Eşim bebeğimin saçını kestirdi

Deprem mesajınızı okuduktan sonra mesajımı duzenliyorum. Yaşadığınız zorlukların patlaması gibi olmuş ama ağlama olayını çocuğun yaninda yapmayın saç kesimi çocukta farklı etki bırakmasın , korkmasın. Kökü onda çok hızlı uzuyor bir sonrakinde kendiniz de gider güzel sekillendirirsiniz. Başınız sağolsun, unutturacak acılar yasamayin.
Çok teşekkür ederim amin 🙏 kimse yaşamasın inşallah.Evt ilk şokla ağladım falan ama şuan dediğiniz gibiyim yani saçın çok güzel olmuş diyorum ..bi dahakine öyle olur umarım 🙏

Sizin kestirmek istememenizle onun kestirmesi arasinda tek fark sizin istediginizin olumsuz eylem olmasi. Neticede siz de esinizi ve fikrini onemsememissiniz o da sizinkini. Bir de kelligine takilmayin ayda 1 cm uzuyor bir aya yine uzamis olacak. Bence oturup bu iletisimsizlik uzerine konusun ve nacizane onun esinizin de bebegi oldugunu unutmayin bir dahakine.
Haklısınız var maalesef böyle bir problemimiz şuan

Su kismini anlamadim. Bu konu öyle büyük ikna edilme gerekecek bir konu degil ki. Aranizda baska sorunlariniz da var sanirim
İkna etme derken yani ikimizin de ılımlı olduğu bir gün birlikte olmalıydı bence ..normal olması gerektiği gibi

ilkokula başlayacaktım, belime kadar kıvır kıvır saçlarım vardı. annem bitlenirim vs diye babama sormadan kısacık kestirmişti saçlarımı. muhtemelen öncesinde konuşmuşlardı ve babam istememişti. babamın beni ilk gördüğü andaki tepkisini unutamam. erkek çocuklarına benzemiş HİÇ YAKIŞMAMIŞ, annemle bir ton kavga ettiler ve ben hüngür hüngür ağladım...34 yaşında evli bir çocuk annesi kadınım. gene kk da bir konu çocukluk travmalarımı hortlattı :D

Merhabalar oğlum 1.5 yaşında saçlarını şuana dek 1 defa kestirmiştik ,tekrar uzadı ..eşim kestirmek istedi ,istiyordu ben de her defasında yok dedim kış günü kestirmeyelim istemiyorum demiştim .o da erkek çocuğu kestireceğim demişti ..beraber gidelim vs dwnişti yok dedim ısrarla .aşırı uzun da değildi zaten .ben gündüz yorgun olduğum için uyumuştum uyandım bir baktım bebeğimin saçı makineyle kesilmiş nerdeyse sıfır 😢çok moralim bozuldu ve 1 saat ağladım sanırım .. uyanıyorum ve bir bakıyorum saçı yok ..uyurken götürmüş berbere ..eşimim yaptığı saygısızlık değil mi şimdi ?? Şuan konuşmuyorum ve hala moralim çok bozuk.siz olsanız tepkiniz ne olurdu ?
Hiç kusura bakmayın.Erkek çocuklarının saçını uzatıp ta tepeden toka takmanız çok çirkin duruyor.Birakin çocuk büyüyünce kendisi karar versin saçını uzatıp uzatmamaya.
1.5 sene kesilmeyen saç büyük ihtimalle uzundur.Erkek çocuğunda hem yaşı küçük hemde anlamaz.Kisa saç yakışır.Travma yaratmaz bence.

Merhabalar oğlum 1.5 yaşında saçlarını şuana dek 1 defa kestirmiştik ,tekrar uzadı ..eşim kestirmek istedi ,istiyordu ben de her defasında yok dedim kış günü kestirmeyelim istemiyorum demiştim .o da erkek çocuğu kestireceğim demişti ..beraber gidelim vs dwnişti yok dedim ısrarla .aşırı uzun da değildi zaten .ben gündüz yorgun olduğum için uyumuştum uyandım bir baktım bebeğimin saçı makineyle kesilmiş nerdeyse sıfır 😢çok moralim bozuldu ve 1 saat ağladım sanırım .. uyanıyorum ve bir bakıyorum saçı yok ..uyurken götürmüş berbere ..eşimim yaptığı saygısızlık değil mi şimdi ?? Şuan konuşmuyorum ve hala moralim çok bozuk.siz olsanız tepkiniz ne olurdu ?
Cocugun sadece size ait olmadığını, ebeveynliğin 50/50 olduğunu ne zaman anlayacaksınız!
Cocuk sacı bu? Ne olmus kestirince daha sağlıklı uzar.
Ki 1 buçuk yasında artı bebeklik bitiyor. Cocukla ilgili esinizde karar verebilir!
Eğer bu size garip geliyorsa keske sperm bankasından sperm alsaydınız😂
Bir sacı mevzu yapıyorsanız Allah esinize yardım etsin

Cocugun sadece size ait olmadığını, ebeveynliğin 50/50 olduğunu ne zaman anlayacaksınız!
Cocuk sacı bu? Ne olmus kestirince daha sağlıklı uzar.
Ki 1 buçuk yasında artı bebeklik bitiyor. Cocukla ilgili esinizde karar verebilir!
Eğer bu size garip geliyorsa keske sperm bankasından sperm alsaydınız😂
Bir sacı mevzu yapıyorsanız Allah esinize yardım etsin
Yuh ya sperm bankasına kadar gittiniz asıl siz bu yorumunuzla fazla abarttınız sanki . Mesele saçtan çok eşin düşüncesizliği.sizin de dediğiniz gibi yüzde 50lik kısımla ben de annesi oluyorum benden habersiz biley yapılmamalı

Bu saç konusu ikidir paylaşılıyor .Kesilsin bunda büyütecek bir şey yok şok olmalar saatlerce ağlamalar çok komik ve saçma. Ben bunun altında başka neden ararım kocanız hiç bir konuda sizi kaale almıyor,fikir sormuyor,evde bir ağırlığınız yoksa sadece çocuk doğuran,iş yapan , ihtiyaç gidermek için bulunan biriyseniz saçı bahane etmeyin.Komik oluyor . Bakış açınızı değiştirin ......
O kadar güzel yazmıssıniz ki sac konusu problemhalina gelecek bisey değil. Evde normalde de sözü gecmeyen biri olan insanların kücük olayları büyütüp patlamasıdır bu.
Umarım yardım alır
O cocuk en kücük seyleri büyük olaylar haline getiren bi anneyle büyüyecek. Cok zor

Yuh ya sperm bankasına kadar gittiniz asıl siz bu yorumunuzla fazla abarttınız sanki . Mesele saçtan çok eşin düşüncesizliği.sizin de dediğiniz gibi yüzde 50lik kısımla ben de annesi oluyorum benden habersiz biley yapılmamalı
Sperm bankası espiri.
Esiniz söylemis defaaten
Sonrasında kendi kararını uygulamıs
Bu kadar basit
Sizin bence asıl sorununuz kücük olayları dramatiklestirme sebebiniz baska konularda esinizin size cokta söz hakkı tanımaması.
Psikoloji okuyan biri olarak sizi anlıyorum
Sorunu umarım asıl kaynağından çözersiniz
Sac konusundan ağlamak kriz gecirmek vs saglıklı davranıslar değil

O kadar güzel yazmıssıniz ki sac konusu problemhalina gelecek bisey değil. Evde normalde de sözü gecmeyen biri olan insanların kücük olayları büyütüp patlamasıdır bu.
Umarım yardım alır
O cocuk en kücük seyleri büyük olaylar haline getiren bi anneyle büyüyecek. Cok zor
ah canım ya siz mükemmel annelik yaparsınız çocuğunuza.eşiniz habersiz bebeğinizle alakalı her şeyi yapsın siz de gülümseyip hiç tavır yapmazsınız ☺️

Sperm bankası espiri.
Esiniz söylemis defaaten
Sonrasında kendi kararını uygulamıs
Bu kadar basit
Sizin bence asıl sorununuz kücük olayları dramatiklestirme sebebiniz baska konularda esinizin size cokta söz hakkı tanımaması.
Psikoloji okuyan biri olarak sizi anlıyorum
Sorunu umarım asıl kaynağından çözersiniz
Sac konusundan ağlamak kriz gecirmek vs saglıklı davranıslar değil
Buraya siz olsanız ne tepki verirdiniz diye soru sormaya geldim .tepkim abartı gelebilir ona saygı duyuyorum fakat en derinden benim kişiliğim hakkında önyargıya düşüp yorum yapamazsınız .

bunu diğer anneliğime laf eden kişiye söylüyorum daha çok .

Siz galiba "bu çocuğun saçlarını kestirirsen seni boşarım" diyen üyesiniz. Değil mi ? Yanlış mi hatirliyorum

Siz galiba "bu çocuğun saçlarını kestirirsen seni boşarım" diyen üyesiniz. Değil mi ? Yanlış mi hatirliyorum
Yo ben değilim ya :)) bilmiyorum o yorumu .ama o kadar da ters bir insna değilimdir aslında

ah canım ya siz mükemmel annelik yaparsınız çocuğunuza.eşiniz habersiz bebeğinizle alakalı her şeyi yapsın siz de gülümseyip hiç tavır yapmazsınız ☺️
İnanın var olabilme cabanızı anlıyorum ama biz bu tarz olaylara kahkaha atacak kadar olgunlastık. Olduk

Ya hiç derdiniz yok kendinize dert arıyorsunuz yada çok derdiniz var onlara ağlamayıp buna patlıyorsunuz. Bence ilki...

Allahım nooolur benim de böyle dertlerim olsun nooolur🤲

Buraya siz olsanız ne tepki verirdiniz diye soru sormaya geldim .tepkim abartı gelebilir ona saygı duyuyorum fakat en derinden benim kişiliğim hakkında önyargıya düşüp yorum yapamazsınız .
Basit olaylara verilen büyük tepkiler var olabilme cabasıdır. İcinde ya ezilmislik ya çogu konuda dinlenmemislik vardır.
İnsan sarrafı olduk da 🙃
Allah yardımcın olsun

Evet takip ediyorum çok üzülüyorum .ben de depremi yaşadım biliyor musunuz ? Beş gün enkaz başında soğukta ateşin başında annem babamı bekledim .bebeğimi güvenli diye başka yere gönderdim emiyorken benden ayrı kaldı emmeyi bıraktı bu süreçte .evimiz yıkıldı memleketim yok oldu nerdeyse .konteynerda kaldım aylarca .ben de küçük şeyleri dert etmemeyi öğrendim .ama maalesef ki anne babamı kaybettim hassas dönemdeyim .belki de abartıyorum ama böylr bi konuda bile eşiniz sizi hiçe sayıyor .. kötü hissettim çünkü böyle olmamalıydı .ben olsam ondan habersiz yapamazdım .benim yapmadığım şeyi onun yapması zoruma gitti .daha çok onun tavrı üzdü beni ..drama queen falan yazılmış başka derdin yok mu yazılmış .aksine ben derdin içindeyim ve biraz özveri incelik bekliyorum sadece
Allah rahmet eylesin . Evet odunluk yapmış . Ben sizi gayet iyi anlamdım . Ama canınızı buna uzmenize değer mi ?

İnanın var olabilme cabanızı anlıyorum ama biz bu tarz olaylara kahkaha atacak kadar olgunlastık. Olduk
Ben de sizin var olabilme çabanızı anlayabiliyorum :KK66: bu yorumunuzla gösterdiniz zaten anneliğime kadar laf ederek .ayrıca Allah sizin etrafınzıdakilerin yardımcısı olsun asıl ..
Ya hiç derdiniz yok kendinize dert arıyorsunuz yada çok derdiniz var onlara ağlamayıp buna patlıyorsunuz. Bence ilki...

Allahım nooolur benim de böyle dertlerim olsun nooolur🤲
Amin inşallah .Allahım hep böyle basit dertler versin . Buraya cok büyük dertler yazılacak diye bir kural yok ya değil mi ;))

Allah rahmet eylesin . Evet odunluk yapmış . Ben sizi gayet iyi anlamdım . Ama canınızı buna uzmenize değer mi ?
Çok teşekkür ederim anladığınız için 🙏 evet üzüldüm o an çünkü şaşırdım cidden ..☹️şuan öyle değilim tabiki .çocuğumun saçına alıştım ve her türlü seviyorum zaten .ama eşime tavırlıyım .bazı insanlar belki normal karşılayabilir habersiz bir şey yapılmasını ama ben öyle biri değilim maalesef .

Back