Esim ana kuzusuymusta haberim yokmus..

anatolia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba kizlar, burda yeniyim ilk konu basligim, umarim iyisinizdir :)

20 yasindayim. Araligin 2.sinde 3 aylik evli olucam, ve simdiden yasamadigim sorunlar kalmadi. Kayinvalidem seytana pabucunu ters giydirirmiste haberim yokmus malesef. Esimle severek evlendik, ve aileler disinda hicbir sorunumuz yok allahtan. Nisanlilik dönemimizde bizden iyisi yoktu, esim dügün konusunda her istedigime "sen bilirsin, hersey senin istedigin gibi olucak" derdi, ta ki annesi karismaya basliyasiya kadar, ve karisma aliskanligi her gecen gün daha da cok artti. Nisanligima, gelinligime, alyanslarimiza, dügün salonuna, altinlara, herseye karisti. Kendi ailemin maddi durumu iyi, ama esimin ailesinin durumu cok daha iyi. Benim ailem herseyi adetiyle olsun istedik, ama onlar sadece kendi cikarlari oldugu adetleri uygulamaya karar verdiler, kötülük olmasin diyede birsey demedik. Sürekli bana istedigin gelinligi alcaksin, herseyden kisitlarim ama gelinlikten kisitlamam deyip durmustu zamaninda kayinvalidem, yalanmis ama, cünkü istedigim gelinligi almadi ve beni modacida görümcemle beraber rezil ettiler begendigin gelinlik bu mu diye. O sira herkes at nisani deyip durdu, ama bekara kari bosamasi kolay geliyor, ve biz biribirimizi severken niye ayrilalim bir gelinlik yüzünden. Gerci, bugün ki aklim olsaydi, kesin atmistim nisani..

Benim sorunum, esim ailesinin sözünden kesinlikle cikmiyor. Kaynanam nisanlanmadan önce dogru düzgün ilgilenmezdi bile esimle, sürekli görümceme bebek gibi bakardi, görümcem 16, ama görseniz 25 sanirsiniz. Nisanlandiktan sonra donk dedi kafasina ki, sacma sapan cimrilikleri tuttu olduk olmadik yerlerde. Esimin ailesi ve benim ailem dügün aksami imam nikahi yüzünden bozustular, ben allaha inanip müslüman oldugum icin bu nikahi istiyorum dedim, ancak öyle ikna edebildim esimi. Esimde türk, ama ailesi, özellikle annesinin inanci olmadigi icin cocuklarini da öyle büyütmüs, ve ben bunu imam nikahi sirasinda fark ettim ne yazikki. O günden beri aileler küs, ve esimide sürekli tehdit ediyor evlatliktan red ederim seni eger onun ailesiyle görüsürsen diye.

Evlilikten mutluluk alamaz hale geldim cünkü esimin surati sürekli asik. O benim ailemle görüsmüyorsa, bende onunkiyle görüsmem bunuda dile getirdim zaten, o günden beri bi sessizlik var evin icinde, her ne kadar düzeltmeye cabalasam bile. Yurt disinda kaliyoruz, ona ragmen ailelerimizden 4-5 saat uzaktayiz, o yüzden sadece tlf görüsmeleri oluyor simdilik, ama 2-3 kere gittik ziyarete, esim beni kapidan gönderdi annemlere ve birdaha gelmedi. Üstüne üstelik kayinvalidem olucak seytan hem anneme hemde bana küfürlü ve terbiyesiz mesajlar atti, al kizini basini cal, birdaha bu eve gelme sakin diye. Burda annesine degil, esime cok kizdim. Evlendikten 3 hafta sonra hangi hakla karini yüzüstü birakirsin sen diye, "hakettin sen bunu, artik o ailenin kizi degilsin, soyadina bak ve anla artik" deyip kestirip atti. Annesinin etkisi altindan dolayi oldugunu biliyorum, ama cok kötüyüm kizlar. Böyle davranilmayi haketmedim. Simdiden bosanma fikirleri dönüyor kafamda, cünkü ben böyle bi adamla cocuk yapamam.

Ne yapmaliyim? Lütfen yardim

ALLAHIM nişanlıyım ve böyle konuları okuyunca korkuyorum..bizdede şuan herşey çok güzel ya evlenince işler değişirse diye kendi derdime düştüm yazını okuyunca allah yardımcın olsun bence hemen pes etme ama çocukta dikkatli ol hemen çocuk yapma ilk zamanlar alışma süreciymiş hep 1 sene tartışma olurmuş ama süre zarfında bence kaynana oyna altta kalma..benim başıma gelse yapabiirmiyim bilmiyorum ama sanırım yapamam çok safım ..allah yardımcımız olsun..

Kayınvalideniz suçlu ama eşiniz daha da suçlu. Herşey ortadayken size böyle davranmamalı. Davranıyorsa da karşılığını almalı.
Sizin ailenizle eşiniz niye görüşmüyor anlayamadım.
Siz de tavrınızı koyun o halde.
Aynen eşiniz gibi davranın.
Ya da süre isteyip ailenizin yanına gidin.
Bunu şimdi yapmazsanız sonra hiç yapamazsınız

Karsiligini aliyor zaten simdi, cünkü aynen kendisi gibi davraniyorum. Ne annesiyle ne babasiyla ne de kiz kardesiyle konusuyorum. Korkum, eger yaptigi yanlisi anlamak yerine daha da devam ettirirse. Cok iyi niyetliyim malesef, hersey güzel olcak iyi olcak düzelcek diye hayaller kuruyorum, ama esimin annesi herseyi tatliya baglamak yerine "kendi kurdugun hayallere inanma" diyo acik acik. Ailemin yanina gidemem, cünkü üniversitede okuyoruz ikimizde, ailelerden uzakta, ve okula ara vermem imkansiz. Esim ailemle görüsmüyor, cünkü her yaptiklarini sacma buluyor. Isin asli, biz kültür görmüs aileyiz, yurt disinda yasasak bile geleneklerimizi adetlerimizi unutmadik, inancimizi unutmadik. Annem hem pedagog hemde ebe hemsire, babam mühendis, yani okumus görmüs insanlar ve allaha bin sükürler olsun ikisinin de akli basi yerinde. Onun ailesi direk köyden geliyo, kesinlikle kücümsemiyorum cünkü babalarimiz ayni köylü, ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilseler bile bilmemezlikten geliyolar, islerine göre. Kayinvalidemin babasi bile beni arayip, "o kadini takma kafana, biz bile gidip görmüyoruz artik" dedi, ama esimin gözlerini boyamis, ve malesef kendisi göremiyor.
Esim bana sevgisinin azaldigini söyledi, annesiyle konusmaya baslamazsam da, daha da azalicagini söyledi. Bu kadar cocuk olamaz bir adam, ona yanlislarini nasil göstercem bilmiyorum artik. Annesinin bana yapmadigi kalmadi, ama ben esimi sevdigim icin alttan aldim hep ve duymamazliktan geldim, cahilligine verdim.
Ne yapicam bilmiyorum artik. Dün piskolog yardimi almak icin basvurdum, cünkü icimde huzur olmak yerine sürekli korku var..

klasik erkek..
evlendikten sonra hepsi aynı olur bunların zaten...
aynılarını yaşadım ama naapim kadın olarak yuvamı ayakta tutmak için elimden geleni yaptım..
aslında keşke yapmasaydım çok yıprandım..
düzeleceğine inanmıyorsan eşinin..
başka çözümler üret..

Esin arkanda oldugu sürece, sevgisi ve saygisi bitmedigi sürece hic korkmana gerek yok bence. Bende cok safim, cok iyi niyetliyimc ve bunu kötüye kullandilar hep. Dikkatli ol. Sakin nisanlinin kendi ailenle baglarini kopmasina izin verme. Cok önemli valla, aile ici huzur olmadiktan sonra dünyanin diger ucunda olsak bile huzur olmuyor..

Ne gibi cözümler? Hic bi fikrim yok artik.. bende yipranmak üzereyim simdiden. Ailesiyle bi ara cok konusuyordum, belki akli basina bu sekilde gelir diye, ama nafile melasef.

O sizin ailenize katlanamıyorsa siz de mecbur değilsiniz.
Eşinizin size olan sevgisi azalırken sizinkine ne oluyormuş farkında mı acaba. Sevgi üretilir ya da tüketilir. Tüketme yoluna girmişsiniz çok çabuk.
Annesiyle konuşmanıza bağlıysa sevgisi o zaman yapacak birşey yok. İşi tercih meselesine getirmişse siz de tedcihinizi yapacaksınız o halde.Siz aynı baskıyı kurdunuz mu ki eşinize, aileme iyi davrandığın kadar seni severim diye.
Yazık ki en güzel günleriniz zehir oluyor

Ne gibi cözümler? Hic bi fikrim yok artik.. bende yipranmak üzereyim simdiden. Ailesiyle bi ara cok konusuyordum, belki akli basina bu sekilde gelir diye, ama nafile melasef.

yani uzman yardımı evlilik danışmanı fln...
hani diyorum dayanılmaz bi hal alırsa diye ileride sen elinden geleni yapmış ol..
keşke deme sonra..
konuş anlat uzlaşmaya çalış..
ama birini değiştirmek çok zordur özlelliklede erkekleri
hele hele ana kuzusuysa...

anlattıgına göre kayınvalıden cok terbiyesiz bır kadınmış.
erkkeler maalesef evlenene kadar.
ki daha 3 aylık evlıymışsın şu bi gercek ilk 1 sene cok zor geçiyo
fakat sonra alışıyorsun..
fakat daha 3 aylıkken bunları yasadıysan mucadele versende bu iş düzelmez.

herkese soyluyorum nişanlıyken bazı seylerı gorebıldıysenız ne mutlu at nişanı dıyenler olur.
sonra evlenınce şimdiki aklım olsaydı atmıştım coktan dıyebılıyor insan bende dahil.
tabıkıde zor bişey fakat boyle duurmlar varsa o iş orda bitmeli evlıyken dahada zorlasıyor maalesef işler...

kolay gelsin..

yaşanan olaylardan sinirler gerilmiş epeyce

biraz sakinleşin..o evin içinde ne sizin aileniz ne de eşnizin ailesinin konusu geçmesin mümkünse bir süre..

öyle karar alın eşinizle..kimse kimseyle görüşmek zorunda değil hele ki olaylar bu duruma gelmişken zaten

aileleri olayların merkezine oturtmanın kimseye faydası yok...eşinizle güzel zaman geçirmeye bakın..kayınvalidenizin sözlü ya da

yazılı tacizlerini umursamamaya gayret edin.ona fırsat vermeyin,yaşınız daha çok genç ama siz onlardan olgun olun..

inanç ya da inançsızlık meselesi çok kişisel bir durumdur,o konuları tartışma konusu haline getirmeyin,getirilirse muhattap olmayın...

kısaca bırak olayları..zamana bırak...eşinle bagını koparma,sevginizi daha çok gösterin birbirinize..ailelere yansıtmayın olayları..

çocuk fikri için daha çok erken,neden aklınıza hemen bu geldi

daha 3 ay bile olmamış evleneli

en az 1 yıl bekleyin,siz alışın evliliğe,eşinize

o da size alışsın..

söylenen sözleri ve yaşananları biraz geride bırakmaya çalışın..ana odaklanın..yarına odaklanın..

yoksa evliliğiniz hep bu tartışmalarla nereye kadar gider sizce...

biraz gayret...daha iyi olur dilerim herşey

sevgiler..

konu sahibi arkadaşım kaynanamın babası seni aramış takma demişya.bence ona söyle eşinle konuşsun.eşinin dedesi sonuçta tesir edeceğine inanıyorum.

Aileleri zaten konusmuyoruz artik evde, anlasmadan olan bisey oldu. Cogu zaman mutluyuz evin icinde, film izliyoruz yemek yapiyoruz ders calisiyoruz, ama beraber degilken annesiyle tlf'da görüsüyor, o da muhtemelen kiskirtiyor aileme karsi ki, birden bir kac gün esim cekilmezz hale geliyor.
Inanca gelince, zaten konusmuyoruz. Istedigine inanip istedigine inanmamayabilir, ama icinde allah korkusu yok ki, saygiyi ögretmemis annesi, sadece annesine tapiyor. Seneler önce babasi bi baska kadinla kalmis uzun süre, o sürecte annesi hem kizini hemde oglunu baglamis kendine iyice. Bunu esimle hic konusmadik, teyzesinden duydum, ama bildigimide hicbi zaman bilmicek, cünkü gerek yok.. Cocuk konusuna gelince, cocuk simdi kesinlikle düsünmüorum zaten, hele meslegimi almadan önce kesinlikle!

konu sahibi arkadaşım kaynanamın babası seni aramış takma demişya.bence ona söyle eşinle konuşsun.eşinin dedesi sonuçta tesir edeceğine inanıyorum.

Bi dedesini bide annesini dinliyor esim, ama bu konuda dedesinin bana tek dedigi "sen esinle mutlu ol, anneni görmüs görmemis bosver, sadece siz ikiniz iyi olun." Ama yasli adam, nerden bilsin herseyi, nerden bilsin beni ne kadar etkiledigini ailemle görüsmedigini. Anlatmaya calistim zaten, bosver dio.. cok caresiz ve gücsüz hissediyorum kendimi, ama ailem arkamda her konuda ve sürekli destekliyolar beni. Kendi babam, bosanmaktan sakin korkma eger tehdit ederse dedi, hayatin boyunca öyle hayat sürmez dedi.

Belki kendi ailemde de var suc. Bizi görmesine gerek yok, seni görüyoruz yeter bize deseler, rahatlicam belki.. Ama baski altindayim, hem esim hemde ailem tarafindan..

ahhh cnm bu kaynanaların hepsi aynı bir şeytanda bende var bu formların hepsine yazsam döksem içimi yinede sönmez ateşim. benim eşimde şeytanın yaveri sözünden çıkmaz nasıl baş edicem bilemiyorum Allah yardımcın olsun...

Ay Allah'ım okudum fenalık geçirdim Vede çok sinir oldum
Bu ne çirkinlik ya Allah aşkına
Eşin annesinden beter Annesi eşinden
Olay bu durumdayken İş sana düşüyor artık
Erkekler zaten ailelerine özelliklede annelerine çok düşkün olurlar.
Ama aynı zamanda eşinede tabi ikisinide dengede tutmayı bilmeli bir erkek.
Hiç tartışma derim eşinle annesi yüzünden.eleştirme annesini eşinin yanında
Erkekler aslan kesilirler canım aileleri söz konusu olunca
Ha bide tabi yeni evlisiniz zamanda evliliğinizde yerine oturacaktır.
Zamanla eşinde olgunlaşıp gerçekleri kendi gözüyle görecektir
Eğerki evliliğini devam ettirmek istiyorsan sabırlı olacaksın
Başgeleceksin o cadoloz kayınvalidenle
Pabuç bırakma ona şekerim
Hadi Allah mutlu mesut etsin ne diyelim

Dillere destan bir kayınvaliden varmış,Valla anne iyide olsa kötüde olsa evlat işte göremiyor demekki yada görmek istemiyor. Aslında daha nişanlıyken görmüşssün nasıl insanlar oldugunu,lakinn görmezlikten gelmişsin,yada önemsizleştirmişsin Seviyorsun ya eşinii. Büyük bir ihtimalle bende aynı şeyleri yapardım. İnsan düşünüyor ve diyorki sonuçda ben ogluyla evleniyorum ailesii beni çokda enterese etmez . Ne yazık ki ailesiylede evlenmiş gibi olunuyor. Gerçekleri sonradan görüyoruz.. Boşanmayı en son olarak düşün...Sabırla eşinle konuşmayı dene Umarım herşey yoluna girer.

Kimle konussam, esinin düzelmesini istiyosan tehdit et diyolar.. "Terkederim, birakirim seni" de diyolar, ama ben esimden ayrilmak degil hersey düzelsin istiyorum.. Bunu atlatmanin insancil ve güzel bir yolu yok mu? Kendimden sürekli ödün vermekten biktim artik, ailemden tiksiniyolar resmen..

Dügünümüzden 2 hafta önce ayrilmistik dügünüde iptal etmistik anneci oldugu ve saygisizligi yüzünden, ama pismanligini cok kez dile getirdi, yalvarip yakarmisti, hem bana hemde aileme, özür diledi defalarca, söz verdi beni dünyanin en mutlu insani yapicagina. Annesi annemin ayaklarini öpmeyi teklif etti, oglu icin yapamiycagi seyin olmadigini söyledi.. Bizde inandik ve dügüne razi olduk.. keske olmasaymisim..

kızları anneleri babaları el bebek gül bebek okutuyor büyütüyor adam ediyor iş sahibi yapıyor mutlu ediyor...vs. adam bir evlenmekle kendi deyimiyle soyadını vermekle bütün bu emekleri yok farzediyor ve soyadına bak diyebiliyor... ne kıymetli adları varsa...

gıcık oluyorum böylelerine.. kanunen mecbur olmasa ne diye alayım senin soyadını. bi soyadıyla tapu aldık sanıyorlar. altta kalma. çirkinleşme de tabi..

ona mecbur olmadığını hissettir. seni kaybetme korkusu yaşasın biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…