- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
Gerçekten yaptıkları isin karşılığı parayla bir değer bicilecek gibi değil adamlar canlarını ortaya koyuyor 10 bin alsalarda helal olsun haklarıdır
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğuda görev yaparken yurt dışı görevine giden personelin tazminatı devlet kesiyor ayrıca öyle bir para kazanıldığı da yok zatenGerçekten yaptıkları isin karşılığı parayla bir değer bicilecek gibi değil adamlar canlarını ortaya koyuyor 10 bin alsalarda helal olsun haklarıdır
Ben öyle bir para alıyorlar demedim zaten farkındaysanız.... Öyle zor şartlarda çalışan hayati tehlikesi olan insanlar 10da alsa hakkıdır diyerek sembolik bir rakam soyledim içimden gelen bu benim düşüncem biliyorum 10 almadıklarınıDoğuda görev yaparken yurt dışı görevine giden personelin tazminatı devlet kesiyor ayrıca öyle bir para kazanıldığı da yok zaten
Biliyordum ama evlendikten bir sene sonra tayin çıkıp beni yanına alacaktı tayinimiz Ankara çıktığı halde ordan göndermediler. Yoksa bu mesleği yapması hiç sıkıntı değil.e evlenırken adamın ne ıs yaptıgını bılmıyor muydunuz ?
Ahhh ben de hep o korkudayım. Eşim hamile olsam göremicek o anları birlikte yaşayamicaz diye üzülüyorum hep.Disardan boyle yazmak nasil kolay zaten vatan sevgisi olmasa yapilacak işmi para icin
Esimin goreve gittigi gunun ertesi gunu gebeligimi ogrendim erken dogum yapinca gorebildim esimi gelemiyordu yanima
Disardan bakis acisi ile yazmak kolay karsidakini de dusunun
Allahımmm aynı şeyleri yaşamışız resmen. Allah sizin de yardımcınız olsun. Kesinlikle batıya tayinimiz çıktığı halde göndermediler uzattıkça uzattılar. Şimfi tekrar sözleşme imzalarsa 4 yıl daha orda kalacak. Bazen düşünüyorum böyle ayrı kalacaksam niyr evlendim ki diye. Ama bazen de Allah ın takdiri. Bize sınavı. Çok zor canından çok sevdiğin insanfan ayrı kalmak üstüne bir de orda rezillik yaşadığını bile bile kalması. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun.Lütfen böyle söyleme . Evlenirken biliyorsun ama sürekli ayrı yaşayacağını kim bilebilir ki ? Yeni evliydim daha 3 aylık filan hiç tanımadığımız bir şehirdeyiz ölsek kapımızı çalacak kimsemiz yok. Eşim 20 gün araziye göreve çıktı . Ben 20 gün burnumu kapıdan çıkartmadım. Sonra bir asker görevde sıcak çatışmada yaralanmış . Babamlar o gün haberlerde görmüş . Ben o an görmemişim eşim mi acaba diye babam kardeşim filan arka arkaya aradılar bi şüpheye düştüm haberlerde gördüm. Eşimle de o gün hiç iletişim olmamıştı çok korktum tabi . Ondan birgün önce de görevin uzadığı haberi gelmişti . Herşey üst üste gelmişti ağlıyordum görümcem aramış ben ağlarken . Bana aynı sizin söylediğinizi söyledi . O an öyle zoruma gitti ki size anlatamam . Evlenirken tabiki biliniyor ama her asker de aynı şartta değil bazısı sürekli görevde bazısı batıya tayin olabiliyor gibi gibi . Konu Sahibi nereden bilsin batının kapanıp sürekli doğuda kalınacağını
Ben de size 5 bin küsür aldığını söylesem. Yalan yok gerçekten eşim 5 küsür alıyor. Kendim de görüyorum. Sürekli bir yerlere kesinti yapıyorlar. Operasyom paralarını vermiyorlar. Vs. Vs sürekli bu şekilde. 7 bin daha ömrümüzde görmedik. Sanırım yere göre değişiyor bilmiyorum yani.Aileden biri uzman çavuş, ve şuanda şok oldum. Bana daha az söylediler, annesi zaten sürekli para yok diye ağlıyor, karısıda bebeğide bir giydiğini birdaha giymiyor, bana kendilerini acındırıyorlar.... ben şuanda ne düşüneceğimi şaşırdım.... sadece vay anasını diye biliyorum, nasılda enayi yerine konmuşum :)))))
Eşim doğu da görev yapıyor. Ben mersin de çalışıyordum muhasebeciydim. Geçen yık tayinimiz ankaraya çıktı gideceğiz diye işi bıraktım. Sonra eşimi ordan bırakmadılar. Ben de öyle kalakaldım. Hala bir umut belki götürebilir diyorum ama imkansız. Kaldı ki eşim bile düzgün bi yerde kalamıyorum seni buraya getirsem yanına bile gelemem diyor.Yani bu durumla ilgili bilgim yok, etrafimda bu tarz birseyi yasayan birinlede karsilasmadim.
Fakat şunu soleyebilirim ki, is bulmak cok zor, isini garantiye almadan cikarsa PİŞMAN olur tabiki de...
Bu arada nerde gorev yapiyor, siz nicin gitmiorsunuz yanina calisiormusunuz ?
Arkadaşımız da doğru söylemiş siz de doğru söylemişsiniz. İkinizi de anlıyorum. Evet bu mesleği yapacağını biliyordum ama 1 sene sonra beni de yanına götüreceğini biliyordum. Hep böyke ayrı kalacağımızı bilmiyordum. Ve şu an ki olaylardan sonra da sanki hep ayrı kalacakmışız gibi geliyor. Çünkü doğudan göndermiyorlar. Batıya gitme hakkımız varken hakkımız olanı kullanamıyoruz.ne demek konu sahıbı nasıl bılsın
askerle evlenıyorsanız bunu bılırsınız asker bu gecesı gunduzu mesaısı saatı tatılı olmaz kı
bır gorev cıkar gıder 1 sene gelmez asker sonucta
sahsen ben evlenmeden once karsıma cıkanlarda bunu goz ardı etmedım mesela bır sofor bır kaptan bır asker boyle kısılerle gorustugunuzde gelecegınızın nasıl ılerleyecegını bılırsınız bır ogretmenle evlendıgınızde sızı ne bekledıgını bılırsınız
sankı kufur etmısım gıbı lutfen boyle soyleme demenızı ben anlayamadım benım kuzenım subay . esı ıstıfa et dese kuzenım sen şaka mısın der ? bılmıyormuydun benım ne yaptıgımı der . asıl kararını sen ver der
ha adamın ıstıfa edesı varsa etsın bu gorevı yapmak ıstemeyebılır herkes bunu kaldıramaz zor ısler bu ısler bunuda ıstıfa etmeden anlayamaz ne dıyeyım yanı sız ne dememı ıstersınız ?
Nerede görev yapıyor eşiniz? Terör bölgesi olmayan yerlerde bile 5000' e yakın maaş alıyorlar. Amcamın iki oğlu doğuda uzman çavuş 7000'e yakın maaş alıyorlarmış. Eşim de asker ama uzman çavuş değil. Kadrolu. 5 senede 3.görev yerimiz. Üstelik şuan her zaman yaşamak isteyeceğim bir şehirdeyiz. 5 sene sonra tayinimiz %99.9 Hakkari Şırnak gibi yerlere çıkacak. Evet maaşı iyi ama işte aması var. 3 yaşında çocuk var okul çağında doğuda ne yapacağım bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ben de size 5 bin küsür aldığını söylesem. Yalan yok gerçekten eşim 5 küsür alıyor. Kendim de görüyorum. Sürekli bir yerlere kesinti yapıyorlar. Operasyom paralarını vermiyorlar. Vs. Vs sürekli bu şekilde. 7 bin daha ömrümüzde görmedik. Sanırım yere göre değişiyor bilmiyorum yani.
Aynen de söylediğiniz gibi. Cimer e yazıyoruz ve bize personel yetersizliğinden dolayı orda kalmasının mecburi olduğu yazısı geliyor. Acaba kaç yıl daha personel yetersizliği olacak kaç yıl daha ayrı kalacax bilemiyorumNe kadar sert bir üslubunuz var ? Neden can acıtmak için konuşuyorsunuz ? Kadının kocası doğuda ve 15 Temmuz yüzünden asker kalmadığı için Batı’ya tayinleri neredeyse kapattılar . Şuan ayrı yaşamalarının sebebi bu anlıyor musunuz ? Her asker aynı değil herkes böyle senelerce ayrı yaşamıyor herkesin kocası afrine ırağa Afganistan’a göreve gitmiyor bu tamamen şans .
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eşim Hakkari de. Acaba lise mezunu olmadığı için mi maaşı düşük bilmiyorum. Kendisi de söylüyordu mezun olunca biraz daha yükselir diye. Ama gerçekten 5 küsür alıyor hele ki izne gelip gitsin ohal maaşında yatmıyor. Uçak bileti desen geliş gidiş 1000 den fazla tutuyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor sanki.Nerede görev yapıyor eşiniz? Terör bölgesi olmayan yerlerde bile 5000' e yakın maaş alıyorlar. Amcamın iki oğlu doğuda uzman çavuş 7000'e yakın maaş alıyorlarmış. Eşim de asker ama uzman çavuş değil. Kadrolu. 5 senede 3.görev yerimiz. Üstelik şuan her zaman yaşamak isteyeceğim bir şehirdeyiz. 5 sene sonra tayinimiz %99.9 Hakkari Şırnak gibi yerlere çıkacak. Evet maaşı iyi ama işte aması var. 3 yaşında çocuk var okul çağında doğuda ne yapacağım bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Eşim doğu da görev yapıyor. Ben mersin de çalışıyordum muhasebeciydim. Geçen yık tayinimiz ankaraya çıktı gideceğiz diye işi bıraktım. Sonra eşimi ordan bırakmadılar. Ben de öyle kalakaldım. Hala bir umut belki götürebilir diyorum ama imkansız. Kaldı ki eşim bile düzgün bi yerde kalamıyorum seni buraya getirsem yanına bile gelemem diyor.
Sizden de Allah razı olsun. Bu düşünceleriniz bu dualarınız bile mutlu ediyor bizleri.Zor bir meslek ama bu istifa meselesi kişiden kişiye değişir sonucu.
Kimi hiç pişman olmaz, kimi arar işini pişman olur.
Kendi vereceği karar tamamen eğer tükendiğini artık yapamayacağını düşünüyorsa etsin.
Arkadaşın bir yorumuna tepki vermişler ama doğru kaptan,asker polis bunların zorlukları bellidir misal ben 6 ay yanımda kocamın olmadığı bir evliliği kaldıramazdim.
Herkesin harcı değil Allah askerimizden,polisimizden ve onun evde yolunu gözleyen eşinden,çocuğundan bin kere razı olsun ve yardımcıları olsun.
Bizimkilerin biri Bitliste biri Muşta. Öğrenim durumlarını tam bilmiyorum.Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eşim Hakkari de. Acaba lise mezunu olmadığı için mi maaşı düşük bilmiyorum. Kendisi de söylüyordu mezun olunca biraz daha yükselir diye. Ama gerçekten 5 küsür alıyor hele ki izne gelip gitsin ohal maaşında yatmıyor. Uçak bileti desen geliş gidiş 1000 den fazla tutuyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor sanki.
Kesinlikle. Mesleğini çok seviyor ama benden ayrı kalması onu yıpratıyor. Hele ki çocuk olsa hiç düşünemiyorum. İnsan gerçekten arada bir de olsa eşinin yanında olmaya ihtiyacı var.İste Askeriyede malesef EŞSİZ, yer durumu soz konusu.
Polisler de Eşsiz yer YOK, evli olanları kesinlikle Merkeze yolluyorlar.
Iste cocuk icin yada eşi icin hastane okul vs yakin olsun diye...
Askeriye sisteminde de, bole bir uygulama olsa cok guzel olcak,
Çunku bu durum Askeriye personellerinde bunalmaya hatta isi birakmaya kadar gidiyor malesef.
Anladım. İşte ben de tam olayları bilmiyorum ama eşimin aldığı maaşı biliuorum.Bizimkilerin biri Bitliste biri Muşta. Öğrenim durumlarını tam bilmiyorum.