Anket Eşi ve Ailesinden Şikayetçi Olanlar! Anket Yapıyoruz! Eşiniz Nereli?

Eşiniz Tarafı Nereli? (Aşağıda "Anketi Oyla" düğmesine basmayı unutmayın!)

• Adana

OY: 45 2,7%
  • Adıyaman

OY: 8 0,5%
  • Afyonkarahisar

OY: 26 1,6%
  • Ağrı

OY: 7 0,4%
  • Amasya

• Ankara

OY: 52 3,1%
  • Antalya

OY: 22 1,3%
  • Artvin

OY: 10 0,6%
  • Aydın

• Balıkesir

OY: 18 1,1%
  • Bilecik

• Bingöl

OY: 5 0,3%
  • Bitlis

• Bolu

• Burdur

OY: 3 0,2%
  • Bursa

OY: 40 2,4%
  • Çanakkale

OY: 15 0,9%
  • Çankırı

OY: 23 1,4%
  • Çorum

OY: 31 1,9%
  • Denizli

OY: 27 1,6%
  • Diyarbakır

OY: 19 1,1%
  • Edirne

OY: 13 0,8%
  • Elazığ

• Erzincan

OY: 23 1,4%
  • Erzurum

OY: 35 2,1%
  • Eskişehir

OY: 25 1,5%
  • Gaziantep

• Giresun

OY: 35 2,1%
  • Gümüşhane

OY: 11 0,7%
  • Hakkari

OY: 0 0,0%
  • Hatay

OY: 20 1,2%
  • Isparta

• Mersin

OY: 16 1,0%
  • İstanbul

OY: 30 1,8%
  • İzmir

OY: 30 1,8%
  • Kars

OY: 29 1,8%
  • Kastamonu

• Kayseri

OY: 54 3,3%
  • Kırklareli

• Kırşehir

• Kocaeli

• Konya

OY: 82 4,9%
  • Kütahya

• Malatya

• Manisa

• Kahramanmaraş

OY: 24 1,4%
  • Mardin

• Muğla

OY: 6 0,4%
  • Muş

OY: 12 0,7%
  • Nevşehir

• Niğde

• Ordu

OY: 32 1,9%
  • Rize

• Sakarya

• Samsun

OY: 29 1,8%
  • Siirt

• Sinop

• Sivas

OY: 73 4,4%
  • Tekirdağ

• Tokat

• Trabzon

OY: 68 4,1%
  • Tunceli

• Şanlıurfa

OY: 9 0,5%
  • Uşak

• Van

• Yozgat

OY: 36 2,2%
  • Zonguldak

• Aksaray

• Bayburt

• Karaman

• Kırıkkale

• Batman

• Şırnak

OY: 4 0,2%
  • Bartın

• Ardahan

OY: 9 0,5%
  • Iğdır

• Yalova

OY: 1 0,1%
  • Karabük

• Kilis

OY: 4 0,2%
  • Osmaniye

• Düzce

• Muhacirler

OY: 45 2,7%

• Ankete Katılan
    1.657
Sanirim bende annemin kaderini tasiyacagim:) Babam gencken cok sinirliydi, simdi yine hemen cabuk sinirlenir ama hemende gecer siniri, saman alevi gibidir. Birde genelde maddi konularda annem cekip cevirmistir evi, babam pek anlamaz o islerden, son bir kac senedir anlamaya basladi. Annemde hep derdi erkek hangimiz anlamadim:) Yoksa cok evine sadik, cok sahiplenici, iyi bir babadir. Bu arada kendisi karadenizli degil, sivaslidir:)
Sürekli erkegin görevini almak kadini yipratiyor biraz, bilmiyorum benimki nasil olacak bu konuda. Ama simdiden farkediyorum biraz benim üstüme atiyor gibi, en ufak yapabilecegi bir isi bile bana soruyor, sen yap diyor, oysa kendiside yapabilir, yapamadigindan degil. Benim tek istedigim sadik olmasi ve ne olursa olsun hic yalan söylememesi. Evlendigimizde bu ikisinden biri eksik olursa, benim o sekilde yasamam cok zor. Allah yinede büyük söyletmesin, herkesin gönlüne göre versin.
Kaynanam cok sakin birine benziyor ama tam olarak tanimiyorum, uzaktayiz birbirimize. Kayinbabam gencken kaynanama cok cektirmis, ama simdi pamuk gibi olmus adam. Birazda korkuyorum, gencliginde cok ceken kaynanalar bazen ogullarininda eslerine cektirmelerini istiyorlarmis. Birde tek evin tek oglu.
canım iyi şeyler düşün, iyi şeyler olur inşallah. ben artık yalan söylemeyen insan olmadığını düşünüyorm. bende aynen senin gibi diyordum. ne olursa olsun dürüst olsun diye o da hep ben başkasına yalan söyleyebilir ama sana söylemem. gözüme bakınca anlarsın diyordu. ama beni ayak üstü iyi uyutmuşlar. benimkide malatyalıydı. aman allah ım bilmiyorum, onlar kadar sinsini görmedim ben. dışarıdan bakınca he he kızım, canım cicim ama içleri o kadar kötü niyet dolu ki. ben iyi niyetli insanların içinde büyüdüğüm için hiç kötü düşünmedim. ama evlendiğimi anlamadan beni eşimden ayırdılar. şimdi boşanma sürecindeyiz. bakalım hayırlısı. işallah sende çok mutlu olursun.

canım iyi şeyler düşün, iyi şeyler olur inşallah. ben artık yalan söylemeyen insan olmadığını düşünüyorm. bende aynen senin gibi diyordum. ne olursa olsun dürüst olsun diye o da hep ben başkasına yalan söyleyebilir ama sana söylemem. gözüme bakınca anlarsın diyordu. ama beni ayak üstü iyi uyutmuşlar. benimkide malatyalıydı. aman allah ım bilmiyorum, onlar kadar sinsini görmedim ben. dışarıdan bakınca he he kızım, canım cicim ama içleri o kadar kötü niyet dolu ki. ben iyi niyetli insanların içinde büyüdüğüm için hiç kötü düşünmedim. ama evlendiğimi anlamadan beni eşimden ayırdılar. şimdi boşanma sürecindeyiz. bakalım hayırlısı. işallah sende çok mutlu olursun.

canim benim ya nerdeyse ayni kaderi paylasiyoruz...bende bosanma sürecindeyim...ve evlendigimi anlamadim..4 ay sürdü...
bizim gibi iyi niyetli insanlar karsindakinin bu derece kötü niyetli olabilecegini ihtimal bile veremiyor...aklina gelmeyen insanin basina geliyor. neye ugradigini sasiriyorsun..

canim benim ya nerdeyse ayni kaderi paylasiyoruz...bende bosanma sürecindeyim...ve evlendigimi anlamadim..4 ay sürdü...
bizim gibi iyi niyetli insanlar karsindakinin bu derece kötü niyetli olabilecegini ihtimal bile veremiyor...aklina gelmeyen insanin basina geliyor. neye ugradigini sasiriyorsun..

sorma canım evliliğimin bitmesine mi üzüleyim, hala boşanamadık ona mı üzüleyim. bende şaşırdım valla. her yerde karşıma çıkıyor. mesela bir iş görüşmesine gidiyorum. boşanamadığım için medeni halimi sorduklarında evli diyorum. ondan sonra eşin nereli ne iş yapıyor neden aynı işte çalışmıyorsunuz filan. bir bakmışım görüşmede bütün özel hayatımı dökmüşüm. bekarım desem kimlik no dan bakınca evli bu sefer yalancı durumuna düşüyorsun. önceleri ayrılan bir çift duyduğumda hem üzülür, hem şaşırırdım. sonçta iki insanın alaşmaması iletiş olduktan sonra hallolur gözüyle bakanlardandım. şimdi kendi başıma geldiye böyle haberleri duydğumda sadece üzülüyorum. artık şaşırmıyorum. insanın kendi başına gelince sanki bütün insanların başına gelebilirmiş gibi geliyor. ölmeyen neler görüyor diye boşuna demiyorlar. allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benim eşimde elazığlı ama çokta gelenekçi değildir ben de çok rahat yetiştim giydiğime karışmaz minimide bikinimide giyerim.
Ailesinede o kadar çok düşkün değildir ama birde çok küçükken ayrılmışlar oradan büyük şehirde büyümüş okumuş aileside son derece modern insanlardır.
Belkide benim şansıma iyi bir aile denk geldi .

aslında yorum yaparken erkeğin kendi memleketinde yaşayıp yaşamadığna bakılmalı belki bizimkilerde başka şehre taşınıp oraya yerleşmiş olsalar ister istemez hayat tarzlarında değişiklik olacaktr.....keşke bizimklierde taşınsalarmış bu kadar geri kalmazlardı bari:):)

Taşınmak çokta sorunları çözmeyecek belkide birazda hayata bakış açıları çok önemli ama neyi görmek istiyorlarsa onu görecekler değiştiremezsin ki..

bu işin içinde bi iş var CADIARZU acaba şikayetçi olmayanlardamı oyladı naptı iyi okumamışlarda olabilir.

Olabilir bencede 16 oy almış az değil ama :uhm:

Hadi canim ya. Su aileler neden cocuklarinin evliliklerine karisirlarki anlamam. Ben cok fazla söz veren erkegede güvenmiyorum. Ben yapmam, etmem diyenden korkuyorum. Genelde ici disi bir olanlarin baslari hep sorunlu olur acik sözlü olduklarindan, hersey dillerindedir, adam sakasina ben sana su kötülü yapacagim der ama yapmaz, ve asil adam gibi olanlarda onlardir, ici disi birdir. Seninde hakkinda hayirlisi buymus demekki canim. Allah birseye bir yerde dur diyor, onu bitiriyorsa emin ol gerisinin daha kötü olacagini bildigi icin durduruyor. Bende iyi düsünmeye calisiyorum ama insan etrafindakileri görünce cok etkileniyor. Insan evladi olsun, icinde Allah korkusu fazlasiyla olsun.

Hadi canim ya. Su aileler neden cocuklarinin evliliklerine karisirlarki anlamam. Ben cok fazla söz veren erkegede güvenmiyorum. Ben yapmam, etmem diyenden korkuyorum. Genelde ici disi bir olanlarin baslari hep sorunlu olur acik sözlü olduklarindan, hersey dillerindedir, adam sakasina ben sana su kötülü yapacagim der ama yapmaz, ve asil adam gibi olanlarda onlardir, ici disi birdir. Seninde hakkinda hayirlisi buymus demekki canim. Allah birseye bir yerde dur diyor, onu bitiriyorsa emin ol gerisinin daha kötü olacagini bildigi icin durduruyor. Bende iyi düsünmeye calisiyorum ama insan etrafindakileri görünce cok etkileniyor. Insan evladi olsun, icinde Allah korkusu fazlasiyla olsun.

bende artık aynen senin gibi düşünüyorum. söz kadar onu hayata geçirmekte önemli. benimkide neler vadediyorduü hayallaerimin üstünü birde sevdim be çok sevdim. ama sevmek yetmiyor. iyi insan demek iyi eş demek değil. rabbim özü sözü bir, merhameti olan kişilerle karşılaştırsın hepimizi.

bende artık aynen senin gibi düşünüyorum. söz kadar onu hayata geçirmekte önemli. benimkide neler vadediyorduü hayallaerimin üstünü birde sevdim be çok sevdim. ama sevmek yetmiyor. iyi insan demek iyi eş demek değil. rabbim özü sözü bir, merhameti olan kişilerle karşılaştırsın hepimizi.

Amin canim...benim durumum gibi ..bende nasil sevmisdim zamaninda...inanilmaz... sevgim yetmedi, gercekden canimi vermemi istedi sonunda...merhametsiz insanlar gercek yüzlerini evlendikden sonra cikariyorlar......yaziklar olsun Allah büyük..Alma mazlumun ahini cikar aheste aheste..

harfi harfine katiliyorum..o kadar dogru ki..insan tecrubeyle bunu ogreniyor ama ne yazik kii

sensible canım hersey hazır ol
ben sana ıyı dusun ıyı olur dıyemıyorum maalesef
tamamen ıyı nıyetım ve dusuncelerımle evlendım
o kadar kı daha sozluyken bıle cıkan sorunlarda ıyı dusuneyım ıyı olur dıye evlendım
ama ne kadar lanet ınsanlar olduklarını sırf ıyı dusundugum ıcın 4 yıllık evlılıgım sonunda ogrendım
esımı delı gıbı sevdıgım halde canımdan bezdırdıklerı ıcın bosanma kararı aldım
o kadar bıktım ve cektım aılesınden

hıc bır rızelı arkadas alınmasın lutfen herkes aynı dıyemem
esımın aılesı hele de lanet ablaları kadar cırkef ve cıngenesını de gormedım
tamamen mahalle agzıyla konusan, karsısında kı ınsan kultur olarak ondan katbekat fazla olsa bıle kendını kaf dagında zanneden ukalalar serısı bunlar
kalıtelı ınsan karsısında ezıleceklerını dusunduklerınden hemen egolarıyla hakarete gırısecek kadar da ucuzlar
ogulları ve ya kardeslerını asla gelınle paylasma fıkrıne tahammullerı yok
ve kesınlıkle erkeklerı adam yerıne de koydukları yok
butun kararları kadınlar verır ve uygular
erkeklere soyleme gereksınımı bıle duymazlar
bıraz sert cıkan erkek olursa da "afkur kopegım" der sustururlar

evlılık oncesını saymıyorum bıle ama 4 yllık evlılıgım suresınce anamdan emdıgımı zehır ettıler
allahtan esım destekcımdı
aılesınden gormedıgı saygıyı hurmetı goruyordu ve ablalarının cırkeflıklerını cok ıyı bılıyordu
buna ragmen onu bıle canından bezdırdıler
baskalarının gelınlerını pek oveler ama kendı gelınlerıne resmen domuz derler kendılerıne bakmadan
bır de en buyuk kozları bosatırım senı kalırsın ortada lafıdır
sankı ogulları olmadan nefes alınmıyor gıbı

daha neler var anlatacakta sınırlendıkce agzım bozulacak dıye korkuyorum
cok doluyum cok
10 kızınız olsa bırını bıle vermeyın rızelılere
kendı ıclerınden alsınlar kendı kendılerını yesınler
ben yandım baskalarının basını yakmasınlar

amma doluymusum bee ne kadar uzun yazmısım
dıkkatle soyluyorum tum rızelıler uzerıne alınmasın
ben en beterlerıne rastlamısım yanmısım

esimin eski eside rizeliydi...sadece 3 ay evli kalabilmis o kadinla...esimde anlatiyorda sizin anlattiginiz aileyeye cok benzerlikleri var...esimle 8 senedir evliyim hanfendi yakamizi daha yeni birakti cok sükür...esimi 3 ay icinde birsürü borcun icine sokmus zaten onlari ödeyene kadar neler yasadik....birde utanmadan nafaka davasi acti defalarca.15 bin euroya yakin ...esimde ödemedi..sonunda pes etti...ne paragöz insanlar var..baskalarini sömürerek rahat hayati sürdürmek isteyen...

amin :Saruboceq: Allahım aklımdaki,kalbimdeki kişiyi nasip et :kedi: hepimize hayırlısını ver :Saruboceq:

benimkiler de rizeli:))çok aramışm da bulmuşum özellikle kadınları inanılmaz cadı üstteki arkadaşın yazdıklarına katılıorum erkekleri ezip kendilerini bi ..zannediolar..sadece kadınlarıyla ilgili benm de problemim yoksa eşim kayınoederm çok saygılı bana karşı

oo arkadaslar baya dolmuslar.. :KK43: sonucta yasayan bilir deilmi..
ama her rizeli kötüdür diyede birsey yok.. benim kuzenim evleneli 4 yil oldu onunda e$i rizeli ve cok iyi bi insan, kayinvalidesi okadar iyiki.. birtek kayinvalideside deil görümceleride.. kisacasi bütün akrabalari.. masallah diyelimde nazar degmesin :)
rizelilere gelin gitmek üzere olan kizlarin ici rahatlatmak istedim.. tabikide iyi düsünüp tasinmak gerekir.. rabbim herseyi gönlümüze göre versin kizlar

Son düzenleme:
PassioneLore

Aynen tarif ettigin gibi ama sirf Rizeliler degil canim cogu Karadenizliler böyle...

Benim eski Zonguldaklilari tarif etmissin sanki ..hatta bazi insanlik disi karakter belirtilerini anmamissin bile...sanirim terbiyen müsade etmiyor onlari anlatmaya...utanc verici seyler yasatilar banada resmen onlarla ayni yer yüzünde olmakdan bile utanc duydum......insanlik disi seyler...daha fazla kalsaydim ölüm cikabilirdi...

....Almanyada devlet kendiliginde onlara karsi dava acti....bana yaptiklarini avukatima anlatmisdim ve doktor raporlarini götürmüsdüm avukatima bosanmak icin ......ben bana yapilanlari Allah'a havale ettigim halde, devlet izin vermedi bana yapilanlara göz yummama......ve devlet onlara karsi dava acti...ben kendiligimden daha önce dava acsaydim 5 yil hapis bile yiye bilirdi eski adam....fakat ben insanim onlarin seviyesine düsmek istememisdim...bakalim ne olcak...

Son düzenleme:
arkadaslar kımse yanlıs anlamasın kımseyı sogutmak gıbı bır nıyetım yok
herkes aynıdır dıye de bırsey yok
ben sadece yasadıklarımın bır kısmını anlattım elbette kı sadece rızelıler degıldır acı cektıren
benım memleketımın de var hoduklerı maalesef

demem o kı
karadenız ınsanın kadın her zaman daha baskın
erkeklerı yola getırmek cok kolay
esımın aılesınde uyum saglatabılıyorsunuz erkeklere ama kadınları maalesef kımse zaptedemıyor
daha nelerı var da terbıyem musaade etmıyor anlatmaya
bana yaptıklarını cocuklarına yapsınlar hem de gozlerının onunde
anlasınlar bız de ınsan evladıyız ana kuzusuyuz
o kadar kı aılenın ergenlık cagındakı kızı bıle kocaman aıle reısı babadan daha cok hukum suruyor aılede
agıza alınmayacak kufurler hep gelınlere edılıyor
ve buna herkes gozyumabılıyor

dıyeceksınız kı boyle bır aılenın ıcınde senın esın sutten cıkma akkasık mı
hayır
elbette kı her erkekte olabılecek sınır bozucu davranıslar var
ama dınlemeyı bılır, haklı haksız ayırtedebılır
elbette armut dıbıne duser ama egıtım ıste burada devreye gırıyor
aldıgı egıtım, karakterı aılesı bıle olsa yanlısı gorebılecek basıretı verıyor ona

Bizimkide okumusdu, kendisi mühendisdi.... okul egitimiyle alakasi felan yok...odun odun kalir...aile egitimi önemli olan....armutda dibine düsüyor genelde...siz yag cekmeyin bakalim kocaniza neler oluyor Allah korusun...

Bizimkide okumusdu, kendisi mühendisdi.... okul egitimiyle alakasi felan yok...odun odun kalir...aile egitimi önemli olan....armutda dibine düsüyor genelde...siz yag cekmeyin bakalim kocaniza neler oluyor Allah korusun...

egitim kesinlikle aile de basliyor..anne baba ilk rol modeldir.okumakla ilgisi yok fazla.yag cekme konusunda da haklisin:)))

X