- 21 Kasım 2017
- 27.885
- 120.494
- 598
- Konu Sahibi Sorunluhorl
-
Sana bir şey sormam gerekiyor. Nasıl yapalım?Sırf evlenmek ıcın neler yapıyorlar aklım almıyor
Kesinlikle başta insanı bunaltıyorlar, yok gelmedin etmedin yok aramadın laflarını yedikçe insanın hiç gidesi gelmiyo..Ben eşime hep diyorum madem gelinleri bu kadar diplerin de istiyorlar kızlarını da göndersinler kocalarının ailelerine.. Neye alıştırırsan öyle gidiyo başta sınırı koymak gerekiyor demek ki..Nasıl olsa öyle de memnun değiller böyle de..Çogu eş ailesi bu şekilde maalesef.Beni de evliliğin en güzel zamanlarında gidip gelme ile bıktırdılar. Şuan ben mesafemi bayaa koydum. Başta sıkmasalardı, şuan daha sık giderdim. O yüzden zerre acımıyorum.
Kesinlikle öyle .Zaten yapsan da memnun olmuyorlar .Benim kayınvalidem illa söylenecek bir şey bulurdu .Kesinlikle başta insanı bunaltıyorlar, yok gelmedin etmedin yok aramadın laflarını yedikçe insanın hiç gidesi gelmiyo..Ben eşime hep diyorum madem gelinleri bu kadar diplerin de istiyorlar kızlarını da göndersinler kocalarının ailelerine.. Neye alıştırırsan öyle gidiyo başta sınırı koymak gerekiyor demek ki..Nasıl olsa öyle de memnun değiller böyle de..
Bizim Allahtan ev yakın degil, yoksa şuan boşanma aşamasına gelmiştik ya da ailesiyle kavgalıydık. Ben 8 ayda düzene oturtmaya başardım. Ama şuan o kadar az gidiyorumki. Zerre içimden gelmiyor. Birde herşeye yorum yapan kv oldugu için havadan sudan konuşuyorum.Demekki bak tek aynı durumda olan ben degilim. İş eşte bitiyor. Ben çok kavga ettim, çok anlattım.Şükür kafasına dank etti eşimin.O da eskisi kadar sık gitmiyor.Kesinlikle başta insanı bunaltıyorlar, yok gelmedin etmedin yok aramadın laflarını yedikçe insanın hiç gidesi gelmiyo..Ben eşime hep diyorum madem gelinleri bu kadar diplerin de istiyorlar kızlarını da göndersinler kocalarının ailelerine.. Neye alıştırırsan öyle gidiyo başta sınırı koymak gerekiyor demek ki..Nasıl olsa öyle de memnun değiller böyle de..
Ben çözümü buldum. Böyle kvlere o kadar mesafe koyacaksınki.Öyle mesafeliyimli bazen sizli bizli konuşuyorum. Yoksa önünü alamıyorum ben.Kesinlikle öyle .Zaten yapsan da memnun olmuyorlar .Benim kayınvalidem illa söylenecek bir şey bulurdu .
Yok yaa kıymetli kızlarını hiç gönderirler mi???Ben ve eşim bile kendisinden onay almadan kızının evine giremiyoruz.
Ne kadar anlayışlı olursa olsun erkekler de geç oturuyor evlilik..Kök ailesinden nedense kopamıyor..Aynen dediğiniz gibi benim eş ailesi de tüm sülale bir arada Yaşar, bayılıyorlar sürekli kalabalık sürekli kalabalık..Bir ara baktım sürekli yirmi kişinin kahvaltı bulaşığını yıkıyoruz, bi gün eşimi tuttum dedim ki bugün birlikte yıkıycaz o gün dedi ki kalabalık yaşamak ne zormuşBizim Allahtan ev yakın degil, yoksa şuan boşanma aşamasına gelmiştik ya da ailesiyle kavgalıydık. Ben 8 ayda düzene oturtmaya başardım. Ama şuan o kadar az gidiyorumki. Zerre içimden gelmiyor. Birde herşeye yorum yapan kv oldugu için havadan sudan konuşuyorum.Demekki bak tek aynı durumda olan ben degilim. İş eşte bitiyor. Ben çok kavga ettim, çok anlattım.Şükür kafasına dank etti eşimin.O da eskisi kadar sık gitmiyor.
Kendi kızları olsa aman huzuru kaçmasın, damat rahatsız olmasın diye evine bile gitmezler. Çagırmazlar bile. Ama gelinler nasılsa bizim içimize geldi, bizim kurallarımıza uyacak diye düşünüyorlar. Benim kv akrabaları falan içiçe yaşamayı seviyorlar. Akrabaları gidip gelmiyoruz diye eşime de trip atıyor. Ancak oralı olmadım. Kvyi bırak sülale içiçe yaşamak istiyor.Eger eş kişisi evliliği sürdürmek istiyorsa karısıyla birlik olup ailesine dur diyecek. Bu şekilde hiçbir evlilik devam etmez.
Daha 4 aylık evlisiniz. Evliliğe ailesinden kopmaya alışamamış olabilir. Eşinize biraz zaman verin. Sonuçta gittiğiniz yerde size işkence etmiyorlarEvleneli daha 3 bucuk 4 ay oldu ama kafayı yemek üzereyim. Eşim ailesine çok düşkün hayattaki önceliği hep onlar. Ailesini silsin atsın tabikide istemiyorum ama evlendıgımız ilk haftadan beri altını ciziyorum ilk sürekli onlara gitmek istiyor onlar bize gelsin istiyor. Sürekli çat kapı bizdeler. Eşim sürekli ailesine gitme konusunda emrivaki yapıyor ve zorluyor. Ben kayınvalidemin bir alt mahallesinde çalışıyorum eşim her iş cıkısı annememı gıdıceksın dıye arıyor. Oda çalışıyor hatta babasıyla aynı iş yerinde sürekli gorusuyorlar ama gün sonunda gene görüşmek istiyor. İzin günlerimiz denk geldiğinde ya kayınvalidemler bize geliyor ya eşim onlara gitmek istiyor. Evleneli 4 ay olduysa toplasan dört kere dışarı gezmek için market için bile çıkmamışızdır varsa yoksa ailesine gidiyoruz. İnsanlar evlendiklerinde cicim ayında olurlar biz 40 yıllık evli gibiyiz. Sürekli annemlere gıdelım orda kalalım veya kayınvalıdem gelın bizde kalın dıyor. Bu konuda tartısmama sureklı konusmama ragmen degısen bısey yok aksıne benımle kavga kıyamet küs kalma hali. Eşim bizim bir aile oldugumuz kanısına varamadı bi türlü 4 ayda ben nr evime ne duzenime alışamadım. Ne yapıcm bilemiyorum.
benim mesafem bayramdan bayramaBen çözümü buldum. Böyle kvlere o kadar mesafe koyacaksınki.Öyle mesafeliyimli bazen sizli bizli konuşuyorum. Yoksa önünü alamıyorum ben.
Bence anlıyorlardır da işlerine gelmiyordur..benim mesafem bayramdan bayrama
Bu mesafeyi de anlamıyorlar ya
Daha ne yapayim.
Benim gibi, okuyan birçok kişi bu yorumunuza takılmıştır.Evlenmesinin sebebi ailesine kulluk köpeklik edicek birini bulmaktı herelde. Annesi hastalanır sevgiliykenden beri ben gotururum. Evleri kirlenir ben temizlerim. Hasta olunulur ben bakarım. Ailesine hizmet edicek birini bulmaktı herelde amacı
Evleneli daha 3 bucuk 4 ay oldu ama kafayı yemek üzereyim. Eşim ailesine çok düşkün hayattaki önceliği hep onlar. Ailesini silsin atsın tabikide istemiyorum ama evlendıgımız ilk haftadan beri altını ciziyorum ilk sürekli onlara gitmek istiyor onlar bize gelsin istiyor. Sürekli çat kapı bizdeler. Eşim sürekli ailesine gitme konusunda emrivaki yapıyor ve zorluyor. Ben kayınvalidemin bir alt mahallesinde çalışıyorum eşim her iş cıkısı annememı gıdıceksın dıye arıyor. Oda çalışıyor hatta babasıyla aynı iş yerinde sürekli gorusuyorlar ama gün sonunda gene görüşmek istiyor. İzin günlerimiz denk geldiğinde ya kayınvalidemler bize geliyor ya eşim onlara gitmek istiyor. Evleneli 4 ay olduysa toplasan dört kere dışarı gezmek için market için bile çıkmamışızdır varsa yoksa ailesine gidiyoruz. İnsanlar evlendiklerinde cicim ayında olurlar biz 40 yıllık evli gibiyiz. Sürekli annemlere gıdelım orda kalalım veya kayınvalıdem gelın bizde kalın dıyor. Bu konuda tartısmama sureklı konusmama ragmen degısen bısey yok aksıne benımle kavga kıyamet küs kalma hali. Eşim bizim bir aile oldugumuz kanısına varamadı bi türlü 4 ayda ben nr evime ne duzenime alışamadım. Ne yapıcm bilemiyorum.
Eşiniz kadar kayınvalideniz de anlayışsız galiba üzüldüm adınıza
Doğrusu hiç yipratmaz. Insana yaşanmamisliklar koyar. Cılkı çıkan şeylerden kurtuldugunda 1 ay sonra hicbiseyini özlemez olursun.Boşanmayı cok kez düşündüm. Düşün 4 aydır evliyim ama çok kez düşündüm. 8 9 yıldır tanıdıgım biriyle ayrılmak beni ne kadar yıpratır diye düşünmekten bosanmayı düşünemez oldum
Ya aynen onlar her şey kadinlar tarafindan halledilince geriden kolay saniolar. Hic beyinleri yok gibi ya. Ne yana cevirsek kafamızi orda bi akli basinda olgun becerikli bir kadin, bi mal adamin elinde ziyan oluyo.Ne kadar anlayışlı olursa olsun erkekler de geç oturuyor evlilik..Kök ailesinden nedense kopamıyor..Aynen dediğiniz gibi benim eş ailesi de tüm sülale bir arada Yaşar, bayılıyorlar sürekli kalabalık sürekli kalabalık..Bir ara baktım sürekli yirmi kişinin kahvaltı bulaşığını yıkıyoruz, bi gün eşimi tuttum dedim ki bugün birlikte yıkıycaz o gün dedi ki kalabalık yaşamak ne zormuşErkeklere göstermek hatta gözlerine sokmak gerekiyor, siz erken davranmışsınız tebrikler..Ben kışın uzaktayım ama iki yaz gitti valla bu şekilde, daha da izin vermem..
Aksine ilk zamanlar yardım etmeye gittiğimde onlara üzülüpte gitmiştim cok karısık ve sıkıntılı aıle sorunları vardı bende destek olurum sanmıstım ama bu durum bir iki ile basladım busefer onlar benden beklemeye basladılar. Kendimi evlenmeden bir iki yıl once gerı cektım. Ama fayda etmedi bu yasadıklarıma bakarsakNeden sevgiliyken annesini hastaneye götürdünüz? Neden evleriniz temizlediniz? Siz temizlikçi misiniz? Bu mesajı okuyana kadar kadar size üzülmüştüm. Ama bile bile lades demişsiniz. Cahil biri gibi de durmuyorsunuz. Evleneyim de ne olursa olsun moduyla yaklaşmışsınız. Kabul görmek istemişsiniz. Bence temizliğe devam. Şikayeti bırakın.
Aksine ilk zamanlar yardım etmeye gittiğimde onlara üzülüpte gitmiştim cok karısık ve sıkıntılı aıle sorunları vardı bende destek olurum sanmıstım ama bu durum bir iki ile basladım busefer onlar benden beklemeye basladılar. Kendimi evlenmeden bir iki yıl once gerı cektım. Ama fayda etmediNeden sevgiliyken annesini hastaneye götürdünüz? Neden evleriniz temizlediniz? Siz temizlikçi misiniz? Bu mesajı okuyana kadar kadar size üzülmüştüm. Ama bile bile lades demişsiniz. Cahil biri gibi de durmuyorsunuz. Evleneyim de ne olursa olsun moduyla yaklaşmışsınız. Kabul görmek istemişsiniz. Bence temizliğe devam. Şikayeti bırakın.
Sizin yazdığınız gibi düşünmediğime emin olabilirsiniz. Hatta aılesıne duskunlugunden daha cok takılıyorum. Burda dile getirdiğim ne zamam ailesi yüzünden tartıssak üstüme yürümeye başlıyor öfkelenıyor oluşuyduDemekki dövmesine katlanabiliyor, ailesine olan düşkünlüğüne katlanamiyor. Bazısı değişik işte yapcak birşey yok.
Ben bu zihniyete boşan demem mesela. Kimi çocuk yapma demiş. 4aylık evli zaten hemen yapmaz. Ama seneye muhtemelen doğrur, belki eşi evine bağlanır ümidiyle.
Şiddet kısmı hariç adamı neden kötülediniz ki?
Başka açıdan bakmak istiyorum. Evlenirken hepimiz kafa yapımıza uyan insanları eş olarak seçiyoruz. Belli kriterlerimiz oluyor ve bunu arıyoruz karşımızdaki kişide.
Burada adam annesi babasıyla ilgilenecek, ailesiyle içli dışlı olacak bir eş aramış kendine. Aradığını da bulmuş.
Kadını kandırmış mı? Hayır.
Gerçek yüzünü gizlemiş mi? Hayır.
Evlendikten sonra ailemle görüşmeyeceğiz diye yalan mı söylemiş? Hayır.
E adamı kötü yapan ne?
Burada değişen kadın.
Adam gelip buraya: Eşim evlendikten sonra çok değişti. Sırf evlenebilmek için benim eş kriterlerime uyuyormuş gibi davrandı. Aileme yaranmaya çalıştı. Nasılsa imzayı attık diye şimdi başka türlü davranmaya çalışıyor.
Şeklinde konu açsa haklı.
Köprüyü geçene kadar kayınvalide evi temizleyip sonra ben yokum demek olmuyor.
Benim gibi, okuyan birçok kişi bu yorumunuza takılmıştır.
Kadınlar neden flört ettikleri adamların anasını babasını bu kadar pohpohlar?
Hasta anneyi hastaneye oğluyla kocası götürsün, evini kendileri temizlesinler, nedir bu hizmet aşkı?
Siz ağaç kovuğundan mı çıktınız?
Sevgiliyken eşiniz sizin ailenize ne gibi hizmetler etti? Evlendikten sonra ailenizi kaç kere aradı, kaç defa anneni özlemişsindir gidelim dedi?
Düzgün adamları tenzih ederim de ana kuzusu, karısına vuran, edep adap nedir bilmeyen paşazadelerin kendilerini dünyanın merkezi sanmasının sebebi sizin gibi yüz verip erkeğe ve ailesine boyun eğen kadınlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?