Eşim benden sogumus

sen görürsün deyip nasılda doldurmuş kendini şartlamış eşiniz... çok üzüldüm allah yardım etsin belki cezalandırmaya çalışıyor blöf yapıyordur yada gerçekten köprüleri attı... onsuz olabilcekseniz ikinci seçeneği tercih edin derim çünkü aynı evin içinde resmiyet olmaz ilerde eve geç geldiğinde yada ne bileyim başka bayanlardan mesaj geldiğinde bu durumu hazmedebilirmisiniz? çok kötü bir durum inşallah sağlıklı bir şekilde üstesinden gelirsiniz:KK43:

Iki tane kucuk cocugumuz var.Bir tanesi bebek daha.Çok aşık olarak evlendim.Dünyanın en yakışıklısı oydu benim için.Problemlerimiz oldu.Aileler,fikir uyuşmazlıkları,benim rahat büyümemden kaynaklanan hicbir iş bilmemem.Her ayrılmaya karar verişimizde hep düzeltmeye çalıştım kendimi.Ama ben hep ilgiye muhtaçtım.
Çocuklar olana kadar idare edilebilecek düzeydeydi.2. bebeğime hamileligimin 4.ayında bir tartısma yasadık.Çok büyük birsey degildi bana gore ama bana sen gorursun dedi.
Hamilelikten sonrada bebegimin kolik olmasindan anlayamadim.
Son 2 aydir biraz duzen yerine gelmeye baslayinca fark ettim cocugu bahane edip yanimda yatmiyordu.Beraber zaman gecirmiyorduk.Ben hadi sunu yapalim
dedikçe kaçıyordu benden.
Sonuc konusmak icin cagirdigim esim benden sogumus ve iki secenek sunuyor.
Ya bosanacagiz
Ya da ayni evde cocuklar icin iki resmi insan olarak yasayacagiz.
Kararı bana birakti
Simdi soruyorum size ben ne yapayim.

başka biri var gibi.

sen görürsün deyip nasılda doldurmuş kendini şartlamış eşiniz... çok üzüldüm allah yardım etsin belki cezalandırmaya çalışıyor blöf yapıyordur yada gerçekten köprüleri attı... onsuz olabilcekseniz ikinci seçeneği tercih edin derim yani boşanmayı çünkü aynı evin içinde resmiyet olmaz ilerde eve geç geldiğinde yada ne bileyim başka bayanlardan mesaj geldiğinde bu durumu hazmedebilirmisiniz? çok kötü bir durum inşallah sağlıklı bir şekilde üstesinden gelirsiniz:KK43:

Allah yardimciniz olsun.bosanmak ne kadar kolay oldu bu erkek! Ler icin.ortada kalan onca kucuk yavrunun vebali yok zaten di mi? Ne kolay sikildim, sogudum bitti vs.demek.soylenecek hicbir soz yok.ne yapmaniz konusuna gelince...ayni senaryolari yasadim ve oysa ki altinda cokkkk baska gerekceler varmis.sonuc; bosandim tabi ki Allaha havale ederek...

şu a nda bende aynı durumdayım. paşa sıkılmış. bu yeni nesil erkekleri boğasım var.

boşanmak o kadar kolay değil. eşinizi ikna edin. terapiye gidin. 2 çocukla sizi öylece bırakamz yok böyle bi dünya. çok kızdım yaa..bencil yaratıklar..bendede bu modelden var 1 tane

Madem o size seçenek sundu sizde ona bir seçenekle gidin. Kafasında bitirmiş eşiniz ve her şeyi çok hafife alıyor. Ama bilmiyor ki o kafada bitenler uygulamaya geçince kafasındaki hesaplar gibi olmuyor. Belli ki kinci bir yapısı var ve şuan siz ona ne yapsanız fayda etmez. O yüzden bırakın gitsin. Ama sizin şartlarınızla gitsin. Öncelikle evleri ayırın ve evden eşiniz gitsin bir iğne bile almadan sadece kendi kişisel eşyalarını alsın ve gitsin. Bu süreçte bir pedegogtan yardım alın ve sınırlarınızı koyun. Bir nevi boşanma sürecini başlatmış olun yani. Hemen koşun mahkemeye gidin demiyorum ama o yola girin. Zaten adli tatil başlamak üzere. Boşanırsanız çocuklarını sınırlı zamanda görme hakkı olacak tamam belki siz kararı birebir uygulamayacaksınız ama en azından bir sınır çizmiş olacak. Aynen sanki o sınır çizilmiş gibi cumartesi yada pazarları görüştürün hafta içine de bir gün belirleyin sadece o zaman görsün çocuklarını. ama çocukların dengesini de bozmayın tabi. Onların görüşmelerinde siz yanında olmayın. Hiçbir özelinizi anlatmayın eşinize sizi bilmesin görmesin. Güçlü olun dik durun. Hayat eşinizden ibaret değil. Zaten sizin hatanız bu olmuş aşktan gözünüz kör olmuş ve kendimizi unutmuşsunuz. Eşiniz sizi sindirmiş. Her sorunda kendinizi suçlamışsınız. Her seferinde siz kendinizi düzeltme çabasına girmişsiniz. Detayları bilmiyorum tabi kide hatalı yanlarınız vardır ama karşınızda daha anlayışlı bir insan olsa daha destekleyen bir insan olsa belki de siz o hataları yapmazdınız. Öncelikle kendinizin değerini bilin lütfen. Kendinizi yeniden fark edin. İki tane pırlanta gibi evladınız var ve onlar güçlü bir anneyi hak ediyor. Onları babasız bırakmayacaksınız siz babasıyla yollarınızı ayıracaksınız onlar sizin evlatlarınız olarak kalacak bunu sakın unutmayın. Bu süreci başlatın aramadığınız arkadaşlarınızı arayın okumadığınız kitaplara başlayın. Kendinizi sevin. Sonrasında enerjiniz değişecektir kendinize olan saygınız artacaktır ve eşinizde size farklı gözle bakmaya başlayacaktır. Evlilik bir çocuk oyunu değil tamam sen bunu bunu yaptın bende sana gösteririm günü düşüncesiyle evlilik olmaz. Eşiniz şuanda sizi hak etmiyor. Siz güçlendikten sonra belki de eşiniz pişman olacak ama siz istemeyeceksiniz belli mi olur. Sonunda tercihi siz yapacaksınız. Belkide bu süreç sizi mutlu edecek ve boşanmayı tercih edeceksiniz belkide ilişkinizi güçlendirerek devam etme kararı alacaksınız. Bir kadının yeniden doğmaya ihtiyacı var silkelenin ve o kadını yeniden doğurun. Buna eşinizi kapının önüne koyarak başlayın mesela.

Esim uc kere beni cok uzecek kelimeler kullandi bende bunun uzerine dayanamayip mekani terk ettim hamileydim baska bir memleketteydik ve pesimden gelmedi saatler sonra arabanin anahtarini almaya gelince ben donuyorum dedim olmaz dedi beraber donucez dedi ve bana yol boyunca sana gostericem dedi aglaya aglaya gelmistim
mekanı terk etmeniz çok yanlış :/ dönüyorum diye üstelemişsiniz bir de . ben de hiç sevmem bu Tür davranışları . haksız yapmış sizi .

canım benim bu adam bu çocukları yaparken mutsuz değildi de şimdi anlamış mutsuz olduğunu dur ALLAH aşkına ya kendini tatmin etmiş durmuş var mı öyle iş sen iş bilmiyorsan sana yardım etmeliydi boşanın ama en ağır nafaka ve tazminat alın öyle ucuz kurtulmamalı sizden ne demek yani

Iki tane kucuk cocugumuz var.Bir tanesi bebek daha.Çok aşık olarak evlendim.Dünyanın en yakışıklısı oydu benim için.Problemlerimiz oldu.Aileler,fikir uyuşmazlıkları,benim rahat büyümemden kaynaklanan hicbir iş bilmemem.Her ayrılmaya karar verişimizde hep düzeltmeye çalıştım kendimi.Ama ben hep ilgiye muhtaçtım.
Çocuklar olana kadar idare edilebilecek düzeydeydi.2. bebeğime hamileligimin 4.ayında bir tartısma yasadık.Çok büyük birsey degildi bana gore ama bana sen gorursun dedi.
Son 2 aydir biraz duzen yerine gelmeye baslayinca fark ettim cocugu bahane edip yanimda yatmiyordu.Beraber zaman gecirmiyorduk.Ben hadi sunu yapalim
Ya bosanacagiz
Kararı bana birakti
Ya bosanacagiz
Kararı bana birakti
Bence boşanmayı dusunmeden once . sende eşinin sana davrandigi gibi davran bir muddet . baktin hersey ayni gidiyo . esin sana yaklaşmıyor.
O zaman bosan . cocuklarin mutsuz bir ortamda buyumesi cok daha beter ...

Ben bosanacak bir durum goremedim.sogumus falan filan..ben de esime esimden sogudugumu bazen esime kizgin ilursam soylemisligim var..ama seviyorum esimi..o da bir kez bana Benden nefret ettigini soylemisti .halbuki bunlar iletisimsizlik ve kendinj ifade edememek sonucu kizginlikla soylenmis seyler.sonrasinda esimle ne guzel gunler gecirdik ..bosanmak kolay mi ki oyle ortada ciddi birsey yokken.. gurur yapmayi kenara Birak bence. Esinle dogru iletisim kurmaya bak.tabii ki iletisim karsilikli ama once sen bi ekunden gelebi yap, o da yumusayacaktir..2 tane kucuk evladin var kolay mi oyle bosanmasi..benim 16 aylik bir kizim var...ben de lave kez bosanmayi dusundum ama sacmalamisim yani..bazen gurur cok sacma oluyor.. mutlulugun senin ellerinde bence.. esin senden degil senin davranislarindan, hareketlerinden sogumustur. Duzeltmeye calis onlari..sen ortayi buldukca o da duzelir insallah.

Inanın anliyorum onun beni istemedigini.Yuzume acik acik soyledi zaten anlamamak icin salak olmak lazim.Su anda birakip gidersem cocuklarimin geleceginide birakip gidecegim.Erkekler evliyken bir gozu gorur derler cocuklarini ya bosaninca.Iki kucucuk cocukla nasil calisip onlara nasil bakicam.Birine annem baksa oteki daha emiyor.Hasta olsalar nasil yetisecegim ikisine.Babalari nafaka verse neye yetecek.Kira faturalar bebek bezi mama .Bende biliyorum eyvallah demesini ama arkanizda birileri yoksa zor.

Kusura bakmayın ama çocukların bir geleceği falan yok o evde
Çocukların hasta olduğunda seni sevmeyen adamın sana yardımcı olacağını mı düşünüyorsun topu senin üstüne atacak sen bakamadın sen hasta ettin vs vs
Para yardımı yapacak ama her kuruşu verirken istemeye istemeye verecek gururuna yedirebilecek misin
Sanki bana da başka biri varmış gibi geldi, çünkü hiç açık kapı bırakmamış eskisi gibi olmak için
Sen bütün evi çekip çevir yemek yap temizlik yap adam gelsin yesin içsin ama seni sevmesin
Nette telefonda bir şeyler yaparken için acımaz mı kimle konuşuyor ne yapıyor diye
3 yaşındaki çocuk bir ay babasını görmesin unutur, diğerinin zaten bir şeyden haberi yok

Bir süre ailenle yaşa, 6-7 aylıkken herkes birine bırakıp çalışıyor, sütünü sağar bırakırsın emmesi çalışmana engel değil
Sonrada kendine gelince annenlere çok yakın ev tut, annen baksın sen çalış
Ailen yakın olunca hasta da olsa hakkından gelirsin her şeyin
Ama bence sen boşanmak istemiyorsun, eskisi gibi oluruz düşüncesinde olduğunu düşünüyorum

sizi üzmek istemem ama bir erkek özellikle evliyken karısına bu müdanasız davranıyorsa, benim aklıma kafayı birine takmış olasılığı geliyor.

Her ne kadar buna benzer bir şey yaşasa da insan başkalarına gelince ne diyeceğini şaşırıyor insan. Sanırım kafasında bitirmiş. Okuduğum ilk anda tek düşündüğüm hayatında biri var. Sorsanız söylemez, sakın sormayın. Telefonlarını kurcalasanız da bulamazsınız, görüşme kayıtlarını silmiştir. Erkekler kolay kolay kurulu düzenlerini bozmazlar, ta ki başka biri olana kadar ve nedense aldatılmalar hep hamilelik döneminde oluyor. Yuva yıkılmasını hiç istemem hele ki çocuklar varken. Diğer taraftan evliliği kafasında bitirmiş biri için aynı evde yaşamaya zorlanmak o kişiye zulüm gelir, her şey daha da batar, siz de giderek onun gözünde daha da düşersiniz. İstemediğim halde hala kalıyor diye düşünür.
Terapiye de yanaşmadığına göre bitirmek istiyor sanırım. Sizin için de zor, istenmeyen bir yerde yaşamak. Karar sizin ama ben ayrılmayı tercih ederdim, hiç değilse geri kalan saygıyı korumak için. Belki şöyle yapabilirsiniz: O evi asla siz terk etmeyin. Madem bitirmiş her şeyi kafasında o gitsin. Siz evde kalın, düzeninizi bozmayın. Ama çocukların geçimini temin etsin. İkiniz de düşünün. Hemen boşanmayın. Ola ki net bir karar verirseniz, boşanmak isterseniz de asla ve asla onun şartlarıyla değil, kendi şartlarınızda ve en çok da çocukların geleceğini düşünerek anlaşma hazırlayarak boşanın ya da hiç sizin şartlarınızı kabul etmezse de sonuna kadar haklarınızı almak için davanızı açın.
Devam etmek istemeyen bir insanı hiç zorlamayın, salıverin gitsin. Çoook pişman olacak inanın. Erkekler önce kolay sanıyor, bitirince tekrar bekar hayatına kavuşunca mutlu olacağını sanıyor, istediğinde çocuklarını görecek ama bekar hayatına da devam edecek.... Bu hayatı inan en fazla iki yıl yaşadıktan sonra kafaları dank ediyor. Pişmanlıklar başlıyor. Zorla tutarsanız, yani çocuklar için bu evliliğe devam ederseniz, daha da kaçmak isteyecektir, gözü daha da dışarıda olacaktır. böyle durumlarda genelde salıvermek gerekiyor. Evrene salın gitsin. Çok pişman olacak, dilerim en kısa sürede pişman olur. Allah yardımcın olsun.

Ya bosanacagiz
Kararı bana birakti
Bu şekilde yaşamaktansa ayrılmak en mantıklısı tabi ki.

Acaba blöf yapıyor olabilir mi?

r.madem cocuklarinzi babasindan ayirmak istemiyorsunuz sizde esinizi gorm3zden geli ustine dusmeyin.kendinize bakin bakimli guel giyinin.esinizi tekrar kazanin.tabi simdi bu soylediklerimede takilir bazilari ama siz ayrilmak sitemediginiz icin soyluyorum bunlari

Ortada büyük bişey yokken boşanmayı oyuncak ediyolar,bugün bütün konuları okurken sinirleniyorum ne dengesiz adamlar var yahu..evlerden ırakk,,yok ya ben en iyisi susayım şöyle adamları okudukça sinirlerim geriliyo ..evlilik hakikaten şans işi çok şükür benim şansım yaver gitti seninkidde düzelir inşallah

Butun yorum yapan arkadasları tek tek okudum.Hepinize çok teşekkur ederim.Bende böyle bir konu okusam neden bosanmıyor,en azından gururu kalsın,kendine saygısı bitmesin derdim.Ama insanın başına gelince bin tane soru işaretiyle baş başa kalıyor insan.
Bende sizin gibi başka bir kadın olduğu düşüncesindeyim lakin ispat edemiyorum.
Bazı arkadaşlar esinden ayrılmak istemiyorsun sanırım demisler,ayrılmak istiyorum fakat yaşam şartlarımızı oluşturmam lazım once.Ben ne umarken çok farklı şeylerle karşılaştım.Biraz bu durumu hazmetmem lazım sanırim.Annemin evine donemem boyle bir secenegim yok.

Butun yorum yapan arkadasları tek tek okudum.Hepinize çok teşekkur ederim.Bende böyle bir konu okusam neden bosanmıyor,en azından gururu kalsın,kendine saygısı bitmesin derdim.Ama insanın başına gelince bin tane soru işaretiyle baş başa kalıyor insan.
Bende sizin gibi başka bir kadın olduğu düşüncesindeyim lakin ispat edemiyorum.
Bazı arkadaşlar esinden ayrılmak istemiyorsun sanırım demisler,ayrılmak istiyorum fakat yaşam şartlarımızı oluşturmam lazım once.Ben ne umarken çok farklı şeylerle karşılaştım.Biraz bu durumu hazmetmem lazım sanırim.Annemin evine donemem boyle bir secenegim yok.
ailenin evine dönemezsen çocuklarla nasıl geçineceksin

X