- 29 Ağustos 2018
- 4.041
- 4.150
-
- Konu Sahibi Aslan Annesi
Hayirli olsun cnm bnm yeni gordum yazini guzel yer gecimi guc ama umarim 3 senedir orda durmanizArkadaşlar vakit ayırıp yazanlara çok teşekkür ediyorum yerleştim 2 ay oldu
☆ Esyali lokman çıktı müstakil ev
☆ Kirasi çok uygun 200 tl hepsi içinde elektrik su dahil
☆ Elektrik çok pahalıymış burada
Ve kiralar 1000-1500 arasıymış
☆ Herşey çok pahali Turkiyeyi arar olduk
☆ bahçeli evimiz var bahce bile yaptım
Iklimi ılıman sadece arada yağmur yağıyor anı hava değimi oluyor
Şimdiki gözlemlerim bunlar tayini çıkanların sorularını seve seve yanıtlarım
Bi şehirde yabancı olmak çok zor çünkü
Merkeze uzak biyer lojmanları için birşey diyemem amaMerhabalar bizim de Kıbrıs türkeliye çıktı tayinimiz. Var mı oraya gidenler? Merak içindeyim lojmanı imkanları nasıl.. Bilgi edindikçe bizi de aydınlatın bende öğrendikçe yazacağım
Alışveriş için bir çok market mevcut en ucuz market erulku ama tayin yeriniz neresi dediğim yer degirmenlikte onun haricinde lojmanların içinde kantinler var sebze meyve de var çoğunda bakliyat ce şarküteri de istek yaptığınızda da getiriyorlar kantinle erulku hemen hemen aynı. Is imkaniniz olur mu bilmiyorum sigortasiz ve asgeri ücrete yada daha altına calisirim derseniz elbet bulursunuz turkiye sartlarini burda beklemeyin büyük ihtimal evde oturacaksınızAlışveriş için önerebileceğiniz yerler var mı acaba, bir de 2 yıl kalacağız orda ama iş imkanı nasıl sizce ben hem mühendisim hem öğretmenim çalışmadan evde 2 yıl nasıl olur bilmiyorum
Evet ben hala buradayım valla öncelik subay astsubay doğru ama benim sana nacizane fikrim hemen bu ay gelme ekim de bir daha dağıtım oluyor evi alan aliyor tadilatı bitenler görevlendirmesi çıkanlar falan oluyor birdaha dağıtım yapılıyor bize öyle cıktı burda aylık kira bulmak zor aylık olanlar pahalı hesaplı olsun dersen 6 aylık 1 yıllık peşin alıyorlar sizin tayin nereye cıktı kıbrıstaMerhaba tayinimiz Kıbrıs'a çıktı. Eşim dün gitti lojman dağıtımı bu ayın 14 de olacakmış. Ama sıkıntı şu ki oraya gidene kadar komutanı evli olduğun için lojman verirler demişti. Bugün ise çıkmayabilir subay astsubay fazla ve uzman sıralamasında puan olarak 6. Sıradayız . Çok düşük bir ihtimalmis siz hala ordamisiniz inanın ne yapacağımızi bilmiyoruz orada durum nedir biliyor musunuz ☺
hala aktif misiniz? kıbrısta yaşam nasılKonu hakkında bilgisi olanlardan acil yardim bekliyorum arkadaşlar
5 yıllık doğu görevi ardından tercih dışı yavru vatanimiz Kibris'a çıktı tayinimiz
Eşim askerliğini Kibrista yapmış az çok biliyorum diyor ama
Eşyalarımızı götürmeyeceğiz ev işi nasıl olacak apart vs verilecekmi misafirhane de mi kalırız kiralar çok pahalıymış
Eşimin puanı iyi daha öncede kendi tuttuğumuz evde kaldık 5 sene
Acaba bize öncelik tanırlar mi bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim