Eşim bana yapılanlara tepkisiz acil yardımınızı rica ediyorum!!!

Oğlum olmasaydı, zaten muhtemelen çoktan evden ayrılmıştım. İster gelsin ister gelmesin.
Ama oğlum için katlanıyorum zaten o noktada işler karışıyor. Tek olsam çözümü belli.

esiniz üzerine düsen görevi yapmadigi icin olan size oluyor..oysaki boyle olaylarda aile nasil olursa olsun olayin sonucunu belirleyen en azindan en buyuk rol ustlenen kadinin esidir..
nefret ediyorum böyke insanlardan bu gibi insanlar ogullarini sevdiklerini söylerler inanmiyorum ben sevseler mutluluklarina yuvalarina tas sokmazlar..

Evet işin bir de bu boyutu var tabi. Huzur yok. Bu çocuk nasıl mutlu olacak! Bendeki egatiflik bebeğime direk yansıyor ve bebeğim uyumuyor!

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.benimde eşimin ailesiyle tartışmam oldu.eşimde yanınmdaydı ama sessiz kaldı.haklıydım ama eşime göre onlar büyüktü ve bizim evde olduğu için laf s öylememi doğru bulmadığını söyledi.çok kırıldım eşime.hatta kaynanama al oğluna da git evimden dedim.ne kadar beni çıldırttıklarını düşün artık.çünkü ben hiç birşey demeyen biriyim.sana tavsiyemde böyle konu için eşinden aayrılma.onlara inat yuvanı yıkma.onlae sen aileni yıksan üzülmezler.ben tartıştığımda eşim ailesiyle görüşüyordu.oğlumuda götürüyordu.içimden sinir oluyordum ama onun ailesiydi sonuçta.zamanla sinirim geçti.ben kaynanama gitmeyi hiç sevmem.zaman hiç geçmez.bu durumda çok işme geldi.ne güzel onlara gitmedim.bir nevi polyanacılık oynadım.şimdi kaynanamlarla barıştım ama sık gitmem.küste olmuyor açıkcası.eşin boşver gitsin.senin ev olayına gelince eşin o evden çıkmak istemez.ev varken kiraya mı çıkılır denir.onun içinde dişini sık.birikim yap kendi evini al ve kurtul.yoksa erkekler ailesini
kırmak istemezler.annem babam diye.sende yuvanı yıkma derim.zamanla sinirin geçer.allah sana eşine ve çocuğuna sağlık veersin.neler geçmiyor ki.eşinden ayrılarak onları sevindirme.ama sabretmen lazım.allah sana sabır versin.

ben sizin yerınızde olsam yapacagım ilk iş bu kadar laf tasıyan bırını yanımda tutmamak olurdu

O zavallı bir kadıncağız. Çocuğu da olmuyor.Ayrıca benim kayınvaldem, teyze ve eltime de gidiyor. Aslında onlardan daha fazla kazancı var. Ancak benim hakkımda konuşulanlara dayanamayıp söylüyor ki bu söyledikleri de hepsi değil. O söylemeseydi ben ala benim hakkımda konuşulduğunu bilemeyecektim ve enayi gibi davranmaya devam edecektim. Hadi o laf taşıdı yeni gelen kadın da aynı şekilde ben kime hesap vereceğim bir evin tek sahibi olur diyor. Kadının karşısında da yalanlar söylüyor. Korkunç yani!

İyi diyorsun da artık kaldıramıyorum. Çok yara aldım. Bence biz de sevgimiz de benim eşime karşı olan güvenim de çok yara aldı! İtiraf etmesi güç ama dün suratına baktığımda artık eskisi kadar onun için ölmediğimi hissettim!

Nerden evlendim! Annem ve babam demişti. Kızım bu çocuk denge sağlayamaz yapamaz demişti ama ben inanmamıştım. Niye inanmıyorumki!!! Annemi bir daha her zaman dinleyeceğim!

canım bence sakın ayrılmayı düşünme derim ..senin eşin annesini tutmuş bir de benim diyeceğime bak;benim eşim halasının kızları için halası için ne kavgalar etti benimle..bir laf söylesem geçmişte olan şeyler için onlara hemen savunmaya geçti eşim ...ama yemin ediyorum onların "çirkin bula bula bunu mu buldun "sözlerine bir laf dahi etmedi....anne nerede hala- hala kızı nerede??????
bir kere şu diyeceğimi sakın ama sakın unutma sen ağzınla kuş da tutsan yine eşin ufak bişeyde kendi ailesini tutacaktır çünkü kimse annesinden geçmez..bırak eşin annesiyle teyzesiyle görüşsün yeter ki seni sürüklemesin bırak kimse konuşmasın kafan rahat olur inan...dışladılar diyedüşünme "ben onları hayatıma kabul etmiyorum!" diye düşün .gelmesin evine konuşmasınlar hiç değilse senin dedikodunu yapmazlar evinde çalışana..evindeki kadını da tembihle sen yokken sakın eve almasın onu ve akrabalarını..taşınabilyorsan taşın derim taşınamıyorsan "ben gidiyorum ev tutuyorum geliyorsan gel "bana göre yanlış ..tatlılıkla ağzından gir burnundan çık gerekirse 2 kat kazandığın maaşını başına kakma ama koz kullan ikna etmeye çalış başka eve...işten mi geldin al çocuğunu kocanı onlara inat gezmeye çıkın..tatlım çalışan kadınsın ve dikkatimi çekiyor çevremden çalışan kadınlar sözünü daha kolay dinletiyor genelde...ne de olsa maddi katkın var..
seni kayınvalidenin çekemediği oğlundan fazla kazandığını bi de biliyorsa kudurduğu ortada..boşver konuşsun dursun .öyle bir insandan zaten doğruyu söylemesini itiraf etmesini falan bekleme..kendini temize çıkarmak için hertürlü yalana başvuracaktır emin ol ;ama şundan da emin ol Allah bir gün yalanlarını öyle güzel dolar ki ayağına..sen onlara karşı onların şerrinden korunmak için Ayetel Kürsi oku eşine de oku ..inşallah faydasını göreceksin.Allah ın izniyle düşmanlık yapıp konuşacak insan konuşamıyor sana..kafan rahat olur üzülmezsin..sen kocanla iyi onlara ;bak sana da böyle yapıyor "dedirtme kocandan ayrılarak...gidince onların ekmeğine yağ sürmekten başka bişi yapmazsın..şükret ki kocan onların lafına kanıp da benim kocam gibi lafla sözle üstüne yürüyen insan değil..

Son düzenleme:
taşınma imkanın kesinlikle yoksa bırak taşınma şahıslarla muhatap olmazsın.sınırları koy oğluyla görüşsünler senin evine girip çıkmasınlar.en güzel çözüm bu oldu benim için.eşim fırsat bulunca taşınmayı bile düşünüyor,aramın sıcak olmasınıda istiyor ama ben çok yıprandım arkamdan atıp tutmalarından sadece gördüğümde merhaba o kadar çok da iyi oldu.bide benimle yaşıyordu aynı binadaki,kızının yanında kalıyor ohhh bende huzurluyum eşim gitsin görsün isterse birlikte kalsınlar ben görmüyorum ya artık yeter bana

ben sizin yerınızde olsam yapacagım ilk iş bu kadar laf tasıyan bırını yanımda tutmamak olurdu

arkadaşa katılıyorum o kadın laf taşımasaydı bu kadar büyük olaylar patlak vermezdi iyiliği için de olsa söylememek gerekir..laf taşıyan insan emin ol seninn lafını da başkalarına götürür..bunu seneler önce eltim yapmış aynı ben de senin gibi hataya düşüp "uyarmamıştım laf taşıdığı için!" neymiş benim iyiliğim içinmiş. ne bileyim ortalık bulandırmak için yaptığını...o çalışan kadın zavallı madem üzülüyorsun belki de art niyetsiz söyledi ama uyarıp;" ne niyetle olursan ol başkalarının benim hakkımda söylediğini bana taşıma de" kafan rahat olur böylece..bebeğin var unutma bir o lafa bir bu lafa cevap vereyim derken üzülürsün..

Okurken sinirlerim bozuldu. Benzer durumlar yaşadım ben de. Yalancı bir kayınvaliden varsa hiç başa çıkamazsın onunla o bir şekilde kendini haklı çıkarır zaten. Tek çözüm onlardan olabildiğince uzak durman. Bak ben ayrı şehirlerde yaşıyorum ama o kadar uzak olmama rağmen yalanlarından nasibimi alıyorum. Hiç bir zaman da unutma sen eşinin ailesiyle ne kadar kötü olursan ol eşin hep onlarla iyi olur çünkü ailesinden vazgeçemez neticede bu yaşına kadar onlarla birlikte yaşamıştır ve ailesidir. Ne kadar sinir bozucu olsa da bunu kabullenmek zorundayız. Allah sana sanır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden çünkü kelin merhemi olsa önce kendi başına sürermiş.

Onu uyardım zaten. Sen duysan da duymamazlığa gel dedim. Çok üzüldüğümü ve bir daha bu tip şeyler duymak istemediğimi söyledim. Ama ne oldu biliyor musunuz? Ben kadını aradım gelmiyor musun diye. Kayınvalidem kadını arayıp gelin çağırsa da gelmeyeceksin. Apartmanın yakınından geçmeyeceksin. Görürsem parçalarım demiş. Aramızda konuşulanları iletmek zorundamısın demiş. Bak bak bak! hale bak! Yaptıklarından utanmayıp tehdide başvuran bir insan var karşımızda!

Merak ettiğim eşiniz tek erkek evlatmı? Bende belki sizden daha fazlasını yaşadım.Biz de karşılıklı oturuyorduk.Eşim benim haklı olduğum zamanlarda bile annesine ablalarına kadar sesini çıkaramıyordu.Çünkü karşısında osmanlı bir anne vardı.Sizinki de pasif bir eş anladığım kadar,Siz de güçlü,haksızlığa asla müsaade etmeyen bir profil çizdiniz bana .Edindiğim tecrübelere dayanarak kocanızla anne ve eşi arasındaki dengeyi kurması gerektiğini,
Aynı şekilde sizin aileniz ona karşı böyle davrandığında tepkisinin ne olacağını,
Size yapılanları nasıl karşıladığını,
Şunu da unutmayınki; Hiç bir kayınvalide ve görümce, karşılarında dimdik, güçlü bir gelin eli başarıklı bir kişiyi istemezler, ama eninde sonunda da illaki gelinin eline düşerler. bunu unutmayın.Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun.

DEĞİL İKİ KARDEŞLER. Diğer gelin de vakti zamanında illet etmiş bunlardan ama o da aynı kayınvaldemler gibi olmuş çıkmış. Keşke hiç bu şekilde muhatap olmasaydık en başından başka bir evde yaşasaydık!

Eşinize diyelim ki restinizi çektiniz ve sizinle gelmedi
o zaman ne yapacaksınız?
Vereceğiniz kararınız blöf değilde iyice düşünülüp yapılması gerekir.
Yoksa inanın çözümlenecek mesele aranızda büyür ve daha zorlaşır.
Eşiniz, ailenize saygı duyuyorsa araya girip onlar konuşsunlar
ya da eşinizin ailesinden aranız iyi olan varsa o konuşsun.
Bu şekilde restleşme sadece sizi yıpratır ve dönüp baktığınızda
herkes kaldığı yerden hayatına devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…