eşim bedelli askerlik düşünüyor ama ben maddi imkânsızlımiz olduğu için istemiyorm

satın satın arabayı.
ben olsam 1 dk bile düşünmem.
12 ay asker yolu bekledim.
şimdi olsa hemen hemen bedelli yapardık.
bebek de doğacakmış.
hamileliği neden yalnız geçiresiniz?

Bazilarinin kirli oyunlarina alet olsun diye, psikolojisi bozulsun veya canindan olsun oglumu askere falan gondermek istemem.
Eskiden ben de boyle dusunuyordum, amac egitimse 15 aya gerek yok. Amac vatani korumaksa egitimli bireyleri gondersinler sorunlu bolgelere. Gencecik cocuklari av yapmasinlar.
Yillardir kac asker oldu kac ailenin ocagina ates dustu? Nicin?
Bir seyin cozuldugu var mi? Savasla alamadiklarini diplomatik yollarla yavas yavas almiyorlar mi?
Olen olduguyle kaliyor.
Belli bir savas olsa amenna, ama bu serefsiz oyuna figuran olmasin gencler artik.

Çok haklısın askere gidip psikolojisi bozulan çok tanıdığım var
Bir de usttekiler kendini tatmin etmek için eziyor hep
Bir de benim eski nişanlım kalp hastasiydi yürürken bile acı çekiyordu ona bile birsey demeden alcaklardi
Resmen ölüme gitmek ama boşu boşuna

Esiniz askere gidince nasil gecineceksiniz? Ayniya gelecek neden gitsin orda aylarini gecirsin ki.
Ben esimi evliyken askere gonderdim. O zamanlar bedelli olsa ne olursa olsun bedelli yaptirirdim berbat bisey asker yolu beklemek.

Bi de ne olur askere giden adam oluyor vs yapmayin yahu.
esim dahil tanidigim erkeklerin cogu askerligini ya bilgisayar basinda ya da ot yolarak, yer supurerek, kantinde hamburger cay yaparak, hizmetci gibi gecirdi, vatana hizmet mi 6 ay askeri lojmanin havuzunu temizlemek?
Batida asker beslenen paranin yarisiyla doguda sicak bolgelerde profesyonel ordu kurulur, teror sorunu coktan biterdi simdiye kadar. Ama bitmesini kim istedi ki?

Bence askerlik gerekli. Çocuk gibi kalıyorlar sonra. Askere giden kardeşimle askerden sonraki kardeşim arasında dağlar kadar fark vardı açık ve net. 28 yaşında çocuk gönderdik 29 yaşında adam olarak döndü. Uzun dönem yaptı bir de, iyice pişti.

Hayır öyle değil. O emir alma, üstün gelince selam verme zorunluluğu, yatakların nizamı, sabah kalkma akşam yatma zamanı, istediğin zaman dışarı çıkamama zorunluluğu gibi bir çok şey önemli. Askerlikte kurulan dostluklar, birbirini kollama, sadakat gibi kavramlar da var tabi ki. İlle elinde silah doğunun dağlarında gezmesine gerek yok :)

Şahsen sıkıntımı çeker ama bedelli yaptırırdım.
Neden eşim bebeğinden, benden ayrı kalsın sırf para için.
Beklemek kolay mı sanki ya bir şey olursa psikolojisi ile?
Bir de o uzun dönem yapsa neyle geçineceksin? Yine aynı kapıya çıkacak.

Ben de böyle düşünüyorum.
Zoraki olarak gönderince vatan daha çok sevilmiyor.Herkesin milli duyguları farklı sonuçta.
Neyse konu sahibi bu sadece sizin karar verebileceğiniz bir konu da değil.Sonuçta onun askerliği,doğacak çocuk da onun çocuğu.Maddi/manevi hangi durum daha karlı olur diye ölçüp tartmanız gerek.

Evet herkesin milli duyguları farklıymış bi kez daha görmüş oldum o zaman zorunlu şark görevi de olmasın komple çıksın devlet Doğu ve Güneydoğudan

ben olsam göndermezdim. maddi açıdan bakıyorsunuz ama bedelli de yapsa askere de gitse maddi zarar kesin olacak. bu durumda madem zarar edecek her türlü bari yanımda olsun derim. ayrıca ünv mezunlarını 6 ay diye kesin bir şey yok şansına 12 ay olursa ne yapacaksınız. benim kuzen 6 ay gider gelirim dedi tecili bozdu 12 ay şok oldu. artı kim bilir nereye düşecek hiç düşündünüz mü? beklemek emin olun daha zor olur.

Oyle bakacak olursaniz ozel sektorde calisan herkes de sabahin korunde kalkip aksama kadar esek gibi calisip mudurunu her gordugunde dugme ilikliyor. birilerinin ego kolesi olmak kimseyi adam etmez.
bakin benim abimle arkadasi ayni zamanda askere gitti, abim 6 ay kirklarelinde bahce supurup yaprak toplayip ot yoldu, arkadaşı gittigi yerden donemedi... sans mi kader mi nedir bunun adi? Bahce temizleyerek adam etmekse amac 6 ay belediye gorevi verin her gun bahce temizlesin ama binlerce adami askeriyeye toplayip yapacak is bulamadigindan ellerinizle ot yolun diyeceginize ona yapacaginiz masrafla bir profesyonel ordu kurarsiniz, parali ve uzman askerlerle ulkenin guvenlik sorununu cozersiniz. Hayatinda silah gormemis adami 1 ay egitim verip daga salinca cenazesi geliyor iste... yillardir gorduk goruyoruz.

İşte çalışırken ne kadar borcu olursa olsun aman be sonunda ölüm yok ya diyip çıkabilir insan. Askerde böyle bir seçenek yoktur ve evet yeri geldiğinde insan zor şartlar altında ezilmeyi de öğrenmelidir. Ben ve ailem askerliğin zorunlu olduğu görüşündeyiz. Erkek kardeşim doğuda yaptı, diğerleri neden batı da yaptı diye düşünmedim ve düşünmedik. bu biraz vatan sevgisiyle de alakalı diye düşünüyorum ben.
Benim eşim 12 ay doğuda terörün göbeğinde komando olarak askerlik yapmış olmasına rağmen ve bir çok arkadaşını şehit vermesine ve kendisi karnından vurulmasına rağmen, şimdi çağırsalar yine giderim kaçmam diyor. Dediğim gibi bu dünya görüşü ve başka şeylerle de alakalı.

Askere giden herkes doğuda zor şartlarda milli duygular yaşamıyor.
Kimi patates soyuyor, kimi üstlerinin ego tatmininde rol alıyor, kimi babam gibi tatil yöresinde askerlik yapıyor. Nasıl silah tutulduğunu dahi öğrenmeden askerden dönen babam, nöbet dışında ne gibi bir borç ödemiştir ki devlete bilemem? Ne gibi milli duygular hissetmiştir? Kendisi bile tatil yaptım geldim der...
Her neyse, artık hayatını oluşturmuş insanlar için askerlik bir kambur. İlla ki gitmesi zordur, sıkılıyordur, istemiyordur ama ödeyecek gücünüz yoksa da diretmek anlamsız.

Demek istedigimi anlamamissiniz zor satlarda ezilerek adam olunmaz diyorum ben hala, kadinlar ya da bir nedenle askere gitmeyen erkekler hep toy mu kaliyor. Ya da benim esim gibi 6 ay askerligini bilgisayar basinda sıkıntıdan uyuklayarak gecirenler daha mi adam oluyor gitmeyenlerden? Hevesli olan gitsin, ama gitmeyene adam olamaz toy kalir vs demek ne kadar dogru? Vatani gonullu olmadan askere gitmis binlerce adama emanet etmek ne kadar dogru?

Aynennn!! Benim kuzenimde istese okulu uzatır özel üniye gider bedelliyi beklerdi dayımın durumu çok çok iyi ama gitti aslanlar gibi yaptı askerliğini Şırnak'ta aslanım benimm

esim askerligini soyle anlatir, acemilik bitti boluk komutani kisa donemleri cagirdi ne mezunusunuz diye sordu, iktisatciya sen kantinin kasasina bakacaksin, sinema mezununa sen gazinoda kanal degistirmekten sorumlusun dedi, excel bilen var mi dedi ben dedim, 6 ay nobet listelerini hazirladim. Bu kadar... simdi askerligini tv kanali degistirerek geciren, hali saha ya da nobet listesi tutan ya da kantinde gun sonu kasa sayimi yapan adam adam oldu da bedelli yapan mi olamadi?

Oho bunların yeri bu başlık değil ki. O kadar derine inemem şu an, bana kalsa ben çok uç fikirlere sahibim bu konuda Bana kalsa herkes doğuda askerlik yapmalı, belli bir süre batıya gelmeli sonra felan filan. Ben çevremden gördüğümü ve gözlemlerimi yaşarım. Askerden kaçan erkeklerin nasıl desem.. neyse demeyeyim. Hatta başlı başına nerede askerlik yapacağı belli olmadan, gitmek cesaret işi ister batıda yatsın ister doğuda yapsın askerliğini. Baştan buna cesaret edemeyenler tam ana kuzusu geliyor bana. Kaç tane askerlikten kaçan adam gördüysem hiç birinde bir eve erkek olacak yapıyı da görmedim. Gözlemlerim yanlış örnekler nedeniyle böyle olabilir. İstisnaları vardır mutlaka tabi ki.

Valla kimse kusra bakmasin.esim otuz yasina kadar okudu ve memur olmak icin cabaladi.otuz yasindan sonramemur oldu ve hemen evlendik..dugunu tek basina yapti.kredi odemelerimiz var.birde evimiz kira ve benim ailem uzak bi sehirde.bende kpssye hazrlaniyorum.
Esim askere ekimde gidecekti ama kredi odemelerimiz kira hicbisekilde cikismiyordu.esimin ailesindende destek yok.ve maasini yatrmayacaklar 5 ay.ve kaybimiz 18 bini epey geciyordu.
Arabayi sattik verdik kurtulduk ostresten.kafamuz rahat simdi.gecimderdi nedir bilmeyenler konusuyor rahat rahat.imkaniniz varsa yapun bedelliyi.5 ay hem maddi hem manevi yipranmayin bosuna..
Haa su var..massini verseydi devletimiz esim kosa kosa giderdi askere..memur oldugu halde vermiyor yani para vermeye zorluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…