• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi azospermi olup tüp bebek yöntemi ile hamile kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Rica ederim ne demek burda yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Aslında biz tesadüfen öğrendik azospermi olduğunu. Eşimin genital bölgesinde siğil çıkmaya başlamıştı ürolog sperm testi de istedi ve biz sonuçla şok olduk :( bulunduğumuz yer küçük imkani kısıtlı bir yer. Testten biz bişey anlamadik ama ürolog azospermi teşhisi koydu ve taneyle çıkış var dedi. Yani sayısını söylemedi bize ama tane dedi. Biz apar topar ilk bulduğumuz tüp bebek merkezine damladik orda da bir test yapıldı ve aynı şey söylendi. Hatta her an sifirlanabilir dedi :( en son 12 tane çıktı. Yumurtalarimi dolleyecek kadarina yetti ama bitebilir her an. Ve ilk denememiz negatif

Selamlar
Allah hayırlısıyla bebeklerinize kavuştursun dilerim...Benim de eşimde azosperm vardı ,iki kere dondurulmuşlarla başarısız sonuçlanan tüp bebek denememiz oldu.üçüncüde taze spermler kullanıldı.sonuç ikiz gebelik oldu Allahın izniyle.operasyonlar öncesinde eşime destek amaçlı keçiboynuzu kürü uyguladık.

Selamlar
Allah hayırlısıyla bebeklerinize kavuştursun dilerim...Benim de eşimde azosperm vardı ,iki kere dondurulmuşlarla başarısız sonuçlanan tüp bebek denememiz oldu.üçüncüde taze spermler kullanıldı.sonuç ikiz gebelik oldu Allahın izniyle.operasyonlar öncesinde eşime destek amaçlı keçiboynuzu kürü uyguladık.
Ayyy Masallh darısı herkese ins ne güzel Allah size bagislasin mucize nizi Nerede yaptirdiniz tüp bebeği bizi bilgilendirildi bizde ayni yoldayım ilk tedavim degerim düşük çıktı malesef olmadı şimdi bende ikinciyi dusunuyorum

Amin.isteyen herkese nasip etsin Rabbim.Beş sene önceydi...İzmirde Bornova Şifa Hastanesinde Dr.Erol Tavmergen ve Dr.Ege Tvmergenin hastasıydık.çok iyi bir merkez ve ekipti.fakat şu anda orada değiller sanırım sadece özel muayenehanelerindeler ve Ege üni.nin hocaları. En yüksek ihtimal üçüncü deneme demişti Erol Hoca.İlkinde olmadı diye umutsuzluğa kapılmayın sakın.Duayla ve umutla yola devam..

Amin.isteyen herkese nasip etsin Rabbim.Beş sene önceydi...İzmirde Bornova Şifa Hastanesinde Dr.Erol Tavmergen ve Dr.Ege Tvmergenin hastasıydık.çok iyi bir merkez ve ekipti.fakat şu anda orada değiller sanırım sadece özel muayenehanelerindeler ve Ege üni.nin hocaları. En yüksek ihtimal üçüncü deneme demişti Erol Hoca.İlkinde olmadı diye umutsuzluğa kapılmayın sakın.Duayla ve umutla yola devam..
Allah Razı olsun canım bende maramara univeristesinde denedim bi kere olmadı bakalım nasip yılmadan devam eşimazoydu benjm suna cikislarimiz var tek tük canim ins herkese ins bizede teşekkür ederim cevapin için canimm çok saoll

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım..Benim eşim de azosiperm..fsh 12,6 LH 11,41. genetik testimiz normal.Fruktoz semen analizi 143 çıktı..3 kere sipermiogram testi verdik malesef sonuç azosiperm.Henüz tüp bebeğe geçmedik.korkuyorum ya bulunmazsa diye..Ankarada bildiğiniz tüp bebek merkezi var mı?erkek infertilitesini iyi bilen bi merkez..bir de kaan aydostan aldık randevoyu ama temmuza verdiler..kimseye bir şey söyleyemiyorum.bebek görmeye dayanamıyorum allahım inşallah bize de annelik duygusunu yaşatır..:(

Merhaba canım hoşgeldin Ankara 'da yaşamıyorum ben bilmiyorum ama bilen arkadaşlar bilgi verirler inşallah. İlk denemeniz mi olacak?

Bu arada moral çok önemli canım pozitif olup Rabbim 'den isteyecez biz. Veren Allah. İnşallah biz de annelik duygusunu yaşayacağız. Umudunu hiçbir zaman yitirme

Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah. Benimde eşime azospermi tanısı konuldu ve normal yolla olmayacağı anlaşılInca tüp bebek yapmaya karar verdik. Dün 5.gün embriyosu transveri yapıldı ayın 14ünde kan sonucuna bakılacak Rabbim hayırlısı versin
ayy çok sevindim
Bu arada moral çok önemli canım pozitif olup Rabbim 'den isteyecez biz. Veren Allah. İnşallah biz de annelik duygusunu yaşayacağız. Umudunu hiçbir zaman yitirme[/QU

Bu arada moral çok önemli canım pozitif olup Rabbim 'den isteyecez biz. Veren Allah. İnşallah biz de annelik duygusunu yaşayacağız. Umudunu hiçbir zaman yitirme

evet ilk denememiz olucak ayşegülsen çok korkuyorum siperm bulunmazsa diye...eşime destek oluyorum elimden geldiğince ama çok umursamaz davrnıyor.benimle oturmak yerine her gün kayınvalideme gidiyor :( çok yoruldum çocuk da olmazsa biz hiçbir zaman aile olamayacaz :( hergün bir insan neden annesini 4 kez görmeye gider anlamam.işten gelip annesine uğruyup öle eve geçiyor..annesi telefonda resmi var.tansiyon hastası diyip geceleri bile kontrole gidiyor tansiyonunu ölçüyor.evde bide abisi var bekar o da ölçebilir...yani diyorum içimden madem anne kuzusuydun niye evlendin? off off ne yapcam bilmiyorum bu hayata nasıl alışacam nasıl aile olucaz derken bi de azosiperm çıktı :( :(

evet ilk denememiz olucak ayşegülsen çok korkuyorum siperm bulunmazsa diye...eşime destek oluyorum elimden geldiğince ama çok umursamaz davrnıyor.benimle oturmak yerine her gün kayınvalideme gidiyor :KK43: çok yoruldum çocuk da olmazsa biz hiçbir zaman aile olamayacaz :KK43: hergün bir insan neden annesini 4 kez görmeye gider anlamam.işten gelip annesine uğruyup öle eve geçiyor..annesi telefonda resmi var.tansiyon hastası diyip geceleri bile kontrole gidiyor tansiyonunu ölçüyor.evde bide abisi var bekar o da ölçebilir...yani diyorum içimden madem anne kuzusuydun niye evlendin? off off ne yapcam bilmiyorum bu hayata nasıl alışacam nasıl aile olucaz derken bi de azosiperm çıktı :KK43: :KK43:
Canimsin ya Allah yardimcin yardımcımız olsun. Benim eşim de azospermi olduğunu öğrendiğinde bir süre benden uzaklaştı sanırım utandi çekindi böyle bir sorunun olduğunu inkar etti ama çok şükür uzun sürmedi kaynanamgil ile çok şükür uzak olduğumuz için onlarla geçirmedi bu sıkıntılı süreci birlikte atlattik. Biz bir kere denedik kimyasal gebelik ile sonuçlandı. İkincisi için başladık sayılır. Sen de eşin ne yaparsa yapsın bu işin peşini bırakma eşinin durumu geçicidir belki. Pozitif olursa sonucunuz ( ki inşallahhhh pozitif olacak ) gör bak eşin de evine bağlanacak sana daha düşkün olacak. Sık dişini onun da çok fazla üstüne gitme. Annene gitme falan deme onun ilgisini dikkatini tüp bebeğe yoğunlaştır

Back