- Konu Sahibi Samle_Tweety
-
Eşiniz ayrı bir yerde oturma meselesine ne dedi peki ??yazdıysanız ve kaçırdıysam kusuruma bakmayın..
dedikodumu yapmışlar deyince, haklı gerekçeleri varsa, kendilerini haklı çıkarmışlardır diye düşünmüştüm. ama anlattıkları oldukça saçma.. eşinizin bu iddialara kulak asacağınızı sanmıyorum. o birçok erkek gibi ailesinden vazgeçmeyen bir erkek.
bana göre, eşinizin onayını almadan evi taşımak vs gibi birşey yaparsanız, haklıyken haksız duruma düşer, işleri çığrından çıkarırsınız. oğlunuz olmasa, riske girin derdim ama bebeği olan bir annenin daha sağlıklı adımlar atması gerekiyor kanısındayım.
"ben kendi evim varken kira vermem ve oğlumun geleceğini iki kadın anlaşamıyor diye riske edemem..." diyor
bütün olay eşiniz de biterken eşiniz gerçekten vurdumduymaz...
Oysa ki böyle kendisinin de huzuru olmayacak!!!
esiniz üzerine düsen görevi yapmadigi icin olan size oluyor..oysaki boyle olaylarda aile nasil olursa olsun olayin sonucunu belirleyen en azindan en buyuk rol ustlenen kadinin esidir..
nefret ediyorum böyke insanlardan bu gibi insanlar ogullarini sevdiklerini söylerler inanmiyorum ben sevseler mutluluklarina yuvalarina tas sokmazlar..
ben sizin yerınızde olsam yapacagım ilk iş bu kadar laf tasıyan bırını yanımda tutmamak olurdu
arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.benimde eşimin ailesiyle tartışmam oldu.eşimde yanınmdaydı ama sessiz kaldı.haklıydım ama eşime göre onlar büyüktü ve bizim evde olduğu için laf s öylememi doğru bulmadığını söyledi.çok kırıldım eşime.hatta kaynanama al oğluna da git evimden dedim.ne kadar beni çıldırttıklarını düşün artık.çünkü ben hiç birşey demeyen biriyim.sana tavsiyemde böyle konu için eşinden aayrılma.onlara inat yuvanı yıkma.onlae sen aileni yıksan üzülmezler.ben tartıştığımda eşim ailesiyle görüşüyordu.oğlumuda götürüyordu.içimden sinir oluyordum ama onun ailesiydi sonuçta.zamanla sinirim geçti.ben kaynanama gitmeyi hiç sevmem.zaman hiç geçmez.bu durumda çok işme geldi.ne güzel onlara gitmedim.bir nevi polyanacılık oynadım.şimdi kaynanamlarla barıştım ama sık gitmem.küste olmuyor açıkcası.eşin boşver gitsin.senin ev olayına gelince eşin o evden çıkmak istemez.ev varken kiraya mı çıkılır denir.onun içinde dişini sık.birikim yap kendi evini al ve kurtul.yoksa erkekler ailesini
kırmak istemezler.annem babam diye.sende yuvanı yıkma derim.zamanla sinirin geçer.allah sana eşine ve çocuğuna sağlık veersin.neler geçmiyor ki.eşinden ayrılarak onları sevindirme.ama sabretmen lazım.allah sana sabır versin.
ben sizin yerınızde olsam yapacagım ilk iş bu kadar laf tasıyan bırını yanımda tutmamak olurdu
arkadaşa katılıyorum o kadın laf taşımasaydı bu kadar büyük olaylar patlak vermezdi iyiliği için de olsa söylememek gerekir..laf taşıyan insan emin ol seninn lafını da başkalarına götürür..bunu seneler önce eltim yapmış aynı ben de senin gibi hataya düşüp "uyarmamıştım laf taşıdığı için!" neymiş benim iyiliğim içinmiş. ne bileyim ortalık bulandırmak için yaptığını...o çalışan kadın zavallı madem üzülüyorsun belki de art niyetsiz söyledi ama uyarıp;" ne niyetle olursan ol başkalarının benim hakkımda söylediğini bana taşıma de" kafan rahat olur böylece..bebeğin var unutma bir o lafa bir bu lafa cevap vereyim derken üzülürsün..
Merak ettiğim eşiniz tek erkek evlatmı? Bende belki sizden daha fazlasını yaşadım.Biz de karşılıklı oturuyorduk.Eşim benim haklı olduğum zamanlarda bile annesine ablalarına kadar sesini çıkaramıyordu.Çünkü karşısında osmanlı bir anne vardı.Sizinki de pasif bir eş anladığım kadar,Siz de güçlü,haksızlığa asla müsaade etmeyen bir profil çizdiniz bana .Edindiğim tecrübelere dayanarak kocanızla anne ve eşi arasındaki dengeyi kurması gerektiğini,
Aynı şekilde sizin aileniz ona karşı böyle davrandığında tepkisinin ne olacağını,
Size yapılanları nasıl karşıladığını,
Şunu da unutmayınki; Hiç bir kayınvalide ve görümce, karşılarında dimdik, güçlü bir gelin eli başarıklı bir kişiyi istemezler, ama eninde sonunda da illaki gelinin eline düşerler. bunu unutmayın.Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?