eşim bedelli askerlik düşünüyor ama ben maddi imkânsızlımiz olduğu için istemiyorm

katipmerve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
400
136
34
İyi aksamlar kızlar ilk önce esimdem bahsedeyim size eşim biz evlenmeden ev ve araba aldı hickimsenn yardımı olmadan düğünü de kendi yaptı ve evlendimiz günden itiberan kredi ödemekten anam ağladı aylıktan az bide para kalıyor onla yetiştirmeye çalışıyoruz EE ben simdi uç aylık hamileyim cocuk da masraflı oluyor biliyorsunuz bugünde gelmiş beyefendi ben birinden borç buldum bedelli yapacam dio PNA gore bedelli yapma nedeni benle dpgucak bebegimizi bırakmak istemiyo ama adim gobi biliyorum askerlik zoruna gidiyor arabayı satarım 7 bine gerisinde kredi çekim arkadaşa veririm dil ama bedelli yapmasını istemiyorum paramiz olsa yap derim ben hic bi bise yapamicam yaa evlendimozden beri hep skisik

Ya ben hamile halimle kocamı askere göndermektense, yada yarın çocuğum doğunca bizi bırakıp askere gitmesindense biraz daha sıkışırım ama kocamı göndermem.
Üniv sonda 2 yıl sonra falan gidecek daha ama simdi bile aylikdan eksilerdeyiz yani bende istemem ama

2 yıl sonra bitecekmiş okulu, belki o zamana kadar yine bedelli çıkar. Bizde eşimle onu bekliyoruz. Benim eşimin yaşı tutmuyo şuan, 26'sında daha :)

Benim eşimin tam yaşı tutuyo tamam gecen yıl 30 bindi bu yıl gerçekten iyi bedelli ücreti ailesine dedi Kaynanam ben kimse para veremem hayırlı kazançlar sana dedi eşime ya bende onu çözmek istemiyorum ama gerçekçi olmak gerekirse ayligindan 300 lira kaliyo bize ve biz onla elektrik su v s oduyoz falan EE bide bedelliyi yapsa nasıl gecinicez

Cok klişe olacak ama eskiden bedelli mi vardi?
belli ki o para sizi cok buyuk sıkıntıya sokacak.
universite okuyormus gitsin 6 ay yapsin askerligini. 6 ay icin sürünmeye deger mi?
eksideyiz diyorsun bir de.
cocugu seni birakmamak bahane, afedersin ama esinin totosu askerligi yemiyor belli ki.
hicbir erkek su sartlar altinda bedelliyi düşünmez, dusunmemeli.
ha sartlar farkli olur, paraniz olur, o zaman tabiki gitmesin askere.
su an cok keyfi davraniyor ben olsam cok sinirlenirdim.

bi erkek askerlikten kaçıyosa neyse devamı ban sebebi olabilir kardeşim Şırnak silopide uzun dönem yaptı eşim polise askerlik kaldırılmadan önce gidiyim geliyim dedi Çorlu'da kısa dönem yaptı bana ters bu durum

evet geçen yıl 30 du vatanın bedeli düşüyo git gide ne kadar acı.

Şöyle bir durumda var eşinizin geliri ne kadar bilemiyorum ama, askere gittiğinde çalışamayacak ve zaten bedelliye vereceğiniz para kadar bir kaybınız olacak, işin maddi yanını düşündüğünüz için böyle söylüyorum..

Peki eşiniz askere gittiğinde nasıl geçineceksiniz? Maaşını alamayacak sonuçta değil mi?

Arkadaşa katılıyorum. 6 ay çarpı eşinizin aylık geliri 18 binden fazlaysa ya da yakınsa bedelli yapması mantıklı olabilir.

eşinizin geliri ne kadar bilmiyorum ama, 6 ay askere gittiğinde de geliri olmayacağı için, sizi çocukla ve parasız bırakıp gitmektense borçlanmayı tercih etmesi bana garip gelmedi.

Evlisiniz ve hamilesiniz böyle olmasa gitsin askere derdim de
Belki de kocan heyecanlanıyor, yanında olmak istiyor bu süreçte sonuçta onun da bebeği
Siz neden bu kadar gaddarsınız kocanıza, adam söylemiş ne düşündüğünü neden inanmak istemiyorsunuz
İnsan yanında ister bu zamanlarda

Esiniz askere gittigi süreçte de maddi olarak bir kazanciniz olmayacak.
Askere gittiği surecte zaten para kazanamayacak. Hem de üzerine yaninizda olmayacak. Ben esimin askere gitmesini istemezdim otursun oturdugu yerde :)

Daha iki yıl var bi durun bakalım hem negüzel ev almış araba almış evlenmişiniz ödüyorsunuz Allah güç kuvvet versin birden rahatlıcaksını ev araba bebek askerlik erken daha

Çoğu kişi üniversiteye askere gitmemek için kayıt yaptırıyor.Hangi bölüm olursa olsun.Bir daha okula uğramıyor tabi.Dönemden döneme kayıt için sadece.30 yaşında tanıdığımız var hala okuyor(sözde) askere gitmemek için.Konu sahibinin durumu bu şekilde mi yoksa gerçekten mi okuyor bilemiyorum.Her ne olursa olsun bir erkek askere gitmeli! Arkasına sığınacak bahaneler üretmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…