• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesi ve kültür farkı

xZyrax

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
533
404
103
Öncelikle konuya başlarken lütfen beni ırkçı olarak yorumlamayın genelleme yapmıyorum ama benim başıma gelen şeyleri anlatmak istiyorum.
Eşim ve ben farklı mezhep ve farklı bölgelerden insanlarız hatta eşim Arap bense Egeliyim eşim ve ailesi hep birlikte oturduğumuz da sürekli yanımda Arapça konuşuyorlar hele bir de bütün akrabalar toplandığı zaman hep Arapça konuşuyorlar ve ben dillerini hiç anlamıyorum dün kvgile misafirliğe gittik halaları vardı. Yine yanımda hep Arapça konuştular ve ben bön bön televizyon baktım ayrıca çok rahatsızım sürekli öksürüp duruyordum bi ara öksürükten boğulacak gibi oldum mutfağa su içmeye gittim mutfağa gidince eşim ne arkamdan geldi ne iyi misin diye sordu bilmiyorum alınganlık mı yapıyorum oturdum ben de mutfakta kendi başıma 15 20 dk sonra eşim geldi bizden mi kaçıyorsun şöyle böyle diye laf etti annemgile geliyoruz kanlı bıçaklı dedi ben de aslında gerçekten onlardan sıkılıp mutfakta oturdum su içtikten sonra yok hayır dedim hastayım dedim eşim hala kalkalım demiyor saat 11 ve ben öğlen 2 de gitmişim evlerine sonra salona gittik eşimle elimi yüzümü astım oturuyorum ters bi oturuş şeklimde yok halası karşımda oturuyor eşime whatsapptan yazmış Arapça oturuşunu düzeltsin diye ben de o kelimeyi ezberledim internetten baktım eşime eve gelince niye böyle diyor ona mı kalmış oturuşum dedim bana hırçınlaştı yine ben hasta olduğum için geçtim yatak odasına yattım eşim hiç ilgilenmedi bugün de hiç hasta mısın diye mesaj atmadı az önce mesaj atmış kedi fotoğrafı atıp sana alayım mı evde yalnızsın demiş ben de annenler ona da karışır dedim onlar gelince kediyi sokağa salarız diyo sinir oldum iyice sokağa salsak o kedi alır başını gider iyi misin sen dedim bana telefonda bağırırken ben de kapadım telefonu suratına akşam eve gelince yine kavga edeceğiz sizce ne yapmalıyım :(

Kediye annengil karışır dememin sebebi böyle bi konu geçmişti annesi evinize gelmem hayvan beslersen demişti o yüzden bana hep annemgil kötü mü onları niye sevmiyorsun onlarla sohbet etmiyorsun diye azarlıyor zaten yanımda Arapça konuşuyorlar hiçbir muhabbeti anlamıyorum ne sohbeti edicem ben

kendi aralarında arapça konuşmalarında bişey yok. herkes senin için toplanmıyor orda sonuçta, çoğunluk anlıyorsa takılmışlar işte kendi aralarında. öksürdüm peşimden gelmedi vs bunlar boş alınganlıklar. ama o oturuşunu düzelt bilmemne vs saçma. onlara mı kalmış senin oturuşun. ama kültür işte. ayakta beklemen lazım sanırım ayıp olmasın diye. burada iş eşinde bitiyor ama anladığım kadarıyla o da aileci. yerinde olsam huyuna suyuna gitcem diye uğraşmaz kafama göre yaşardım. şikayet ederse de kendi bilir. ben buyum de geç

kendi aralarında arapça konuşmalarında bişey yok. herkes senin için toplanmıyor orda sonuçta, çoğunluk anlıyorsa takılmışlar işte kendi aralarında. öksürdüm peşimden gelmedi vs bunlar boş alınganlıklar. ama o oturuşunu düzelt bilmemne vs saçma. onlara mı kalmış senin oturuşun. ama kültür işte. ayakta beklemen lazım sanırım ayıp olmasın diye. burada iş eşinde bitiyor ama anladığım kadarıyla o da aileci. yerinde olsam huyuna suyuna gitcem diye uğraşmaz kafama göre yaşardım. şikayet ederse de kendi bilir. ben buyum de geç
Ya ama İnan’ın 5 saat otursak 5 saat Arapça konuşuyorlar eşim hiç çevirmiyorda bende toplum içinde kulaktan kulağa konuşmakla aynı şey

İyi de bu saygısızlık.Yani siz varken kendi dillerinde konuşmaları.Aynısı bana yapılsa ben o eve bir daha adımımı atmam.Bu konuda netim,çünkü kimseye bir benzerini yapmıyorum.Her gün yabancı onlarca insanla muhattabım bir Türk görünce Türkçe konuşmuyoruz yine de,ki benimki tanımadığım insanlar.Akrabalar yapsa ben burada ne yapıyorum derim.

İyi de bu saygısızlık.Yani siz varken kendi dillerinde konuşmaları.Aynısı bana yapılsa ben o eve bir daha adımımı atmam.Bu konuda netim,çünkü kimseye bir benzerini yapmıyorum.Her gün yabancı onlarca insanla muhattabım bir Türk görünce Türkçe konuşmuyoruz yine de,ki benimki tanımadığım insanlar.Akrabalar yapsa ben burada ne yapıyorum derim.
Ben de böyle hissediyorum o yüzden gitmek istemiyorum evlerine kendi annenin babanın yanına seve seve gidiyorum ben diyor sen de öyle gidiyorsun ama benimkilere gelince öyle değilsin diyor iyi de biz Türkçe konuşuyoruz ve o anlıyor hatta şive olarak bile en ufak bişey kaysa ben bunu dediler diyorum

Ee ne güzel, sen de öğrenmeye bak işte..

Benim işime gelirdi şahsen, anlamıyorsam, sohbete de dahil olmak zorunda hissetmem...Kendi keyfime bakarım.

Ee ne güzel, sen de öğrenmeye bak işte..

Benim işime gelirdi şahsen, anlamıyorsam, sohbete de dahil olmak zorunda hissetmem...Kendi keyfime bakarım.
Öğrenmem için bişeyleri anlatmaları gerekir eşime diyorum bu kelime ne demek diye halası öğrenmesin boşver konuştuklarımızı anlar dedi güldü sonra şaka yaptım kız alınma ditoe

Bir de o oturuşunu düzelt falan...Eşinizle ailesinin tutumu hakkında sıkı bir konuşun bence.Baştan aşağı saygısızlık çünkü.Aileniz onu oturuşu hakkında uyarıyor mu madem sürekli kıyaslıyor siz de gözüne sokun gerçekleri.

Bir de o oturuşunu düzelt falan...Eşinizle ailesinin tutumu hakkında sıkı bir konuşun bence.Baştan aşağı saygısızlık çünkü.Aileniz onu oturuşu hakkında uyarıyor mu madem sürekli kıyaslıyor siz de gözüne sokun gerçekleri.
Evimizin eşyaları tam yerleşmedi koltuk takımımız bile yok kendimiz minderde oturuyoruz ben de misafir çağırmadım bu yüzden dün annesi halası ben erkekler gelmeden önce oturuyoruz bana annesi hiç gelmedim evinize falan dedi ben de biz geliyoruz anne işte evde oturacak yer yok o halde ben geçen gün yemeğe gelin diye sizi çağırmak istemiştim oğlunuz istemedi dedim valla annemgil bile adımlarını atmadılar dedim halası annengil tabi gelmicek diyor annesi ben oğlan annesiyim ben farklıyım diyor aptal kadın ya

Eşim zorla yolluyor saat 2 oldu hala evden çıkmadın mı annem yalnız diye arıyor kp başka şehire gitti gezmeye eşini
Burda bıraktı yalnızsa bana mı yalnız kaldı

ay zorlasın sen de onu zorla ya.

Ben de kv dilini hiç anlamamayi dilerdim.
ama sizinkiler Türkçe biliyor.
Aralarında bu gelin de sıkılır gidip yanına bir iki kelam edeyim diyen olmaması garip.
Ben olsam gitmem illaki gitmem gerekirse kitap götürür yada TV izlerim yerden göğe kadar haklısınız.

Hala da bir tuhaf eşiniz daha tuhaf.Sakin bir şekilde derdinizi anlatın umarım hallolur.

Back
X