Anket Eşi ve Ailesinden Şikayetçi Olanlar! Anket Yapıyoruz! Eşiniz Nereli?

Eşiniz Tarafı Nereli? (Aşağıda "Anketi Oyla" düğmesine basmayı unutmayın!)

• Adana

OY: 45 2,7%
  • Adıyaman

OY: 8 0,5%
  • Afyonkarahisar

OY: 26 1,6%
  • Ağrı

OY: 7 0,4%
  • Amasya

• Ankara

OY: 52 3,1%
  • Antalya

OY: 22 1,3%
  • Artvin

OY: 10 0,6%
  • Aydın

• Balıkesir

OY: 18 1,1%
  • Bilecik

• Bingöl

OY: 5 0,3%
  • Bitlis

• Bolu

• Burdur

OY: 3 0,2%
  • Bursa

OY: 40 2,4%
  • Çanakkale

OY: 15 0,9%
  • Çankırı

OY: 23 1,4%
  • Çorum

OY: 31 1,9%
  • Denizli

OY: 27 1,6%
  • Diyarbakır

OY: 19 1,1%
  • Edirne

OY: 13 0,8%
  • Elazığ

• Erzincan

OY: 23 1,4%
  • Erzurum

OY: 35 2,1%
  • Eskişehir

OY: 25 1,5%
  • Gaziantep

• Giresun

OY: 35 2,1%
  • Gümüşhane

OY: 11 0,7%
  • Hakkari

OY: 0 0,0%
  • Hatay

OY: 20 1,2%
  • Isparta

• Mersin

OY: 16 1,0%
  • İstanbul

OY: 30 1,8%
  • İzmir

OY: 30 1,8%
  • Kars

OY: 29 1,8%
  • Kastamonu

• Kayseri

OY: 54 3,3%
  • Kırklareli

• Kırşehir

• Kocaeli

• Konya

OY: 82 4,9%
  • Kütahya

• Malatya

• Manisa

• Kahramanmaraş

OY: 24 1,4%
  • Mardin

• Muğla

OY: 6 0,4%
  • Muş

OY: 12 0,7%
  • Nevşehir

• Niğde

• Ordu

OY: 32 1,9%
  • Rize

• Sakarya

• Samsun

OY: 29 1,8%
  • Siirt

• Sinop

• Sivas

OY: 73 4,4%
  • Tekirdağ

• Tokat

• Trabzon

OY: 68 4,1%
  • Tunceli

• Şanlıurfa

OY: 9 0,5%
  • Uşak

• Van

• Yozgat

OY: 36 2,2%
  • Zonguldak

• Aksaray

• Bayburt

• Karaman

• Kırıkkale

• Batman

• Şırnak

OY: 4 0,2%
  • Bartın

• Ardahan

OY: 9 0,5%
  • Iğdır

• Yalova

OY: 1 0,1%
  • Karabük

• Kilis

OY: 4 0,2%
  • Osmaniye

• Düzce

• Muhacirler

OY: 45 2,7%

• Ankete Katılan
    1.657
ne yani şimdi burdan bi istatistik mi çıkacak
bilmem nerelilerden uzak durun gibi, bi de yorum gelecek
çok faydalı çok:kahve:

ne yani şimdi burdan bi istatistik mi çıkacak
bilmem nerelilerden uzak durun gibi, bi de yorum gelecek
çok faydalı çok:kahve:

evet öyle çok faydalı. siz bu sitede vakit geçirirken daha faydalı işler yapıyo olmalısınız, mesela dünyayı kurtarmak gibi. kusura bakmayın biz sizin o ulvi amacınıza yetişemedik anca bunları yapabiliyoruz :kahve:

anammm suna bak ben evli degilim sözlüyüm ama sözlüm ankarali kaynanam sivasli heehehhe enistem muhacir :)) :KK52: hehehhehehhehe

Son düzenleme:
eşim değil ama evlenmeyi düşündüğüm biri var ve Azeri asıllı İzmir doğumlu. nereli oluyo ki bu şimdi :26:

ayrıca o gelini anası büyütürken ne eziyet çekti düşünüyo mu anneniz acaba? elin psikopat kocakarısı evine hizmetçi yapsın ne evliliğini ne kocasıyla mutluluğunu bırakmasın diye büyütmedi herhalde!!! bütün konyalılardan nefret ediyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım,Konyada yaşıyorum aslen azeriyim ismimde 42 olduğuna aldanmayın.Yüzde 80 i senin dediğin gibi gelin değil hizmetçi arıyorlar kendilerine.Allaha çok şükür eşim konyalı değil .Çok arkadaşım çekiyor konyalı koca tarafından ha bir de evlendiğinin ertesi güğnü k.valde olmasa da görümce elti,k.valdenin kızkardeşi falan gelip malum şeyi görmek için çarşafa bakmak istiyorlarmış bunu yaşayan çok arkadaşım var...Konyanın yerlileri ama ilçeleri daha iyi yerlilerine göre.Allah ne bizi ne evlatlarımızı ellerine düşürmesin.Aminnnnnnnnnn.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Konya büyük bi şehir. Çingenesinden tutun aptalına, Türkmenine, Kürdüne kadar her türlü insan yaşıyor Konyada.
Benim eşimde Konyalı. Evt kültürleri farklı mesela yemek kültürlerini ve oturma kültürlerini sevmem. Yemeği yerde yerler ve herkese ayrı tabak yoktur. Ortadan yenir ki bu benm asla yapamadığım şeydir. Ve evlerinde koltuk yoktur yerde otururlar. Alışmam zor oldu. Sonuçta herkesin yaşayış biçimi kendine..Ben onlara uymuyorum.Ben evimi kendim yönetiyorum ve evimde herşeyim var. Yemeği de masada ayrı tabaklarda yiyoruz ve gelenlerime de o şekilde sofra sunuyorum ama çok tuhaf geliyor onlar için güzel güzel porselenlerde ayrı ayrı yemek. Ama ben onlara nasıl alıştıysam onlarda benm alışkanlıklarıma saygı duymalılar ki duyuyorlarda...Gelelim nasıl insan olduklarına eşimden de ailesinden de SON DERECE MEMNUNUM. Allah razı olsun onlardan bugüne kadar bana en ufak kötü kelime telafus etmediler. Dinlerine bağlı sevgi dolu merhametli düşünceli insanlar..Sadece eşim değil, ailesinden de tüm akrabalarından da çoooooook memnunum. İyikide evlenmişim :KK69:
Evlenmeden önce burdaki Konyalı yorumlarını okuyunca çok tedirgin olmuştum fakat kesinlikle tarif ettiğiniz özelliklerin hiç birine uymuyorlar. İddia ediyorum dünyanın en iyi, en Melek eşine sahibimm. Canım kocacım benimmmmmmm :KK69:

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Konya büyük bi şehir. Çingenesinden tutun aptalına, Türkmenine, Kürdüne kadar her türlü insan yaşıyor Konyada.
Benim eşimde Konyalı. Evt kültürleri farklı mesela yemek kültürlerini ve oturma kültürlerini sevmem. Yemeği yerde yerler ve herkese ayrı tabak yoktur. Ortadan yenir ki bu benm asla yapamadığım şeydir. Ve evlerinde koltuk yoktur yerde otururlar. Alışmam zor oldu. Sonuçta herkesin yaşayış biçimi kendine..Ben onlara uymuyorum.Ben evimi kendim yönetiyorum ve evimde herşeyim var. Yemeği de masada ayrı tabaklarda yiyoruz ve gelenlerime de o şekilde sofra sunuyorum ama çok tuhaf geliyor onlar için güzel güzel porselenlerde ayrı ayrı yemek. Ama ben onlara nasıl alıştıysam onlarda benm alışkanlıklarıma saygı duymalılar ki duyuyorlarda...Gelelim nasıl insan olduklarına eşimden de ailesinden de SON DERECE MEMNUNUM. Allah razı olsun onlardan bugüne kadar bana en ufak kötü kelime telafus etmediler. Dinlerine bağlı sevgi dolu merhametli düşünceli insanlar..Sadece eşim değil, ailesinden de tüm akrabalarından da çoooooook memnunum. İyikide evlenmişim :KK69:
Evlenmeden önce burdaki Konyalı yorumlarını okuyunca çok tedirgin olmuştum fakat kesinlikle tarif ettiğiniz özelliklerin hiç birine uymuyorlar. İddia ediyorum dünyanın en iyi, en Melek eşine sahibimm. Canım kocacım benimmmmmmm :KK69:

Ben zaten dikkat ettiyseniz yazıma yüzde 80 i dedim.Siz yüzde 20 lik bir kısma gelin gitmişsiniz.Allah mesut etsin.Ağzınızın tadı bozulmasın.Ama boşanma olayının Türkiyede en fazla olduğu 2.şehir(izmirden sonra) ve aile mahkemesi bu orana yetmediği için 5. cisi de açılan ve yapılan istatistiklerde k.valde faktörünün bunda çok fazla olduğunu hukukçu arkadaşlarımla da teyit ettiğim için genelleme yapmadığımı ve önyargılı olmadığımı düşünüyorum.Yüzde 20 lik kısma sözümüz yok,dileriz bu oran artar ama can çıkmadan da huy çıkmaz.sevgiler...

güzel ablam, bu ankete katılım yapan ve anketi okuyanlar yani bizler kimiz? belli bir eğitim görmüş, en azından bilgisayar kullanabilen, hayatında çoluk çocuk veyahut erkeğinden başka eğlencesi olan kadınlarız. bendeniz yani bu anketi açan şahıs, bizzat konyalıyım. yani baba tarafım öyle. kendim doğma büyüme istanbuldayım, o yüzden bu insanlara dışardan çok rahat bakabilme fırsatım oldu. ki benim gözlemlediğim konyalıların %90ı sizin dediğiniz gibi yerde falan oturmuyorlar, gayet durumu iyi insanlar. erkekler çoğu okumuş falan. zaten konya zengin memleketidir, daha doğrusu öyle gözükür. neyse o kısmına fazla girmicem. yani yerde yemek falan kalmadı fazla. ama ortadan yiyolar evet. onu da artizlik olarak görüyorum. evinde envai çeşit porselen var, onları kullanma, adı ne konyalılığını göstereceksin. (o da kesin dışardan misafir gelmiştir ondan ) istikbalden aldığı bilmemne yemektakımı üzerinde kafam kadar sahan koyup ortadan bamya çorbası kaşıklat ahaliye. saçmalığa bak. neyse. belki sizinkilerin gerçekten durumu yoktur bilemicem.

ne diyordum, bu anketi açtığımız siteye iştirak eden bayanlar belli bir seviyenin üstünde kadınlar. konyalılar çok iyidir güzeldir ama, bizim gibisine göre değil. bizim gibi okuyan araştıran kadına tahammüllü değildir klasik konya erkeği. değildir arkadaşım kabul edin işte. niye iyiliyosun ki, ben kendi memleketim, nüfus kağıdımdaki yer olduğu halde kötülüğünü görebiliyorum, sen nası göremiyosun? cicim aylarından olabilir mi? hadi peki seninkiler iyi olsun, üstteki arkadaşın dediği azınlıktan olsun. e etrafı görmüyomusun orada yaşarken, gerçekten bu kadar polyannamısın her konuda merak ettim. benim konyalı olmayıp orada üniversite okuyan arkadaşlarım bile, hiçbir yakın münasebetleri olmadığı halde konyanın erkeğinden yaka silkiyorlar, sen içlerindesin "hepsi çok iyi" diyosun. gerçekten anlamıyorum. bak yanlış anlama tekrarlıyorum, gelin gittiğin aile gerçekten iyidir bilemem. ama çevrenin farkında olman lazım. gerçekten anlamadım yani. ne kadardır konyadasın?

ha şimdi konya diyince yanlış anlaşılmasın. bunun dindarlıkla da alakası yok, oraya bağlamam, bağlayanı da kendim affetmem dalarım itinayla. konya çok karışık bir şehir, dediğin gibi her memleketten adam var. bence ondan. herhangi bir filtre olmamış. biraz olması lazımmış aslında, gördükçe ben böyle düşünmeye başladım.

biz 10 tane kız kuzensek işte, hepimiz ahdı vardır, evleneceğimiz adam konyalı olmasın da nereli olursa olsun diye. (çoğumuz evlendi, hakkaten hepsi de konya dışına) hadi ben kötü düşünceliyim, diğer kuzenlerim de mi öyle? diğer tanıdığım konyalı arkadaşlarım da mı öyle? bu kadınlar kulubü sitesindeki onlarca konu da mı öyle? zaten sitede "bir derdim var"da şikayet edilen konyalı koca-kaynana fazlalığı beni bu anketi açmaya itti.

daha ben bu anketi ilk açtığımda dedim "konya açık ara 1. olacak" diye. bunlar boş laflar değil. ve tesadüf de değil.

şimdi ben bu kadar konyayı kötüledikten sonra sana boşan falan demem tabii. :KK37: gerek kalmasın kimsenin boşanmasına. zaten aile iyiymiş, sen memnun olduktan sonra sorun yok. ama madem konyalılar içindesin, etrafa karşı dikkatli ol bacım. çok ciddiyim. bi de bekar olan kimseye Allah rızası için konyalıyla evlen diye methetme. başını yakma. yazıktır.

Son düzenleme:
Sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım,Konyada yaşıyorum aslen azeriyim ismimde 42 olduğuna aldanmayın.Yüzde 80 i senin dediğin gibi gelin değil hizmetçi arıyorlar kendilerine.Allaha çok şükür eşim konyalı değil .Çok arkadaşım çekiyor konyalı koca tarafından ha bir de evlendiğinin ertesi güğnü k.valde olmasa da görümce elti,k.valdenin kızkardeşi falan gelip malum şeyi görmek için çarşafa bakmak istiyorlarmış bunu yaşayan çok arkadaşım var...Konyanın yerlileri ama ilçeleri daha iyi yerlilerine göre.Allah ne bizi ne evlatlarımızı ellerine düşürmesin.Aminnnnnnnnnn.

aminnn bacım aminnnn. sorma sormaa. :KK50: ya bu bide sallama bişi değil, eğlence olsun diye konuşmadığım az konudan biridir bu benim burda. bi üstte dediğim gibi bize göre değil oranın adamı. konyanın adamı konyalı kız almalı bana göre, dışarıdan hele büyükşehirlerden kız alınca mutlu edemiyolar.

eşim malatyalı babası ve babasının tarafı çok iyidirler kayınvalidemde malatyalı ama çok çaçorozdur lar sülalesi kardeşi bacısı tam çingenedirler yani nefret ediyorum onlardan malatyada fenalıkları ile ün yapmışlar :84:zaten ama eşim iyi o babasına çekmiş :)

son durumu yazalım da bi özet geçelim bari, uzun zaman oldu.

katılımcı sayımız: 646 :KK30:

1. KONYA 36 oy (açık ara farka dikkatinizi çekerim)
2. ANKARA 25 oy
3. TRABZON 24 oy
4. KAYSERİ 23 oy
5. SİVAS 22 oy
6. ADANA 21 oy
7. MALATYA 18 oy
8. ÇORUM 16 oy
9. MUHACİRLER 14 oy
10. ORDU 14 oy

son özet çıkardığımdan beri sonuçlar değişmiş. ordu yoktu piyasada mesela :2:
katılımların devamını bekliyoruz bayanlar. :KK3: biz bekarların sizin tecrübelerinize ihtiyacımız var.

yahu yozgat niye arkada kaldi..alsanaalsanasmile

dewrim sen yozgatlılardan çok çekmişsin anlaşılan benm sewgilim (4 snedir beraberiz) yozgatlı Allah war kendi ankarada yetiştiği için heralde iyidir ama ailesinden tanıdığım günden beri hazetmedim çok tuhaflar ben izmitliyim bizim buralara hiç benzemio hayat tarzları.çok kopuk wurdum duymazlar. müstakbel kayınwalidem kendi kayınwalidesinden çok çekmiş ama bana çektirmeye kararlı nasip olursa şimdiden istemior beni saolsunn... :KK20: :KK19: sen kmden dertlisin eşinden yanamı daha soğrusu eski eşin sanırım yoksa ailesnden mi? :KK70:

eşimden değil ama ailesinden dolayı memleketlerini işaretledim. henüz ilk 10 da yok memleketleri. sanırım bizimkiler istisna :KK36:

dewrim sen yozgatlılardan çok çekmişsin anlaşılan benm sewgilim (4 snedir beraberiz) yozgatlı Allah war kendi ankarada yetiştiği için heralde iyidir ama ailesinden tanıdığım günden beri hazetmedim çok tuhaflar ben izmitliyim bizim buralara hiç benzemio hayat tarzları.çok kopuk wurdum duymazlar. müstakbel kayınwalidem kendi kayınwalidesinden çok çekmiş ama bana çektirmeye kararlı nasip olursa şimdiden istemior beni saolsunn... :KK20: :KK19: sen kmden dertlisin eşinden yanamı daha soğrusu eski eşin sanırım yoksa ailesnden mi? :KK70:
evet canim..eskisinden ailesinden..ex kaynanadan..allah kimseye öyle es..öyle kaynana göstermesin...simdiki esimde ordulu cok iyidir kendisi...aile cevresi...ordulu arkadaslar üzerinize alinmayin lütven..ama ailesi akrabalari ise yaramaz...ne gibi davranislari olduklarini yazmayim burda..biraz agir olur..yanlis anlasilma olmasin..ama esimle 8,5 senedir evliyim cok sükür mutluyum..:KK69:

Son düzenleme:
evet canim..eskisinden ailesinden..ex kaynanadan..allah kimseye öyle es..öyle kaynana göstermesin...simdiki esimde ordulu cok iyidir kendisi...aile cevresi...ordulu arkadaslar üzerinize alinmayin lütven..ama ailesi akrabalari ise yaramaz...ne gibi davranislari olduklarini yazmayim burda..biraz agir olur..yanlis anlasilma olmasin..ama esimle 8,5 senedir evliyim cok sükür mutluyum..:KK69:

allah bozmasın şimdikini o zmn canım. umarım benmkiler senin yozgatlılar gibi olmazlar :KK50: :18:

:ben kutahyayı oyladım zaten neden gerılerde kaldı anlamadım:KK22:
hepsının huyu aynı kutahyalıların herşeye cok karışan hıçbışey bılmedığı halde cok bılıouş gbı gecınen kaynanam var..
erkeklerıde hanım gbıler dedıkodu ne ararsan var..

allah bozmasın şimdikini o zmn canım. umarım benmkiler senin yozgatlılar gibi olmazlar :KK50: :18:
insallah canim...senin evleneceyin adamda iyi cikar insallah...bu isler hic belli olmuyo...mesela ben esimden memnunum..oysaki ordulu erkeklerdende hic olumlu sey duymuyorum cevreden...heleki esimin aile-akraba cevresi..ne sen sor ne ben söyleyim..gerci esimde der..galiba ben bu ailede akrabada tekim der..:KK9:öylede gercekten..daglar kadar fark var..esimin koskoca aile-akraba cevresi toplansa esimin yarisi olamazlar...insallah senin müstakbel esinde istisna olur..allah evliliginde huzur mutlulugu bereketi eksik etmesin canim.:KK16:

X