eşim bedelli askerlik düşünüyor ama ben maddi imkânsızlımiz olduğu için istemiyorm

Benim esim yabanci zorunlu askerlik diye bir durum yok ulkelerinde, 27 yasindayken tanistik gayet de olgundu. Ki babam askerlik yapali 30 seneyi gecti kendisi hala bir cocuk.

Eşiniz aylik ne kadar alıyor

Ya ben hamile halimle kocamı askere göndermektense, yada yarın çocuğum doğunca bizi bırakıp askere gitmesindense biraz daha sıkışırım ama kocamı göndermem.

sanırım ben de göndermezdim

Katilmiyorum ama saygi duyuyorum. Sadece sunu dusunun: Hayatiniz boyunca hic yapmak istemediginiz bir seyi yapmak zorunda kaldiniz mi? Dusunsenize savas karsiti birini savasa gonderiyorsunuz, ne kadar verimli olabilir. Ben yine diyorum gonulluluk esastir, gonullu ve profesyonel olmayan birine degil vatanimi kedimi bile emanet etmem...

Ben zaten onu anlamıyorum gönüllü olmamayı. Söylediğim gibi gitmek istemesi gerekli er kişinin Ben Oğuz Türkmen Cepni boyundan geliyorum. Hem anne hem baba tarafında başka bir ırk yok. Tüm sülalem ve atalarım savaşçı. Kan çekiyor ne yapayım

Görüşlerinizi için teskler benim eşim memur ve aylık geliri2500 bin bunun 500 yemek ve yol parası çalıştı kurum uzak 1000 ev 500 araba ve daha geriye zaten 500 kalıyor düğünden kalma 200 kredi kartı borcu 300 kalıyor onlara faturaymis gidaymis anlayacaniz hic bide kalmıyor kızlar ailesinde yardim etmiyor zaten 6 ayda askere giderek giderse aarabamizi satip krediyi ole oderiz yani ödemek zorundayız inş bebeğim kismetiyle dogarda ayrıca esim maliye okuyor 4 yıllık son sınıfta 2 ders biracak bende askere gitmesini istemiyorum ben 300 lirayla kredi odim faaturalarimi

Bence gitsin pasa pasa yapsin erkeklerin terbiye edildigi tek yer asker ondan da kacmasinlar bi zahmet.

Ama genelde bu tip askerden kacan tipler cok ehlikeyf olur. Esiniz de oyle mi bilemem ama bizim bir akraba da ayni durumda 100 bin tl borcu var hala bedelli diyot. Zor gununde de karisinin yaninda olmuyor boyleleri

Yok canım benim eşim her zaman beni çok düşünür ole insan değil ole olsa evlenmezdim zaten oo yüzden kirman istemedim için onu kararsız kaldım bedelli konusunda seneye sartlarimiz uygun olursa gitmesine bise diyemem

6 ayneyle gecineceksiniz maassiz?

Elimize 300 kalıyo bedelliyi nasıl ödeyeceğiz diyorsun ki çok haklısın. Merak ettim 300 lirayla bebeğini nasıl büyüyecekSin?

siz neden çalışmıyorsunuz

Bizimki de 10 ay yemek yaptı
Askeriyedeki israfın haddi hesabı yok diyor.

Bizimki de 10 ay yemek yaptı
Askeriyedeki israfın haddi hesabı yok diyor.

Aynen oyle, toplu alimlar yapilip kaldigi icin bozulup atilan tonlarca gida varmis, memleketin yarisi açken yazik gunah... bunlar olmasa bile ot yolsun, liste tutsun, kanal degistirsin diye bir adami 6 ay beslemek israf zaten.

6 ayneyle gecineceksiniz maassiz?
Araama yeter ama
Elimize 300 kalıyo bedelliyi nasıl ödeyeceğiz diyorsun ki çok haklısın. Merak ettim 300 lirayla bebeğini nasıl büyüyecekSin?
Martta arabanın kredisi bitiyor valla dıştan millet görünce evleri var arabaları var yaşları genç olması rağmen diolar ama bide icimisi bilseyler inş bebisim kismetiyle gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…