- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 30
-
- Konu Sahibi Dilruba2387
Yanlis biliyosunz. Emzirmek korunma yontemi olabilirmi hic? Emziriyorum yani hamile kalmam? Ablam oyle hamile kaldi.Cnm emziriyorken eşinde korunursa hamile kalma ihtimalin azalıyor. Bebeğini emzirmeyi bırakıncada dkh kullanırsın
Hem neden eşin kondom kullanmıyor bir süre
Ortak karar vermeleri gerekiyor. Emrivakiyle olacak şey değil bu. Eşi ikinci çocuğu isteyebilir hakkıdır. İnsanı gizli kapaklı iş yapmaya mecbur bırakıyorlar ama bu da doğru değil bilemedim ya.Adam hic bir seyi kabul etmiyor, cocuk 1 yasina gelince 2.yi yapicaz diyor bu kadina yazik degil mi?
Dogru degil tabi ama 2.cocugun zamani mi ilk bebek 1 yasina girer girmez. Ihtiyaci olan ilginin hakkina giriliyor annenin vucuduna da rahmine de yazik.. Adam ortak karar vermelerine izin vermiyor ki.Ortak karar vermeleri gerekiyor. Emrivakiyle olacak şey değil bu. Eşi ikinci çocuğu isteyebilir hakkıdır. İnsanı gizli kapaklı iş yapmaya mecbur bırakıyorlar ama bu da doğru değil bilemedim ya.
Ben kullanmıştım yeni bıraktım emziren anneler için dedi doktorum hergün ara vermeden kullandım şimdi yasmine geçtim .Cezarette de sanırım en az etkileri olan ilaçmış .[/QUOT
canım ilacı ne kadar süreyle kullandın bir de adetten kesilme gibi bir durum oldu mu?burada her eczanede bulunmuyor sanırım.siz bulunduğunuz şehirde kolayca bulabiliyor Musunuz?ama adet olmuyormussun sanırım.benim zaten adet düzensizliğim vardı önceden o yüzden korktum .üç aylık iğneden de bu yüzden vurulmadımBen kullanmıştım yeni bıraktım emziren anneler için dedi doktorum hergün ara vermeden kullandım şimdi yasmine geçtim .Cezarette de sanırım en az etkileri olan ilaçmış .
Anladım canım 30 lira falan sanırım fiyatı.kilo falan yapmadı mı hiç ama adet görememe çok iyi değil ya.ben çok fena oldum sekiz aydır ilk defa oldum ama şiş sinir oldu.şimdi sağlık ocağından regınon diye bi ilaç verdi hemşire.emzirsen de kullanabilirsin altı aydan sonra.östrojen hormonu en az olanmış.istemedim ama başka çarem de yok başladım o ilaca.adet olmamak korkutuyor beni Bi de kilo alırsam diye korkuyorum .yoksa düşünmeden başlarım6 ay kadar kullandım ilacı canım.Doktor ilacı içerken regl görmeyebilirsin normal telaşlanma dedi .İlacı kullanırken hiç regl olmadım emzirmeyi bırakınca yasmine geçtim .Eczaneden almıştım hiç yok demediler sağolsunlar.Adetsiz 6 ay çok keyifliydi hem gebe kalmıcam.
Canım rabbim nasip etsin .ama doğum yaptıktan sonra eşin karşı çıkınca bu korunma konuları çok kurcalıyor insanın kafasını.(kızlar yanlış anlamayın arkadaşça bir takılma sadece kız kıza yaparız ya o cinsten)
ama biz burada hamile kalmaya çalışıyoruz ya
Üç aylık süre zarfında korunmadın mı hiç .şimdi Yasmin almışsan kutu bitince adetin başlar sanırım .Şimdilik kilo problemim olmadı şükür 6 ay kullandım cezaretteyi bıraktım 3 aydır korunmadım ama genede adet olmadım en sonunda doktorum bu ay yasmin verdi 15 gündür kullanıorum.İş arkadaşım hicbir şey kullanmadığı halde 11. ayda regl olmuş .Bende bekliyorum regl olmayı.
Eşim başka konularda çok anlayışlı açık görüşlü Bi insan.ama buna taktı kafayı ne gerek var hormona adete diyor ben dikkat ederim.ama bazen etmiyor o dönemlere ben de güvenemem yanı .allah verirse basımız üstüne ama başka çarem kalmadı.şu an normal dkh kullanıyorum östrojeni az.inşallah bebeğime zarar vermez.süt miktarını azaltabiliyormuş .böyle Bi problemle karşılaşmazsam mecburen birkaç ay kullanacam .beneğim yedi buçuk aylık.östrojen oranı az diye başladım.ama sonum spiral görünüyorEşini boşver .Düşüncesiz ya da cahil biri galiba.Hamile kalırsan sıkıntıyı hem kendin hem küçük çocuğun çekecek.Yazık ona da .Direkt kadın doğum uzmanına ya da sağlık ocağında aile hekiminize gidin söyleyin .Sizi ebeye yönlendirir...Spiral çok rahat.Tavsiye ederim.
Eşim başka konularda çok anlayışlı açık görüşlü Bi insan.ama buna taktı kafayı ne gerek var hormona adete diyor ben dikkat ederim.ama bazen etmiyor o dönemlere ben de güvenemem yanı .allah verirse basımız üstüne ama başka çarem kalmadı.şu an normal dkh kullanıyorum östrojeni az.inşallah bebeğime zarar vermez.süt miktarını azaltabiliyormuş .böyle Bi problemle karşılaşmazsam mecburen birkaç ay kullanacam .beneğim yedi buçuk aylık.östrojen oranı az diye başladım.ama sonum spiral görünüyor
Evet spiralin böyle sıkıntıları var rahat ama işte.ben dkh alışkınım illa kı hormon yan etki v.s var yalnız bana en yakın korunma yöntemi.yalnız tek aklımı kurcalayan bebeğim zarar vermez diyor hemşire doktor süt salgısını azaltabilirmiş sadece.o da şimdilik iyiMerhaba,şu anda bendede spiral var ,bekliyorum ikinci adetim olunca çıkartılacak ,histeroskopi oldum Dr yapışıklık olmaması için diye koyduğunu söyledi amaaa ben bu spiral den çok rahatsızım ilk ay çok kanamam oldu adetim de çok yoğun oldu,içimde yabancı bir cisim fikrine alışamıyorum, eşimle hiç birlikte olmadım bu alet çıkınca ancak olabilirim ve bir an önce bundan kurtulmak istiyorum ,kayabilir endişesi taşıyorum ,yok ağır kaldırma vs... hamile gibi ..Özgürlüğümü geri istiyoruummm:)) bana kalırsa en iyisini yapmışsınız( dkh).
Eşim başka konularda çok anlayışlı açık görüşlü Bi insan.ama buna taktı kafayı ne gerek var hormona adete diyor ben dikkat ederim.ama bazen etmiyor o dönemlere ben de güvenemem yanı .allah verirse basımız üstüne ama başka çarem kalmadı.şu an normal dkh kullanıyorum östrojeni az.inşallah bebeğime zarar vermez.süt miktarını azaltabiliyormuş .böyle Bi problemle karşılaşmazsam mecburen birkaç ay kullanacam .beneğim yedi buçuk aylık.östrojen oranı az diye başladım.ama sonum spiral görünüyor