- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
-
- Konu Sahibi katipmerve
Benim esim yabanci zorunlu askerlik diye bir durum yok ulkelerinde, 27 yasindayken tanistik gayet de olgundu. Ki babam askerlik yapali 30 seneyi gecti kendisi hala bir cocuk.Bence askerlik gerekli. Çocuk gibi kalıyorlar sonra. Askere giden kardeşimle askerden sonraki kardeşim arasında dağlar kadar fark vardı açık ve net. 28 yaşında çocuk gönderdik 29 yaşında adam olarak döndü. Uzun dönem yaptı bir de, iyice pişti.
Eşiniz aylik ne kadar alıyorİyi aksamlar kızlar ilk önce esimdem bahsedeyim size eşim biz evlenmeden ev ve araba aldı hickimsenn yardımı olmadan düğünü de kendi yaptı ve evlendimiz günden itiberan kredi ödemekten anam ağladı aylıktan az bide para kalıyor onla yetiştirmeye çalışıyoruz EE ben simdi uç aylık hamileyim cocuk da masraflı oluyor biliyorsunuz bugünde gelmiş beyefendi ben birinden borç buldum bedelli yapacam dio PNA gore bedelli yapma nedeni benle dpgucak bebegimizi bırakmak istemiyo ama adim gobi biliyorum askerlik zoruna gidiyor arabayı satarım 7 bine gerisinde kredi çekim arkadaşa veririm dil ama bedelli yapmasını istemiyorum paramiz olsa yap derim ben hic bi bise yapamicam yaa evlendimozden beri hep skisik
Ya ben hamile halimle kocamı askere göndermektense, yada yarın çocuğum doğunca bizi bırakıp askere gitmesindense biraz daha sıkışırım ama kocamı göndermem.
Oho bunların yeri bu başlık değil ki. O kadar derine inemem şu an, bana kalsa ben çok uç fikirlere sahibim bu konudaBana kalsa herkes doğuda askerlik yapmalı, belli bir süre batıya gelmeli sonra felan filan. Ben çevremden gördüğümü ve gözlemlerimi yaşarım. Askerden kaçan erkeklerin nasıl desem.. neyse demeyeyim. Hatta başlı başına nerede askerlik yapacağı belli olmadan, gitmek cesaret işi ister batıda yatsın ister doğuda yapsın askerliğini. Baştan buna cesaret edemeyenler tam ana kuzusu geliyor bana. Kaç tane askerlikten kaçan adam gördüysem hiç birinde bir eve erkek olacak yapıyı da görmedim. Gözlemlerim yanlış örnekler nedeniyle böyle olabilir. İstisnaları vardır mutlaka tabi ki.
Ben zaten onu anlamıyorum gönüllü olmamayı. Söylediğim gibi gitmek istemesi gerekli er kişininKatilmiyorum ama saygi duyuyorum. Sadece sunu dusunun: Hayatiniz boyunca hic yapmak istemediginiz bir seyi yapmak zorunda kaldiniz mi? Dusunsenize savas karsiti birini savasa gonderiyorsunuz, ne kadar verimli olabilir. Ben yine diyorum gonulluluk esastir, gonullu ve profesyonel olmayan birine degil vatanimi kedimi bile emanet etmem...
Konuştum ikna ettim ettim şükürBenim esim yabanci zorunlu askerlik diye bir durum yok ulkelerinde, 27 yasindayken tanistik gayet de olgundu. Ki babam askerlik yapali 30 seneyi gecti kendisi hala bir cocuk.
Yok canım benim eşim her zaman beni çok düşünür ole insan değil ole olsa evlenmezdim zaten oo yüzden kirman istemedim için onu kararsız kaldım bedelli konusunda seneye sartlarimiz uygun olursa gitmesine bise diyememBence gitsin pasa pasa yapsin erkeklerin terbiye edildigi tek yer asker ondan da kacmasinlar bi zahmet.
Ama genelde bu tip askerden kacan tipler cok ehlikeyf olur. Esiniz de oyle mi bilemem ama bizim bir akraba da ayni durumda 100 bin tl borcu var hala bedelli diyot. Zor gununde de karisinin yaninda olmuyor boyleleri
6 ayneyle gecineceksiniz maassiz?Görüşlerinizi için teskler benim eşim memur ve aylık geliri2500 bin bunun 500 yemek ve yol parası çalıştı kurum uzak 1000 ev 500 araba ve daha geriye zaten 500 kalıyor düğünden kalma 200 kredi kartı borcu 300 kalıyor onlara faturaymis gidaymis anlayacaniz hic bide kalmıyor kızlar ailesinde yardim etmiyor zaten 6 ayda askere giderek giderse aarabamizi satip krediyi ole oderiz yani ödemek zorundayız inş bebeğim kismetiyle dogarda ayrıca esim maliye okuyor 4 yıllık son sınıfta 2 ders biracak bende askere gitmesini istemiyorum ben 300 lirayla kredi odim faaturalarimi
siz neden çalışmıyorsunuzGörüşlerinizi için teskler benim eşim memur ve aylık geliri2500 bin bunun 500 yemek ve yol parası çalıştı kurum uzak 1000 ev 500 araba ve daha geriye zaten 500 kalıyor düğünden kalma 200 kredi kartı borcu 300 kalıyor onlara faturaymis gidaymis anlayacaniz hic bide kalmıyor kızlar ailesinde yardim etmiyor zaten 6 ayda askere giderek giderse aarabamizi satip krediyi ole oderiz yani ödemek zorundayız inş bebeğim kismetiyle dogarda ayrıca esim maliye okuyor 4 yıllık son sınıfta 2 ders biracak bende askere gitmesini istemiyorum ben 300 lirayla kredi odim faaturalarimi
Bizimki de 10 ay yemek yaptıBi de ne olur askere giden adam oluyor vs yapmayin yahu.
esim dahil tanidigim erkeklerin cogu askerligini ya bilgisayar basinda ya da ot yolarak, yer supurerek, kantinde hamburger cay yaparak, hizmetci gibi gecirdi, vatana hizmet mi 6 ay askeri lojmanin havuzunu temizlemek?
Batida asker beslenen paranin yarisiyla doguda sicak bolgelerde profesyonel ordu kurulur, teror sorunu coktan biterdi simdiye kadar. Ama bitmesini kim istedi ki?
Bizimki de 10 ay yemek yaptı
Askeriyedeki israfın haddi hesabı yok diyor.
Araama yeter ama6 ayneyle gecineceksiniz maassiz?
Martta arabanın kredisi bitiyor valla dıştan millet görünce evleri var arabaları var yaşları genç olması rağmen diolar ama bide icimisi bilseyler inş bebisim kismetiyle gelirElimize 300 kalıyo bedelliyi nasıl ödeyeceğiz diyorsun ki çok haklısın. Merak ettim 300 lirayla bebeğini nasıl büyüyecekSin?
Benim hamilelim kotu geciyo bulantı ve kusmamsiz neden çalışmıyorsunuz