.
yani su an elimde hic birsey yok. annemlerdeyim.
esime anlasmali bosanalim diyorum, onuda istemiyor.

almanyada yasadigim icin burda kanunlar baska, aldatinca delileri mahkemeye sunup bosanilmiyor maalesef. 1 sene beklemek gerekiyor bosanmak icin.

kizlar napabilirim hakkimi almak icin? allah korkulari olsa zaten öderlerdi mehiri ama yok demekki, vede anlasmasli bosanmaya nasil ikna edebilirim.
Almanyada 1 yilsa iyi turkiyede 2 yilda bosanysun cekismeli olunca

Hanimefendi niye anlasmali bosanacaksiniz ki, deli misiniz ? Elinizdeki kanitlari guzelce toplayin, kanitiniz yoksa da kanit toplamak icin eve donun barismis gibi yapin, sonra da kanitlari toplayip toz olun.

Dava acin guzelce, bunca aldatmaya giydigi dona kadar alirsiniz.
böyle insanlar karşısında cin gibi olmak zorundasın.
ben bile şu anda bunu yapıyorum.
boşanıcam ama aynı evde kalıp onun başının etini yiyorum.onun bana yaptığını yapıp bi yakın bi uzak davranıyorum.
bence kesinlikle anlaşmalı boşanma.
ordaki kanunları bilmiyorum ama bi sene de sürse dava ben hakkımı arardım

Mehiri vermek zorunda, dinen o senin hakkın. Ama bu kadar zina yapmış adam haktan hukuktan anlarmı

Bende almanyada kaliyorum ve evet bizim burda kanunlar senin dedigin gibi malesef. Ama benim bildigim kadariyla imzali kagidin duruyorsa mehir icin catir catirda vermek mecburiyetinde. Ve altinlari onun aldiginda dahil bi kanitin varsa onlari bile geri alirsin sonucta sana gelen hediye iblar dugun bandindanda ispatlanir. Iste tek problem altinlari senden aldigini ispatlamak.

evet mehir icin imam imza atti, vede sahitlerin isimleri yaziyor, o kagit hala bende

İyi de avukatın dediği o bi sene nasıl bi sene? Yani ne zamandan itibaren başlıyormuş?
Aldatıldığınızı öğrendikten itibarense, öğreneli 1 sene olmuş zaten.
Aldatıldım diyerek davayı açtıktan sonra mahkeme 1 sene bekletiyorsa, tamam, davayı açın siz, bi sene beklenilsin. Orda aylardır gurursuzca kalmışsınız adamın yanında zaten, bi sene daha bekleyiverirsiniz, sizin için bi farkı yok.
gurursuzca cok agir bir kelime bence, lütfen biraz düsünerek yorum yazin, karsinizdaki de bir insan yani...

sifreleri ortaya cikti girdigi sitelerden, ordan da gecmise bakinca hersey ortadaydi
Anladım,yeni açılan her konuya fake mi diye şüpe oluyor da içimde kusura bakmayın,allah kolaylık versin eşiniz iflah olmaz bence bırakın bu adamı kendi haline,huzurlu hayatınızı yaşayın.

böyle insanlar karşısında cin gibi olmak zorundasın.
ben bile şu anda bunu yapıyorum.
boşanıcam ama aynı evde kalıp onun başının etini yiyorum.onun bana yaptığını yapıp bi yakın bi uzak davranıyorum.
bence kesinlikle anlaşmalı boşanma.
ordaki kanunları bilmiyorum ama bi sene de sürse dava ben hakkımı arardım

ilk basta bende sadece o pislikten kurtulmak istiyordum ama ailem hep bana hakkini ara, yasadiklarin acisini anca böyle cikarirsin dediler, hatta onun verdigi parayla bi fakire biseyler yapmak istiyorum

Mehiri vermek zorunda, dinen o senin hakkın. Ama bu kadar zina yapmış adam haktan hukuktan anlarmı
evet bence tesadüfen gecen tv'de izledim, hoca üstüne basa basa söyledi, mehir kadinin hakkidir diye vede her ne olursa olsun erkek o mehiri vermek zorunda....bende istiyorum, sonucta onunla 3 senem gecti

Anladım,yeni açılan her konuya fake mi diye şüpe oluyor da içimde kusura bakmayın,allah kolaylık versin eşiniz iflah olmaz bence bırakın bu adamı kendi haline,huzurlu hayatınızı yaşayın.
sorun degil :) sorabilirsiniz, evet bende zaten hic ilgilenmiyoruma ama hakkimida istiyorum, yaptiklari yaninda kalmasin

2012 de evlendiyseniz neden bosanmak icin bir sene daha beklemeniz gerekiyor? Benim bildigim evlilik süresi bir seneyi gectiyse bosanma davasi hemen acilabilir.

Anlattiklariniza göre bu evliligin olur yani kalmamis. Umarim bir an önce bosanir yeni bir hayat kurarsiniz kendinize. Yasananlari Allaha havale edin; o en güzel sekilde hakkinizi soracaktir..

Aldatmayla ilgili de bir avukata danisin belki tazminat davasi acilabilir böylelikle hakkiniza kavusursunuz.. Allah yardimciniz olsun..

2012 de evlendiyseniz neden bosanmak icin bir sene daha beklemeniz gerekiyor? Benim bildigim evlilik süresi bir seneyi gectiyse bosanma davasi hemen acilabilir.

Anlattiklariniza göre bu evliligin olur yani kalmamis. Umarim bir an önce bosanir yeni bir hayat kurarsiniz kendinize. Yasananlari Allaha havale edin; o en güzel sekilde hakkinizi soracaktir..

Aldatmayla ilgili de bir avukata danisin belki tazminat davasi acilabilir böylelikle hakkiniza kavusursunuz.. Allah yardimciniz olsun..
cok tesekkür ederim, allahim böyle durumda olanlarada yardimci olsun insallah

avukatima sordum ama maalesef böyle biseyin mümkün olmadigini söyledi, tek sansim mehir icin hakkimi aramak, basta bisey icin maalesef tazminat davasi acamam, almanyada böyle bi yer iste...

cok tesekkür ederim, allahim böyle durumda olanlarada yardimci olsun insallah

avukatima sordum ama maalesef böyle biseyin mümkün olmadigini söyledi, tek sansim mehir icin hakkimi aramak, basta bisey icin maalesef tazminat davasi acamam, almanyada böyle bi yer iste...

Cok zor durum. Allah en hafif sekilde atlatmayi nasip etsin insallah. Mehir icin hakkinizi arayin bu durumda. Insallah alirsiniz; alamazsaniz da öteki tarafta elbet onun hesabi sorulur. Rabbim kimsenin hakkini kimsede birakmaz. Dilerim bundan sonra iyi insanlarla karsilasirsiniz.

Cok zor durum. Allah en hafif sekilde atlatmayi nasip etsin insallah. Mehir icin hakkinizi arayin bu durumda. Insallah alirsiniz; alamazsaniz da öteki tarafta elbet onun hesabi sorulur. Rabbim kimsenin hakkini kimsede birakmaz. Dilerim bundan sonra iyi insanlarla karsilasirsiniz.

cok sagolun, beni duygulandirdiniz

bende pek savasmam ama bi sefer sansimi denemek isterim, senelerce mehirin pesinde kosacak degilim, sizin dediginiz gibi onun hesabi elbet bir gün sorulacak, ben allahima sükrediyorum, dua ediyorum ki annem babam bana "kapimiz her zaman acik" dediler, onlar benim arkamda, artik basim yere gelmez, allahin izniyle bu senenin sonunda ondan ve o igrenc soyadini tasidigim icin utancimdan kurtulacam

cok sagolun, beni duygulandirdiniz

bende pek savasmam ama bi sefer sansimi denemek isterim, senelerce mehirin pesinde kosacak degilim, sizin dediginiz gibi onun hesabi elbet bir gün sorulacak, ben allahima sükrediyorum, dua ediyorum ki annem babam bana "kapimiz her zaman acik" dediler, onlar benim arkamda, artik basim yere gelmez, allahin izniyle bu senenin sonunda ondan ve o igrenc soyadini tasidigim icin utancimdan kurtulacam

Cok sükür ne güzel ailende yanindaymis. Cok önemlidir aile destegi; eminim onlarinda yardimiyla daha cabuk toparlanirsin. Ben evlenmedim ama nisan attim daha önce. Sagolsun ailem her daim arkamda oldular. Onlarin destegiyle toparlandim cok sükür. Geciyor hersey su hayatta; bu günlerde gececek ve özgürlügüne, huzuruna kavusacaksin Allahin izniyle. Ne güzel sende inaniyorsun buna ve güclü duruyorsun. Allah bu sürecte hem yardimcin olsun hemde sabir versin.

Amber, bir tutarsızlık var burada...

1 seneyi neden bekliyorsun? Çiftler anlaşmalı boşanma hakkını kazanmak için 1 yıl sürenin dolmasını beklerler, çekişmeli boşanma her an açılabilir istersen evlendikten 1 gün sonra aç.

Almanya yasalarından bahsedip tazminat davası açamayacağını söylemişsin, yanlış, açarsın ve donuna kadar da alırsın.

Tazminat davasını ancak anlaşmalı boşanma davalarında açamazsın zira genellikle protokole, çiftlerin birbirlerinden herhangi bir tazminat talebinde bulunmadıkları ve gelecektede bulunmayacaklarına dair bir anlaşma maddesi eklenir, buna istinaden açılmaz.

Çekişmeli boşanma davasında ise zaten dava dosyasına maddi-manevi tazminat telepleri eklenir.

Sen çekişmeli boşanmalısın zira, bu adam sana hiç bir hakkını vermeyecek. Delillerini topla, çekişmeli davanı aç ve tazminatlarıda ekle.

Ayrıca avukatını değiştir, seni feci halde yanlış yönlendiriyor. Baştan aşağı yanlış.Bırak normal bir avukatı, bir kaç hukuk dersi görmüş bir kişi bile az çok bilir neyin ne olduğunu.

Zamanın dolmasını bekle. Aldattıgına dair kanıtları topla. Sana feci bi nafaka ödeyecek.

Amber, bir tutarsızlık var burada...

1 seneyi neden bekliyorsun? Çiftler anlaşmalı boşanma hakkını kazanmak için 1 yıl sürenin dolmasını beklerler, çekişmeli boşanma her an açılabilir istersen evlendikten 1 gün sonra aç.

Almanya yasalarından bahsedip tazminat davası açamayacağını söylemişsin, yanlış, açarsın ve donuna kadar da alırsın.

Tazminat davasını ancak anlaşmalı boşanma davalarında açamazsın zira genellikle protokole, çiftlerin birbirlerinden herhangi bir tazminat talebinde bulunmadıkları ve gelecektede bulunmayacaklarına dair bir anlaşma maddesi eklenir, buna istinaden açılmaz.

Çekişmeli boşanma davasında ise zaten dava dosyasına maddi-manevi tazminat telepleri eklenir.

Sen çekişmeli boşanmalısın zira, bu adam sana hiç bir hakkını vermeyecek. Delillerini topla, çekişmeli davanı aç ve tazminatlarıda ekle.

Ayrıca avukatını değiştir, seni feci halde yanlış yönlendiriyor. Baştan aşağı yanlış.Bırak normal bir avukatı, bir kaç hukuk dersi görmüş bir kişi bile az çok bilir neyin ne olduğunu.

daha önce söyledigim gibi, almanyada maalesef bi sene ayri kalmak gerekiyor bosanma davasinj acmadan önce, bu bi sene iki cift ayri olduguna dair anlasirsa basliyor yada birisi evden cikip baska bi eve yada yere tasinirsa, bu sürec annemlere geldigim gün basladi
avukatima sordum o da onayladi, yani senenin sonunda 1 sene bitmis olucam ve avukatim anca o zaman bosanma davasini acabilecek, nafaka yada tazminat davalari ayri aciliyor, yani bosanma davasi ayri tazminat davasi ayri, almanyadaki kanunlar böyle ben bunu avukatima ayri ayri sordum her türlü ihtimale karsi

daha önce söyledigim gibi, almanyada maalesef bi sene ayri kalmak gerekiyor bosanma davasinj acmadan önce, bu bi sene iki cift ayri olduguna dair anlasirsa basliyor yada birisi evden cikip baska bi eve yada yere tasinirsa, bu sürec annemlere geldigim gün basladi
avukatima sordum o da onayladi, yani senenin sonunda 1 sene bitmis olucam ve avukatim anca o zaman bosanma davasini acabilecek, nafaka yada tazminat davalari ayri aciliyor, yani bosanma davasi ayri tazminat davasi ayri, almanyadaki kanunlar böyle ben bunu avukatima ayri ayri sordum her türlü ihtimale karsi

Senin eşin Türk Vatandaşı değil mi? Avukatın sana Almanya'da olsanız dahi Alman veya Türk kanunlarına göre boşanma seçeneğinin olduğunu , isterseniz Türk yasalarına göre boşanabileceğinizi ve evlilik tarihinizde bu yönetmeliğin(Rom III) yürülükte olduğunu, 1 yıl şartının bu sayede aranmadığını belirtmedi mi? Ayrıca, boşanma davası ayrı, tazminat davası ayrı olacak diye bir kaide yok, istenirse böyle yapılabilir ama yapılmak zorunda değil. Türkiye'de ise tazminat talebi boşanma davası ile birlikte açılmak durumunda.Aradaki fark bu...

Google bu konuda yeterince bilgi vermiyor, Hukuk kitaplarına bakmak elzemdir. Bir avukatın bunu nasıl es geçtiğini anlayamadım.

X