Eşim ailesine cok düşkün napıcağımı şaşırdım

Ya ben şiddet ve ev temizleme kısmını okumadım nerede yazmıyorki.Bastaki mesaja göre cevap verdim.
Burda okuyabilirsiniz.

Boyle durumda ben de ailemi ozledim onlarda kalicam derdim. Ya da ailen yakinlarsa sen evrivaki yap ve bugun annemlere gidelim de. Itiraz ederse senin ailen aile, benim ki el mi? Sen ozleye biliyorsun ben ozleyemezmiyim? Ya eşit olacak ya da artik evinin yolunu bilirsin. Diye soyle. Ve 'senin bu tavirlarin yuzunden ben kimseye isinamadim" diye de ekle. Seni istemedigin yere zorla goturemezki gitmek istiyorsa gitsin kalsin. Sana bulaşmasin

Kendin aliştirmişsin işte. Insanlari degisemezsinki sadece gozlemlersin. Hayat tarzina uygun olmayanlardan uzak durarsin ama sen ailelerinin içine girmişsin. Bundan sonrasi zor gibi

Malesef ben de böyle bir zihniyetin içine düştüm .Ne kadar inkar etseler de , gelin elimizin altında olsun ,bize yakın otursun hatta geliniyle aynı evde yaşayan teyzeleri var .3 aile yaşayan falan başlarda .Kayınvalidem de zaten bu şekilde yaşamış .Onlara çekirdek aile kavramı anormal geliyor .Ben de tam tersi küçük bir ailede büyüdüm.Tamma gelinir gidilirdi geniş ailemiz vardı ama bunlarin anlayışı bambaşka .Evladım evlendi artık bir yuvası var kavramı yok.Hâlâ bekarmis da ben yanında cantasiymisim gibi görüyorlardı.Surekli ben oraya gideceğim her gün.Beraber temizlik yapılacak ,yemek yapılacak ,oturulacak .Gece geç saatlere kadar .Mesela akşam 8 de oturmaya gidip 11 e kadar çay içmeyi oturmaktan saymiyorlar .Kahvaltıdan gece çaya kadar beraber olunacak .Tatillere beraber gidilecek .Oturup beraber içli köfte,dolma,mantı yapılacak .Kış temizliği ,bahar temizliği beraber yapılacak .Alışverişe beraber çıkılacak .Kıyafetlerim ,ev alışverişim kayinvalidenin zevkine göre yapılacak .Düğün ,derneğe hep beraber gidilecek.Misafir beraber agirlanacak .

Ve ben batı da büyümüş .Hep kendi kararlarını kendi almış .Küçük yaştan beri kararlarına saygı duyulmuş ,fikri alınmış bir ailede büyüdüm .Belli bir eğitim seviyem var .Tabiki de bunları kabul etmedim .İstemedim .Beni alttan alta ayırmaya kalktılar .Gençlik hatası ben de inada bindirdim .Ayrılmadım .Şimdiki aklım olsa devam etmezdim o şartlarda ama eşime sağlam bir rest çektim .Yaşayacağım ortalam 75 yıl kimseye hizmetçilik etmeye ,hastabakicilik yapmaya gelmedim dünyaya ,kimse ile de beraber yaşamam dedim .Hastalık olursa da maaşlı insanlarız .Hastabakici bir yardımcı tutarız dedim .Ben kimsenin evini temizlemek zorunda değilim .Hastalik olur .Evde yemegim pismistir.Bir tencereden bir kap yemeği esirgemem .Ya da beni çağırmıştır .Bir bulaşığini yıkarım .Mutfakta bir dokulenini supururum,bir ocağını silerim ama bu kadar .Kimseni. Evini dip bucak temizleyemem .Yemeğini yapamam .Bu benim için boşanma sebebi .

Konusmadımmı konustum tabikide ama bu durumda bana hak vermek yerine tam tersi öfkeleniyor bagırıp cagırıyor el kol hareketi hayır nerden tutsam ordan kopuyor.

O zaman koyarsın önüne boşanma kağıtlarını gelsin şimdi bağırsın el kol hareketi yapsın bakalım. Akıllıya bak.

Ben evliliğimin ilk zamanlarinda bunu uygulasam elimde patlardi .Bunlar 7 gün 23 saat gorusseler O 1 saatin hesabını yaparlardı .

Bir sevgililik uzun sürmesi, iyi olduğu anlamina gelmiyor. 14 yaşinda hayat arkadaşini seçtiğinimi düşünüyorsun? O yaşlardaki kriterlerin, hayata bakişin tabiki tamamen farkli. Normalinde o ilişki 1-2 yil sonra bitmeliydi. Aliştin, elde o var diye ilişki sürdürüldü. Ah, iste memlekette sevgililik, aşk,.. bu kadar tabu olmasaydi olaylar farkli olurdu.

Yaptiği gayet şiddettir. Başkalardan dolayi tartişmiyorsunuz. Eşinin odun olduğundan dolayi tartişiyorsunuz. Birey değil o. Aklindaki evlilik şablonuda 1950 köyden kalma.

Ailenin yanina git. Sana şiddet uygulayan adamin yaninda 1 saniye kalma. Azla düzelmez. Sorun seni aile görmemesi değil. Zihniyet ve yetiştirme tarzi. Bunlarda asla değişmez.

Hii ondan sonra bu niye böyle diyorsun. Gercekten akil fikir diyorum. Sen kendini hizmetçi konumuna koydun, o niye koymasin? Sevgiliyken amma tatliydi değilmi o aileye gitmek, cici gelini oynamak?

bi dur bi rahatca pijamamla koltukta oturamadim sen davet ediyosun surekli birilerini. benimle yalniz kalmaktan mi korkuyon ne de ona

Okurken daraldım yemin ederim, zor zamanlar olmuş sizin için..Ben bu eş ailelerini anlayamıyorum gerçekten sanki milletin kızı yıllarca, ay bir evlensem de kocamın ailesine kul köle olsam diye beklemiş..Bide bu ailelerin tipik özellikleri gelinden beklerler ama kendi kızlarını kocalarının ailelerine göndermezler bu kadar çok..Benim eş ailesi de üç aşağı beş yukarı böyle olduğu için yaşadıklarınızı okuyunca sinirlendim gerçekten..

Hii ondan sonra bu niye böyle diyorsun. Gercekten akil fikir diyorum. Sen kendini hizmetçi konumuna koydun, o niye koymasin? Sevgiliyken amma tatliydi değilmi o aileye gitmek, cici gelini oynamak?

Özetle bu. Kendisi alistirmis. Adamdan dünden razi zaten. Söyle yap böyle yap desek bile adam siddet uygulayacak. Böyle kizlarin aileleri birsey söylemiyor mu. Gidip baskasinin evini temizlemek. Ne münasebet

Kusura bakmayın ama bana, sizinle evlenmek için evlendiğini düşündürdü konunuz. Siz işini, yemeğini hallediyorsunuz, o da annesinin babasının küçük oğlu olmaya devam ediyor. Baştan aile olamamissiniz. Aile o taraf.

hem psikolojik hem fiziksel şiddet görüyorsunuz. muhtemelen zamanında olduğunuz biri gibi davranmadınız çünkü küçüktünüz. sevgiliyken hasta olan annesini götürmek, evini temizlemek.. bunlar o yaşlarda ailesi beni kabul görsün diye yapılmış ama onlar tarafından "bundan iyisini mi bulucaz her işimizi hallediyor" diye düşünülmüş şeyler. şimdi elinizi eteğinizi çekmeye çalışıyorsunuz adam da panikliyor. uzun yıllardır sevgili oldunuz diye, bu ilişkinin mükemmel gideceğini göstermiyor ki bir şekilde katlanmışsınız, evlenmeden önce de bu huyları olduğuna eminim siz tahammül etmişsiniz sadece. zaten şiddetin olduğu yerde sağlıklı bir evlilik olmaz, ne kadar taktik değiştirirseniz değiştirin sonu aynı yere çıkacak bir ilişki. ya boşanıcaksınız ya da ömrünüzü tüketeceksiniz.

Neden sevgiliyken annesini hastaneye götürdünüz? Neden evleriniz temizlediniz? Siz temizlikçi misiniz? Bu mesajı okuyana kadar kadar size üzülmüştüm. Ama bile bile lades demişsiniz. Cahil biri gibi de durmuyorsunuz. Evleneyim de ne olursa olsun moduyla yaklaşmışsınız. Kabul görmek istemişsiniz. Bence temizliğe devam. Şikayeti bırakın.

Ailenin yaşadığı düzeni sevdim valla ne yalan söyleyeyim. O kadar yalnızım ki kalabalık aile özlemim var hoşuma gitti. Ailede dirlik düzen adalet huzur varsa da tadından yenmez.
Ama o kültürde büyümüş olman lazım. Kadın olarak kayınvalide ile değil de kendi ananla babanla bu düzende yaşıyor olmak keyifli olurdu. 30 yaşımda alakasız bir yaşantıdan bu noktaya gelmek çok çıldırma sebebi olur elbette

Benim Kayınvalidemin de iki kızı var .Biri zaten üst katında oturuyor .Eli hep üstünde .Kız aşağı bile inmez .Hazır yemeği evine çıkar .Ve benden gizli verir hep .Kaç kere yakaladım .Gizleyerek yapar hep benden .Ben ne yapacaksam ?Diğer kızı da başka ilde kayınvalidesi burada .Kadın bir kere gider kalır birkaç hafta kızında.Sonra yazın gelir 2 ay kalır annesinde görümcem kayinvalidesine uğramadan evine döner .Bahane de hazır .İlçede oturuyor ben gidemem tek başıma .Zaten kışın geldi bana geldi ben annemi görmedim.Kizlari bir hata yapsa sağır dilsiz olur ben kayınvalidem .Ama gözü ,eli ,dili hep ustumdedir.Kusur arar hep.Artik sallamiyorum onu.Cevabini veriyorum .Oturuyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…