Herkese Merhaba,
Ben de yeni üye oldum ve yazdıklarınızı çok detaylı okuyamadım. Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun. İsteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlat nasip etsin.
Benim de sizlere benzer bir geçmişim var. 5 yıllık evliyim ve evliliğimin 2.yılında 7.5 ay hamilelik yaşadım, yüksek tansiyondan dolayı kızımız Ece'yi kaybettik. Doktorumuz sezaryan olduğum için 1.5 yıl ara vermemizi istedi. Bu arada hamilelik öncesi eşimin sperm testi 1.4 milyon çıkmıştı, çok düşüktü ama doktor sorun olmaz demişti. Neyse zaten hamile kalmıştım.
Biz de söyleneni yaptık ara verdik. Ama bizim aramız 3 seneye çıktı (bazı sebeplerden). 10 ay önce kararımızı verdik, artık bebeğimiz olsun diye. Taa ki eylül ayına kadar... Olmayınca doktora gittik. Sonuç malum azosperm... Şok olduk hele eşim (hala kendine gelebilmiş değil) tarif edilemez bir üzüntü yaşadık. Neyse doktorlar "mikro teseyle olur" deyince biraz rahatladık. Sonuçta doğuştan azosperm değildi ve normal yollardan bir hamilelik yaşamıştım. Çok sevindik ve ben tedavi sürecine girdim. Hepinizin bildiği iğneler, çatlatmama, çatlatma derken ikimizde (bayram öncesi) operasyona girdik aynı anda.. Benden 11 yumurta toplamışlar.. Ben ayağa kalkınca hemen eşimin yanına gittim. Doktorunu buldum, gözlerinin içine nasıl baktıysam, anladım kötü bişeyler diyeceğini.. Evet maalesef sperm bulamamışlar.. İşin en zor kısmı bunu nasıl eşime söyleyeceğimdi ama doktor benden önce davrandı
anlarsınız küt diye.. Sonra ben girdim yanına, narkozdan yeni uyanmış zaten sarhoş gibi baktım ağlıyor... Yapma dedim bu son değil dedim ama anlamadı, yıkıldı yıkıldık...
Kendine gelince benim doktorumun yanına gittik, bize spermin önceki halini bulduk dedi.Yani hücre halinde başı ve kuyruğu olmayan.. İstersek onlarla şansımızı deneyebilirmişiz ama başarı oranı %2 dedi. Olsun deneyelim dedik. 8 yumurtama mirkoenjeksiyon yaptılar ve 1 tanesi büyüme göstermiş ve umudumuz iyice arttı. Hemen toplama işleminden 2 gün sonra transfer yapıldı..Malum 13 gün bekleme süresi var. Size o günler nasıl geçti anlatamam. Ama 11.gün kanama başladı
13.gün sonucumuz negatifti. Bunu öğreneli 3 gün oldu ve ben hala ruh gibiyim tabi eşimde.. Doktorum bize 6 ay sonra tekrar tese olabileceğimizi söyledi. Ama eşimin doktoru olumsuz yaklaşıyor. Ancak tıpta yani hücreyi sperme çevirecek bir yenilik bulunursa başarılı olacağına inanıyor. Şuanda ne düşüneceğimizi bilemiyoruz. Takiplerimizi yapacağız. Aralıklı olarak sperm testi yaptıracağız. Bakalım hayat bize de gülecek mi.. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmeyeceğim. 20 yaşımdan beri anne olmak istiyorum, şuan 34 yaşımdayım ve hissediyorum ki ben de anne olacağım, eşimde baba...
Allah hepimizin dualarını kabul etsin, umutlarımızı tüketmesin, yüzümüzü soldurmasın...
Herkese bol şans...