eşim bana sinirlenip orucunu bozduuu

ya benm için tutmoyr tabi ama sinirli ya sigara içti zaten sigara içmedğinden sinirliydi heralde

oruçluyen etrafı krıp geçiren insanları ömrüm boyunca anlayamadım..eğer kendine güvenemiyosan tutma..sevap kazanacağım derken tam tersi olmuş.

ayrıca birbirine sevap verme olayı falan olamaz ki günahı sana da olamaz aklı yok mu eşinin bozmasaydı.irade denilen bir şey var.

ben bozmadım zaten orucu ayrıca işi ağır çok susuyor ondan zorla yemek yedirmiyorlar neden makul yorumlar yapılacağına hep elştirme derdinde arkadaşlar anlam veremedim
sende en başta su içtim demedin mi yada yanlış okumuşum. İşi zor olabilir bu bozmasına sebep değil zira ibadet zorlaştkça sevabı artar. Her neyse bu bana kalmadı zaten yargılamıyorum da herkesin kendi hayatı ayrıca eleştirmıyorum da

ben o kadar doluyumki görümceme karşıı ama tabiki görüşme demek saçma.ama şu da var..eğerkii iyiliği değilde çıkarı ve kötülüğü dokunuyorsa ve eşim yada eşim olacak insan bunu farkedemiosa uyarırım.mesela benim nişanlım iş dolayısıyla 1 -2 ay görümcemde kalıyodu sadece geceleri gidio diyelim nişan arifesi o kadar kalıyosun evimde bunları bunlarıda öde demesi gibi.benle buluşcağı zaman gitme nişan var masraf olmasın demesi gibi.çelişki hep bi anlam veremedim sonunda patladım bak bunları bunları yapıyo ama seninde ağzın laf yapsın söyle abla bunları bunları yapıyosun neden diye.göndermeme görüştürmeme başka gözünü açma başka

ben görüşmesin demiyorumki kendine verilen değeri bilip ona göre davransın yani o kaç ysş büyük abisine saygı duymazsa neden abisi onun ayağına gitsinki evime gelirse aslanlar gibde ağırlıyorum

bende oyun olmadıgını bildgimden soruyorm sevabı günahı zaten ayrıca bu konuyu orucu bozamassın bozarsın tartışması için açmadım sorum gayet açık

gecen gun bizde esimle tartistik sizinki neki ama kimse bazmadi isterse bozsaydi
Umrumdada olmazdi sevabi herkesin kendine isterse tutmasin ama is icin tum oruc
Boyunca hafta ici sehir disindaydi otelde sahur yapti tuttu bazarsada kendine

Ben kimse île de tartismaya girmedim girmemde .

oruçluyen etrafı krıp geçiren insanları ömrüm boyunca anlayamadım..eğer kendine güvenemiyosan tutma..sevap kazanacağım derken tam tersi olmuş.

ayrıca birbirine sevap verme olayı falan olamaz ki günahı sana da olamaz aklı yok mu eşinin bozmasaydı.irade denilen bir şey var.
çok doğru söylemişsin belki de allah o zaman nefsinizi ölçüyodu

ben bozmadım zaten orucu ayrıca işi ağır çok susuyor ondan zorla yemek yedirmiyorlar neden makul yorumlar yapılacağına hep elştirme derdinde arkadaşlar anlam veremedim

İyide arkadaşım nasıl yorumlar bekliyorsunuz aman olan olmuş boş ver mi diyelim sen ona sevabından verirsin mi diyelim, yoksa gerçekleri mi söyleyelim,eşiniz eger bilmeden bozsaydı kefareti olmazdı ama bilerek bozdugu için kefareti var bunu söyledigimiz için mi eleştiri olarak kabul ediyorsun.

keske esınızın uzerıne cok gıtmeseydınız madem sıgaradan dolayı oruc oldugu ıcın sınırlenecek bunu bılmen lazım bırak erken cıksın evden sımdı daha mı ıyı oldu su ıcmeye yeltenmıssınız unutarak benım anlamadıgım ramazanın ılk gunlerı olsa ınsan unutuyo oruc oldugunu, geldık ramazanın son gunune valla ben artık bısey yedıgım zaman acaba orucmuydum dıye dusunuyorum sasırdım acıkcası . ısınden dolayı tutamıyormus keske bugun de tutmasaymıs en azından kefaretı olmayacaktı

lütfen yorum yapan arkadaşlar sordugum soruya ilşkin cvp verirse sevinirim eleştirlmk istemiyorum zira günahsa bizim günahımızzz konuyu açma nedenim canım sıkkın ve kafama takılan bir sırunun cvabını almaktı içimi dökmekti ayrıca eşimn ailesiyle poblemim yok benm normalde benm felsefem kim bize nasıl davranıyorsa bizde ona aynı şekil davranırız felsefesi aynı şeyi kendi ailem içinde uygularım tam tersini düşünenlerde olacaktır mutlaka bende görümce adayyıyım belkide kaynana ilerde ama kardeşimede eşinede bana saygı duydukları sürece sevgimide saygımıda gösteririm sebebsiz yere kimseyle aramı bozmam hergörümce yada herkaynana kötü diye birşey yok ben eşime görümcemi görmesem derdim onlara gidelim oturmaya özledm derdim aama haketmiyormuş haketmeyen insanlara hakettiği gibi değer vercem artık

ben orucu bozdum zannetmiş öfkeyle sigara içti orucu bozdu şimdi orucu bozmasına ben sebeb olmuş oldum günahı banamı yada ben tuttuğum orucun sevabını ona bağışlasam olurmu

siz orucu bozunca ona ezan mı okunmuş oluyor
sizin yüzünüzden bozmamış bir

sizin yüzünüzden bozsa da sevabınızı ona bağışlamanız ne ya
dinde böyle bişey yok

eşiniz -eğer inançlı ise- kefaret orucu tutmak zorunda

Bence eşinizin canı sigara istemiş, tartışmayı da bahane etmiş.
Aklı başında olan bir insan böyle bir sebepten oruç bozmaz.
Hoşgeldin 61 gün. :46:

arkadaşlar eşim işinden dolayı oruç tutamıyor malesef çok yorucu işi neyse bugün arife günü diye tutacaktı saat 16 00 ya kadar evdeydi 16 00 dan sonra işe gitti zaten 20 00 de ezan okunuyor neyse biz saçma sapan birşey için tartıştık yani birbirimizi yanlış anladık saat 15 30 falan baktım hazırlanıyor ben ona daha işyeri açılmadı arasınalr gidersin dedim normalde çok iyi anlaşırız sen ne karışıyorsn ben mezarlığa gidecm faaln dedi mezarlığa hergün gider zaten annesinn mezarına ben mezarlığa gitme demedim ki hatta yarın beraber gidecektik ben onu düşünmüştüm susar falan sıcak hava diye mezarlığa gideceğinide bilmiyordum mezarlıkta kızkardeşnn evine yakın kızkardeşide kendisine abi diye değer vermez beni sevmez kendini bişey sanar evimz yakın oldugu halde 1 ramazanlık geçti bizi iftara bile çağırmadı herkesi çağırdı kandil geçti ne aradı ne sordu büyüğü sonuçta neyse daha öncede durduk yere benle problem yaşamıştı bana diyo senn derdin benm susamam değil kızkardeşnn evine falan gider diye düşünyrsun diyo bende dedim senden kaç yaş küçük seni abi yerine koyup saygı duyumuyor utanmadan git elini öp istersen dedim normalde ben görümcemi severdim hatta abisiyle iyi olsun isterdima ama karşıdaki insan kendini bişey zanneden ve somurtkanın teki insaana küsmek için yerarayan birisi ben eşimn verdiği değeri görememsine sinir oluyorm yine kendini düşünüyorm ama o kendine gösterilmeyen saygının sevginin farkında değil yani neyse biz tartıştık bağrış çağrış sinirlendm ben suyu içecektim geri tükürdüm oruçluyum ya oda ben orucu bozdum zannetmiş öfkeyle sigara içti orucu bozdu şimdi orucu bozmasına ben sebeb olmuş oldum günahı banamı yada ben tuttuğum orucun sevabını ona bağışlasam olurmu çok canım sıkkın ben eşimi çok seviyorm hatta bugün oruç tututyor diye çok sevnmiştim hep görümcemn yüzünden tartışıyorm eşimle eşim çok iyi bir insan ama kardeşleri eşimn değerini bilmiyorlar bende buna çok üüzlüyorm strese giriyorum ama eşimn umrunda değil hiç birşey olmamışgib davranıyor onlaraaaa
görümcenizin mezarlığa yakın oturması dışında olayla hiç bi bağlantısı yokken tartışmanın sebebini ona bağlamanız garip geldi açıkçası:19:
eşiniz geleneksel deyişiyle ''61'e yakalanmış'':40:
sizin yapabileceğiniz bişe yok

Canım biri senden yardım istemediği sürece yardım etmemelisin, biri senden kendisini düşünmeni istemediği sürece o kişi adına düşünmemelisin. Yoksa her zaman suçlu sen olursun. Karşında ki kişi eşinde olsa ailenden biri de hatta evladın bile olsa o istemediği sürece bir şey yaparsan sen suçlu olursun. Ben onu düşünerek hareket ettim diyorsun ama eşin sana kardeşime gidiyim mi gitmiyim mi diye bir soru sormamış,kardeşim neler yapıyor neden böyle yapıyor üzerine de bir konuşma yaşamamışsınız. Bu durumda sadece kardeşine gitme ihtimali üzerine bir tartışma yaşamışsınız. Bir de eşin bu ay içinde ilk kez oruç tuttuğu için açlıgı daha fazla hissediyordur ve aç olduğu içinde sinirlidir, bu yüzden biraz alttan almak lazımmış sanırım onu. Ama suç tabi ki de tamamen sana ait değil, akşam alttan alıp sakince konuşmalısın bana kalırsa.

Adama surekli kiz kardesiyle ilgili serzeniste mi bulunuyosunuz da mezarliga gitme dediginizde kardesine gitmesini istemediginize yordu olayi?

Birde bi insani ailesiyle ezmek sizce de cirkin degilmi? Adama kardesin seni saymiyo vs. Diyorsunuz? Benim ailem bana kotu olsa da esimin bundan dolayi bana laf saymasini istemezdim sanirim.. Kaldi ki adam kardesine de gitmeyecekmis, ki gitse de gitsin belki sizi sewmedginden evine iftara cagirmamistr, abisini sewiyosur, agirliyodur. Bence bi kendinize de donup bakin, yazik olmasin evliliginize;)

bütün arkadaşların yorumu için teşkkrler eşim sigarısız kalınca stresi tavan yaptı bilirsinz sigara içenler sinirliyken 1 yerine 3 tane içerler bende üzerine gittim orucunu sigara içerek bozdu ayrıca ben şimdi netten okudum başkasına tuttuğunuz orucunun sevabını hediye edebiliyormuşsunz bende eşime etmek istiyordum edecem görümce konusuna gelincede 2 gün önce görmcem bütün kardeşlerni iftara çağırdı enbüyük abisi olan eşimi hariç herşeyine biz koştugumz halde bukonun gremceme bağlanması normalde eşim bize
saygısızlık yapana saygı göstermez sadece kendisini sıkboğaz ettiğimi düşünüp kendisinn mezarlık yerine onun evine gideceğini düşündüğümü düşünüp kızmış bana beni aradı ben herkesin bana olan sevgisnn farkındayım sen canını sıkma herkesede hakettiği kadar değer veriyorm sadece bana inanmaz gibi konuştn ondan zoruma gitti sanki mezarlık yerine onlara gidip oturacğım gibi konuştn dedi beni yalancı yerine koyma birde bana akıl verme ben 35 yaşında insanın benm hayat arkadaşım sensn benim iyiliğimide düşünn sensin dedi orucuda sinirime hakim olmadım sigaradan dolayı ondan bozdum senin yüzünden değil dedi çokşükür hallettik sorunumuzu eşimde fakirlere sadaka verir afdiler rabbimden bende tuttuğum orucumun yarısını ona hediye edicğim herkese iyiakşamlar

Adama surekli kiz kardesiyle ilgili serzeniste mi bulunuyosunuz da mezarliga gitme dediginizde kardesine gitmesini istemediginize yordu olayi?

Birde bi insani ailesiyle ezmek sizce de cirkin degilmi? Adama kardesin seni saymiyo vs. Diyorsunuz? Benim ailem bana kotu olsa da esimin bundan dolayi bana laf saymasini istemezdim sanirim.. Kaldi ki adam kardesine de gitmeyecekmis, ki gitse de gitsin belki sizi sewmedginden evine iftara cagirmamistr, abisini sewiyosur, agirliyodur. Bence bi kendinize de donup bakin, yazik olmasin evliliginize;)

ben onun sevmeyeceği bişey yapmadım eşimde onu çok sevmiyor sonsur suratsız diyor ama yinede kardeşi iftar meselesine gelince beni sevmyorsa neden ben annmlerdeyken abisini yemeğee çağırmadı ozamn

Kötü olmuş , yok yere hem orucundan olmuş hem de üzerine kefaret borcu eklenmiş.

Valla benim görümcem yok çok şükür. Ben görümce nedir halamda gördüm. Annemi nasıl ezdiğini üzdüğünü annemle beraber yaşadım. Ama ettiklerini buldu fazlasıyla. Hala da cezasını çekiyor yaptıklarının. Sen Allaha havale et arkadaşım. Allah kimseyi kul hakkıyla affetmez...

hastayım şöle oruç tutanlara
he bizi kandırdın da allahı napıcan
bozmaya bahane arayıp sonra onu bunu suçla ne güzel
hayır siz niye üzülüyorsunuz öle tutan adam tutmasın daha iyi
orucun amacı sabretmektir
millet oruç tutuyor diye ali kıran baş kesen sonra da oruç tuttum
he tuttun

bütün arkadaşların yorumu için teşkkrler eşim sigarısız kalınca stresi tavan yaptı bilirsinz sigara içenler sinirliyken 1 yerine 3 tane içerler bende üzerine gittim orucunu sigara içerek bozdu ayrıca ben şimdi netten okudum başkasına tuttuğunuz orucunun sevabını hediye edebiliyormuşsunz bende eşime etmek istiyordum edecem görümce konusuna gelincede 2 gün önce görmcem bütün kardeşlerni iftara çağırdı enbüyük abisi olan eşimi hariç herşeyine biz koştugumz halde bukonun gremceme bağlanması normalde eşim bize
saygısızlık yapana saygı göstermez sadece kendisini sıkboğaz ettiğimi düşünüp kendisinn mezarlık yerine onun evine gideceğini düşündüğümü düşünüp kızmış bana beni aradı ben herkesin bana olan sevgisnn farkındayım sen canını sıkma herkesede hakettiği kadar değer veriyorm sadece bana inanmaz gibi konuştn ondan zoruma gitti sanki mezarlık yerine onlara gidip oturacğım gibi konuştn dedi beni yalancı yerine koyma birde bana akıl verme ben 35 yaşında insanın benm hayat arkadaşım sensn benim iyiliğimide düşünn sensin dedi orucuda sinirime hakim olmadım sigaradan dolayı ondan bozdum senin yüzünden değil dedi çokşükür hallettik sorunumuzu eşimde fakirlere sadaka verir afdiler rabbimden bende tuttuğum orucumun yarısını ona hediye edicğim herkese iyiakşamlar

nette nereye baktınız allah aşkına
böyle şeylerin muhatabı diyanettir
oraya mı baktınız
olur olmaz bi yere baktınız da olur verilir mi dediler

tuttuğun orucun sevabını birini hediye etme olayını bilmiyorum. ancak eşiniz orucunu bilerek ve isteyerek bozduğu için ki kendisi de böyle olduğunu bizzat söylemiş, bu durumda 61 gün kefaret orucu tutması gerekiyor. sonuçta çocuk oyuncağı değil bu, niyet ediyorsunuz "Allahım senin rızan için oruç tutmaya" diyoruz ve artık o orucun sahibi siz değil Allah oluyor. bu konu önemli..

Back