Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba 2.5yıldır evliyim evliliğimin 6 ayında jinekologum istedği testler sonucu kendimin polikistıkover olduğumu (yumurtalarımın geç çatladığını değerlerinin düşük olduğunu,iğne veya ilaç takviyesiyle gebelik oluşabiliceğini )öğrendim.İlaç tedavisine başlamadan önce eşimden istenen spermiogram testi sonucu azospermi olunca haliyle yıkıldık,üzüldük,şoktaydık bilirsinizki!
dr.gitmek istemedi ilk etaplarda sonraları görümceminde ikizleri (tüp bebek) oluncaa gitmeye karar verdi ama hormon testlerimiz iyi değil fsh yüksek mikrotese yapılacak yakın zamanda onu bekliyorum çıkmıcağını biliyorum ama içimde bir umut işallah diyo belkide istediğim içindir.Allah herkesin yardımcı olsun kızlar...

Hosgeldin tulay24a.s., umudunu yitirme canim. Biliyorsun tese de 1 sperm ciksa bile, tedavi güzel sonuclanabilir. Allah sizinde yardimciniz olsun.:Saruboceq:

Çok teşekkür ederim Nilay74a.s. Allah hepimizin yardımcısı olsun..bakalım kısmet sabırsızlıkla ve korkarak 10 gün sonrayı beklıyorum.Kızlar mikrotese zormu? Gerçi dr.umuz 2-3 gün içinde normal hayata dönülüyo dedi ama sizlerin eşleri nsl toparlandımı hemen amılıyattan sonra bilgilendirirseniz sevinirim.Gerçi bizim ihtımal çok düşük çocukluktan geç kalınmış inmemiş testis problemi var da %25 şansımız var dedi dr.umuz.Hepimizin duaları kabul olsun Allah gönlümüze göre versin..

Canim inanki korkulacak bir durum yok. Doktorlarin talimatlarina uydugunuz takdirde hicbir problem cikmaz. Mikroteseyi genel anestezi altinda yapiyorlar. Ilk gün biraz sanci olur, ama 3 gün icinde hicbirseyi kalmaz.

O günlerde esinle daha cok yakinlasacaksiniz, daha cok kenetleneceksiniz birbirinze.:1hug:

Ihtimal düsük olsada, bir ihtimal var. Buda cok ümit verici canim.a.s.

Selam arkadaşlar. Tüp bebek raporu için dosyamız açıldı bu pazartesi. Eğer 30 kasıma kadar yetişirse kısa protokole yetişirim herhalde. Ama yetişmezde aralık 21de uzun protokole başlarım rahat rahat. Enver bey farketmez demişti kısa yada uzun benim durumuma göre planlayacaktı.:1rolleyes:
Allahım inşallah hepimiz hamile kalırırzz.:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım1 buçuk senelik evliyim ve bebeğimiz olmuyor benimde eşim azospermi bende bi problem yokmuş birde varikoseli varmış cuma günü anadolu yakasında eurofertilden randevu aldık daha önce burayı deneyen yada daha iyi bir yer bilen varmı yardım ederseniz çok sevinirm Allah hepimizin dileklerini gerçekleştirsin Rabbim dermansız dert vermezmiş.Allah yardımcımız olsun herkese acil şifalar diliyorum:çok üzgünüm:

slm derya aramıza hoşgeldina.s. bende yeni katıldım canım anadolu yakasında oturuyorum ama randevu aldınız hastaneye gtmedım hiç benım eşimde azospermi bendede polikistik over var 2.5 yıldır evlıyım daha yeni başladık bizde haftaya jınemdde mıkrotese yaptırcaz bakalım zor bi durum hepimiz için aynı sorunu paylaştığımız için birbirimizi anlıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım1 buçuk senelik evliyim ve bebeğimiz olmuyor benimde eşim azospermi bende bi problem yokmuş birde varikoseli varmış cuma günü anadolu yakasında eurofertilden randevu aldık daha önce burayı deneyen yada daha iyi bir yer bilen varmı yardım ederseniz çok sevinirm Allah hepimizin dileklerini gerçekleştirsin Rabbim dermansız dert vermezmiş.Allah yardımcımız olsun herkese acil şifalar diliyorum:çok üzgünüm:

canım üzülme bu sorunu yaşayan tek siz degilsiniz bak biz lerde varız..benim eşimde varikosel ameliyatı olmuştu.inşaallah size gerek kalmaz ve hemencik hamiş oluverirsin...:teselli::teselli:Şeniz

amin canım ama kime hangi doktora hastanye güveneceğimizi bilemiyoruz Allah yardım ederde iyi ve güvenilir ellerde tedavi oluruz inşallah.çok zor bi durum.psikoloji falan kalmıyor insanda yinede iyi yerlerin ve iyi haberlerin olduğunu duymak insanın içini rahatlatıyor görüşmek üzere...

amin canım ama kime hangi doktora hastanye güveneceğimizi bilemiyoruz Allah yardım ederde iyi ve güvenilir ellerde tedavi oluruz inşallah.çok zor bi durum.psikoloji falan kalmıyor insanda yinede iyi yerlerin ve iyi haberlerin olduğunu duymak insanın içini rahatlatıyor görüşmek üzere...

evet canım bizlerin psikolojisi biraz daha kötü.çünki doktorlar çok rahat olumsuz şeyleri söyleyiveriyorlar insanın yüzüne ama biz bunu çok zor atlatıyoruz.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.siz micro deneyeceksiniz degilmi???

işte bende tam emin konuşamıyorum cuma günü eurofertile gidicez son tetkiklerden sonra kesin çıkar ama orda bi ön görüşme yapmıştık önceden sonuçlara bakıp büyük ihtimalle teseyi önerdiler gerekirse varikoselde olucak herhalde işimiz zor.şimdi sizin varikosel ameliyatından sonra bi gelişme oldumu bundan sonra neler yapacaksınız paylaşırsan sevinirim.

canım biz o zaman bilmiyorduk.2 ayrı doktora tedavi olduk.ikiside ameliyat deyince kabulettik varikoseli.ama sonra sperm sayısında bi degişiklik olmayınca biz üniversite hastanesinde genetik yaptırdık.ve genetik bir sorun oldugunu sonra ögrendik.ve daha kötüsü eşimde ameliyat sonrası su toplanması(tıp dilindeki ismini hatırlayamadım) oluştuki bu bin kişiden birinde olurmuş tekrar ameliyat oldu.şuan sperm sayısı için hiç bişey yapmıyoruz.hem microda önemli olan kaliteli spermmiş.

canım biz o zaman bilmiyorduk.2 ayrı doktora tedavi olduk.ikiside ameliyat deyince kabulettik varikoseli.ama sonra sperm sayısında bi degişiklik olmayınca biz üniversite hastanesinde genetik yaptırdık.ve genetik bir sorun oldugunu sonra ögrendik.ve daha kötüsü eşimde ameliyat sonrası su toplanması(tıp dilindeki ismini hatırlayamadım) oluştuki bu bin kişiden birinde olurmuş tekrar ameliyat oldu.şuan sperm sayısı için hiç bişey yapmıyoruz.hem microda önemli olan kaliteli spermmiş.
inşallah herşey yolunda gider neler oluyor duyuyoruz.olmazlar oluyor.bende randevuyu aldığım hastaneyi değiştirdim medicanadan aldım çok kararsızızm hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş.varikosel ameliyatıyla problem çözülür tese olursa nasıl olur ağrılı bir işlemmi sorun oluyormu bir bilginiz varmı.CADIARZUCADIARZU

nzmyhn kullanıcısından alıntı

selam cnm öncelıkle a.s. aramıza bişey sormak istiyprum amılıyat sonrası su toplaması demişsin canım mıkrotesede mi oldu tesede mi? merak ettimde haftaya mıkrotese bizimde varda arkadaslar jinemedde microtese yaptıran varmı?

selam arkadaslar coktandir giremiyorum bilgisayarim bozuk,bende bi degisiklik yok esimde mictotese yoluyla sperm bulundu ama kaliteli degilmis bidaha micro teseye gerek yok dedi doktorlar,son care sperm bankasini önerdiler bize,bi kere gidip konustuk klinikle danisalim nasil oluyor diye,simdi beklemedegiz daha dogrusu maddi yönden daha pahaliya geliyor sigorta hic birseyi karsilamiyor,esimde kriz yüzünden isten cikarildi,yeni bir is bulunca biraz kendimizi toplayinca artik son careyi deneyecegiz,rabbim hayirlisi neyse herkese onu nasip etsin,bu acilari ancak yasayan anlar,teyze oldum sevinemedim bile herkes bana yoksa olmuyormu demeye basladi artik hic birseyi kafam kaldirmiyor,rabbim hepimizin yardimcisi olsun

Bence umudunu kaybetme sperm bankasına harcayacağın masrafları başka ve daha iyi hastanede teseye devam ettir.çok duyuyoruz sperm bile bulunmayan insanlar başka yerlere gidince bulunuyormuş
hiç üzülmede kim nederse desin kapa kulaklarını insanın sinirlerini bozmaktan başkabirşeye yaramıyor sperm bankasına ben kendi adıma çoookk karşıyım.lütfen yanlış anlama umudunu asla kaybetme...

Merhaba melissacim a.s., seni cok iyi anliyorum. zaman ilerledikce insanlarin sorularina cevap veremez duruma geliyoruz. Cevremde ilk evlenen ben oldum, ama benden 10 yas kücükler simdi cocuk sahibi oldular. Yavas yavas kendimi geri cektim, toplantilara katilmamaya basladim.
Sebebi yanliz benim ruh halim degildi tabi, cevremdeki bazi bayanlarin tavirlari beni cok üzüyordu. :çok üzgünüm:
Benim deneyimlere göre dislaniyoruz bile.:eek:klava:
Simdi icimi burda benimle ayni durumda olan arkadaslara döküyorum, rahatliyorum.Şeniz

Melissacim, yazmayi unuttum. Sperm bankasina bende karsiyim. Bizim kültürümzle, dinimizle bagdasmayan birsey. Kesinlikle kabul etmem ben. Öyle birsey olsaydi, ben cocugumun babasini merak ederdim. Buda evliligimizi zedelerdi. Esimin o cocukla hicbir alakasi olmayacak cünkü.

Canim kendinizi biraz toparladiktan sonra, baska bir merkeze gidin tekrar deneyin. Buradaki doktorlarin tavsiyesi hemen sperm bankasi oluyor. Cogu almanlar bile bu konuda tereddüt yasiyorlarki, bizler nasil kabul edelim. Allah yardimcimiz olsun.

melissacım bencede çok yanlış bir fikir bu.allah isterse mucizen sana geliverir sen yeterki onun istemedigi bişeyi yapma

X