Eşim benden bir şeyler saklıyor sanki

Ya şu mesajı görünce gülmekten gözlerimden yaşlar geldi, ama kendi ağlanacak halime güldüm :)) benim eşim kayinbiraderim ve kayınpederim ortaklar. kazançları ve masrafları da ortak hesaptan alınıp odeniyor. benim "elti" dikkatinizi çekerim görümce olsa can kurban ama "elti" ye ev yapıldı ben kiradayim ve aynı sizin gibi kayınvalide ve kayınpederin parası, istediğine ev alır beni ilgilendirmez modunda dolanırken, "elti" bizim kiramiz yok masrafimiz yok onlar kira ödeyip masraf yapiyor evi kapatıp kayınvalide ve kayınpederle birlikte kalsinlar demiş ..
Bunu ilk duyduğumda o kadar ofkelendimki.. dedimki ben safim ya ben salagim dedim! Onlara ev yapılırken ben sustugum için, yırtık olmadığım için, bana ne onların parası dediğim için ben tam bir salagim dedim.

O zamandan beri şunu sorguluyorum,
Bir anne- baba sizce de iki çocuğuna da eşit imkanlar sunmak zorunda değil mi? Adaleti sağlamak zorunda değil mi?

Konu sahibinin kötü niyetinden ve kötü niyetli bu konusundan bağımsız olarak bu soruyu soruyorum?
Oooooh eltiyle kayınçodaki keyfe bak. Güneşli evlerinde rahat rahat otursunlar, siz de kv kp ye bakın. Kimi ihya ettilerse bi zahmet onlara baktıracaklar kendilerini.

Sizin aile dinamiklerinizi bilemeyiz. Ama genele bakınca bence anne babanın her çocuğuna eşit imkanlar sunma zorunluluğu yok. Sunsa iyi olur ama
zorunluluk kavramı girince işin içine orda bir durmak lazım benim düşünceme göre.

Bir de eşitlik her zaman adalet değildir. Şu görseli çok severim, çok güzel özetler bu sözü;
Eki Görüntüle 2700186
Evet çok güzel bir bakış açısı bu görseli ben de çok severim :) adalet kavramı ailelerin mecvut durumuna göre degisebilir tabiki, gorseldeki adaleti gorebilsek ona can kurban :)

Abisine olsaydi mesela. 🤔
Abisi de eşi de 20 binlik borcu 500 500 ödemesine tamam mı derdi?
O altınlar bir bir giderdi borç için.
Görümce olunca, adam defalarca söylemek zorunda kalıyor, 500 TL için.

Kardeşiyle konuşmus olma düşüncesi bile rahatsız ediyor. Çünkü evlendin ya sadece eşinle konuşabilirsin, kardeşinle konuşmak için karından icazet alman lazım. 😑
Ooooo, abi fenaymış ama. Burunlarından getirirdi. Görümce güzel güzel derdini anlatmış ya, ondan kötü şimdi.

Kayinvalidenizin evine ayda 1 kere gidiyorsunuz. Ayni apartmandaki gorumcenize kapıdan nasılsın demeyi bile buyuk bir problem haline getiriyorsunuz.
Insanlar size 20 bin borc vermis, gorumce babasinin evinde oturuyor diye, akliniz sıra o 20 bini gorumce sizin kiraya yardim etmis gibi sayacaksınız.
Bu yaptığınız ayıp ötesi ayıp.
Eşiniz belli ki genis gönüllü ve mert biri. Borcunu dertlenen insan iyidir. Sacma sapan seylerle kırıp, uzaklastirmayin adami kendinizden.
Eşinize ve ailesine sabirlar diliyorum

Kardesiyle plan yapıp benm uymamı beklemesine hastayım ödeyecek olwn biziz benmle konuşması lazım
Nereden biliyorsunuz kardeşiyle plan yaptığını.borc varsa ödeyeceksiniz.plan dediğiniz geri ödeme planıysaa bu da normal.borc sizin borcunuz.karsi taraf çalışmiyormus.odeyebildiginiz en kısa sürede odemelisiniz .belki işsiz kalacaklarını düşünmediler size verirken.hersey insan için.geri ödenmesi gerekli bir borç monttan daha önemlidir.bence duygu sömürüsü yapmışsınız.gerek yokm

Nereden biliyorsunuz kardeşiyle plan yaptığını.borc varsa ödeyeceksiniz.plan dediğiniz geri ödeme planıysaa bu da normal.borc sizin borcunuz.karsi taraf çalışmiyormus.odeyebildiginiz en kısa sürede odemelisiniz .belki işsiz kalacaklarını düşünmediler size verirken.hersey insan için.geri ödenmesi gerekli bir borç monttan daha önemlidir.bence duygu sömürüsü yapmışsınız.gerek yokm
Yook canım mesela eşim sanayiye gitti. Ustaya borçlandı, ödeme koşullarını bana soracak. Usta kim ki ? Ben evin hanımıyım hem de çalışıyorum, ustaya borcumuz var diye , ustanın nasıl bir söz hakkı olabilir ? Allah akıl fikir versin ya

10 bin liralik altin bozdurun, gomcenize verin bari. Kalanını 500 500 ödemeyi teklif edin.
Kendi altınınızı 500 500 biriktirip yerine koyarsiniz. Nasil fikir?
Aaaa olur mu? Görümceye ev vermiş babası, orda oturuyormuş. Onun acısı bir şekilde çıkmalı.

Aaaa olur mu? Görümceye ev vermiş babası, orda oturuyormuş. Onun acısı bir şekilde çıkmalı.
Çokta tın babasının evı otururur oturmaz onu entere etmez. Kardesını bıle etmez. Evlenmeyı bılıyorlar ama bır mont alamıyorlar. Borcu azalmıştı pek yoktu geçen konusunda yazmıştı para var ama borcu ödemek istemiyor. Valla çatır çatır ödeyecek gerekırse altın bozacak ya da bankadan çekecek ödeyecek. Bu kadar bencılse kı bız burda bu kadarını okuyoruz. 4 ayda böyleyse ohooo. Ben olsam böyle ınsana hacız yollarım

Borcunuz ne kadar? Eşiniz bu konuda sizi çok da sorumlu görmüyor ki birkac kez hatırlatma ihtiyacı duymuş. Önceliğiniz borcunuzu ödemek olsun mont düşünmek değil

Diğer konuda sormuştum ama cevap yazmadiniz. Bir kez daha sormak isterim.
Gorumceniz bu 20 bin borc disinda, size bir dugun hediyesi takti mi? Saat olur, bilezik olur, yuvarlak kulplu altın olur?

Diğer konuda sormuştum ama cevap yazmadiniz. Bir kez daha sormak isterim.
Gorumceniz bu 20 bin borc disinda, size bir dugun hediyesi takti mi? Saat olur, bilezik olur, yuvarlak kulplu altın olur?
20bin eşim evlenirken abisine yardım etmiş evlendirmiş yani hayır takmadı başka bir şey

Görümcenizle sorunum yok mu diyorsunuz :işsiz:

Bahsettiğim üyeyi bilmiyorsunuz demek, öyle olsun.
Valla çok dikkatlisiniz siz dedikten sonra baktım,o uyelikteki evleneceğini söylediği tarih ile şimdi kaç aylık evli olduğu tam tutuyor.
O uyelikte 2019 da 33 yaşındayım demiş şimdi ki konularda 34 diyor bu da tam ve daha küçük şeyler de tutuyor kiblediniz mi siz ?

Verip de kötü olacağına, vermeden kötü ol diye bir atasözü vardır. Sizin tarzınızdaki insanlar yüzünden iyi niyetliler sıkıntıya girmesin diye!
Ne güzel yazmışsınız.bu zamanda 20.000 lira gibi bi para borç verilmiş,kredi çekseler nerdeyse 2 katını geri ödeyecekler,hibe etmesini bekliyordu herhalde..görümceye üzüldüm açıkçası o parayla altın yapsa 4 ayda bayağı karı olacakken şimdi hem kötü hem de elindeki birikiminden oldu..konu sahibi kendi altınlarına kıyamazken hem de

Back
X