Eşim ailesinin tek erkek çocuğu

O kadar yorum yaptım sadece hesap konusuna takılman şaşırtıcı doğrusu. Kendin söyledin 17 aylık evliyim 8 aylık kızım var diye bunu özel bir hesaplama ile bulmadım herşey ortada.

tek ona takılırım çünkü bir tek siz ilk gecemi muhabbet konusu yaptınız siz ne ara sağlık sorunlarımı çözdüğümü ve ne zaman hamile kaldığıma niye takıldınız ben fikir almak için burda konu açtım arkadaşlarım olumlu veya olumsuz fikir veriyorlar ben de kendimce değerlendiriyorum yanlış düşüncelerim varsa düzeltebiliyorum. siz niye bu kadar hamileliğim sağlığım üzerine belden aşağı konuşuyorsunuz anlamadım. siz de yorumunuzu yaptınız ben de size teşekkür ettim

Son düzenleme:
canım bende evlenirken düğünümüzü kendimiz yaptık eşimin ailesi bir kuruş para harcamadı. kayınvalidem rahatsızlandı ben baktım hepsini abisi eşi ve çocuğuda dahil istanbula getirdim ev tuttum tedavi ettirdim. genetik rahatsızlıkları vardı kayınpederiminde. sadece kirayı kayınpederim ödedi gerisinde hiç masraf yaptırmadım. hala yaşlıların tedavisini biz yaparız. şu anda maddi durum biraz geriledi. borç yaptık ama gidipte kimseden istemedik.
bence evlenirken ailelerden yardım beklemek hoş gelmiyor bana. maddi durumun varsa yapacaksın yoksa yardım ediyorlar zaten.
evlendikten sonrada bana çok abes geliyor ailelerden para istemek. maddiyatına göre çocuk yapmalısın.
ben valla çocuk olduktan sonra fakirledim yok maması yok bezi suşu busu falan.

yani özetle bence ailesine kırgın olmanı hak görmüyorum. çünkü askere gitmeden evlenip bide çocuk yapıp sen bu durumu başten kabullenmişsin. maaşı dolgun olsada bekar çocukları var evde. bi kere daha düşün bence.

çok geçmiş olsun haklısın ama verilen sözlerin tutulmaması çok kırıyor

E altınlarınızda varmış kenarda,ne diye başkasına minnet ediyorsunuz ki? Onlar gönderseler bile,gerek yok demelisiniz bence. Bir de yanlış anlamazsanız,onların oğlu ve torunu ise,sizin ailenizinde kızı ve torunu... Çok çok olsa ne kadar yük olacaksınız ki? Boşverin,göndermesinler,istemeyin de bence.. Kasaba minnet edeceğime diye başlayan bir laf vardı ama hatırlayamadım şimdi devamını

zoruma giden şey geçmişte her sözü verip, sırası gelince de kayıtsız kalmaları... arkadaşlarımın da dediği gibi bu da bana bir ders oldu gerçekten kimseye minnet etmedim ki zaten hususi arayıp para da istemedim olanı harcadım çocuğumun takılarını da harcadım kimseye yük olmadım, işte benim de hatam beklenti içine girmek

Elden gelenden öğün olmaz, o da gününde bulunmaz. Başkalarından beklenti içerisinde olmak hoş değil bence.
Ben alan el olmaktansa yapabildiğim ölçüde veren el olma taraftarıyım. Benimde eşim asker yolcusu şartlarımızı ayarlamaya çalışıyoruz Allah kula muhtaç etmesin.

askere gitmeden evlilik yapılması hata evlenir evlenmez çocuk yapmak hata ama şimdi burda bunların eleştirmenin arkadaşı daha da üzmenin bi manası yok o da kendince haklı ailesinin yanında kalsada araba paraları olsada erkek ailesininde az da olsa kendi durumuna göre torunlarının bazı ihtiyacları karşılansın diye para göndermeleri gerekirdi torunları olmasa göndermesinler önemli deil ama bebek var ortada bezi maması masraf torun sewmeyi bilen elini taşının altına koyacak hem arkadaş asker eşi normaldn duygusal olabilir....

çok doğru söyledin arkadaşım, en doğrusunu yapıyorsun şartlarını ayarlamakla Allah kimseye muhtaç etmesin.bak senin de eşin yeni askere gidiyor Allah kavuştursun, bazı arkadaşlar askere gitmemiş adamla niye evlendin vs. diyorlar ama demek ki olabiliyormuş

Geçmişin kavgasını yapmak size bir şey kazandırmaz. Bundan sonrasına bakın artık

olumlu yorumun için teşekkür ederim ama şahsıma zaten göndermesinler kızıma da, eşime yollasınlar en azından sigara parası.bazen düşünmeden verilmiş kararlar yıpratıcı olabiliyor işte

olumlu yorumun için teşekkür ederim ama şahsıma zaten göndermesinler kızıma da, eşime yollasınlar en azından sigara parası.bazen düşünmeden verilmiş kararlar yıpratıcı olabiliyor işte
anladım canım eşin için istiyosun boşver bu zamanlarda geçer bi şekilde araba parası içinde üzülme gideceği varmış allah belki yerine koymayı nasip eder....

Çoğunluğun yaptığı yorumla aynı şeyleri söyledim farkındaysanız tüm yorumların ana fikri aynı geçmişi yargılamak saçma diyede ben söyledim. Sizi incitmek yada belden aşağı vurmak gibi bir amacım yok hiç bir şeyinizede takmadım tanımadığım birinin iki satır lafına takacak yaşı geçeli çok oldu. Ben kelimelerimi diğer yorumlar kadar yumuşak seçmemiş olabilirim ama tüm yorumlarımda aynı şeyi söylediğim ortada. Üstellik ben yada başkası sormadı size ne zaman evlendiniz ne zaman doğurdunuz diye kendiniz yazdınız ve kendi yorumunuzda zaten konunun gelişi ortada. Neyse ben ne yazsam siz aynı tepkiyi verirsiniz zaten madem yapılan yorumlardan yanlış düşünceleriniz varsa düzeltebiliyorsunuz o zaman anlamışsınızdır zaten eşinizin ailesine karşı boşuna kızgın olduğunuzu. Onların tarafından dinlersek onlarda bizimle kalsaydı sonuna kadar bakardık kendi tercih etti diyeblirler. Yada belkide bilmediğiniz bambaşka bir maddi problemleri vardır bu ara, o bahsettiğiniz dolgun maaşları yetmiyordur. sizin nasılsa kenarda paranız olduğu için içleri rahattır. Yada belkide değildir bilemeyiz ama bence siz bu yaşadıklarınızdan ders çıkarıp ilerde nasıl olurda kırgınlığımı belli ederim diye dşüneceğinize birdaha kimsenin lafıyla hareket etmemeyi düşünün. Mutluluklar

Siz niye laf sokasınız ki???
Böyle durumlarda eşin karısına ben gerekeni yaparım deyip ailesini uyarması gereken bir durum varsa uyarması gerekir diye düşünüyorum...
Sizi öne koyup kötü olmanıza zemin hazırlaması ne kadar doğru???

arkadaşa katılıyorum.kırgınlığınız varsa asıl konuşması gereken eşin canım sonuçta onun ailesisen hiç karışma kötü olma

Son düzenleme:
tabiki aileler evlendikten sonra çiftlere bakamakla yükümlü değil ama insan elalme bile askerde para gönderiyor. bence tamamaen duyarsızlık bu. onlara laf sokcanda ne olcak. nasıl olduklarını eşin de sen de görmüş oldunuz. belki de daha iyi oldu. böyle durumlarda yakınlarımızdan yardım beklemek en doğal hakkımız.
seni çok iyi anlaıyorum çok içinde kalmış. yeri gelen ortamlarda laf sok bence ama inceden incedecn...yoksa bir de cadı gelin olursun

laf sokacak bir durum yok,bakarız dediklerinde ailenin yanına gideceğini nereden bilsinler,üstelik parasızda değilsiniz,arabanında olsa elinizde para var.üstelik çocuk mevzusuna bende takıldım.zaten evleneli 17 ay olmuş ve 8 aylıkta bebeğiniz var.rahatsızlığınızı ne zaman öğrendinizde hemen çocuk yaptınız,evlenmeseniz ya ne olacaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…