Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Konya büyük bi şehir. Çingenesinden tutun aptalına, Türkmenine, Kürdüne kadar her türlü insan yaşıyor Konyada.
Benim eşimde Konyalı. Evt kültürleri farklı mesela yemek kültürlerini ve oturma kültürlerini sevmem. Yemeği yerde yerler ve herkese ayrı tabak yoktur. Ortadan yenir ki bu benm asla yapamadığım şeydir. Ve evlerinde koltuk yoktur yerde otururlar. Alışmam zor oldu. Sonuçta herkesin yaşayış biçimi kendine..Ben onlara uymuyorum.Ben evimi kendim yönetiyorum ve evimde herşeyim var. Yemeği de masada ayrı tabaklarda yiyoruz ve gelenlerime de o şekilde sofra sunuyorum ama çok tuhaf geliyor onlar için güzel güzel porselenlerde ayrı ayrı yemek. Ama ben onlara nasıl alıştıysam onlarda benm alışkanlıklarıma saygı duymalılar ki duyuyorlarda...Gelelim nasıl insan olduklarına eşimden de ailesinden de SON DERECE MEMNUNUM. Allah razı olsun onlardan bugüne kadar bana en ufak kötü kelime telafus etmediler. Dinlerine bağlı sevgi dolu merhametli düşünceli insanlar..Sadece eşim değil, ailesinden de tüm akrabalarından da çoooooook memnunum. İyikide evlenmişim
Evlenmeden önce burdaki Konyalı yorumlarını okuyunca çok tedirgin olmuştum fakat kesinlikle tarif ettiğiniz özelliklerin hiç birine uymuyorlar. İddia ediyorum dünyanın en iyi, en Melek eşine sahibimm. Canım kocacım benimmmmmmm
güzel ablam, bu ankete katılım yapan ve anketi okuyanlar yani bizler kimiz? belli bir eğitim görmüş, en azından bilgisayar kullanabilen, hayatında çoluk çocuk veyahut erkeğinden başka eğlencesi olan kadınlarız. bendeniz yani bu anketi açan şahıs, bizzat konyalıyım. yani baba tarafım öyle. kendim doğma büyüme istanbuldayım, o yüzden bu insanlara dışardan çok rahat bakabilme fırsatım oldu. ki benim gözlemlediğim konyalıların %90ı sizin dediğiniz gibi yerde falan oturmuyorlar, gayet durumu iyi insanlar. erkekler çoğu okumuş falan. zaten konya zengin memleketidir, daha doğrusu öyle gözükür. neyse o kısmına fazla girmicem. yani yerde yemek falan kalmadı fazla. ama ortadan yiyolar evet. onu da artizlik olarak görüyorum. evinde envai çeşit porselen var, onları kullanma, adı ne konyalılığını göstereceksin. (o da kesin dışardan misafir gelmiştir ondan ) istikbalden aldığı bilmemne yemektakımı üzerinde kafam kadar sahan koyup ortadan bamya çorbası kaşıklat ahaliye. saçmalığa bak. neyse. belki sizinkilerin gerçekten durumu yoktur bilemicem.
ne diyordum, bu anketi açtığımız siteye iştirak eden bayanlar belli bir seviyenin üstünde kadınlar. konyalılar çok iyidir güzeldir ama, bizim gibisine göre değil. bizim gibi okuyan araştıran kadına tahammüllü değildir klasik konya erkeği. değildir arkadaşım kabul edin işte. niye iyiliyosun ki, ben kendi memleketim, nüfus kağıdımdaki yer olduğu halde kötülüğünü görebiliyorum, sen nası göremiyosun? cicim aylarından olabilir mi? hadi peki seninkiler iyi olsun, üstteki arkadaşın dediği azınlıktan olsun. e etrafı görmüyomusun orada yaşarken, gerçekten bu kadar polyannamısın her konuda merak ettim. benim konyalı olmayıp orada üniversite okuyan arkadaşlarım bile, hiçbir yakın münasebetleri olmadığı halde konyanın erkeğinden yaka silkiyorlar, sen içlerindesin "hepsi çok iyi" diyosun. gerçekten anlamıyorum. bak yanlış anlama tekrarlıyorum, gelin gittiğin aile gerçekten iyidir bilemem. ama çevrenin farkında olman lazım. gerçekten anlamadım yani. ne kadardır konyadasın?
ha şimdi konya diyince yanlış anlaşılmasın. bunun dindarlıkla da alakası yok, oraya bağlamam, bağlayanı da kendim affetmem dalarım itinayla. konya çok karışık bir şehir, dediğin gibi her memleketten adam var. bence ondan. herhangi bir filtre olmamış. biraz olması lazımmış aslında, gördükçe ben böyle düşünmeye başladım.
biz 10 tane kız kuzensek işte, hepimiz ahdı vardır, evleneceğimiz adam konyalı olmasın da nereli olursa olsun diye. (çoğumuz evlendi, hakkaten hepsi de konya dışına) hadi ben kötü düşünceliyim, diğer kuzenlerim de mi öyle? diğer tanıdığım konyalı arkadaşlarım da mı öyle? bu kadınlar kulubü sitesindeki onlarca konu da mı öyle? zaten sitede "bir derdim var"da şikayet edilen konyalı koca-kaynana fazlalığı beni bu anketi açmaya itti.
daha ben bu anketi ilk açtığımda dedim "konya açık ara 1. olacak" diye. bunlar boş laflar değil. ve tesadüf de değil.
şimdi ben bu kadar konyayı kötüledikten sonra sana boşan falan demem tabii.
gerek kalmasın kimsenin boşanmasına. zaten aile iyiymiş, sen memnun olduktan sonra sorun yok. ama madem konyalılar içindesin, etrafa karşı dikkatli ol bacım. çok ciddiyim. bi de bekar olan kimseye Allah rızası için konyalıyla evlen diye methetme. başını yakma. yazıktır.