Eşim ailesinin tek erkek çocuğu

konu sahibine pek hak vermedim ben. kocanızın tarafı arada ihtiyaçlarınızı karşılayabilirlerdi ama sonuçta buna mecbur değiller daha doğrusu bu kızılacak bir durum değil.

benim babam da askere gitti ben 4, kardeşim 1 yaşındayken. annem anneannemlere gitti 2 çocukla ve çalışıyordu, yük olmamaya çalıştı. sizin sonuçta araba parası da olsa paranız var. ben pek kimsenin sizin araba paranız dursun biz size bakarız gibi bir şey diyeceğini sanmıyorum. siz nasıl fedakarlık bekliyorsanız onlar da bekler ve bize yük olmasınlar araba parası da olsa paraları var onu yesinler derler. ayrıca askerlik zamanını düşünerek ona göre plan yapmanız da gerekirdi. bir birikim yahut ailelerle anlaşma ne bileyim. ne bekliyordunuz ki? eşim askere gider bize de annemler ve kayınvalidem yardım eder diye mi?

araba parasını yersiniz sonra eşiniz çalışıp biriktirir yine alır, ama ailesi size bakarsa bu borç baki kalır.

evlenmiş aile kurmuş insanlarsınız ben de haklı bulmuyorum sizi

Kusurma bakmayın, niyetim sizi incitmek değil ama çok yanlış düşünüyorsunuz..
Bu forumda hep aynı başlıklar var ; eşimin ailesi evlenince yardım etmedi, şimdi etmiyor v.s

Buna çok kızıyorum ; iki ailede yardım etmeye mecbur değildirler; ederlerse ne ala ki bunu asla istemem ben, etmezlerse yorum bile yapmamanız lazım.

Sonuçta kalkıp eşinizin askerliğinin olduğu yere gittiniz ailenizde orada diye.
Dolayısıyla eşinizin ailesinden yardım beklemeniz çok hata.Bunu eşinize söylemeniz, şikayet etmenizde ayrı bir hata.

Bunları çıkarın hayatınızdan.. Arabanın parasını yiyoruza karşı ne desin ki kayınvalideniz. ''Aaa durun yemeyşn bir tarafta bırakın ben yollayayım'' mı demesi lazımdı ?

Ayrıcada onları o kadar taşıdık, kurum kurum oturdu yazmışsınız; hoş bir uslup değil.

O araba sizin, ve harcamak için satmışsınız, söz etmemeniz lazım.

Son düzenleme:
Hanımlar Biraz anlamaya çalışsak nolur sankii olumlu fikirler versek kırıcı eleştiriler yerine

Katılıyorum herkes bayana yüklenmiş ne bu.. ya evet aileden yardım beklemek pek doğru değil belki. ama o aile değil mi ki ben herşeye karışam herşeyiniz benim istediğim gibi olsun diyen. işlerine gelince ataerkil aile gelenek görenek. mevzuu paraya gelince siz kendinize yetin. meddi yardım yapmayacaklarsa o zaman ihtiyacınız var mı diye niye yalandan soruyorlar. oğulları askerde bizim toplumumuzda gelenektir askere gidenin cebine herkes para koyar. bir baba olarak oğluna para göndermesi gerekmez mi. nbence gerekir ayda 100-200 yollasa bile asker o adam ihtiyacı görülür. ve torununa insan para veya kıyafet mama şu bu göndermez mi ya. benim halamın torunu mama ile besleniyordu ve kıznın durumu çok iyi değildi etraf komşu herkes eve hediye olarak paket paket mama taşırdı. bizim toplumumuz bunu gerektiri. yok biz modern aileyiz oğlumuza karışmayız diyorlarsa o zamanda hiç birşeye karışmayacaklar.
konu sahibi arkadaşım ben seni anlıyorum ve haklı buluyorum. hali ile ana baba olarak onlarında desteğini görmek istiyorsun biraz... ama laf sokma falan hoş olmaz. senin para mevzunu yapmam kesinlikle olmaz. bu konuda eşin söyleyecek ailesine ihtiyacımız var diye. ama tavrını şöyle nelli edersin biraz mesafe koyarsın araya sık aramazsın sık görüşmezsin falan. tek öneri bu olur...

''verdiğiniz sözleri tutup eşim askerdeyken ailemle ilgilendiğiniz için teşekkürederim'' der ve güler geçersin anlayan anlar.. araba konusu açılırsa ''arabanın parasınıda yedik oohh iyi oldu kalan paramızlada iki kişilik bi araba alalım çekirdek ailemize yeterde artar bile'' dersin..
dersin, dersin çok şey dersinde sen sonuçta el kızısın ilerde bu söylediklerin yol su elektirik olarak karşına çıkar.. senin değilde eşinin konuşması sanırım daha doğru olur.. hakkında hayırlısı olur umarımm..

ah canım ne desek, ne söylesek boş.. bu insanlar laf anlamaz, sürekli kendilerini haklı görecekler, neyi söylüyorsun,ne bekliyosun.. ha taşa laf anlatmışız, ha bizimkilere, cidden aynen öyle.. nato kafalarr
sen şimdi neyin muhabbetini edeceksin.. madem eşinde görüyo, o çok sevgili ailesine kendisi bi zahmet tepki versin,eşin onların ne mal olduklarını gördüyse , sen niye kendini ortaya atıyosunki..
sonra onlarda konuştuklarında daha fazla kırıcı şeylere meydan verecek.olan sana olcak malesef.. sonrada yuvamızda huzursuz biz olcazz, eşimiz olcak, cocugumuz olcakk, onlar orda keyifteyken bizim kendi çekirdek yuvamız zarar görecek

alelacelen evlen biz bakarız diyeceklerine oğlum askerliğini bitir öyle evlenin demeleri gerekirdi baştan belli etmişler.... çünkü aklı başında insanlar bunu söylemeli

bende aynı dertten muzdaribim bizimkilerde yoklukla büyüttüm eşek gibi bakacak diyorlar üstelik hiçççççç ihyiyaçları olmadıkları halde

iki kira geliri k.pederimin emekli maaşı var ve evlerinin bütün faturalarını eşim ödüyor. pazar harçlıklarını bırakıyor. ve ben sadece seyrediyorum çünkü eşim asla laf ettirmez kendimiz aç kalırız genede söylemez gerçi bende alıştım (gerçi bu yaz onlara araba alınca çok kızdım ama yapacak birşey yok yine içime attım)

çok geçmiş olsun haklısın ama verilen sözlerin tutulmaması çok kırıyor

ınsanları anlamak cok zor ve ne yazıkkı herkes verdıgı sozde durmuyor
en ıyısı verılen sozlere guvenmemek bana ne sozler verdıler de tutmadılar
en ıyısı kımseye guvenmeden kendı ayaklarımzn uzerınde durmak bence
o zamn ınsanların sıze saygısı olur karısma hakkı olmaz ,
ayrıca sen aılenın yanına gıttıgın ıcın kayınvalıde ve kayınpedere gun dogmus
bahaneyı kendı ellerınle vermıssın agızlarına eger yanlarında oturmaya devam etseydın
sana mecbur bakacaklardı bu sekıl o gıttı bız ne yapalım dıyorlardır buyuk ıhtımal
bu saatten sonra onların verdıgı sozlerı tutmamalarına takılma
esının askerlıgının bıtmesını bekle ve kendı hayatınızı kurun

olumlu olumsuz bütün yorumlara teşekkür ederim arkadaşlar. Bütün bu yorumlar sonrasında çıkardığım ders; Birilerinden birşeyler beklemenin yanlış olduğunu daha iyi anladım, kimseye bir şey söylemem yanlış olur. o nedenle susmak erdemini tercih edeceğim. Her ne kadar verilen sözlere insan güvense de. çok şükür benim ailem imkanları dahilinde beni mağdur etmedi, yeri geldi eşimin de harçlığını cebine koydu. Allah'a şükür ki harcayacak paramız vardı ve harcadık. Ha Ama evlenme ve çocuk konusunda hiç pişman değilim iyi ki çocuğum oldu ilerde hiç olmama ihtimalindense... Bu arada bazı merak eden arkadaşlar var çocuğunuzun olmayacağını nasıl anladınız vs. diye soruyorlar evlenmeden kısa bir süre önce dr.a gittiğimde yapılan tetkikler sonucu PKO'lu olduğumu öğrendim Çocuğumun olup olmayacağı kesin değil denildi... Çok merak eden arkadaşlar için bilgi vermek istedim!!!
Bu konuyu buraya fikir almak için açmıştım iyi ve kötü tüm yorumlarınıza teşekkür ederim. Bana gerçekten yol gösterici oldu:114:

Son düzenleme:

iyi o zaman ne mutlu sana çocuğun olmayabilir derken hemen hamile kalman çok iyi olmuş,sağlıkla büyüsün inşallah

Katılıyorum. Kesinlikle laf söyleme. Hatta tenezzül etmiyormuş gibi davran.. Eşin söylesin eğer söylencekse ki bence eşinde söylemesin bişey. Bundan sonra ona göre davranırsınız.

Allah kavuştursun.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…