Eşinden dolayı diyorum... sinirlenebiliyormuş... eve geç gelebiliyor, ve hiç konuşmadan aynı yatağa yatabiliyorlamış....
Zaten aralarında gururdan kaynaklanan bir iletişim sorunu var...
Bence gitmekle iyi yapmış, şimdi sorun kırgınlığını eşiyle paylaşıp, tekrarlanmamasını sağlamak...
işte be o sinirle herseyı derım yıkıcı olurum dıye uzuluyorum tutamam kendımı ıcımde ufacık bırseyı saklayamam agzımdan cıkıverır hepsi annesi hakkında konusursam derkı annemı benden kıskanıyor dıye daha cok kıskandırmaya calısır dıyede korkuyorum ona kıskandıgımı bellı etmek ıstemıyorumda aslında..
Eşinden dolayı diyorum... sinirlenebiliyormuş... eve geç gelebiliyor, ve hiç konuşmadan aynı yatağa yatabiliyorlamış....
Zaten aralarında gururdan kaynaklanan bir iletişim sorunu var...
Bence gitmekle iyi yapmış, şimdi sorun kırgınlığını eşiyle paylaşıp, tekrarlanmamasını sağlamak...
belki kaynanan yalan soylemistir? esinle konusmadan onun yaptigina nerden emin ola biliyosun ki? hele bi sor anla ne olub bittiyini, zaten ilk defa diyosun. bazen yasli insanlarda olur boyle seyler cocuk gibi kendi istedikleri gibi konusurlar. kac yasinda kaynanan?
merhaba arkadaslar cogu zaman burda acılan konuları takıp edıyorum kimi zaman fikir alıyorum kimi zaman ders cıkarıyorum yorumlardan..
şimdi gelelim benim sorunuma dün eltimin annesine oturmaya gittik be kaynanam dediki işte oğlum beni aradı sen oturmadan cıkınca bıze gelecekmısın oda aksam bıze gelecekmıs oyle dedı bana dedı oysa esım benı hıc aramadı ve bu konu hakkında bır fıkrım yok bende oturmadan cıkınca spora gıdecektım benım planım varmı yokmu kımsenın umrunda degıl neyse cıktım gıttım kaynanamın oraya esım kaynanamın cebini arıyor anne gec gelıcem dıye ısı uzamıs benı aramıyor bende benım annen degıl dedım canım benım fln boyle hemen yumusadı hıc yakın davranmadım soguk soguk telefonu kapattım aksam geldı bana nasılsın dıyo ıyımısın dıyo hııı dedım ama cok bozuldum gercekten yemege gectık annesı ben o oturuyoruz ıkısı konusuyor guluyor benı hıc umursmaıyor esım arada bana anlatıyor ben yuzumu cevırıyorum sonra oturma odasına gectıler annesıne dıyor canı sıkkın onun dıyor fln. sonra ben tek kelıme etmedım ıkısı saatlerce konustular gulustuler esım dönüp bana nıye moralın bozuk bıle demıyor düşünebiliyormusunuz sonra kaynanam kızım nıye gulmuyon canınmı sıkkın dedı yoo gülesim yok demekki dedim. sonra kalktık eve geldık ben yattım hemen esımde oyalandı bıraz sonra yattı o kadar canım sıkkınkı anlatamam sabahta gondermeye kalkmadım..
sizce ne yapmalıyım o niye küstüğümü dahi bilmiyor inanın ama sormuyordu nıye küstün diye küsme sebebim annesine benim oturmadan sonra annesine gıtmemı soylemıs oda annesıne gelecekmıs yada kaynanam bıze gelecekmıs ama bana hıc soylemedı bıle benım haberım bıle yok insan eşiyle gün içinde bır kere bıle konusmazmı..
aksam nasıl davranacagımı bılmıyorum nolur yardım edın sızınde basınıza bu durum gelıyormu nasıl davranmalıyım ???
biz normalde birbirimizle gayet guzel konusabılen herseyı paylasabılen bır ciftiz eşim cok bilgili zeki herseyın farkında olan bır ınsan ikimizde gurur yapıyoruz işte asıl sorun bu.. henüz 7 aylık evliyiz bu süreçte iletişimsizlik normal diye dusunebılırsınız belkı ama hayır normal degıl bence 7 ay 7 yıl 70 yıl hıc farketmez burda kişilik konusuyor bence 7 senelık evlıyken esı bunu yapanlar yokmu?? bizimkisi gurur esasen ama bu aksam konuscam gururumu yıkıp nasıl sonuclanır bılmem ama bir şekilde konusmam lazım ve sizi durumdan yarın haberdar edicem..eşimde bende baskın kişi rolu oynuyoruz
eşime bu aksam dicemki kırıldıgım nokta dun benı hıc aramaman oldu ınsan 1 kere bıle aramazmı annenı arayıp gec kalacagını soyluyorsun ben kimim dicem? annene gitmek ıstemen gayet normal fakat benı arayıp soyleyemezmıydın anneme gıdıcez haberın olsun dıye bıldırebılırdın sen zaten benım adıma karar verıyorsun bir işin varmı dıye sormanı beklemıyordum ama bıldırmenı isterdim en azından dicem annenle ben yokmusum gıbı benı hıce sayarak konustunuz :2:madem oyle benim orda olmamın ne anlamı varkı sen annene tek basına git muhabbet et dicem
evet aynen öyle gitmeseydım olay daha cok büyürdü.. bense tek kavga cıkmasında susuyum diyorum hep.. bu cok yanlıs bılıyorum ama elimde degıl.. eşim beni arasaydı eger ben dıcektımkı annendeyım sen oyle demıssın sporada gıtmedım keske bana bır danıssaydın dıcektım ve o an bunu sakın bır sekılde soylıcektım o an bu kadar sınırlı degıldım kesın soylıcektım aramasını bekledım dört gözle ınanın cunkı telefonda soylemek daha kolaydı ama aramadı ve içimde olay dahada buyudu ben yokmusum gıbı saatlerce annesıyle konusup gülmesi benı konusturamayıp susturdu aksine!! cunkı konusursam patlıcaktım...
Sadece senin bu ilk msjını okuyarak yorum yapıyorum..
Kaç yıllık evlisiniz ve kaç yaşındasınız?
Koca akşam eşinize ve annesine tavır yaptınız, sonra adamla aynı yatakta sabahladınız ve hala neden küs olduğunuzu bilmiyor..
Al misketlerini, ver misketlerimi..
Dilerim karşılaşmazsınız ama, olası ciddi evlilik sorunlarına hiç hazır değilsiniz..
Canım eşin ilk kez böyle bir odunluk yapmış... (kusura bakma)
Güzel bir konuşmayı hak ediyor...seni anlayacağından eminim...
Dua et bir de daha da üste çıkıp, neden annemin yanında surat yapıyorsun diye daha da üste çıkmaya çalışmamış....
Kimseye, hiç kimseye... hele de eşinin annesine aramız kötü imajı verme bence..... çooook büyük aşılamayacak sorunlar olmadığı sürece....
Sen unutursun, eşin unutur, yıllar geçer ama kayınvalide unutmaz
Şimdi evliliğin 7. ayı le 7. yılı aynıdır düşüncesi bence yalnış.
Çünkü 7. ayda yaşadığınız tartışmayı çözümlediğinizde 7. yıla taşınmıyor.
ama inat ısrar edildiğinde katlanarak büyüyor.
kk'da evliliklerinin bilmem kaçıncı yılında sorunlar olan kadınların ortka noktası "kör " olmaları.
kocam bana tokat atmıştı ama her ailede olur dedim.kocam çocuğu sustur ben bakamam dmeşti bende kadını görevi dedim eyvallah dedim.. kocam anasına gitti benden habersiz bende küstüm kavga etmemek için sustum .. aynı.. sorun varken çözmemek boğazına tak edince başarım sana diye girişmek. sorun bu..
iletişim sorunuz bence var çünkü bu kadar sıradan bir konuyu eşinizle canınız ciğerinizle ki konuşmak için kırk defa düşünüyordunuz. nedir yani kocacım hatalısın bir daha yapma!! hem diyorsnuz ki o baskın sonra diyorsunuz ki ben baskınım.. burada kafam karıştı.gurur yapmanızı ise hiiiiiç anlayamadım .. ? yanlış anlamış olabilirim konuyla gururun ne alakası var?
son paragrafınız çok saldırgan konunun üstünden vakit geçmiş.bu tavrınıza karşılık ne büyütüyorsun geçmiş gitmiş mevzuu diyecektir.şimdi tatlı dil ile konuşma vakti.hesap sorma vakti olayı yaşadığınız andı.
sizi bilmem ama ben aramiz kus oldugunda esimle annesine bildiririm, kasitli olarak diyil, ama sorarsa neden boylesiniz bende soyluyorum,
nedenini sorarsaniz ogullarinin hep bir melek olduklarini zann ederler anneleri kendilerine iyi davrandiklari icin ama madalyonun diyer yuzunu de gordukleri zaman dilleri kisalir, aman benim oglumun huyu fena gecimsiz onu cekse cekse bu gelin ceker diyip uslu davranirlar bence. bu benim taktiyimise de yariyo aslinda, cunki onu arayib uzme gelinimi akilli ol fena yaparim diyo ee tabi bende hemen boynuna sarilib aman annesi kizmismi gel gel benim yavrum ol diye simartiyorum...bence deneyin cok eylenceli...annesine cevab veremeyince o kadar komik oluyo ki
7 aylık evlıyız ve 22 yasındayım fakat olayları kısının yasıyla ve evlilik süreci ile ilişkilendirmek doğru değil bu kişiliklerin konustugu bir olay bence..
bu zihniyette olan bir insan bundan 7 yıl sonrada aynı olayla karsılasabılır ne yazıkkı..
fakat suna katılıyorum olası ciddi evlilik sorunlarına hazır değilim sorunları çözmek yerine kacıyorum belkide.. adam gelip bana neden küstüğümü sorabılırdı bunu bekledım ve bunun için sustum eger sorsaydı zaten o an anlatacaktım sorunun ne oldugunu!!
Ama valide var kayınvalide var...
Seninki ne güzel, gelimi üzme diyor
Ya benim oğlum yapmaz öyle şey, sorun sensin derse ne olacak
Senin şımartman güzel oluyormuş
sorun cözülür belki haklısın ama zihniyet degısmez ne yazıkkı..
eşim benle konusurken aksam ne yapıyoruz dedı bende yemek hazırlıyorum yemek yıcez demeye kalmadan abısıne seslendı aksam bıze yemege gelın dıye bende bırsey demedım yemegı ıkı kısılık hazırlamıstım dedıkı annemle yengem tok gelecekler dedı onlar yemıs bıze yeter abımle dedı bende o sekılde hazırladım yengemde(eltımde) aradı bız sana gelıyoruz haberın varmı dedı evet dedım buyurun gelın dedım geldıler onlarda yememısler ama haberım yok kaynanam yemegını yanında getırmıs evde pişirdiler neyse yedık hep beraber benım yemegım kaldı yenmedı tabı sonra ben trıp yaptım hıc gulmedım cunkı elımde degıl yapmacıktan gulemıyorum bunu basaranada helal olsun moralım bozukken eglenemıyorum tek sucum bu işte!! ve onlar gıttıkten sonra konusmadan yattık ertesi gun esımle konustuk dedımkı baska konuyu ornek vererek dedım tabı bak bu boyle yapmıs o gun moralımın bozuk olmasının sebebıde senın bana sormadan mısafır cagırman dedım o yüzden suratımı astım dedım oda dedıkı bende senın aılene aynısını yapıyımda anla dedı ama o benım aıleme aynısını yapmadı ve benden habersızde bırdaha annesıgılı cagırmadı.. suratımı astığımda anlayan cınsten benım esım o yuzden suratımı asıyorum ben oda bundan anlıyor
Eşin bir sorun olduğunu fark etse, zaten koca akşam annesiyle kikir kikir muhabbet etmezdi.
Bu yaptığının "bir soruna yol açabilme ihtimalinin" dahi farkında değil eşin.
Bu kadar basit bir iletişim sorununda, "kişilik meselesi, ikimizde baskın kişiliğiz" dersen gerçekten işin zor..
Kesinlikle kişilikle alakası yok, ben bu olayda kişiliğinizi ortaya koyan bir tavır göremedim.
Eşiniz bekarken anneye hesap vermeye alışmış, henüz adapte olamamış yeni medeni durumuna.
Normal mi, değil..
İnsan eşine söyleyeceği bir şeyi, neden annesi vasıtasıyla söylesin?
Acaba bir önceki günden de başka sebepten mi "gurur" yapmıştınız da adamcağız sizi aramaya çekindi?
Ha bir de eğer zırt pırt birşeylere küsüyor ve eşiniz sebebini bile anlamadan zaman aşımından düzeliyorsa durum, eşiniz neden irdelesin durumu.
sorun cözülür belki haklısın ama zihniyet degısmez ne yazıkkı..
eşim benle konusurken aksam ne yapıyoruz dedı bende yemek hazırlıyorum yemek yıcez demeye kalmadan abısıne seslendı aksam bıze yemege gelın dıye bende bırsey demedım yemegı ıkı kısılık hazırlamıstım dedıkı annemle yengem tok gelecekler dedı onlar yemıs bıze yeter abımle dedı bende o sekılde hazırladım yengemde(eltımde) aradı bız sana gelıyoruz haberın varmı dedı evet dedım buyurun gelın dedım geldıler onlarda yememısler ama haberım yok kaynanam yemegını yanında getırmıs evde pişirdiler neyse yedık hep beraber benım yemegım kaldı yenmedı tabı sonra ben trıp yaptım hıc gulmedım cunkı elımde degıl yapmacıktan gulemıyorum bunu basaranada helal olsun moralım bozukken eglenemıyorum tek sucum bu işte!! ve onlar gıttıkten sonra konusmadan yattık ertesi gun esımle konustuk dedımkı baska konuyu ornek vererek dedım tabı bak bu boyle yapmıs o gun moralımın bozuk olmasının sebebıde senın bana sormadan mısafır cagırman dedım o yüzden suratımı astım dedım oda dedıkı bende senın aılene aynısını yapıyımda anla dedı ama o benım aıleme aynısını yapmadı ve benden habersızde bırdaha annesıgılı cagırmadı.. suratımı astığımda anlayan cınsten benım esım o yuzden suratımı asıyorum ben oda bundan anlıyor
Ama valide var kayınvalide var...
Seninki ne güzel, gelimi üzme diyor
Ya benim oğlum yapmaz öyle şey, sorun sensin derse ne olacak
Senin şımartman güzel oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?