- 21 Aralık 2018
- 47
- 10
-
- Konu Sahibi Aslan Annesi
Canim yeni gordum inan kiHayırlı olsun 200 liraya hersey dahil ne güzelmiş bahceside guzeldir,yoksa orada hersey pahali diyorlar elektrik su bunlar cok yuklu geliyormus.
Merhaba bizimde tayinimiz çıktı çok endişeliyim prada hayat nasılArkadaşlar vakit ayırıp yazanlara çok teşekkür ediyorum yerleştim 2 ay oldu
☆ Esyali lokman çıktı müstakil ev
☆ Kirasi çok uygun 200 tl hepsi içinde elektrik su dahil
☆ Elektrik çok pahalıymış burada
Ve kiralar 1000-1500 arasıymış
☆ Herşey çok pahali Turkiyeyi arar olduk
☆ bahçeli evimiz var bahce bile yaptım
Iklimi ılıman sadece arada yağmur yağıyor anı hava değimi oluyor
Şimdiki gözlemlerim bunlar tayini çıkanların sorularını seve seve yanıtlarım
Bi şehirde yabancı olmak çok zor çünkü
Lojman cikma ihtimali varmi cnm lojman buyuk olasilikla cikar ama puan vs siralamsi oluyor galibaMerhaba bizimde tayinimiz çıktı çok endişeliyim prada hayat nasıl
canim mesajlari gec goruyorum vaktim olmuyor bazenBenim evim dayalı döşeli eşyalarımı depolayacam çürür diye korkuyoruz sizler naptınız eşyalarınıza zarar geldi mi
Ya bende ydü de okudum ve cok özledim. Çok şanslısınız bide birlik girnedeyse 2 yıl tatil yapın. Ben gittiğimde iki ay ağladım alısamadım ama sonrada okurken calıstım türkiyeye geldiğimde bunalıma girdim . Eşyalı stüdyo daireler var. Aracınız varsa götürün ulasım sıkıntılı. Benım zamanımda arabam vardı benzın ucuzdu şimdi nasıl bilmiyorum. Ben mezun olalı 11 sene oldukıbrısta okudum... çokta özledim orayı imrendim size bir an... ev tutmak isterseniz eğer eşyalı evler çoğunlukta, kiraları aylık değil yıllık alıyorlar tabi benim zamanımda böyleydi şimdi değiştiyse bilmem... insanları çok iyidir,sıcak kanlıdır... gece özgürce bir kadın dışarı çıkıp laf yemeden evine rahatça gelebilir...kimse niye bunu giydin diye bakmaz... otobüs,dolmuş gibi şehir içi ulaşım taşıtı yok ama taksilerde taksimetrede yok her yere sabit fiyat havaalanı dışı tabi. yemek içmek biraz pahalıdır ama biz öğrencilik döneminde askeri kantinden alışveriş yapardık.... oldukça sıcak ama kışın fazlası ile soğuk Ankara soğuğu halt etmiş yanında ısınma klima ile oluyor genelde..... Birde elektirik biraz pahalıydı, turkcell çekiyordu ama diğer hatlar için kktc nin yeşil hatlar vardı onları kullanıyorduk,ben magosadaydım evlerden deniz suyu akıyordu 32 lt lik mavi bidonlarla su sipariş ederdik. hatırladıklarım bunlar.... çok şanslısınız gerçekten hayırlı olsun şimdiden...
Temel eşyalar var.Beyaz eşya koltuk yatak dolap vs.Tabak çanak biraz şansına kalmış.Nevresim yastık yorgan vs getirebilirsin.Tayin çıkınca size verilecek evin fotoğraflarını istersin biraz fikrin olır.Mrb kıbrıs a tayin isteyecegiz de eşim uzman orasi hakkinda bilgi verir misiniz lojman konusunda is konusunda ada tazminati ne kadar lojman kira ucretleri flan nasil lojmanlar nasil esya isi nasil oluyor esya getirecekmyiz esyalimi
Eşim teğmen ilk tayin yerimiz Kıbrıs komando birliğinde görev yapacak girnedeymiş sanırım orada kalacakmışız lojmanlar nasıl acaba kedim var 2tane getirsem sıkıntı olurmu bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim şimdidenArkadaşlar vakit ayırıp yazanlara çok teşekkür ediyorum yerleştim 2 ay oldu
☆ Esyali lokman çıktı müstakil ev
☆ Kirasi çok uygun 200 tl hepsi içinde elektrik su dahil
☆ Elektrik çok pahalıymış burada
Ve kiralar 1000-1500 arasıymış
☆ Herşey çok pahali Turkiyeyi arar olduk
☆ bahçeli evimiz var bahce bile yaptım
Iklimi ılıman sadece arada yağmur yağıyor anı hava değimi oluyor
Şimdiki gözlemlerim bunlar tayini çıkanların sorularını seve seve yanıtlarım
Bi şehirde yabancı olmak çok zor çünkü
Temel eşyalar var.Beyaz eşya koltuk yatak dolap vs.Tabak çanak biraz şansına kalmış.Nevresim yastık yorgan vs getirebilirsin.Tayin çıkınca size verilecek evin fotoğraflarını istersin biraz fikrin olır.
Genelde eşler önce gidiyor eksikleri öğrenebilirsin eşinden.eşya kargolama için ptt nin aspos servisi var kargo çok uygun.20-30 koli eşya getiren var.Sana kalmış
Konu hakkında bilgisi olanlardan acil yardim bekliyorum arkadaşlar
5 yıllık doğu görevi ardından tercih dışı yavru vatanimiz Kibris'a çıktı tayinimiz
Eşim askerliğini Kibrista yapmış az çok biliyorum diyor ama
Eşyalarımızı götürmeyeceğiz ev işi nasıl olacak apart vs verilecekmi misafirhane de mi kalırız kiralar çok pahalıymış
Eşimin puanı iyi daha öncede kendi tuttuğumuz evde kaldık 5 sene
Acaba bize öncelik tanırlar mi bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim
Girmede iki tane komando var alevkayasi ve akdeniz sanirim alevkayasinda cıktı sizin tayininiz kediler için pasaport vikartmaniz lazım asi kartlarınınsa tam olması lazim burda herkes kedi köpek besliyorEşim teğmen ilk tayin yerimiz Kıbrıs komando birliğinde görev yapacak girnedeymiş sanırım orada kalacakmışız lojmanlar nasıl acaba kedim var 2tane getirsem sıkıntı olurmu bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim şimdiden
Lojmanlarda perde olmaz sizden önceki bırakmışsa ancak vardırmerhaba tayinimiz dün kıbrısa çıktı. mutfak eşyalarımı hep götürmeyi düşünüyorum. nevresim yastık yorgan da götüreceğim. perde lojmanda var mı onu da mı götürmem gerekiyor biraz bilgi verebilir misniz :)
Cnm bnm hayirli olsun endişe etme benim babam orda kaldi gorew yapti arkadasimin babasi da ve hatta suan kuzenim gorew yapiyo orda konteynır veriyolar esyalari oluyo icinde orda yigecek icecek biraz pahali ama kantinleri var sizlere daha uyguna geliyo yani bende kaldim girnede cok guzel yer insanlar iyi sorun yaşiyacaginizi sanmam asker ailelerine daha ozel gosteriliyo lefkoşa da guzel yer hayirlisi olur insallahKonu hakkında bilgisi olanlardan acil yardim bekliyorum arkadaşlar
5 yıllık doğu görevi ardından tercih dışı yavru vatanimiz Kibris'a çıktı tayinimiz
Eşim askerliğini Kibrista yapmış az çok biliyorum diyor ama
Eşyalarımızı götürmeyeceğiz ev işi nasıl olacak apart vs verilecekmi misafirhane de mi kalırız kiralar çok pahalıymış
Eşimin puanı iyi daha öncede kendi tuttuğumuz evde kaldık 5 sene
Acaba bize öncelik tanırlar mi bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim