Eşim ailesine cok düşkün napıcağımı şaşırdım

Kalabalık aile yapısına sahipken kimsede tutup kolundan biz götürelim seni hastaneye demezdi hep tek giderdi bide o zamanlar agır rahatsızlıkları vardı bende üzüldüğümden bir iki kere teklif ettim ben teklif ettıkten sonra bu sefer corap söküğü gibi geldi. Hani iyi niyetimin kurbanı oldum derler ya o hesap. Yeri geldi kendi istegimle yardıma gittim. Onemli olan benım ıcın gıtmek veya yardım etmek degıldi ki bunu eger ıstersem ve ıcımden gelirse kendim zaten yapardım. Sorun bu durumun benım görevim haline gelmesi sorumlulugum buymus gibi davranılması. Yada eşimin kendi kardeslerının yapmadıgı evlatlıl gorevını bana yüklemesi

Biz balayina kv gile gittik
Dedem rahmetli oldu da donduk resmen koyde annesi ile yasamak istiyordu
Sehirde gecim edemez donerler dedilr hatta
Neyse
Bir kac ay 2 3 hafta orda kalarak zaman gecirdik en son kp baza yatak almisti
Bizden cok siz yattiniz eskittiniz dedi hadi evinize gidin dedi
Bende toplan gidiyoruz dedim esimde babam saka yapiyor dedi
Bende benim annem babam boyle birsey dese dururmusun dedim benim gururum var dedi
Eeee benim gururum ne olacak dedim
Geldik
Ondan sonra da cocuk sectiler esim iyice uzaklasti

Evleneli daha 3 bucuk 4 ay oldu ama kafayı yemek üzereyim. Eşim ailesine çok düşkün hayattaki önceliği hep onlar. Ailesini silsin atsın tabikide istemiyorum ama evlendıgımız ilk haftadan beri altını ciziyorum ilk sürekli onlara gitmek istiyor onlar bize gelsin istiyor. Sürekli çat kapı bizdeler. Eşim sürekli ailesine gitme konusunda emrivaki yapıyor ve zorluyor. Ben kayınvalidemin bir alt mahallesinde çalışıyorum eşim her iş cıkısı annememı gıdıceksın dıye arıyor. Oda çalışıyor hatta babasıyla aynı iş yerinde sürekli gorusuyorlar ama gün sonunda gene görüşmek istiyor. İzin günlerimiz denk geldiğinde ya kayınvalidemler bize geliyor ya eşim onlara gitmek istiyor. Evleneli 4 ay olduysa toplasan dört kere dışarı gezmek için market için bile çıkmamışızdır varsa yoksa ailesine gidiyoruz. İnsanlar evlendiklerinde cicim ayında olurlar biz 40 yıllık evli gibiyiz. Sürekli annemlere gıdelım orda kalalım veya kayınvalıdem gelın bizde kalın dıyor. Bu konuda tartısmama sureklı konusmama ragmen degısen bısey yok aksıne benımle kavga kıyamet küs kalma hali. Eşim bizim bir aile oldugumuz kanısına varamadı bi türlü 4 ayda ben nr evime ne duzenime alışamadım. Ne yapıcm bilemiyorum.
sen bunu sevgiliyken görmedinmi sormadın mı ben zırt pırt istmeme evimde insan demedin mi

Anlattiklariniza bakılırsa eşinizin geçinmeye gönlü yok.Bekarken uzun yıllar ailesiyle mi yaşamış ki evlilige adapte olamıyor?

Sizin arkanızda duran bir aileniz ya da bir büyüğünüz yok mu bu duruma el koyacak?Bi anlayıp dinlesinler derdi neymiş.Baktilar ki konuşmaktan anlamıyor kızımızı çeker alırız diye resti çeksinler.Arkanizda birinin olmadığını biliyorlarsa birazda bu yüzden baskı kurmaya çalışıyor olabilirler.Eşiniz annesine tek gidemiyor mu ki her defasında sizi çanta gibi yanında taşıyor?Çok merakliysa gitsin görsün.Sanki sadece kendisinin ailesi var.Siz ağaç kavugundan çıkmışsınız.

Aynı şekilde bendede şiddet var tabiki bu kocama göre asla şiddet değil itip kakması kollarımı sıkması şiddet sayılmıyormuş. Hayır ben evliliğimin ilk aylarında baskaları yuzunden kavga etmekten yoruldum. Bazı seylerın duzelemiceğini görüyorum lakin yıllar boyu süren sevgililik evremiz vardı ta lise 1 den bu yana hayalim bu kadar mutsuz bi evlilik değildi ümit ediyorum düzelir diye ama cokta bir beklentim yok. Allahım dogru yolu gostersın bana yoksa artık dayanamıyorum
Nolur yol yakınken ağırlığını koy ve restini Çek , uzağa taşın bırak bitecekse sen fedakarlık yapmıyorsun diye bitsin yıllar geçtikçe cesaretin daha da azalacak ayrılmak için

Çok yeni evlisiniz.Eşinizle tartışmak sorunları azaltmaz büyütür.Asla güç savaşına girmeyin derim.bazı şeyler zamanla olur..eşinizi zamanla tanıyacak,tartacak ve ona göre davranmayı öğreneceksiniz.Sizi anlıyorum çok zor bir durum ama ya sabredecek yada kısa yoldan boşanacaksınız ki bunu istemediğinizin farkındayım.
Erkekler,özellikle genç yaşta evlenenler çocuk gibidir.Anneleri gözlerinde ilahtır kopmak istemezler sizide mecbur tutarlar hiç hakları olmadığı halde..
Boşanmak gibi bir düşünceniz yoksa eğer taktik uygulayın.
İş çıkışı gidin k.validenize hazır yemeği yeyin sofra kaldırmak dışında hiçbirşeye elinizi sürmeyin.Çok yorgunum vs diye söylenin sürekli Bırakın k.v.sizden sıkılsın😂 size hizmetten bıksın.
Eşinize yumuşak bir dille (hayatım ailen mükemmel insanlar çok seviyorum anneni hergün iş çıkışı orada olalım daha çok vakit geçiririz kaynaşırız daha kokay adapte oluruz gibi ) cümleler kurun..Sadece hafta sonunu başbaşa geçirmek istediğinizi bu kural bozulmadığı sürece aranızda problem çıkmayacağını söyleyin
Ailesinede eşinizin yanında çok iyi davranın övün onları göklere çıkartın.Yemeğin çok güzel olmuş annecim,çok pratiksin annecim,harika bir kadınsın mükemmelsin falan...Eltimden biliyorum yıllardır sömürür kaynanamı bu şekilde bir bardak su vermez ama kimse ağzını açıp tek laf edemez şeytan gibidir🤣
Valla psikolojiniz kaldırıyor sa deneyin..
Hafta sonlarında başbaşa geçirin
Bu arada asla çocuk yapmayın en azından eşinizi elinizin altına alana kadar

Can çıkar huy çıkmaz...böyle adamlar duzelmez. Karisi ağaç kovugundan çıktı sanki. Bosanmakla kendine iyilik edersin. 8 9 senene kiyamiyorsun diye 40 50 seneni heba etme

Evleneli daha 3 bucuk 4 ay oldu ama kafayı yemek üzereyim. Eşim ailesine çok düşkün hayattaki önceliği hep onlar. Ailesini silsin atsın tabikide istemiyorum ama evlendıgımız ilk haftadan beri altını ciziyorum ilk sürekli onlara gitmek istiyor onlar bize gelsin istiyor. Sürekli çat kapı bizdeler. Eşim sürekli ailesine gitme konusunda emrivaki yapıyor ve zorluyor. Ben kayınvalidemin bir alt mahallesinde çalışıyorum eşim her iş cıkısı annememı gıdıceksın dıye arıyor. Oda çalışıyor hatta babasıyla aynı iş yerinde sürekli gorusuyorlar ama gün sonunda gene görüşmek istiyor. İzin günlerimiz denk geldiğinde ya kayınvalidemler bize geliyor ya eşim onlara gitmek istiyor. Evleneli 4 ay olduysa toplasan dört kere dışarı gezmek için market için bile çıkmamışızdır varsa yoksa ailesine gidiyoruz. İnsanlar evlendiklerinde cicim ayında olurlar biz 40 yıllık evli gibiyiz. Sürekli annemlere gıdelım orda kalalım veya kayınvalıdem gelın bizde kalın dıyor. Bu konuda tartısmama sureklı konusmama ragmen degısen bısey yok aksıne benımle kavga kıyamet küs kalma hali. Eşim bizim bir aile oldugumuz kanısına varamadı bi türlü 4 ayda ben nr evime ne duzenime alışamadım. Ne yapıcm bilemiyorum.
Büyük abim de zorlanmiati. Kendi evi olduğunu kabullenmesk zaman almıştı. Bana çok abes geliyodu ama çok insanda görünce demek böyle oluyormuş dedim. Ne kadar zamanda düzeldi pek hatırlamıyorum ama düzeldi heralde büyümek istemiyolar. Anneler zaten evlatları hep yanında olsun istiyo

Keşke geri dönebilsem dediğim zamandasin ..İki bebeğim var biri yolda .O evliliğin ilk senesine dönsem güle oynaya kaçardim evden hemen boşanma davasını açardım .Şimdi ya tek başıma değerli ya da aşk olmayan ama bana değer veren biri ile mutlu olurdum yuvamda belki .Çok iyi düşünün .Benim gibi inada bindirip de sinir hastası olmayın.

Eşiniz sütten kesilmemiş bir bebe.Eger şiddet olmasaydı farklı tavsiyeler verebilirdim. Ancak 3 aylık evlilikte, cicim aylarındayken sizi itip kakan adam için taktiğe falan gerek yoktur. Yol yakınken, çocuk yokken ayrıl. 8 sene için üzülüyorsun ama 8 senen zaten boşa geçmiş. Kalırsan ömrün gidecek. Bırak anası ve kuzusu mutlu mutlu yaşasın, sen yoluna bak.

O laftan anlamıyorsa annesiyle konuşun. O kadar ayrılamıyor madem neden evlenmiş ki. Birde merak ediyorum gelmiyorum demek çok mu zor ? Mesela ilk aylar eşimde gitmek istiyordu hatta annesiyle ne yemeğin ne olacağına kadar karar veriyordular. Gelmiyorum diyip gitmiyordum. Onlarda zamanla anladı yani. Annesine de söyledim, davet edeceğiniz yada geleceğiniz zaman xle değil benimle konuşun diye. Ben gelmiyorum dediğimde bir iki ısrar ediyordu kararlılıkla hayır diyince de kimse zorla götürmeye kalkmıyordu. Size tavsiyem kararlı olun asla alıştırmayın. Şu an 2.5 yıllık evliyiz 1 hafta bir kez gideriz çaya, onlar bize 3/4 haftada bir gelir aynı şekilde çaya. Max 1.5/2 saat otutur kalkarız.

Konusmadımmı konustum tabikide ama bu durumda bana hak vermek yerine tam tersi öfkeleniyor bagırıp cagırıyor el kol hareketi hayır nerden tutsam ordan kopuyor.
El kol hareketi mi?
o eline koluna sahip çıksın bi
sizin aileniz nerde?

gitmeyeceğim deseniz ne oluyor?

Bazen forumu okuyorum öyle meraktan.. Sırf size yazmak için şifremi buldum girdim.
Bir çok şiddet hikayesi duyuyoruz, okuyoruz. Şiddet zaten böyle başlayan bir şey. Ağzınızı burnunuzu kırarak başlamıyor. Bugün kolunu çekecek, yarın bir tokat atacak, öbür gün gözünü morartacak.
Siz diyorsunuz ki eşinize bu yaptığın şiddet, o diyor ki değil. Yani siz aslında eşinize diyorsunuz ki "sen bana şiddet uyguluyorsun, ben bunu şiddet olaracak görüyorum ama kabulleniyorum".
8 senenizi vermişsiniz, bir 8 sene daha bu iğrençlikle yaşayınca rahatlayacak mısınız? Hiç olmaz demeyin, bir gün yine kolunuzu bacağınızı çeker bir yere çarparsınız başınıza bir şey gelir. Yapmayın lütfen. Bağlanma falan olmayacak. Eşiniz aileci falan değil, berbat bir insan. Ailesi yüzünden değil kendisi yüzünden tartışıyorsunuz.
Daha gençsiniz, her şey sizin elinizde.

2,5 senelik evliyim benim kocam da tam tersi ben gidelim dersem gidiyo ve bazen ne gerek var görüntülü görüşüyoruz filan diyo geçende oğlunuzu zorla getiriyorum haberiniz olsun sonra demeyin orion istemiyo filan diye diyorum neden annenlere gitmek istemiyon rahat edemiyormuş beyfendi 30 yıl sanki başka evde yaşadı . benlik bir durum değil taktik filan yapmadım hatta 9 aylık çocuğuma bakıyo kayınvalidem ayda yılda bir gideriz. onlarda gelirken arayıp müsaitmiyiz sorar 1 gün önceden. tabi izmir insanı biraz farklı iyiki izmir gelin oldum .

Evlenmesinin sebebi ailesine kulluk köpeklik edicek birini bulmaktı herelde. Annesi hastalanır sevgiliykenden beri ben gotururum. Evleri kirlenir ben temizlerim. Hasta olunulur ben bakarım. Ailesine hizmet edicek birini bulmaktı herelde amacı
Kulluk köpeklikse bunlar, neden evlendiniz? Bilerek evlenmişsiniz. Evlenince yapmam mı sandınız? İçinizden gelerek yapmamışsınız, sahte şirinlik resmen. Acaba anneniz için bir süpürge açtınız mı elin anasının her işine koşarken, bayram temizliğini yaparken?

Hep düşkünmüş işte, evlendikten sonra düşkün olmasi sizi niye bu kadar sasirtti ki. Degismez o.
Kesinlikle. Nisanliyken sevgiliyken iki lafindan biri ailesidir kesin. O hayirli evlat demek diil iste:) kendi erkek olamamis hala ‘ogul’ rolu icinde dolanip duruyor! Koca da zor olur oyle! Hele bi de kavga cikariyormus ki tam cocuk iste. Allah kolaylik versin ama bu siz tavir koymadikca duzelmeyevcek. Ben gitmiyorum diyim. Kavga cikarirsa da kossun anasinin kucagina. Siz oturun evinizde.

Annesinin eteğinin altından çıkamayan ergenlerle evlenmeyin, yakmayın kendinizi
Malesef bu ömrünüz boyunca sürecek kendinizi kurtarmaya bakın derim

Ben şunu anlamıyorum, evlenmeden önce uzun bi zaman geçmiş beraber ve bu süreçte aileci olduğuna dair hiçmi ipucu görmediniz?

Hır gür sonucu bana dönen suçlama okları oluyor. O kendı hatasını ortmek için sürekli beni sucluyor bagırıs cagırıs sonra uzatıyosun buyutuyodun abartıyosun şu sekılde davran bu sekılde davran haksız oldugu yere benı sucluyor bır ıkı gun daha konusmuyoruz sonra sanki içine sevgi pıtırcıgı kaçmış gibi kahvaltı hazırlamalar hediye almalar tatlı dil güler yüzler
Suşlayarak savunma güzel taktikmiş. Madem sizi beğenmiyor, suçlarınız dizboyu, iyi ya, "ben sana göre değilim demek ki, ikimiz çok farklıyız, değişemeyeceğimize göre daha fazla yıpranmayalım" demeniz ve onun da kabul etmesi gerekmez mi? Ben daha bugüne kadar değişen erkek veya hatasını anlayıp düzelen erkek görmedim, duymadım, hele ailesi yanındaysa, bir taraftan düzelse diğer taraftan acısını çıkartır. "Sen mutlusun ama ben bu kadar hatalı, kusurlu görünmekten çok yıpranıyorum, uzatmayalım, olmayacak" diyebilirsin. Sen değiş diye bekliyor, asla olmayacağını anlaması lazım, değişmesi gereken o ama bunu asla kabul etmez. Şu kadar yıl oldu diye hesap yapmayın, 3 gün de olsa sizi değerli hissttirecek kişileri alın hayatınıza ve hele de çocuklar için böyle sorunlu ortam hazırlamayın.

Back