Eşim annesiyle benım adıma plan yapıyor ben bunu annesınden öğreniyorum!!

ya evlilikte iletişimi engelleyecek kadarda gurur olmazki.bence eşinin kendi adına karar vermesi o gururunu yıkıp ciddi ciddi konuşması lazım.

Evlilik çok yeni...

O nedenle anlayabiliyorum, henüz alışma sürecindesiniz...

Bir kere şikayet tarzında söylemeyeceksin..... hele de annesiyle ilgili atıfta hiç bulunmayacaksın...

Çünkü burda ki asıl sorun, eşin...

Mesela konuya girince, ben sana sormadan planlar yapsam... tabiki seninde hoşuna gitmez... o nedenle daha dikkatli olmalıyız hayatım.... diyerek olayı kapatabilirsin...

evet aynen öyle gitmeseydım olay daha cok büyürdü.. bense tek kavga cıkmasında susuyum diyorum hep.. bu cok yanlıs bılıyorum ama elimde degıl.. eşim beni arasaydı eger ben dıcektımkı annendeyım sen oyle demıssın sporada gıtmedım keske bana bır danıssaydın dıcektım ve o an bunu sakın bır sekılde soylıcektım o an bu kadar sınırlı degıldım kesın soylıcektım aramasını bekledım dört gözle ınanın cunkı telefonda soylemek daha kolaydı ama aramadı ve içimde olay dahada buyudu ben yokmusum gıbı saatlerce annesıyle konusup gülmesi benı konusturamayıp susturdu aksine!! cunkı konusursam patlıcaktım...

evet buda çok doğru.kaynana ile yaşadığım için gayet iyi bilirim ve mantıklı geldi bana.

Sadece senin bu ilk msjını okuyarak yorum yapıyorum..
Kaç yıllık evlisiniz ve kaç yaşındasınız?
Koca akşam eşinize ve annesine tavır yaptınız, sonra adamla aynı yatakta sabahladınız ve hala neden küs olduğunuzu bilmiyor..
Al misketlerini, ver misketlerimi..
Dilerim karşılaşmazsınız ama, olası ciddi evlilik sorunlarına hiç hazır değilsiniz..

bide annesini hiç olaya katma bence.yani onu aradın beni niye aramadın deme.çünkü erkekler anne konusunda nedense evlenince çok hassas oluyorlar.hemen olayı annemi sevmiyosuna getirebilir.anneciğini aradın iyi hoşta benide arayıp fikrimi alsaydın daha bi hoşuma gidecekti de.aynı şekilde ben sana yapsam senin hoşunada gitmezdi de.böyle sakin sakin konuş madem çok sinirli :26:

Son düzenleme:

Şimdi evliliğin 7. ayı le 7. yılı aynıdır düşüncesi bence yalnış.
Çünkü 7. ayda yaşadığınız tartışmayı çözümlediğinizde 7. yıla taşınmıyor.
ama inat ısrar edildiğinde katlanarak büyüyor.
kk'da evliliklerinin bilmem kaçıncı yılında sorunlar olan kadınların ortka noktası "kör " olmaları.
kocam bana tokat atmıştı ama her ailede olur dedim.kocam çocuğu sustur ben bakamam dmeşti bende kadını görevi dedim eyvallah dedim.. kocam anasına gitti benden habersiz bende küstüm kavga etmemek için sustum .. aynı.. sorun varken çözmemek boğazına tak edince başarım sana diye girişmek. sorun bu..

iletişim sorunuz bence var çünkü bu kadar sıradan bir konuyu eşinizle canınız ciğerinizle ki konuşmak için kırk defa düşünüyordunuz. nedir yani kocacım hatalısın bir daha yapma!! hem diyorsnuz ki o baskın sonra diyorsunuz ki ben baskınım.. burada kafam karıştı.gurur yapmanızı ise hiiiiiç anlayamadım .. ? yanlış anlamış olabilirim konuyla gururun ne alakası var?

son paragrafınız çok saldırgan konunun üstünden vakit geçmiş.bu tavrınıza karşılık ne büyütüyorsun geçmiş gitmiş mevzuu diyecektir.şimdi tatlı dil ile konuşma vakti.hesap sorma vakti olayı yaşadığınız andı.

Canım eşin ilk kez böyle bir odunluk yapmış... (kusura bakma )

Güzel bir konuşmayı hak ediyor...seni anlayacağından eminim...

Dua et bir de daha da üste çıkıp, neden annemin yanında surat yapıyorsun diye daha da üste çıkmaya çalışmamış....

Kimseye, hiç kimseye... hele de eşinin annesine aramız kötü imajı verme bence..... çooook büyük aşılamayacak sorunlar olmadığı sürece....

Sen unutursun, eşin unutur, yıllar geçer ama kayınvalide unutmaz

7 aylık evlıyız ve 22 yasındayım fakat olayları kısının yasıyla ve evlilik süreci ile ilişkilendirmek doğru değil bu kişiliklerin konustugu bir olay bence..
bu zihniyette olan bir insan bundan 7 yıl sonrada aynı olayla karsılasabılır ne yazıkkı..
fakat suna katılıyorum olası ciddi evlilik sorunlarına hazır değilim sorunları çözmek yerine kacıyorum belkide.. adam gelip bana neden küstüğümü sorabılırdı bunu bekledım ve bunun için sustum eger sorsaydı zaten o an anlatacaktım sorunun ne oldugunu!!

sizi bilmem ama ben aramiz kus oldugunda esimle annesine bildiririm, kasitli olarak diyil, ama sorarsa neden boylesiniz bende soyluyorum,
nedenini sorarsaniz ogullarinin hep bir melek olduklarini zann ederler anneleri kendilerine iyi davrandiklari icin ama madalyonun diyer yuzunu de gordukleri zaman dilleri kisalir, aman benim oglumun huyu fena gecimsiz onu cekse cekse bu gelin ceker diyip uslu davranirlar bence. bu benim taktiyim ise de yariyo aslinda, cunki onu arayib uzme gelinimi akilli ol fena yaparim diyo ee tabi bende hemen boynuna sarilib aman annesi kizmismi gel gel benim yavrum ol diye simartiyorum...bence deneyin cok eylenceli...annesine cevab veremeyince o kadar komik oluyo ki

sorun cözülür belki haklısın ama zihniyet degısmez ne yazıkkı..

eşim benle konusurken aksam ne yapıyoruz dedı bende yemek hazırlıyorum yemek yıcez demeye kalmadan abısıne seslendı aksam bıze yemege gelın dıye bende bırsey demedım yemegı ıkı kısılık hazırlamıstım dedıkı annemle yengem tok gelecekler dedı onlar yemıs bıze yeter abımle dedı bende o sekılde hazırladım yengemde(eltımde) aradı bız sana gelıyoruz haberın varmı dedı evet dedım buyurun gelın dedım geldıler onlarda yememısler ama haberım yok kaynanam yemegını yanında getırmıs evde pişirdiler neyse yedık hep beraber benım yemegım kaldı yenmedı tabı sonra ben trıp yaptım hıc gulmedım cunkı elımde degıl yapmacıktan gulemıyorum bunu basaranada helal olsun moralım bozukken eglenemıyorum tek sucum bu işte!! ve onlar gıttıkten sonra konusmadan yattık ertesi gun esımle konustuk dedımkı baska konuyu ornek vererek dedım tabı bak bu boyle yapmıs o gun moralımın bozuk olmasının sebebıde senın bana sormadan mısafır cagırman dedım o yüzden suratımı astım dedım oda dedıkı bende senın aılene aynısını yapıyımda anla dedı ama o benım aıleme aynısını yapmadı ve benden habersızde bırdaha annesıgılı cagırmadı.. suratımı astığımda anlayan cınsten benım esım o yuzden suratımı asıyorum ben oda bundan anlıyor

Ama valide var kayınvalide var...

Seninki ne güzel, gelimi üzme diyor

Ya benim oğlum yapmaz öyle şey, sorun sensin derse ne olacak

Senin şımartman güzel oluyormuş

İnsanların karakterileri, yapısı çok kolay değişmeyebilir ama evlilikte öğrenilebilen birşey.
İlk 7 ay da yaptığınız yaşadığınız bir çok şeyi 7. sene de yaşayacaksınız diye birşey yok.
İnsan nerede nasıl davranacağını, ne konuşacağını, nasıl konuşacağını, zamanla yaşayarak öğreniyor.
Birsürü yanlış yapıyorsunuz ve eşimiz de yapıyor, ki bu da doğal olan, aynı evinde içinde farklı iki insanın zaman zaman bazı şeyleri düşünememesi ve yanlış yapması gayet normal, eşinizin size sormadan söz vermesi gibi. Siz bu konuda eşinizi uyardığınız sürece bırakın 7. sene de, 8. ay da bununla bir daha karşılaşmazsınız, normal olan bu. He eşiniz sizi takmayan biridir o başka, o zaman da dediğim gibi çok başka sıkıntılar var demektir çözülmesi gereken.
Burada açılan bir çok konuda olduğu gibi sizin sıkıntınızın kaynağı kayınvalideniz değil, eşiniz.
Size sormayan, sizi düşünmeyen eşiniz, siz eğer eşinize gereken uyarıyı yaparsanız, eşiniz sizi önemserse, kayınvalideniz hiç bir konuda etki edemez size.
Arkadaşların dediği gibi kayınvalidenizi konunun içine dahil etmeyin bence hiç, eşinizin kendisiyle ilgili sıkıntınızı dile getirmeniz yeter.
Umarım en kısa zamanda konuşup çözersiniz sıkıntınızı.

Eşin bir sorun olduğunu fark etse, zaten koca akşam annesiyle kikir kikir muhabbet etmezdi.
Bu yaptığının "bir soruna yol açabilme ihtimalinin" dahi farkında değil eşin.
Bu kadar basit bir iletişim sorununda, "kişilik meselesi, ikimizde baskın kişiliğiz" dersen gerçekten işin zor..
Kesinlikle kişilikle alakası yok, ben bu olayda kişiliğinizi ortaya koyan bir tavır göremedim.
Eşiniz bekarken anneye hesap vermeye alışmış, henüz adapte olamamış yeni medeni durumuna.
Normal mi, değil..
İnsan eşine söyleyeceği bir şeyi, neden annesi vasıtasıyla söylesin?
Acaba bir önceki günden de başka sebepten mi "gurur" yapmıştınız da adamcağız sizi aramaya çekindi?
Ha bir de eğer zırt pırt birşeylere küsüyor ve eşiniz sebebini bile anlamadan zaman aşımından düzeliyorsa durum, eşiniz neden irdelesin durumu.

katılıyorum benım kayınvalıdem cözemedıgım cınsten henuz cozemedım.. oda der üzmeyın bırbırınızı fln hep der zaten oglum vıcdansız v.s hep elestırır ama demez gelınımı uzme dıye hep benı uzme der ogluna bencıl bıraz o hususta..

Eşinde hoşmuş yani...

Ne demek bende aynısını yapayım da anla

Canım çocukluğu ikinizde bir kenara atın...

Senin ailen, benim ailem olayına girerseniz, içinden çıkılmaz bir hal alır...

Kendi fikrim.... eşimle sorunlarım olabilir ama bunu annemin babamın ya da eşimin tarafının aynı şekilde bilip de hafızalarına kazınmasını istemem....

Çünkü kavga her evlilikte oluyor, 3-5 gün sonra unutuluyor, ama aileler unutmuyor, o nedenle sorunu eşinle aşmaya gayret göster...

Yoksa senli benli sizli bizli kavgalar çocuktan sonrada devam eder....

Hamileyken zaten hormonlar bir alem... eşinde hiç çekilmez olur....

Birbirinize bu kadar katı olmayın....

yok bir önceki gün gayet iyiydik zaten annesını aradıgında ben actım teli canım benım dedi güzel davrandı annendeyım dedım tamam dedi oysa gun ıcerısınde hıc konusmadık sormadıda nasıl gectın dıye anneme sorsa anlatıcam ama hıc fırsat bıle vermedi. bugun aksam konuscam ama kararlıyım bekarken annesı yalnız oldugu halde arkadasında kalır annesıne hıc yuz vermez umursamazmıs nısanlıykende annesını hıc umursamazdı ben derdım annene ıyı davran dıye dusunun evlendi anneci oldu benım yanımda annesıne ılgı gosterıp benı hıce saymasıda cok zoruma gıdıyor sızce nasıl davranmalıyım?

Madem senin mimiklerinden anlıyor eşin sorunu ve çözümü..
Bizden hangi konuda fikir bekliyorsun arkadaşım?
Şahsen ben eşimle sorun yaşadığımda, uzun uzun oturup konuşmak zorunda kalıyoruz. Ben ona yapsam bir mimik, o bana yapsa bir kaş-göz, anlaşıversek.. Ama öyle olmuyor.
Siz daha şanslısınız yani bizden.. Öğretsene şu mimiklerden bana da..

Buraya kadarı şakaydı, alınma..
Ama yazdıkların 15 yaşında bir kızın ilk flörtünü anlatması gibi, inan evli bir kadın gibi değil..
Niye başkasından örnek verip anlatıyorsun, doğrudan derdini anlatsana kocana.
Ayrıca çok anlayışlıymış k.validen ve eltin.
Eşin onları davet ediyor, gene nezaketen seni arayıp haber veriyorlar.
Bu da yetmez gibi yemekle geliyorlar..
Ama sen gene trip konusu buluyorsun kendine..
Senin yemeğini de yarın yersiniz ne var..
Eşin abisini yemeğe çapırmış ne var, bir orduyu çağırmamış yemeğe..
Ha hoşlanmadın mı, dersin ki "hayatım, benimden fikrimi sor davet etmeden", adam da anlayış gösterir.
Yani sen anlayışlı adamı da delirtiyorsun bu tavrınla, "ben de senin ailene yapayım" demiş bak..

aslinda beni sevdiyini de sevmediyini de pek bilemiyorum kayinvalidemin, cunki daha yeni evliyim 7 aylik ustelik hamileyim, pek gelip gitmez oyle zaten aramizda 6 saatlik yol farki var. tel.de konusuruz cok zaman daha dogrusu her aksam, kocam annesini cok sevdiyi icin hep arar ve gun icinde yasananlari iyiyiz iste ne olsun deyip kisaca ozetler gerci sinir olurum ama cok ozele girmediyi icin de bir sey diyemem babalarini kaybettikden sonrra anneleri tum yuklerini cektiyi icin annesinin yeri bir baskadir esimin gonlunde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…